Hirdetés
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Ha Isten létezik...
- gerner1
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
S a gyermekeid felnőve a tanításaidat különbözőképpen értelmezfe vogják hasznosítani. Ezért hiába az egyforma nevelés, két teljesen más személyiség lesz. Még egypetéjű ikreknél is. z üzenet lehet akármilyen egyértelmű is.
A kulcsmondatod a személyre szabott üzenet. Lehet, hogy mindenkinek kicsit mást mond? Valakinek ezt, másoknak azt? Az igazság nyilván egy. Nem is az ilyen nagy különbségekről beszélek. Az istenképe még két katolikus papnak is különbözik. Vagy két ref lelkésznek.
Egyébként ez nehéz kérdés, talán nem is tudom jól megfogalmazni. De valami olyasmi van, hogy neked is igazad van, meg nekem is. Hogy a református vagy az evangélikus vallás-e az egyedül üdvözítő, nem tudom. Vagy a katoliks? Esetleg minden keresztény vallás? Vagy minden egyistenhit, ahol elfogadják, hogy Isten fia Jézus? Vagy minden vallás? Minden vallás mást mond egy kicsit.
Nagyon bonyolult kérdések ezek. Senki nem is tudja a választ,esetleg csak hisz valamelyik válaszlehetőségben.
Az jutot most eszembe, hogy Jézus megváltása és Jézus elfogadása nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nevén nevezett Jézust és kereszthalálát ismerni és hinni kell annak aki üdvözülni szeretne. Ezt kicsit átvittebb értelemben is meg lehet tenni. Aki a tanítás szerint él, habár nem ismeri Jézust, üdvözülhet. Ez nem egy szó szerinti Jézus ismeretet feltételez, annál jóval általánosabb. így oldja meg Isten, hogy a buddhista is üdvözülhessen. főleg, hogy ha megnézed, hogy egy buddhista tulajdonképpen a krisztusi utat követi.
De ez is csak egy tipp, egy gondolatom. Talán rá is hibáztam az igazsgra, de lehet, hogy csak nagyon közel vagyok hozzá, vagy egész távol. Pedig én is ugyanazt a Bibliát olvasom, mint te, katolikus és reformtus istentiszteleteken is megfordulok, mégis ugyanazokból az inputokból az én fejemben ez áll össze, másnak meg más. Egy kicsit. Olvasom a bibliát, és ami le van ott írva, az szerintem ezt jelenti. így összeáll a kép egy egésszé. Neked kicsit másmilyenre áll össze a kép.
De csak a hitünk van ezzel kapcsolatban is. bizonyos dolgokban fenntartom a tévedés jogát, azonban vannak olyan alapok, amiket nem vonok kétségbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Asus ProArt x570 Creator alaplap javítása?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch8 Classic LTE 46mm, 1 Év Garanciával
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs