- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!
Aktív témák
-
nem, azt látod, hogy idejött ~10 ember hisztizni, meg van párezer, akinek bejön / pont tökmindegy, és ezért nem írnak.
a reklámos oldalak meg továbbra is a prosztóság legalja, legalábbis nem tudom mikor láttál AdBlock nélkül utoljára ilyet. kisebb epilepsziaroham használni, ha tele van tömve Flashel, akkor a gépet is fogja és mint mondtam: a népek nagyrésze élből blokkolja a reklámokat, így aztán soha nem fog normálisan profitot termelni
-
nincs az a designváltás, aminél több ember örülne, mint nem. én legalábbis nem láttam még ilyet, pedig én magam is levezényeltem párat. egyszerűen utáljuk, ha valami változik. én is. néha mégis kell. aztán pár évvel később már az újhoz ragaszkodik mindenki ugyanúgy.
ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs jobb és rosszabb design, csak a reakciókról beszéltem.
-
mfercso
tag
érdekes....az Új dizájn
de ha valkinek a profiljára rámegyek akkor nem látok telefonszámot....e-mail cimet csak a privát-ot konkrétan semmit.....
Tudom biztos sokan mondták már sokan nem raknak ki tel,e-mail,mobil, vagy éppen semmilyen elérhetöéget ezeket az emberekre én olykor olykor nagyon megharakszom.. gondolom nem csak én vagyok ezzel igy ezért ezt mindenképp pótolni kellene.....
A fejlesztöknek pedig Jó munkát kivánok a hidetésekkel semmi gond már jó ideje kellett volna "nyereséges-é" tenni az oldalt de mint ahgy látjuk ami késik nem múlik
Parci Jó munkát nektek
-
hoztunk egy döntést évekkel ezelőtt, hogy kiadjuk a fejlesztést, mert nem bírjuk már házon belül, és lassan minden csúszik emiatt. a logouthoz nem is tudom, hány éve nem nyúltunk, egy komoly új feature-t is mióta görgetünk és nem tudjuk elindítani stb.
aztán közben kitört a pokol, az első verzió tök szar volt, mindenféle szívások voltak a fejlesztéssel is, az egész rosszul sült el. ezzel együtt azt gondoljuk, hogy ha egyszer végre elindul és jól működik, onnantól sokkal gyorsabban fog tudni fejlődni. nem kell éveket várni egy-egy elemi feature requestre, meglesz akár napokon belül.
de már maga a fejlesztés is olyan, hogy annyi aloldalt igényt a sok extra szolgáltatás, hogy házon belül életünk végéig szívtunk volna.
szóval: bár eddig nem igazán volt sikeres az új fejlesztés, úgy gondoljuk, hogy az lesz. a régi oldalt meg mindenképp át akartuk volna szabni, részben azért is, hogy kicsit új usereket is be tudjunk vonzani. a design amúgy most már csak jellegében hasonlít a másfél évvel ezelőttire, a listák például pont így néznének ki akkor is, ha én álltam volna neki újratervezni a régi aprót. és a böngészés box is az én bűnöm, évek óta egy helyre akartam tenni a hirdetések szűrését, navigációját, keresését. stb.
-
kmisi99
addikt
Kipróbáltam egy hirdetésfeladást, és ahogy láttam kötelező megadni helyet ahol átvehető. Lehet figyelmetlen vagyok de nincs olyan mező ahova beírhatom, hogy hol vehető át. Nem csak az a kb 30 település létezik én pl egyiken se tudnám személyesen átadni mégis be kellett valamit pipálnom.
-
ami most kritikusan fontos nekünk, az a funkcionalitás. a designt viszont eleget csiszoltuk és használtuk a belső tesztek alatt, hogy tudjuk, hogy nincs objektív baja. nem folyik ki a szem tőle, lehet böngészni, keresni, használni. ha valakinek nem tetszik, az főleg ízlésbeli okok miatt van, nem azért, mert egyszerűen szar.
ezzel együtt a designja elavult. sajnos évekkel ezelőtt kezdtük meg a fejlesztését, ma már másként fognánk hozzá. cserébe, ha átálltunk, fog fejlődni, mert azt mi is látjuk, hogy lehetne egyszerűsíteni, elegánsabbá tenni, minimalistábbra venni. + reszponzív + mobil stb.
-
Chaser
legenda
Ezt nem értem, hogy a régit mért nem lehetett fizetőssé tenni
Beleölni egy újba egy valag pénzt, ami valljuk be, erősen megosztó hatást váltott ki és nem azért, mert egyes funkciók fizetősek lesznek.
Első hirdetésemet nagy nehezen feladtam
Értékeléssel sztem probléma nincs, eddig is volt, aki akart vissza élhetett vele. Illetve ha nem jogos lehetett reklamálni, még vakerán is lehet, nem az itt a legnagyobb baj. -
válasz
WaterWawe #82 üzenetére
Elhiszem hogy valamiből fennt kell tartani az oldalt, de inkább legyen teleszemetelve reklámokkal mint hogy nekünk fizetni kelljen a hirdetések feltevéséért, fenntartásáért, Uppolásért és egyéb kiemelésért.
az a rész megvan, hogy nem kell fizetni, csak ha X darabnál több hirdetést raksz föl, ami pedig eléggé valószínűsíti az üzletszerű kereskedést, ami mellett ingyenességért sírni hangyaf*sznyit álszent dolog.
a reklámokkal hülyére szemeteléssel pedig az a probléma, hogy egyrészt rengeteg embert elriaszt, a maradék meg felrak egy AdBlockert és máris ugyanott vagyunk, ahol a part szakad
Összegezve, remélem hogy az új Hardverapró nem ilyen formában és ilyen rendszerrel lesz elkészítve, ha el lesz.
pedig de.
ez a végleges, már csak bugvadászat van, meg apró finomhangolások.ha pedig most az jön, akkor soha többé nem jössz, és biztos vagy benne, hogy más se, akkor köszönjük szépen, viszlát, a többiek nevében pedig majd megkérdezzük a többieket
-
Dicker
őstag
Valóban nem előnyös a kinézete. Nem terveztek hozzá egy sötétebb árnyalatot? Amit mindenki egyénileg beállíthat a profiljában. Vagy akár ki is hirdethetnétek egy versenyt ezzel kapcsolatban, és lenne egy rakat választási lehetőség a lelkes user-ek által. Ez így égeti az ember szemét tableten, meg laptopon is.
-
-
fixer92
aktív tag
Én személy szerint jobban örülnék ha maradna a régi oldal...
Az új nekem túl világos, ha lenne egy olyan lehetőség esetleg, hogy "skin" -ként választani a régit de az újítások ott is bekerülnének, szerintem nem egyedül lennék vele, aki azt használná. Sőt nekem a jelenlegi is tökéletesen megfelel, jobban szeretem ezt. A "múltkori" átállásnál leálltam a hardverapró használatával, nem csak azért mert nem volt jó, hanem mert a felület sem jött be. Kár lenne az oldalért.Mindenesetre köszönjük a fejlesztéseket!
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Véleményem szerint ha új Design a cél, akkor ahhoz nem kell egy teljesen új oldalt csinálni.
Az új értékelés rendszert az úgynevezett "Trollok" meg fogják tudni ölni azzal hogy ha megtörtént a vétel azért is rossz értékelést nyújtanak be csak hogy veled kitoljanak. Akinek már csak 1 negatív értékelése van azokkal nem szívesen üzletel senki sem. Illetve nem az eladó dolga részletes útmutatót adni arról hogy hogyan kell beszerelni / használni egy hardvert. Nyilván ha a vevő rákérdez akkor válaszolni fog, de vannak ilyen hűbelebalázsok akik megveszik aztán rájönnek hogy nem is ezt akarták venni és még az eladó van letolva.
Eddig azért adtam el mindent és vettem itt "szinte" mindent mert ingyenes volt, illetve rendkívül szabad volt az oldal rendszere. Lehetett privátban nyugodtan beszélgetni illetve volt olyan vevőm aki úgy kezdte hogy adjam meg a telefonszámomat és ott megbeszéltünk mindent. Ez volt a Hardverapró legnagyobb előnye a Vatera az Express az Apród és az egyéb más ilyen oldalakkal szemben. Ahogy nézegettem itt az új oldalt itt már teljesen az előbb felsorolt oldalakhoz kezd hasonlítani. Arról nem is beszélve hogy itt nem kellett az eladási ár 10%-át befizetni külön, hanem amennyiért el tudtad adni a cuccot annyit kaptál meg az oldal csak közvetítő volt.
Elhiszem hogy valamiből fennt kell tartani az oldalt, de inkább legyen teleszemetelve reklámokkal mint hogy nekünk fizetni kelljen a hirdetések feltevéséért, fenntartásáért, Uppolásért és egyéb kiemelésért.
Összegezve, remélem hogy az új Hardverapró nem ilyen formában és ilyen rendszerrel lesz elkészítve, ha el lesz.
-
-
Maszki
tag
-
swy
csendes tag
Ne legyunk mar ennyire unneprontoak. :-D
Amugy a regi piros, illetve ne adj isten fekete pontok at lesznek ugrasztva a regi oldalrol, vagy azokat ott hagyjuk, es itt tisztalapal kezd mindenki? -
-
randras
veterán
-
Chaser
legenda
Csak felmászott a hirdetés, link gomb nem működik jelenleg vagy béna vagyok.
Szóval amit hiányolok és nem szubjektív, elsődlegesen Szentes a városok közül.szerk: Most meg eltűnt
-
Chaser
legenda
Megpróbáltam feltenni egy hirdetést, de lefagy az oldald, valószínűleg ez csak átmeneti gond lehet.
Városok közt továbbra sem találom Szentest, pedig nem olyan kis város ám
Telefonoknál meg a lenovo mint típus nincs, legalábbis én nem találtam egyéb kategóriában sem.
A színvilág már egész tűrhető.szerk: Az a funkció megmarad, hogy ki lehet tenni közvetlen a szöveges hirdetésbe egy kis képet? Nem láttam.
PhUpper-rel is működni fog vajon ez az oldal?szerk2: Ha lehet szavazni a régi vagy őj között, +1 régire
Az tökéletes ha nem is 100%-osan de közelíti. Azért szívesebben fizetnék.
-
randras
veterán
Valahogy most jobbak a színek tényleg. Belevetem magam hamarosan.
Hibának belefér, hogy tetű lassú?
-
xxman
senior tag
Hú ez egy jó hír. Remélem a tesztszerveren is hamarosan megtekinthető , lehet változna a meglátásom.
-
-
swy
csendes tag
Es, van mar elkepzeles, hogy milyen aron lesz az up vetel? Nem szandekozom venni, inkabb csak kivancsisag szintjen erdekel a dolog. :-D
Jajj tenyleg. A masik ami eszembe jutott. A mar meglevo piros, ne adj isten fekete pontok, jova lesznek irva, vagy azokat ott hagyjuk a regi oldalon, es ezen az ujon mindenki uj lappal kezd? -
Maszki
tag
Hát nekem nagyon nem jön be ez az új oldal. Se design, se funkcionalitás tekintetében sem!
Eléggé hajaz a vaterára, és expresszre. Az új értékelési rendszer, meg nem éppen eladó barát.
A régiben azt szerettem, hogy ingyenes, és sokan használják, de így...
Egyszerűen nem értem, (azt leszámítva, hogy pénzt akarnak lehúzni az emberekről) miért kell
elb@szni, és tönkretenni egy jól működő oldalt. -
swy
csendes tag
Hat igen... mint mindenkit, a HA-t os elerte a valsag :-D :-S az ingyen UP ugye hirdetesenkent lesz 5db naponta? Ugye nem az osszesre ertve lesz 5db?
Amugy a regi oldalon, kedvencbe felvett, es hozzaszolt hirdetesek, az ujban, egyenlore nem talalom. :-D ... en vagyok a balfasz, vagy egyenlore meg nem elerheto? :-D
Illetve, olyan javaslatom lenne, hogy pl a telefonoknal, ne egybol csak marka szerint lehessen keresni, hanem legyenek op. Rendszer szerinti blokkok. Tehat legyen par omlesztett topik amibe belemegy pl az osszes androidos telo, masik amibe az osszes wp-s telo, stb, stb. Mert egyik izmerosom megkert nezzek neki telefont. Pl 35k-t szan ra, de noncs konkret elkepzelese, es igy az osszes markat kulon-kulon vegig kell bogaraszni. :-S ugy pedig, be ebbe a topikba, sorba rendezni, es mar lehetne is valogatni. :-)
Sorry, kicsit hosszura sikerult xD -
válasz
szeksziboj #55 üzenetére
megelőzendő a hasonlóan tahó megnyilvánulásokat, szeretnék mindenkit megkérni, hogy olvassa el az összefoglalót itt. az őrjöngés nem lesz tolerálva, pont. el lehet mondani egy véleményt kulturáltan is, és ennyi a minimum, vegyük már emberszámba egymást. tudom, hogy divat indulatból fikázni és beszólni ma a honi netes kulturában, de mi ennek nem adunk terepet.
-
xxman
senior tag
Nekem nagyon tetszenek az új funkciók , viszont nem tudok megbarátkozni a design + elrendezéssel . Átláthatatlan számomra , és logikátlan.
Nem is a színek hanem az elrendezés. Nem értem miért nem maradhat a régi. Oké hogy fejlődni kell , de nem mindig előnyös a dolog...
A jobboldali sáv , a hsz-eimről nekem borzasztóan hiányzik.
Továbbra is azt támogatom hogy jöjjenek az új szolgáltatások , szabályozások , tőlem lehet fizetős is de a design és elrendezés maradjon a régi. -
szeksziboj
tag
Ezt most miért kell?
Egy hányadék az új kinézet...
-
Siera
senior tag
A régi jobban tetszett, de ezt is meg fogjuk szokni szerintem.
"A hirdetésfeladás még egy darabig teljesen ingyenes MINDENKINEK. Használd ki!"
Ez elég vészjóslóan hangzik. Valaki kifejtené? -
gateway hiba elvileg javítva!
-
törölt tag
Az korrekt, hogy el tudom használni mind az 5 ingyen UP-ot szünet nélkül egyszerre?
-
fi:zi'k
nagyúr
-
Lasy
veterán
Egy gyors link a hirdetés törléséhez jó lenne, hogy ne kelljen mindig belépni a hirdetés szerkesztéséhez ott lemenni az aljára, és kiválasztani. ez után a felugró menüben az arhiválást választani.
rövidebb megoldás?
vagy csak egy gyors link pl a
http://hardveraproeles.webinform.hu/sajat_aprohirdetesek és itt a hirdetés szerkesztése mellett?pl így?
-
swy
csendes tag
Lattam, hogy irtak mar, egyreszt jol jonne egy mobilnezet is :-D (telorol irok :-DDD)
Masreszt jobb lenne a feher hatter helyett valami sotetebb, es amellett a fekete betuszin) egyreszt este olvasva kevesbe zavaro, masreszt az amugy is gyorsan merulo telefont nem meriti megjobban ( merthat, a jo hardverapros, meg, 00-n is hardver lapcsaladot olvas :-PAz viszont kifejezetten tetszik, hogy a lapcsalad ujabb hireit eddig csak egy hirdetes folott lwhetett megtalalni, viszontaz uj HA-n mar oldalt, a kezdolapon is latszik. Ez bekem kifejezetten tetszik.
-
oldsaman
tag
Szerintem kifogástalan az új hari , nekem nagyon bejön
Igazából csak egyet nem értek , hogy fognak megjelenni a piros pontjaim ?
-
Kityeszto
tag
na mivan skacok már be se tudok lépni nem nyitja meg ilyenkor mivan
használjam a régit mi?
ja bocsi közbe látom a bugosoknál nem csak én jártam igy -
F_Zolee
nagyúr
Egyenlőre annyi javaslatom lenne, hogy működjön is az oldal.
-
szekfizsolt
senior tag
Először megijedtem, de egészen jól sikerült, biztosan csiszoltok még rajta, de nem lesz rossz!
F_Zolee:
-
válasz
peugeotmate #38 üzenetére
igen, olvasd el légyszi az összefoglalókat is, külön szerveren van duplikált, régi adatokkal
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Első észrevételeim:
A legfrissebb privát üzenetem június 1-re nyúlik vissza. Azóta már volt néhány, ami a régi felületen látszik is szépen. Továbbá a hirdetéseimnél a hozzászólásoknál is június 1-i a legfrissebb hozzászólás. Pedig van újabb. A fórumhozzászólásoknál ugyanez, jóval régebbi fórumtémákat látok csak, amikhez hozzászóltam. De lehet ez amiatt van, mert most még több szerveren helyezkednek el az adatok. Ha igen, akkor nem szóltam.
Egyébként kellően gyors az új oldal is, emlékszem másfél éve milyen hektikusan működött. Egyelőre szokni kell, de szerintem össze fogok barátkozni az új felülettel. -
Oposszum
tag
Szia/Sziasztok!
Maximálisan egyetértek veled, minden amit leírtál egybevág azzal amit leírtam volna ezért én nem írnám le még egyszer.
Azt viszont még megjegyezném, azáltal, hogy az oldalszegély fehér, és a hasznos felület is világosabb mint a régi felület, nekem egy perc után kifolyik a szemem, nem bírom olvasni az oldalt, ha ez így marad az nagyon sajnálatos lenne.üdv
-
Oposszum
tag
Sziasztok!
Elhiszem, hogy a régi színeket vettétek át, de a tesztoldaltól mégis kifolyik a szemem. Túl sok a fehér. Ezen változtatni kellene.
Jobb oldalon ahol az userem-el kapcsolatos infók vannak (adatlapom, privát üzeneteim stb), nagyon elveszik a szöveg, nem jól látható, a betűszín nem üt el a háttérszíntől. Javasolnám a betű színét feketére változtatni.üdv
Sok sikert és kitartást. -
Dany007
veterán
Alapvetően egyetértek. De ez már meg lett beszélve párszor és meg lett indokolva.
Jó nagy káosz lenne ha mindenki azt írhatna amit akarna. És kevés rá a moderátor, hogy mindent időben észrevegyen.
Én sem szeretem az üzletrontás fogalmát. De elfogadom. A múltkor még büntit kockáztatva se bírtam ki hogy ne szóljak be annyira durva eset volt.Ami még idegesít az az "alku szerint" meg az 1ft-os aukciók. Igen, mert ezek aukciók. Aminek a vaterán van a helye nem itt. A kedves eladó ne versenyeztessen, főleg ne privátban és hasonlók...
Itt is van másik oldal. Tényleg vannak olyan termékek, olyan helyzetek amikor nem lehet valós árat meghatározni vagy nem is akar az illető és ezért bízza az emberekre hogy mennyit adnának érte. De a termékek többsége azért nem ilyen. -
törölt tag
Kerülő út: felajánlhatod neki azt az árat amit te ki szeretnél fizetni a termékért, legfeljebb elutasít. Elég azzal indokolni, hogy neked ennyit ér meg, felesleges hergelni azzal valakit, hogy itt meg itt most akciós és neki is olcsóbban kellene adnia.
Elég apró dolgokon múlhat, hogy kinek mi mennyit ér, pl proci revíziók egy hobbi tuningosnak.
-
-
ClioRS
őstag
A színen még tényleg van javítani való, ahogy előttem is írták már. Túl világos az egész, kevés olvasás után is zavarió. Vagy akkor a hátteret kéne sötétebbre cserélni, mint a réginél, ami a két szélén fut az oldalnak.
Illetve én még mindig nagynak gondolom a felső részen a vízszintes kategóriaválasztó füleket. Lehetne 3/4-e a mostaninak, még talán a 2/3 is jó lenne.
Sajnos én is beállok azok közé, akiknek a régi jobban tetszett. Az jobban sikerült darab szerintem. Bár lehet ez a világosság zavar főleg.... A szemnek mindenesetre sokkal kellemesebb a régi színösszeállítás.
-
big-J
őstag
A színvilág hiánya zavaró... becsülendő hogy a hirdetések mögötti színek hasonlítanak a mostaira(bár sztem a mostani színek jobbak) de a kereső kerete, és még a felső sáv is már nagyon sok ugyanabból az egyhangú, karakter nélküli higított mustár színből.
Esetleg ha lenne skin/témaválsztó mint a torrentoldalakon, az is jó lenne.
-
Simon02
tag
Remélem nem veszitek rossz néven, de megpróbálom egy képpel illusztrálni mi a legnagyobb bajom az új hardverapróval. Így néz ki 1 részlet egymás alá téve az új és a régi, a többség által használt 1920x1080-as felbontáson, a szerintem a legtöbbek által használt megjelenítéssel:
Szóval akkor sorjában: a jelenlegi Ha-n jól elkülönül a fontos felület és a oldalszegély, ez az újon nincs így. Az új designban ugyan több hirdetés fér el, de ez gyakorlatilag átláthatatlan (bocs a nyers kifejezésért) és jóval kevesebb információt tartalmaz. A régiben szépen elkülönülnek egymástól a hirdetések, egyből feltűnik a cím és elolvasható az egész leírás is, az újban ez nincs is benne! Az ár könnyen észrevehető, nem kell a szememmel ide-oda scrollozni... Használható méretű volt a hirdetés képe, az újban gyak semmi sem látszik belőle xS Ezen kívül hiányzik a város és a feladó, ez kapásból hatalmas veszteség! A kategória hiányáról már nem is beszélve.
A többi nézetet is néztem, az első hasonlóan ömlesztett, mint jelenleg, de ott meg a kép hiányozna nagyon. A 3 oszlopos elrendezés ebben a bélyeg méretben szerintem nem áttekinthető (egy vateránál például kapásból max méreten nézem).A kontrasztosabb színekhez én is csatlakoznék.
Nem tudom a designbe mennyire tudtok még belenyúlni, és nem is akarok minden jónak elrontója lenni, de nálam ez óriási visszalépés, és akivel eddig beszéltem mindenki ezt mondta. Gyak rss-readerben olvashatóbbak lennének a hirdetések, az pedig az oldal reklámjainak nem tenne jót!
Remélem nem veszitek rossz néven a kritikámat, de úgy gondolom nem csak a saját problémáimat írtam le.
-
balcsida
senior tag
A hirdetéseim adminisztrálásánál egy táblázatosabb forma jobban áttekinthetőbb lenne szvsz, ráadásul így több apró kiférne egybe. Fölös mindegyikhez kiírni, hogy "Érvényesség", "Upolás", "Kiemelések" stb., ezt bele lehet írni egy fejlécbe, ami akár görgetéskor hozzá is "tapadhat" az oldal tetejéhez, fixed pozícióval (asszem affix a szakneve ennek).
-
törölt tag
Tényleg sokat csiszoltatok rajta, kezd egészen összeérni és máris jobb ránézni.
Ami elsőre azonnal feltűnt, a hirdetés címének mérete és színe, mivel már alapból kiemelt ezért szerintem 13pxis elég lenne, (vagy több whitespace, de így meg kicsit pazarlós kisebb felbontáson). FF-ben webdeveloper pluginnel realtime 3 sec alatt meg tudjátok nézni, szerintem sokkal szebb/átláthatóbb.
A másik a színe, szerintem is a sötétbarna és sötétszürke árnyalatokkal kellene kísérletezni, hogy még szemkímélőbb legyen. Jelenleg olyan barnás vöröses, ami eléggé elmosott hatást kelt (tudom mennyire szeretitek az ilyesféle boncolgatást csak ezért írom meg)
A továbbiakban csak leírom a meglátást és annyit visztek haza amennyit szeretnétek belőle
.
A design szerkezetében alapvetően szerintem túl sok a keret (border) ami egy kicsit zavarja az áttekinthetőséget. Cserébe a tartalmi részen ahol szerintem tényleg "kellene" a több taglalás/elválasztás, és kontraszt, ott nincs eléggé kiegyensúlyozva.
A content_side div-en nézzétek meg milyen, ha kilövitek a háttér képet, persze a design így szét esik, de látható, hogy mennyivel letisztultabb lesz (főként a lekerekített dobozoknál). Hasonlóan a fenti lapválasztó linkeknél a bull3 (square bullet) kép szerintem felesleges, a legtöbb (default) monitor beállítás mellett csak extra zajnak látszik (vagy egyáltalán nem is látszik)
Ha a footeren ennyi infó marad, és ilyen elrendezésben én biztosan kiraknám 100% szélesre, amolyan lapzárás formában, kicsit talán erősebb háttér színnel. Persze a tartalma továbbra is maradhat fix széles. Magasságából vennék le egy kicsit 80-100px és máris szebb (az én szememnek)
A grid listanézetnél 90%-ban szebb, ha nincs +1px border a "bélyegeken".
Néhány gui elemen furcsamód egyedi tooltip van, máshol meg még title attrib sincsen, ez nem tudom mennyire wai
.
Az árak méretezését én nagynak vélem, bár ez mostanság eléggé divat.
A PH designja annyira patentul el lett találva, hogy nehéz lesz megfelelni az elvárásoknak, de azért kitartás
.
-
Tamás24
tag
Sziasztok!
Észrevételek:
1. Az új rendszerbe átvitt hirdetéseknél észrevettem, hogy a régi hardveraprón megjelölt települések neve ugyan átkerült és megjelenik a hirdetésnél mint "átvétel:", azonban ha a szerkesztésre kattintok, akkor újra be kell pipálnom a megfelelő települést a mentéshez. Ez inkább zavaró és értehetetlen számomra mint hiba. Remélem ez később az adatbázis átírásnál javításra kerül.2. Kicsit rosszul érintett, hogy a felhasználóm jobb oldali hasábjából kikerült a hirdetéseim felsorolása, és helyette külön menüben érhető el, viszont minden más megmaradt a jobb oldalon.
3. A keresések részben még mindíg nem tudok egy városnál többet megadni feltételként.
4. Ha rákeresek valamire az egyszerű kereséssel és azután kategóriát váltok, akkor a keresési mezőbe beírt szöveg eltűnik. Nem érzem, hogy ezt kellene, ha mást akar keresni megváltoztatja majd a felhasználó a mező értékét.
A pozitívumok:
1. Átlátható, bár sajnálom, hogy a régi felületet el kell búcsúztatni2. A színek nagyon jók, örülök, hogy nem egy hülye kiég-a-szemem-mert-sötét-háttérren-világos-betűk-vannak mellett döntöttetek design miatt.
3. Informatív minden helyen, és amit kerestem szinte rögtön megtaláltam, ami nagyon nagy HURÁ az előző/régi újításhoz képest.
4. Konkrét bugra még nem bukkantam pedig láttam hogy mások igen
-
Alister71
nagyúr
Nincs mobilnèzet, vagy csak èn nem találom?
-
Nem a szöveget akarnám árnyékolni, hanem pl. a szöveg boxokat. Így nem kell erős színekhez nyúlni.
És csak enyhe árnyékra gondoltam természetesen.(#16) Parci: A keres-kínál azért lenne célszerű, mert enélkül rengeteg szemétbe botlana az ember. Persze, valahogy el kell érni, hogy a júzer mindenképpen klikkeljen valamire. pl. alapból egyik opció se legyen bepipálva.
+1 - oldal újratöltésekor jó lenne ha kitöltve maradna minden mező.
-
csibe1
addikt
A színek valahogy még mindig nem az igaziak.Szerintem túl világos még mindig,másrészt a színek párosítása sincs eltalálva.
Ezen lesz még változtatva a jobb láthatóság érdekében?Esetleg skinezhető lesz, hogy akár a régi vagy sötétebb színösszeállítást is lehessen választani? -
wikings2
őstag
Esetleg az eladó profiljából valahogy elérhetővé tenni a prohardver.hu/tag/gipszpistavagyok adatlapot? Mielőtt vásárlok egy adott személytől erre mindig ránézek, hogy mit is jelent az adott illető "rangja".
-
Aug közepétől az általam jól ismert témekörökben összeállítok egy listát.
Arra nem lesz lehetőség, hogy egy termék több kategóriába kerüljön?
pl. ha egy alaplap+proci párost hírdetek, akkor az mehessen mindkét kategóriába egyszerre?+1 - A keres, kínál opciókat nem lehet bővíteni egy "csere" vagy "is-is" opcióval?
-
philo
tag
Én azt szoktam mondani, ami tökéletes, azt úgy kell hagyni!
Néha regisztrál egy-egy új, de az új desingtól nem lesz több. A régiek pedig azt szerették, ami volt.
Emellett értékelendő az igyekezet és a sok belefektetett pénz. Szerintem kár az eredeti oldalért, ezt így szerettük
Lehetne sorolni kinek mi nem tetszik, de felesleges. Összefoglalva nekem nem tetszik, hogy nem maradt meg a régi. No mindegy, vagy megszokom, vagy csak belenézegetek!
Mindenesetre köszönjük, mert miattunk alakul át, a világon semmi nincsen, ami mindenkinek megfelel! Nézzük csak a politikusokat
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Na, tőlem át lehet állni!
Egy javaslat: A képpel nem rendelkező hírdetéseket elnézve, úgy hogy kis képpel az elején, listában, ott kicsit hülyén néz ki. Jó lenne szerintem egy PH logós, "nincs kép" mindegyikhez. Valahogy így, csak nem ebben a minőségben.
-
Sziasztok!
1.) Egy régi hiányosságra szeretném felhívni a figyelmeteket.
Sok termékkategóriánál teljesen hiányos, vagy hibás a gyártói lista.
pl. most próbáltam ki, hogy hangfalpárok kategóriában csak teljesen kommersz távolkeleti gyártók szerepelnek, holott itt elsősorban az európai márkák mennek inkább.
Ez persze csak egy kiragadott példa - szinte mindenhol van hasonló hiányosság.Javasolnám, hogy a kapcsolódó topik lakóit kérjétek meg egy teljes lista összeállítására.
2.) Másik javaslat, hogy amikor kiválazstom a termék kategóriát, akkor számomra nagyon nem volt egyértelmű, hogy kell-e még klikkelnem további kategória szűkítés céljából.
Ezt valahogy színekkel vagy eltérő design-nal kellene jelezni, hogy mikor vagyok készen a választással.Konkrét ötletem nincs még erre vonatkozóan, de augusztus közepétől akár mockupokkal is tudok segíteni.
Hasonló területen dolgozom, így csak szabadidő kérdése.3.) kontrasztosabb design helyett én javasolnám a térbeli kiemelését egyes elemeknek. Egy határozott árnyék jobb átláthatóságot ad az egésznek, mint az erős színek.
Augusztus közepétől alaposabban is átnézem az egészet. Remélem, hogy tudok hasznos tanácsokkal szolgálni.
-
válasz
trisztan94 #8 üzenetére
menet közben reszponzívvá lesz gyúrva, magyarán külön mobiloldal helyett reményeink szerint jól szuperál majd minden platformon. de most már muszáj lesz átállnunk rá első körben.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Szerintem kéne bele egy olyan funkció, hogy egy hirdetést több kategóriába is fel lehessen rakni.
Tegyük fel, hogy iPhone-t keresek, de minden jöhet 4-től felfele. Most jelen pillanatban ha azt akarom, hogy az i4, 4s és i5-ök listájában is szerepeljen, akkor fel kell(ene) raknom 3x ugyan azt a hirdetést mindhárom helyre. - de ugye ezt tiltja a szabályzat..
Illetve a másik, hogy lehetnének rangok a hirdetéseknél is, pozitív értékelést nézve. (Új eladó, ősi eladó, vásárlók kedvence, stb) így nem csak a fórumozással lehetne rangokat szerezni (mert ugye nem mindenki fórumozik aki hardveraprózik).
Ezt legfőképp azért kéne sztem mert az emberek sokszor "lenézik" az újoncokat, pedig én már láttam olyan újoncot akinek 50+piros pontja illetve 2éves regije volt.Na, így dióhéjban ennyi, eddig tetszik
Ja, még valamo:
Mobil oldal lesz? -
Kis Joe
senior tag
Szerintem a bönészők túlnyomó része már nem 4:3-as kijelzőt használ.
