Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bronin7
csendes tag
"Képtelenség univerzálisan azt kijelenti, hogy "Akkor ez, meg ez, meg ez a bűn, a rossz. A többi nem.""
Pont az ilyen gondolkodás miatt tart ott a világ ahol.Nem egészen tudom, hogy pontosan mire gondoltál, amikor ezt írtad, de akkor mondok példát arra, hogy miért nem lehet univerzálisan kijelenti, hogy mely cselekedetek tartoznak a bán alá, s melyek nem...
Egyszerű helyzetek:
1. Megloptak téged, mondjuk elvették a pénztárcádat, de lehetőséged van, hogy visszaszerezd.
Ergo, "visszalopod".
8. parancsolat: Ne lopj!Mi ilyenkor a helyzet?
2. Egy ember valóban ártatlan egy bűntényben, a bíróságon csakis a te hamis tanúvallomásod mentheti meg. Te biztosan tudod, hogy ártatlan, de valamilyen oknál fogva nem tudod máshogy bizonyítani abban a helyzetben, hogy ártatlan csak a hamis tanúzással.
9. parancsolat: Ne tégy hamis tanúságot.
Mi ilyenkor a helyzet?
Ez csak 2 egyszerű példa volt.
Ugyebár a tízparancsolat Istentől való, Mózes kapta meg a kőtáblákat magától az Atyától.
Tehát ha nem a parancsolatnak megfelelően cselekszel, akkor Isten akarata ellen mentél, nem? -
cucka
addikt
Nem tudom ez a bűntudat keltétes sztereotípia honnan jön?
Például az eredendő bűn fogalmától. Minden ember bűnös, születésétől fogva, még akkor is, ha semmit nem követett el. Még a pár napos csecsemő is bűnös. Vagy hogy kijelentik, hogy a bűn egy állapot. Ettől soha nem szabadulhatsz meg, bűnösként születtél és földi életed végéig bűnös is maradsz. És haláluk után a jól viselkedő emberek nem megbocsájtásban reménykednek, hanem kegyelemben. Tehát még halálod után sem mondhatod, hogy bűntelen vagy, hanem csak azt, hogy kegyelemben részesülsz. Tessék, itt a nagy keresztény örömhír. Életed végéig bűnös vagy, bűnben élsz, de ha törekedsz és elkerülöd, akkor kegyelmet kaphatsz.Nem hallottam még senkitől olyat hogy éjszaka nem tudott aludni a félelemtől, mert egy hívő kereszténnyel beszélgetett.
Gyerekeknél előfordul.Az más kérdés, hogy a harmad unokatestvér barátjától akinek a nagynénje beszélt a pokolról és az hú de rossz, meg örök szenvedés, akkor persze lehet félni, ugyan úgy mint a kapanyányi monyóktól.
Az van, hogy a gyermekek nem igazán tudják különválasztani, hogy mi a valós és mi nem. Amit a felnőttek mondanak nekik, azt szó szerint elhiszik. Ha a pokollal riogatják őket, akkor azt is el fogják hinni és komolyan fogják venni.És mondjuk nem tudom miért pont egy ateista hozza ezt fel mindig, mert neki van a legkevesebb félnivalója.
Azért, mert véleményem szerint az, ahogy a keresztény vallás a bűn fogalmát kezeli finoman szólva is aljas. Egy kereszténytől ne várd el, hogy kevésbé vidám perspektívából is megnézze, miben is hisz egyáltalán.Egy kérdés: ha te szeretsz és tisztelsz valakit, ragaszkodsz hozzá és hallgatsz a tanácsaira akkor "birka" vagy?
Ha használod a józan eszed és mellette meghallgatod mások véleményét is, akkor nem.
Ha mindenféle gondolkozás nélkül elfogadod a véleményét és amikor esetleg rákérdeznek, akkor visszamondod, mint a kazettás magnó, akkor igen, birka vagy. -
bronin7
csendes tag
Mielőtt ítéletet mondanál rólam, ajánlom, hogy olvasd el a fórumon tett eddigi hozzászólásaimat is...

Akkor tudnád, hogy nincsenek előítéleteim, s református gimnáziumba jártam 4 évig, kétszer olvastam el a Bibliát, s utána jutottam erre az álláspontra.
Nem voltak "gonosz" és "alávaló" papok, akik tévútra vezettek, meg hasonló hülyeségek.
Rendes papok és hittan tanárok beszéltek nekem erről az egészről, s mégsem tudtak meggyőzni.Nem tudom ez a bűntudat keltétes sztereotípia honnan jön? A kereszténységnek a lényege pont az evangélium (örömhír, nem tudom nektek mit jelent az öröm, de sztem valami pozitív dolog). Nem hallottam még senkitől olyat hogy éjszaka nem tudott aludni a félelemtől, mert egy hívő kereszténnyel beszélgetett. Az más kérdés, hogy a harmad unokatestvér barátjától akinek a nagynénje beszélt a pokolról és az hú de rossz, meg örök szenvedés, akkor persze lehet félni, ugyan úgy mint a kapanyányi monyóktól. És mondjuk nem tudom miért pont egy ateista hozza ezt fel mindig, mert neki van a legkevesebb félnivalója. Aki hívő tudja hogy mi a helyzet, aki pedig kereső utána jár a dolgoknak.
Nem egészen értem, hogy miről beszélsz, amikor én nem említettem semmiféle keresztény emberrel való beszélgetést...

A példád pedig (a nagynénje meg a pokol) zavaros, s megint nem tudom, hogy mire gondoltál, amikor leírtad...Egy kérdés: ha te szeretsz és tisztelsz valakit, ragaszkodsz hozzá és hallgatsz a tanácsaira akkor "birka" vagy?
Kevered a dolgokat, s inkább olvasd el jobban a hozzászólásomat, mert félreértettél valamit..."Képtelenség univerzálisan azt kijelenti, hogy "Akkor ez, meg ez, meg ez a bűn, a rossz. A többi nem.""
Pont az ilyen gondolkodás miatt tart ott a világ ahol.
Erre majd később reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Autós topik
- Haditechnika, harcászat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest