Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32901) nozs23 válasza vond (#32899) üzenetére


nozs23
addikt

Képek alapján kb. fele akkora lesz, mint a 20-60, gyanítom súlyban is arányosan kisebb lesz.

(#32902) vond válasza nozs23 (#32901) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ja, most ez a trend. Nyomjunk össze mindent a lehető legkisebbre. Mondjuk szerintem nem kéne átesni a ló túloldalára. De úgyis lesz ennek is piaca. Vagy nem. Meglátjuk. Egyelőre elég nagy a hype a neten. Amit őszintén szólva nem is nagyon értek. Biztos a menő színek miatt van. :D

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32903) hibavissza válasza p_adam (#32897) üzenetére


hibavissza
veterán

Igazi videós objektív :DDD nincs konstans fényrrő, cserébe biztosan nem parafokális. Lineáris fókuszt talán megkapja, de mindenképp egy akadós fókusz és zoom gyűrűvel. Összeillő pár lesznek ezzel a vázzal ;]

Itt fejeztem be a fröcsögést.

(#32904) nozs23 válasza hibavissza (#32900) üzenetére


nozs23
addikt

Élő dolgok fotózására alkalmatlan, még portrénál is van mikromozgás.

Ezzel így nem értek egyet. Fotózások kb. 70%-át elektromos zárral csinálom (emberek, esküvő, rendezvény stb.), ha csak te nem mozogsz gyorsan a kamerával, vagy a téma, akkor teljesen használható, gyakorlatilag soha nem futok bele a jelloba. Illetve így tudom neki küldeni a sorozatot, anélkül, hogy több ezret beletennék a gépbe egy nap alatt. Tudni kell hol vannak ennek a szenzornak a korlátai. A gondom az, hogy a maradék 30%-ban nem kompromisszumos ez az új gép, hanem teljesen használhatatlan (banding, jello, vaku stb.).
Mondanám, hogy utazós videós-fotós váznak jó, de az a helyzet, hogy mixed fényekbe ott is belefutsz nagyon könnyen. Videózni meg 10-15 perces limitek vannak, na. :F

[ Szerkesztve ]

(#32905) vond válasza hibavissza (#32900) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ha (ki)bírod a csávó "humorát", tényleg érdemes megnézni a Camera conspiracies review-t. Ott megjelenik a "marketinges bolond" is. :D

FullHD 20 perc limit a kedvencem. ;] Ezt valaki tényleg elmagyarázhatná, hogy miért van erre szükség 2024-ben egy "komoly" és drága vázban. Az össze nyomorgatás mellett sem gondolnám, hogy csak ennyit bírna túlmelegedés nélkül. 4K-ban még oké, de FHD-ben, komolyan? De ha még ennyire melegedik is, honnan tudják, hogy én nem pár fokban fogom használni egész évben, ahol elmenne akár több órát is?

Csinálhatna valamelyik gyártó egy tiktok/reels/shorts only kamerát is, másfél-három perces limitekkel, álló kijelzővel, kevés kezelőszervvel... Ja, hogy már van ilyen, csak mobiltelefonnak hívják? :D

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32906) hibavissza válasza nozs23 (#32904) üzenetére


hibavissza
veterán

Én gyakran belefutok abba, hogy pl. három ember egymás mellett, biztosan benne a dof-ban és az egyik homályos lesz picit. Akkor ott ő bemozdult. Ezért szeretek deríteni vakuval portrénál. Nem mindig van meg az 1/500 fölötti záridő. Vakuval le lehet menni egész alacsonyra. Nyilván a másik megoldás, hogy lövök egy sorozatot és az egyiken tuti mindenki nyugton van. Azt meg válogatni kell.
Tartom, hogy ez a szenzor egyszerűen lassú ahhoz, hogy elhagyják a manuális zárat. Ez így csak egy béna camcorder.

[ Szerkesztve ]

(#32907) nozs23 válasza vond (#32905) üzenetére


nozs23
addikt

álló kijelzővel

Egy gombnyomásra elfordítható szenzor + kijelző (dji osmo 3 már kostolgatja ezt) rohadt jó lenne. Portrémarkolatokat utálom, viszont fotóim nagyrésze álló.

#32906 hibavissza

Nyilván a másik megoldás, hogy lövök egy sorozatot és az egyiken tuti mindenki nyugton van. Azt meg válogatni kell.

Sajnos nekem csak ez vált be. Nem is igazán a dof miatt, nem érdekel ha nem látom mindenkinek a szempilláját. De amikor lövünk 30 variációs kiscsoport fotót, mindig vannak pislogósak, inkább szelektálom egy rövid sorozatból.

Tartom, hogy ez a szenzor egyszerűen lassú ahhoz, hogy elhagyják a manuális zárat.

Ez így van.

[ Szerkesztve ]

(#32908) vond válasza vond (#32905) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Csodálom egyébként, hogy még senki nem csinált hasonlót. Le kéne védetnem az ötletet. ;] Legalább lehetne jó fogása is, elférne minden ujjunk az álló kijelző miatt magasabb markolaton. Balra meg lehetne pakolni egy rakás gombot, meg tekerentyűt. :D

nozs23: Mondom én. :DDD

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32909) p_adam válasza hibavissza (#32903) üzenetére


p_adam
addikt

Célnak szerintem megfelelhet (vlog/travel videók).
Az persze nyilván nem mindegy, mennyibe kerül, ha olyan jó árú lenne, akkor talán előre nyilvánosságra hozzák.
Egyébként Canon RF 14-35mm f/4L IS ebben is alternatíva nélküli, csak drága.

(#32910) Kukcaman válasza nozs23 (#32891) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Közel S5ii árban van, főleg így, hogy még akcióban van, még jobb.
Úgy néz ki, igen, tiktokkerek a fő célcsoport elmondások szerint.

#32893qnadam: Kinézetre tényleg menő :D GX-ek is jól néznek ki. A felvételek limitálása nekem nem lenne gond, csak furcsák ezek a nagy megkötések - tudom túlmelegszik, meg ne menjek ki a kánikulába.

(#32911) nozs23 válasza Kukcaman (#32910) üzenetére


nozs23
addikt

A felvételek limitálása nekem nem lenne gond, csak furcsák ezek a nagy megkötések - tudom túlmelegszik, meg ne menjek ki a kánikulába.

Én már most borítékolom, hogy amikor lemegy a hype és csökkennek az eladások és nem kell annyira védeni az S5II-t, jön egy fw update 6 hónapon belül, amivel ki tudod fél órára tolni a record limitet. Tesztelők szerint nem melegedett túl akkor sem, ha egymás után indították a felvételeket. Már most létezik ez a beállítás az S5II-nél, hasonlóan a Sonyhoz, hogy standardről maxra tudod kitolni a thermal limitet. Csak ott felesleges, mivel azt a vázat lehetetlen túlmelegíteni.

(#32912) Kukcaman válasza vond (#32905) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Ja, hogy már van ilyen, csak mobiltelefonnak hívják?
Az nem menő, nem lehet kitartani feltűnő módon és vadul mutogatni :))

(#32913) hibavissza válasza vond (#32905) üzenetére


hibavissza
veterán

PetaPixel-t néztem meg. Azon is felhúztam magam. Most megnéztem ezt is. Elszomorító. Az MFT-t kicsináló imbecillis igazgató megkapta a FF osztályt is.

(#32914) section9 válasza vond (#32905) üzenetére


section9
őstag

Ezek nem tenyleges hardver limitek, hanem egyreszt szandekos termekkorlatozas masreszt eltero vamkategoriaba tartozik EU-n belul a videokamera es a fenykepezogep (ami 2024-ben ez azert eleg vicces), ezert szorakoznak a gyartok ezekkel a limitekkel. Nekem egy Lumixom volt 30 perces 4K korlattal es pont azert passzoltam el, mert az EU modellben meg a szervizmodos feloldassal sem lehetett tole megszabadulni.

(#32915) nozs23 válasza section9 (#32914) üzenetére


nozs23
addikt

Nem az van, hogy ez már nem nincs? Illetve, amikor volt is 30 percről volt szó, nem 10-15-20 percekről. Szerintem ez kizárólag szándékos termékkorlátozás, illetve talán az is benne van, hogy túl óvatosak, mert az ibis mellett a másik pozitívuma a márkának úgy általánosan, hogy nincsenek túlmelegedő kameráik.

(#32916) section9 válasza nozs23 (#32915) üzenetére


section9
őstag

De, sajnos nagyon is van meg. Mentek pletykak, hogy eltorlik, de ahogy neztem ez nem tortent meg.
Recording Limits

(#32917) MrChris válasza section9 (#32916) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ott van azon az oldalon a leírás a 30 perces és rövidebb limitről. Ha igaz amit ír akkor 2019. július 1-jén ért véget a korlát, amit ez után gyártottak azt már a gyártó önös érdekből korlátozza, korábbi eszközöknél meg gondolom ugyan ezen érdek miatt nem fogja megváltoztatni.

[ Szerkesztve ]

(#32918) vond válasza section9 (#32914) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Így van, termékkorlátozás, annak is a bosszantóbb fajtájából. Ez már az a 'ciségi szint, ami szerintem túlzás és butaság. De ők tudják... Vagy nem tudják. Majd az eladási számok elmondják az igazat. :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32919) vond válasza section9 (#32916) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ha ez igaz is lenne (szerintem már nem az), akkor is milyen érdekes, hogy a kis gyösz ZV-1-esnél, meg hasonlóknál be tudják építeni az árba.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32920) section9


section9
őstag

Koszi a pontositast! Azt hittem egyes gyartok kulon Europan belul is gyartatnak, hogy elkeruljek az adozast vagy benyelik ezt mint koltseg, de akkor tevedtem. :R

(#32921) qnadam


qnadam
veterán

ha már szóbakerült a melegedés: tegnap megjött az ulanzi kamerahűtő. élőben meglepett, hogy fémből van, mondjuk ennyiért legyen is :D első kísérletre a zv-e10 gond nélkül elment vele két órát 4k-ban.
azt még kipróbáltam, hogy elindítottam a kamerát hűtő nélkül, és csak akkor kapcsoltam hűtést, amikor már villogott a hőmérő. egy idő után eltűnt a jelzés :) amit még nem próbáltam, hogy akksiról meddig tud menni, mert nem volt teljesen feltöltve. de megy usb-ről is.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32922) section9 válasza qnadam (#32921) üzenetére


section9
őstag

En is neztem a ventillatort anno, de aztan egy oraig siman birta a 4K-t kihajtott kijelzovel a ZV-E10, ugyhogy vegul okafogyotta valt. Fuji X-H2 viszont annyira forro volt masfel ora vegere, hogy ahhoz tenyleg kellett volna.

(#32923) vond válasza qnadam (#32921) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Köszi a beszámolót. :R Nekem is úton van ugyanez (feketében), egyelőre csak a ZV-1-hez. Hasonló teljesítményt várok tőle én is. Több órás beltéri 4K felvételekhez kell. Lehet, hogy végig bírná enélkül is, de inkább nem kockáztatok. :D

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#32924) qnadam válasza section9 (#32922) üzenetére


qnadam
veterán

itthon ugyanilyen körülmények között a zv megállt 20 perc után.
kis usb ventilátorral megfújva is elmegy sokáig, de ez így azért sokkal kompaktabb, meg a 74-en is megnyugtatóbb lesz hosszabb felvételeknél. szerintem veszek még egyet :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32925) hibavissza


hibavissza
veterán

Zomm H1n beváltotta a reményeimet. Van combos alapzaj, de töredéke a kameráénak és a hangminőség is sokkal jobb. Wav 96/24.
Találtam alá egy kis Joby állványt a fiókban. Már csak valami rezgéscsillapító kell. Smallrig van még úgy ahogy árban.

Resolve-ban mi a trükk, hogy normális MP3-at köpjön ki? Letöltöttem valami Avdshare progit, sokkal jobb. Sajnos a Foobarnak nem találtam mekes konverterét.

[ Szerkesztve ]

(#32926) qnadam válasza hibavissza (#32925) üzenetére


qnadam
veterán

rendernél kikapcsolod a videó exportálását, és ott lesz a listában az mp3. vagy kitolod valami losslessben, és az ffmpeg bármit megcsinál.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32927) hibavissza válasza qnadam (#32926) üzenetére


hibavissza
veterán

Ezeken túl vagyok. Tragédia a Resolve mp3 kodekje. Nem hiszem el, hogy ennyire rossz. Valami beállítás gebasz lesz.

(#32928) Márton válasza hibavissza (#32927) üzenetére


Márton
nagyúr

marmint nagy bitratan is rossz a minosege?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#32929) qnadam válasza hibavissza (#32927) üzenetére


qnadam
veterán

ja, sose próbáltam :) akkor marad a wav, és külső enkóder. vagy ha pc-n használod, akkor voukoderrel lehetnek rendes lehetőségek exportra.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32930) hibavissza válasza Márton (#32928) üzenetére


hibavissza
veterán

Igen. 320. Az a gond, hogy mp4 mellé csak az mp3-at adja. YT nem tudom, hogy megeszi a mov-ot? Ott lehet AAC-t választani. Igazából, ha nem állok neki ezzel külön hangot tömöríteni nem veszem észre, de így már nem szívesen használom az mp4-et. Örülnék, ha valami beállítási anomália lenne.

[ Szerkesztve ]

(#32931) qnadam válasza hibavissza (#32930) üzenetére


qnadam
veterán

yt-ra rendszeresen dnxhr-t töltök fel, kb bármi jó oda.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32932) Márton válasza hibavissza (#32930) üzenetére


Márton
nagyúr

az érdekes.
se pcm, se aac?
hogy mik vannak :U

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#32933) hibavissza válasza Márton (#32932) üzenetére


hibavissza
veterán

összekevertem aac=linear pcm. az nincs mp4 alatt :U

(#32934) hibavissza válasza qnadam (#32931) üzenetére


hibavissza
veterán

Ez jó hír. Ezzel eddig nem mertem variálni. Kugli megmonda mi kell és én mindig azt töltöttem. Normál felvételnél ez nem annyira jön elő, de most egy zúgást kéne megmutatnom a zúgásban. Végül elküldtem a Linear PCM fájlt, nem töltöttem fel YT-ra. Utólag eszembe jutott, hogy 128 kbps-ra tömörít.

Spotify is sokkal gyengébb jelet ad ki. Itthon meglévő HiRes FLAC-et hallgatva elég markáns a különbség. Előfizetéssel, kikapcsolt eq-val...Pedig egy alsópolcos AKG-n hallgatom.

[ Szerkesztve ]

(#32935) Márton válasza hibavissza (#32933) üzenetére


Márton
nagyúr

Mert az mp4 konténer hivatalosan nem támogatja az lpcm audiot.
Ez a Resolve hibája??
De milyen rendszeren hallod a különbséget lpcm és nagy bitrátás aac között? :U

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#32936) hibavissza válasza Márton (#32935) üzenetére


hibavissza
veterán

aac egy atnevezett mp3 ugyan ugy 320 kbps jelen esetben hallom mivel nem marineni nyavajgasat rogzitem diundisura a mov mp3 kodekje viszont tenyleg szereny kepessegu :U :U
de ahogy irtam nincs jelentosege mert kozben rajottem h a yt ugy is 128kbps ra tomorit

[ Szerkesztve ]

(#32937) qnadam válasza hibavissza (#32936) üzenetére


qnadam
veterán

de ha egy 128-as aac-ből csinál egy másik 128-as aac-t, az rosszabb, mint ha valami veszteségtelenből tenné. meg egy 128-as opus jobb, mint egy ugyanakkora aac (ami még mindig jobb, mint egy 128-as mp3)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32938) hibavissza válasza qnadam (#32937) üzenetére


hibavissza
veterán

Kipróbáltam megint. Nálam FLAC-ból MP3-ba konvertálva nagyon gyenge lesz az eredmény. Linear PCM inputból AAC és Linear PCM-be konvertálva van különbség az utóbbi javára, de csak a hülye zajmintámon hallani.
Az egész ott vesztette értelmét, hogy 1 YT bármit megeszik, 2 YT amúgy is 128-ra tömörít. Átküldtem a linearPCM-be a mintát. Remélem le tudják játszani.

(#32939) qnadam válasza hibavissza (#32938) üzenetére


qnadam
veterán

persze, van az a helyzet, amikor egy veszteséges tömörítés se fér bele, csak azt akartam mondani, ha egyszer már feltöltés előtt csinálsz egy veszteséges tömörítést, a yt akkor is fog csinálni egy másodikat.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32940) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Undone is besokallt - nem csak a lumix mostani húzása miatt.

[ Szerkesztve ]

(#32941) nozs23 válasza Kukcaman (#32940) üzenetére


nozs23
addikt

Nekem már vicces, hogy ez a hülye kamera mennyire fel tudta kavarni a kedélyeket. Gyakorlatilag az egész kamerás Youtube közösség ezen puffog egyik vagy másik oldalon a videókban, vagy Twitteren/Threadsen. Kicsit túl komolyan veszik magukat.

(#32942) j.bravo


j.bravo
addikt

Üdv a topik közönségének! Új vagyok, és a kérdésem sem saját kérdés, hanem életem párja kérte meg hogy tegyem fel :) Ha triviális dolgokat nem tudok, az ezért van.

Létezik iPhone -ra (a konkrét készülék 12 mini) olyan videóvágó app, ami kényelmesen használható mobilon is, és képes az álló, Reels formátumban dolgozni?
Az iMovie-t nem sikerült rábírni erre (persze lehet user error, ez esetben útmutatás jól jön)

Almás laptop/asztali gép nem áll rendelkezésre, csak PC, és párom valamiért tart az anyag ide-oda töltögetésétől. Persze ha kell, akkor átvarázsoljuk, ha van kényelmes (egyszerű! ez fontos) és ingyenes vagy olcsó célprogram windowsra.

Whatever.

(#32943) qnadam válasza j.bravo (#32942) üzenetére


qnadam
veterán

helló,

capcutot szokták emlegetni, de dolgom még nem volt vele (remélhetőleg ez így is marad :D ). ha nem zavar, hogy ugyanannak a cégnek a terméke, mint a tiktok, jó irány lehet.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#32944) hibavissza válasza qnadam (#32939) üzenetére


hibavissza
veterán

Tudtam, csak valahogy nem jutott el a tudatomig. :DDD Az van benne az izom-memóriámban, hogy megosztás, akkor YT.

(#32945) hibavissza válasza Kukcaman (#32940) üzenetére


hibavissza
veterán

Én azt nem értem, hogy az emberek túlnyomó többsége miért néz meg egy olyan videót ahol sorolják, hogy az adott készülék ellátja a funkcióját és jobb mint az előző kiadás. Ez az alap. Szót sem érdemel. Csak a féktelen ekézés tartalmaz hasznos információt.
Erre az emberi butaságra épül a politikai kommunikáció is. Valahogy az oktatási rendszerben elsikkad a kritikus szemlélet és gondolkozás oktatása. Nem véletlenül. Aki nem hozza ezt magával otthonról az nagyon kiszolgáltatottá válik.

(#32946) hibavissza válasza nozs23 (#32941) üzenetére


hibavissza
veterán

Szerintem kimondottan hasznos és nem az S9-ről szól. Aki nincs benne a közösségi média térben munkásként az is kap némi betekintést az ott folyó dolgokról.

(#32947) nozs23 válasza hibavissza (#32945) üzenetére


nozs23
addikt

Sajnos Gerald tesztjei is ebbe az iranyba mentek el. Legutobb az A7CII-t neztem tole. Konkretan ul egy spec sheet-el es felolvassa. Elmondja, hogy stabi "massive improvement" majd konkretan semmit nem mutat errol es lepunk a kovetkezo tulajdonsagra. Itt meg azt mondja, hogy a Sonyval kulonosen kritikus. Sure.

(#32948) Tuninger válasza nozs23 (#32947) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Igen, vannak a durrbele tesztjei amik vázlatosak, nincs rendesen vágva, nincs rendesen kitesztelve, és vannak a profin felépített tesztjei, és elég nagy a színvonal beli különbség. És az utóbbi időben mintha több fontos kameráról is csak durrbele teszt lett volna.
Mondjuk ebből a stílusból is van igényesebb, pl az XH2 vs XH2s tesztje

de nekem is tetszett ebben a videóban hogy betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé. Kár hogy a Panával rúgta össze a port.

(#32949) hibavissza válasza nozs23 (#32947) üzenetére


hibavissza
veterán

Én akkor nézek nagy tömegben tesztvideókat, ha konkrétan venni akarok valamit. Odáig már eljutottam, hogy nem hiszek már senkinek, csak magamnak. :DDD
Egyedül talán a PetaPixelt szoktam rendszeresen nézni fotós témában, hogy nagyjából képben legyek. Ők abszolút bulvár, de őket szeretem.

(#32950) Kukcaman válasza qnadam (#32943) üzenetére


Kukcaman
senior tag

+1 Capcut, azaz élő proxy-s téma nagyon megkönnyti a dolgot. Meg az átmenetek, effektek, zene, ami mind be vannak építve.
Szóval kényelmes, bár nem tudom, mit jelent a kényelem pár óra válogatás elteltével.

#32945hibavissza
Az alap felvetés mindig az legyen, hogy ha kell valami, akkor legtöbb esetben a pozitív dolgokra figyelsz. A külcsíny sokszor előre sorolódik, ehhez jönnek az érzelmek, az hogy az ember mennyire racionális, csak a sok bukta adja meg a választ :D - most konkrétan nem rólad beszélek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.