Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Noddy

senior tag

válasz bronin7 #8081 üzenetére

Mert mind a ketten előítéletekkel terhesen tekintetek a kereszténységre. Reflexből minden hülyeség ami onnan jön. És semmi hajlandóságot se mutattok, hogy megértsétek. Így persze hogy egyetértetek :)
    Nem tudom ez a bűntudat keltétes sztereotípia honnan jön? A kereszténységnek a lényege pont az evangélium (örömhír, nem tudom nektek mit jelent az öröm, de sztem valami pozitív dolog). Nem hallottam még senkitől olyat hogy éjszaka nem tudott aludni a félelemtől, mert egy hívő kereszténnyel beszélgetett. Az más kérdés, hogy a harmad unokatestvér barátjától akinek a nagynénje beszélt a pokolról és az hú de rossz, meg örök szenvedés, akkor persze lehet félni, ugyan úgy mint a kapanyányi monyóktól. És mondjuk nem tudom miért pont egy ateista hozza ezt fel mindig, mert neki van a legkevesebb félnivalója. Aki hívő tudja hogy mi a helyzet, aki pedig kereső utána jár a dolgoknak.
    Persze innen az európai keresztény kultúrából kényelmesen hátra dőlve könnyű beszélni, nem vágják le a kezeteket vagy köveznek halálra az utcán bármilyen itt európában 3 nap felfüggesztett járó bűncselekményért.

Egy kérdés: ha te szeretsz és tisztelsz valakit, ragaszkodsz hozzá és hallgatsz a tanácsaira akkor "birka" vagy?

"Képtelenség univerzálisan azt kijelenti, hogy "Akkor ez, meg ez, meg ez a bűn, a rossz. A többi nem.""
    Pont az ilyen gondolkodás miatt tart ott a világ ahol.

Új hozzászólás Aktív témák