Ennek kapcsán még mindig zavaró hogy az egész valóban használandó rész csak egy vékony középső csíkban található ami mellett ráadásul csak egy pár kockát használó oszlop van szinte üresbe. Sejtem hogy oda mennének a reklámok de így aktuálisan elég furcsa és én mindenképp javasolnám a középső sáv oldal orányú nyújtását. Így az egyes hirdetési címek is jobban olvashatóak lennének.
Valamint a hétteret még mindig kicsit világosnak találom.
Sok sikert a továbbiakhoz! -
válasz
ricshard444 #5 üzenetére
aug. közepe inkább, ha most nem találtok millió bugot, semmiképp sem szeretnénk tovább húzni annál.
-
Mikorra várható az új élesítése? Augusztus végét reális időpontnak tartjátok?
-
Dany007
veterán
"színösszetétel például a mostani Hardverapró egy alig módosított variánsa."
Az alapszínek jók is szvsz. Ami problémám van vele, az a betűk színei az alaphoz viszonyítva. A régin a fekete betűk szerintem jobbak voltak. Nem kell visszahozni a feketét az újba se, de lehetne jóval sötétebb barna. Ergo kicsit kontrasztosabb. Ugyanígy az áraknál.
A betűtípus viszont jobban tetszik, olvashatóbb, nincs úgy összefolyva mint a régin.Összességben nekem egy kicsit túl világos, de ez már csak egyéni. Amúgy átláthatóbb és modernebb, mint a régi.
-
Rómeó
aktív tag
Kib@xottul sajnálom a régit
, de remélem az újat is hamar megszokom ,igy az 5.x felé az ember nehezen viseli a változásokat , de az élet megy tovább,hajrá!
-
A Hardverapró hamarosan teljesen megújul. Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!
Az új Hardverapró jelenleg itt érhető el. Átállás után ugyanúgy a hardverapro.hu címen jön majd be. Az átállást egy-két héten belül tervezzük.
Működési háttérinfók:
- amíg nem állunk át végleg, addig a fenti címen elérhető béta oldal egy külön szerver, külön adatbázis, ráadásul belépés után a prohardveres privátok, kedvencek stb. is egy külön szerveren és adatbázisban van (a mentést kb. másfél hónapja csináltuk)
- lehet tehát hirdetést feladni, értékelni, hozzászólni, mert ezek a dolgok erre a külön gépre és adatbázisba kerülnek és aztán törlődni fognak, amikor végleg átállunk
- a régi Hardverapró az átállásig zavartalanul üzemel
- terveink szerint ez az utolsó, nagy, publikus teszt.
Megkérek mindenkit, hogy a véleményének kulturált formában adjon hangot, és lehetőleg ne erőltesse azt. Ha egyszer elmondta, ugyanúgy látja és hallja mindenki, semmi sem változik, ha hatodszor is leírja (leszámítva, hogy szétesik ez a topik). Bár a "régen minden jobb volt!", "vissza a régit!", "ez nektek arculat?! ez egy hányás!", "ha ez a szar marad, én leléptem!" is értékes vélemények, de próbáljunk meg konstruktívak lenni. Abból baj nem lehet.
Jó, ha tudjátok: bő másfél éve próbáltunk meg átállni legutóbb egy akkor tényleg nagyon sok sebből vérző rendszerre. Azóta az egészet szétszedtük atomjaira, a közel négyezer kommentet, ami a rendszerről jött egyesével feldolgoztuk, végiggondoltuk és amit érdemes volt/lehetett, beépítettük. Az arculat főbb elemeit nem dobtuk ki a kukába, de gyakorlatilag minden részlete változott, a színösszetétel például a mostani Hardverapró egy alig módosított variánsa.
A másfél éves fejlesztés azt is jelenti, hogy bizonyos elemei az arculatnak, html-nek már most elavult, tudjuk. Menet közben ki is fogjuk kalapálni (html5, reszponzív, mobilbarát stb.), de mivel az új oldal több száz aloldalból áll, ezt már tényleg csak menet közben tekergetjük.
Ezt a topikot szigorúan moderálni fogjuk, anyázás, beszólás, padlón hangosan csapkodás és méltatlankodás törölve lesz azonnal. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet kritizálni az oldalt, ezért is van ez a topik, de mielőtt bárki ilyesmit tenne, megkérjük, hogy vegye a fáradságot és ismerje meg a logikáját, működését alaposan. Használja.
Már csak azért is, mert ezúttal tényleg igyekeztünk az utolsó csavarig végiggondolni. Hirdetések adminisztrációja, UP-olási rendszer, kiemelések, böngészés, keresés, minden új. Hajrá!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest