- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!
Aktív témák
-
devilke
tag
akkor mégegyszer:
"Fontos tudnod: a HardverApró rendszerén keresztül küldött privát üzenetek nem számítanak magánlevelezésnek"
vs
"A Szolgáltatásban Felhasználóknak küldhető úgynevezett „privát üzenetek” magánlevelezésnek minősülnek, azokat a levéltitok védi és csak a küldő és a címzett Felhasználó ismerheti meg."
ha ez ugyanaz akkor surgosen keressetek egy jogászt. Mondjuk szerintem e nélkül is.
a probléma továbbra is a következő : (hiába nem akartok tudomást venni róla)
az aszf ellentétest ir mint ez a felirat. ráadásul a felirat konkrétan megengedi a jogtalan felhasználást.
(igen, mivel nincs ott az hogy CSAK)
közben latom megértettük egymást
-
andreas85
csendes tag
Sajnos nehéz kiszűrni azújonnan feltett hirdetéseket, mivel egybe lett vonva az UP-polással.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
SeniorTilla #793 üzenetére
Ezzel nem értek teljesen egyet.
Régebben valóban így volt a Vaterán ahogy írod, de az utóbbi időben, valóban odaírják a nevüket, sőt nekem segítettek is, és nem robot választ adtak.
Egy nagyon kedves ügyfélszolgálatos hölgy segített nekem, pedig nem lett volna kötelessége a szabályzat szerint. -
a kinézeten gyakorlatilag minden megváltozott. színek, listák, minden. a komplett működés racionalizálva lett. igen, a fő fülek és kerek boxok azok maradtak, de ott is változott minden szín. ha most visszatenném az első verziót, tényleg zokogna mindenki
ki lesz pucolva ez is menet közben, előbb álljon be a hibátlan működés.
-
xstyle
tag
Rossz indulat nélkül kérdezem, hogy ha a fórum , amin most írsz is így nézne ki, mint az oldal (hw), akkor is ilyen nyugodtan tudnál írni ide, vagy felszökne a vérnyomásod? Ha meg válaszolod ezt sztem, akkor megtalálod azt, amiről a többiek beszélnek .
Parci,
az új beta tesztelése, az nem arról szólt, hogy a funkcionális bugok eltűnjenek, mert akkor nem értem, azt a részt, hogy most gyorsan kell javítani a funkcionális bugokat (ha a teszt végetért, akkor csak 1-2 kisebb dolog maradhatott)?
Viszont a kinézetten semmit nem változtattatok, ami már az előző bevezetésnél is az emberek 70-80%-ának gondja volt. Ez konokság, vagy alátámasztja valamilyen kutatás, hogy ezt KELL használni ?
-
válasz
sing1ep1ayer #783 üzenetére
Na most azért meg kell hogy védjem a PH-t
allegroup - igen, tényleg profi a feladás, jól is működik. Ami ezekből az oldalakból hiányzik, az az ügyfélközpontúság. De az 100%-osan hiányzik. Próbálj csak a vaterán az ügyfélszolgálattal vagy akárkivel a fórumon egyezségre jutni, ha nem egyezik a véleményetek. Abszolút impotens csapat (Üdvözlettel: a Vater Csapata - volt évekig az aláírás a leveleik alján) dolgozik, gyakolratilag biorobotok, az ügyfélkezeléssel. Most már kicsit jobb, mert a kisasszony/fiatalember odaírja a nevét a levél aljára, gondolom volt egy kis balhéjuk bizonyos hivatalokkal
De több nem változott, töketlenek, értetlenek, arra jók, hogy megnyomják az 1-estől a 10-esig terjedő automatikus válasz gombot a levelező szoftverben.
Ellentétben velük, a PH nagyágyúi igenis élő emberek, és úgy is állnak hozzá. Emberségesek, rugalmasak, megértőek voltak mindig, amikor problémám vagy kérésem volt. Segítettek a hardverapródok és a házigazdák vagy moderátorok is. Remélem ez megmarad a régi arculatból
-
válasz
olbaidhun #789 üzenetére
a PH nem újult meg, gondolom a régi Hardverapróra gondolsz. az viszont nem jön vissza többet, ez nem egy próbálkozás, amit most látsz, hanem az új Hardverapró. bugos még itt-ott, pucoljuk ezerrel, biztos, hogy döcögni fog még egy-két hétig. de levéve és a régi visszatéve (vagy szabadon választhatóvá téve) biztosan nem lesz. két tök különböző rendszer, nincs átjárás, nem tudjuk szimultán futtatni őket. de nem is akarjuk. ezt akarjuk tökéletesre csiszolni fél éven belül (akkor már arculatilag is, meg mobil nézet stb.).
-
olbaidhun
őstag
válasz
#33101952 #767 üzenetére
(#767) Kingunique
(#766) canniball
(#765) hito
(#659) xtremezNevezhető hőbörgésnek, de vissza olvasva és bele gondolva olyan beszéljen már érdemben és kiemelten az új hardver apróról, szolgáltatásairól és funkcionalitásáról, dicséretesen higgadt hangnemben, aki ott van a top 100-ban !
A fentiek miatt úgy hiszem, hogy a hatékonyság kérdése nem elhanyagolható az Ország egykori legjobb hardver aprós oldala esetén. Az illetékesek döntése kizárólag rájuk tartozik, de már jelenleg is érezhető a negatív visszhang a 2. próbálkozás miatt. Mondom ez azok után, hogy visszaolvasom lassan a teljes topikot és emlékszem a legutóbbi "hajcihőre".
(#763) kymera
A régi PH-ért én is hajlandó lennék akár tagsági díjat is fizetni ! -
devilke
tag
mármint hogy van szinkronban? az aszf szerint MAGÁNLEVELEZÉS , a felirat szerint NEM MAGÁNLEVELEZÉS.
ha nektek ez ugyanazt jelenti akkor komoly gond van.
hol van ez leirva: "ez nem jelenti azt, hogy amikor jocóka sír egy adminnak pistiről, akkor az nekiáll privátokat olvasgatni. azt jelenti"
mert a csak sincs ott.
ez igy jogilag nulla. szeretném látni a pontos adatkezelesi leirásotokat. Tehat pontosan mikor ki és hogy láthatja.
ez nem pánikolási kérdés , ha NEM magánlevél (amit ugye véd a levéltitok) akkor pontosan micsoda?
-
hito
nagyúr
Szerintem mi köszönjük a sok munkát
Az új arculattal is az ország legjobb ilyen jellegű oldala lesz. Ilyen családias légkörben sehol nem lehet adni-venni. Nem egy taggal baráti viszonyt sikerült kialakítani, könyörgöm, hol van ilyenre lehetőség? Netán az apródon, vagy a vaterán?
A lapcsalád és a hardverapró is egyértelműen sikersztori, ennek adózva kéne véleményt nyilvánítani szerintem.
A másik nagyon fontos dolog amit látni kéne: hol a manóba kérik ki egyáltalán a tagok véleményét és javaslatait? Sehol. Megváltozik, aztán ennyi. Mindenhol használni kell az újat. Itt még külön topicot is nyitnak a tagok véleményének, javaslatainak és nem egy közülük megvalósításra fog kerülni/került. Egyszóval: HAJRÁ!
-
válasz
SeniorTilla #778 üzenetére
a saját tulajdononunk a hardverapró, légyszi ne gyártsatok most már összeesküvés-elméleteket is
-
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
SeniorTilla #778 üzenetére
Ez tuti nem kelt el, erre mérget vehetsz. Ha megnézed az allegroup által felvásárolt oldalakban mi a közös: iszonyat profi és felhasználóbarát a hirdetésfeladás, a keresés / böngészés a hirdetések közt pedig baromi gáz - akkor máris láthatod hogy az új HardverApró nem ezekkel esik egy kalap alá. Itt nem túl user-friendly a feladás, de piszok jól lehet szűrni.
-
-
nem tudunk ám fél nap alatt megoldani mindent, az ég szerelmére, ha egy hónap múlva sem működik semmi, akkor jogos lesz a felháborodás, de most ezerrel javítjuk a bugokat, ahogy tudjuk. ezekre meg azért nincs válasz, mert amíg a bugok nem lesznek kijavítva, nem is tudunk foglalkozni vele.
-
segítek minden pánikolónak:
"Fontos tudnod: a HardverApró rendszerén keresztül küldött privát üzenetek nem számítanak magánlevelezésnek, azokat nem védi a levéltitok, mert abba visszaélés miatti hivatalos adatkérés esetén a rendőrség és a HardverApró adminisztrátorai is beletekinthetnek!"
Hát jah, csak hogy hivatalos szervek eddig is belenézhettek ha volt jogi alapuk hozzá.
Mivel - tudtommal - a ph-nál nem dolgoznak állami hivatalos szervek, esetleges visszaélésnél mért is szeretnének ők beleolvasni bármibe is? Ez egy felettébb jó kérdés. Az illetékes hatóság az olvasson bele és tegye meg a szükséges lépéseket ha valamelyik fél feljelentést tesz. De egy ph akárki meg bárki más ne...magyarán, ha a rendőrség megkeres minket, hogy adjunk ki adatokat, akkor kiadjuk, és ezalatt természetesen látni is fogjuk (nehéz úgy átmásolni őket, hogy jogszerűen garantálva legyen, hogy nem láthattuk). ez nem jelenti azt, hogy amikor jocóka sír egy adminnak pistiről, akkor az nekiáll privátokat olvasgatni. azt jelenti, ami oda van írva: ha bíróság vagy rendőrség vagy más hivatalos szerv kér adatot, akkor átadjuk és esetleg mi is láthatjuk.
az ászf ezzel szinkronban van.
-
Sasos
senior tag
válasz
canniball #759 üzenetére
Az igaz, csak épp azóta se tudjuk, hogy az eltünt dolgok végleg tűntek-e el vagy sem. Lessz-e teljes nézet, feladás szerintí rendezés, saját beállítások, személyes adatok stb. Persze a 5878-adik "hol a piros pontom?" című kérdésre jön az 5878-adik válasz: "ott ahol eddig".
Viszont azok a funkciók, amiket - a topik tanulsága szerint - sokan előnyben részesítettek, egyszerűen nincsenek és nem tudja senki, hogy miért, meddig, vagy esetleg örökre kell-e nélkülöznünk.
-
válasz
olbaidhun #756 üzenetére
Teljes mértékben, 100%-ig egyetértek veled. Hasonló erőltetett arculatváltási próbálkozások más oldalakon is voltak/vannak (apród, jófogás, expressz, stb.). Én mérni szoktam az érdeklődések és a sikeres üzletek számát hirdetési felületenként (nyilván ezt teszem mint kereskedő). A PH eleinte nagyon jó volt évekig, az utóbbi években visszaesett (legalábbis az én termékeim tekintetében). Más új, feltörekvő oldalak, pl. az Apród és a Jófogás, amilyen vicces próbálkozásnak indultak, annál jobban kezdenek befutni (mondjuk vannak tv és rádió reklámjaik is, ez sokat jelent).
Ezzel nem is lenne baj. A baj az, hogy az új PH felülete kísértetiesen hasonlít - legalábbis a működés elvében, de már a megszólításban is
- ezekre. Nekem nagyon vatera üzeti érdekeltség gyanús a dolog, hiszen terjeszkednek, felvásárolnak, sajnos külföldi, idegen érdekeltségből (asszem lengyel), de ez csak megérzés, lehet hogy semi köze hozzá. Nem jártam utána.
Itt is globalizáció van, előbb-utóbb mindegyik nagyjából egyforma lesz, ha egy érdekeltség lesz a tulajdonos. A PH azért volt jó eddig, amiért jó volt, ezt mindannyian tudjuk. Azt is tudjuk, hogy nem könnyű manapság a marha nagy
leépülésfellendülés közben életben maradni, ne adj' Isten fejlődni. Az új felület, színvilág, hello-kitty, stb. dolgok a komolyság rovására fognak menni szerintem. És mindegy, hogy megszokjuk majd, meg ilyenek, mert biztos így lesz, de sajnos beálltak a sorba ők is...vagy elkelt... remélem nincs igazam. De ahogy itt mentek eddig a dolgok a saját évek óta jól bevált és megszokott módjukon, ebből nem az jön le, hogy hirtelen a menedzsmentnek az jutott eszébe, hogy jól át kéne gyúrni az egészet egy olyanná, ami nem tetszik azoknak, akik évek óta komolyan és hűséggel vannak itt jelen. -
randras
veterán
A lapcsalád többi oldalán a jobb oldali hasábba való integráció csak átmenetileg szünetel?
-
sing1ep1ayer
őstag
Minden rossz szándék nélkül kérdezem:
- Miért van külön egy nagy böngészés meg egy marha nagy keresés menüpont is, ha mind a kettő szinte pontosan ugyanazt csinálja? Az egyetlen lényegi különbség köztük talán csak az, hogy a keresésnél felhasználót is meg lehet adni és arra keresni, míg böngészés esetén nem, de kábé itt kimerül a dolog. A keresés persze a további opciókra kattintva még bővül, de a böngészés így majdhogynem felesleges, igazából össze kellen vonni inkább őket. Az a 3 gomb (a Hirdetés feladással együtt) rengeteg helyet foglal, talán kettőt szebben is el lehetne pakolni és úgy a konkrét keresőmező picivel nagyobb is lehetne akár. (Valami ilyesmi - a minőségért bocs, nem volt kedvem szebben megrajzolni a dolgokat a jobb szélen, csak összeollóztam gyorsan; a lényeg így is látható.)
- Miért van az, hogy apróhirdetéseknél maximum 1366x800 pixeles képet lehet feltölteni, de a galéria bélyegkép nézete a már feladott hirdetésnél egy 130x98-as méretű képecske? A kettő oldalaránya nem egyforma, így garantáltan torzulnak majd a mini képek és ezáltal csúfítják az oldalt.
Egyébként nekem a színekkel sokakkal ellentétben semmi bajom nincs. Nem a legszebb, de 1-2 nap alatt megszokható, a réginél semmivel nem rosszabb, sőt, igazából ahhoz képest előrelépés is, csak ehhez kell pár nap, hogy belássa a többség. Az elrendezés viszont szerencsétlen szerintem, de azt hiszem már letárgyaltuk korábban, hogy ez valószínűleg marad és a képernyőjén mostantól kevesebb hirdetést lát egyszerre a user a szélesebb sávok miatt. Kár.
Viszont a saját hirdetések adminisztrációjánál szuper lenne, ha nem csak 10 jelenhetne meg egyszerre. Eleve semmi értelme ezt így korlátozni, mert ha a jobb oldali sávon már van jópár kedvenc témaköröm felvéve, meg kilistázgatja a topikokat is, ahol hozzászóltam, akkor a 10 hirdetésem alatt csak teljesen fehét, üres hely van kilométereken keresztül a lap aljáig.UI: Bocs ha kritikus a hangvétel, én észre sem veszem és ilyen kiakasztó vagyok, de építőnek szántam, becsszó!
-
APONE
tag
ÜDV! Nem értem hogy ez miért van az új felületen próbálok belépni... azt is írja hogy sikeres belépés de mégsem enged be az oldal.... de sem a saját profilom nem látom sem a hirdetésem, furán oldották meg az oldal működését
Azt azért elérték h.........évi 1x-2x fogok ide járni!
-
törölt tag
Szerintem nagyon sok felhasználót fog veszteni az oldal-sajnos!
-
hito
nagyúr
Nekem tetszik az új oldal. A régi nagyon hiányzik, ha most választhatnék én is arra szavaznék, de nem választhatunk. Itt jegyezném meg, hogy a hasonló érzésekkel küzködő tagok (velem egyetemben) fél év elteltével 100%, hogy ha fizetnének se akarnának visszatérni a régire, ergó csak megszokás kérdése.
Az már most látszik, hogy sok nagyon hasznos újítást tartalmaz az új oldal, és szerintem még többet fog idővel.
Úgyhogy én üdvözlöm az új hardveraprót, így tovább, a (hőbörgő) tagok meg úgyis megszokják idővel és szeretni fogják.
Hogy kérdés is legyen (valószínűleg elhangzott már):
- az új topichozzászólások jelzése javításra fog kerülni?
- kibővített apróhirdetés nézet lesz? Olyanra gondolok mint a régin, hogy a hirdetés teljes szövegét is mutatja, nem csak a címet. -
válasz
canniball #759 üzenetére
canniball - Ha figyelmesen végigolvastad volna a hozzászólást akkor látod hogy olbaidhun kollégának nem a tesztelés hiánya a problémája hanem az opció hiánya hogy visszaállítsa a régi verziót (persze frissítve az új szolgáltatásokkal)
marinea2-Nem is akarom visszakapni a pirosakat és nekem a jelenlegi rangom tökéletesen megfelel . De a régi PH-ért hajlandó lennék akár tagsági díjat is fizetni !
-
IDM
tag
Üdv,
én sem vagyok a haladás ellen, valamint távol áll tőlem,hogy bárki törekvéseit/munkáját
csak úgy ránézésre lehúzzam...de az apró már nem a régi ahogy a jövő sem...
eléggé/inkább büntet... -
Cyone
tag
+1
A "Privát" üzenet elveszti a lényegét, hiszen már nem privát!
A színvilág túl világos és a világos háttéren a piros feliratok sem igazán kellemesen olvashatók. Nem lehetne megoldani, hogy az oldal alkalmazkodjon a nagyobb felbontású monitorokon történő megjelenítéshez? Nem kell a lista nézetben a hirdetések címének ez a nagy betűméret (szerintem). A funkcionalitás viszont szerintem nem rossz.
-
Dominó85
addikt
Sziasztok,
Akkor én is leírnám a véleményemet az új HA-ról.Ami rohadtul nem tetszik:
1. Design: színösszeállítás katasztrofálisan ronda
2. RSS 10db (mindösszesen tíz?) üzenet
3. hirdetések logikátlan felépítése
(2db stílust ötvözni kéne, mint régen volt)
(A hirdetésnél legyen kép, ár, hirdető neve, értékelése, helyszín stb.)
4. Átláthatatlan hirdetési cellák egymásra hányva
(hol vannak a boxokat elválasztó vonalak?)
5. Hirdetések képei iszonyat picik
(telón meg már szánalmasan kicsik 4,5"-on!)
6. Témákon belüli keresés felülre került
(miért nem volt jó, a megszokott bal oldalon?)
7. Hova tűnt a 85 pozitív értékelésem?
(nehogy már a 2,5 év alatt felépített renomémat a nulláról kelljen kezdeni.)
Ami tetszik:
1. Privátokba végre ti is beleláttok és a sok kretén napja leáldozott
2. Jelentéses dolog is OK.Egy dolog viszont tényleg iszonyat fontos. Ezt a világos f0s barna designt a régi szép színekre kéne lecserélni. Maradjon így az oldal elrendezése, ha nem akartok ezzel vesződni, de ezt az ocsmány designt tüntessétek el kérlek.
-
PumpkinSeed
addikt
+1
Átlag napi 8 órát vagyok hardverapró-n és a prohardver fórumon.
Szvsz a hardverapró új színvilága elég bántó a szemnek illetve a designja nem illik túlságosan az ország leghíresebb hardver apróhirdető oldalához.
Viszont a változás mindig kell, bár annyira nem tetszik ez a változás.
-
helike13
csendes tag
Sziasztok!
Aszongya:
"Értékelés menete »
Értékelést csak a vevő kezdeményezhet. Amennyiben sikeresen lezajlott az üzlet, a hirdetésen az értékelésre kattintva az eladó e-mail értesítést kap, és amennyiben jóváhagyja a vásárlás tényét, mindkét fél értékelhet. Az archivált hirdetések már nem listázódnak, ezért javasoljuk az eladóknak, hogy az értékelés megkezdéséig jegeljék a hirdetést, és csak utána archiválják. Pontozásos és szöveges értékelésed a felhasználó adatlapján jelenik meg."Már nálam van ez a tablet, de nem látok ilyen linket, hogy értékelés.
Minden más hirdetésnél ott van középen az olajzöld link az értékeléssel. Nálatok látszik, vagy ez bug?
-
olbaidhun
őstag
Sziasztok fórumozók, házigazdák!
(#738) kymera
(#742) Chaser+1 teljes mértékben igazat kell adnom, de egyúttal ki is egészítem:
- véleményem (ünk) szerint maradhatott volna szerkezetileg a régi oldal és ahhoz kellett volna az új funkciókat társítani (up-olás, fizetős up-olás, stb)
- az oldalnak nem a fizetős részével van gondunk hanem a "Hello Kitty" -s arculatával.
- a privátok jogkörének a módosítása (pontosabban az erre irányuló próbálkozás) nem igazán felel meg a jelenleg hatályban lévő jogszabályoknak.Annyit fűznék még kymera "tag" véleményéhez, hogy az én ismeretségi köröm ~ 3854 tag [ ~ 300+ pirosal rendelkezem, azaz Országos top ~ 20 ] az elmúlt néhány év alatt és sajnos az utóbbi hetekben a társalgásaink ugyanazt tükrözik a hardverapróval kapcsolatban mint amit kymera leír:
- gyakorlatilag mindenki "fázik" az új arculattól.
- megértjük a fejlődés szükségességét
- megértjük az anyagi orientáltságot és egyetértünk azzal hogy legyenek fizetős szolgáltatásokTalán a bitmarket-hez hasonlóan megoldható lenne egy "beta" szekció [ a meglévő rendszer mellett, gombnyomásra ], hogy a felhasználók dönthessenek az új motor [ +design ] vagy a meglévő fórummotor életképességével kapcsolatban. Egyértelműen látszana a megtekintések számából a lényeg.
Amennyiben még tanácsolhatom vegyétek le a "ne ess kétségbe!" üzenetet, mert ez már a belépés előtt egyfajta nyomást vált ki az emberből. [ ne gondolj a kék elefántra! ]Én is köszönöm a csapatnak, hogy foglalkoznak a fejlesztéssel és ennyi energiát fektetnek a fenntartásba, de az oldal hatékonyságával kapcsolatban, a jelenlegi irány miatt erős kétségei(nk)m vannak.
(#759) canniball kiegészítettem!
-
Czmorek
aktív tag
Az archiválásról érdeklődnék, hogy a 4 hétnél régebbi hirdetéseket akkor nem fogjuk tudni látni majd?
Mert volt nem egyszer sikeres biznisz elfelejtett apróból. -
Czmorek
aktív tag
Awww pffff, ez az új oldal hát nem túl jó, és finoman fogalmaztam.
Ezért kár volt.
Régen az iwiw-en is csináltak egy hasonló kaliberű változtatást, és el is néptelenedett rendesen. -
irrydium
csendes tag
kymera +1
Chaser +1 -
Assasin_
aktív tag
Üdv!
Nekem a legzavaróbb az egészben az az hogy nincs ott jobb oldalt a felhasználó adatai, hozzászólásai ,hirdetései meg persze a szín ami túl világos. Számomra ez az új dolog sokkal kevésbé áttekinhetőbb mint a régi de ez csak az én véleményem.
-
Chaser
legenda
válasz
DeFranco #730 üzenetére
Nyilván az a pár programozó - vagy csak egy?
- bele tudna lesni privátokba ha akarna. De nem teszi, mert egyrészt valószínűleg becsületes, másrészt ha ennek a gyanúja is felmerülne tisztában van a következményeivel.
Na most ha innentől " a HardverApró adminisztrátorai " kukucskálhatnak, az konkrétan gáz. Főleg úgy, hogy bárki mondvacsinált ürüggyel alapot adhat rá akinek akar. Azt se ártana tisztázni ebbe az adminisztrátori körbe kik is tartoznak bele. Ha apródok is az végképp gáz, nem egytől tudnék adni screent idézem " jobb lesz ha kussolsz " és társai...Na az ilyenek ne kukucsgkálgassanak már sehova, meg úgy általában senki ha nincs hozzá hivatalos állami engedélye.
-
HeZzZ
senior tag
válasz
TwentyFour #740 üzenetére
A színvilág szerintem is lehetne kontrasztosabb, vagy a színekkel kellene kicsit játszani. Viszont még egy megoldás, ha például egy pár színsémát megterveznének, (ez tudom nem nagy meló) és a felhasználók választhatnának tetszésük szerint.
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, szerintem ha a színvilágot (látom előttem már többen jelezték ezt) egy kicsit kontrasztosabbá tennétek az sokat javítana az olvashatóságon. Ez a probléma a közép és alsó kategóriás lcd paneleken különösen fájó. (Otthon IPS monitoron még viszonylag jó nézni, de a céges gyengébb minőségű lcd-n már fél perc után is zavaró a sok egybefolyó világos szín.) Btw nekem tetszik ez az irány.
-
válasz
SUPREME7 #735 üzenetére
Nincs egyik se. Nekem a legfrissebb 50 hirdetéshez kell az RSS, és nem a legfrissebben UP-olt vagy kiemelt hirdetéshez. És a feladási dátum szerint se lehet rendezni. Bár úgy van elnevezve a jelenlegi rendezés, hogy "idő szerint", de ez figyelembe veszi az UP-okat, azaz nem feladási dátum alapján vannak rendezve.
-
Üdvözlök minden kedves fórumtársat.
Bár az én véleményem nem igazán számít hiszen csak egy "tagocska" vagyok és nem vagyok az a cikk-írós , blogolós , tesztelős , szavazós , közösségépítős , topic-gyártós , rangra-hajtós fajta - így az oldal szemszögéből "értéktelen" egyén vagyok. Az más lapra tartozik hogy a magam 466 piros pontjával benne vagyok az országos top 10-ben így talán én is hozzájárultam egy kicsit az oldal látogatottságához .
Ettől függetlenül véleményem nekem is van és meg szeretném osztani veletek.
Az ismeretségi körömből (csupán kb 2500 fórumtag) gyakorlatilag mindenki "fázik" az új arculattól.
- megértjük a fejlődés szükségességét
- megértjük az anyagi orientáltságot és egyetértünk azzal hogy legyenek fizetős szolgáltatások
- köszönjük szépen az üzemeltető csapatnak hogy fejlesztik és fenntartják az oldaltÉs most az észrevételek:
- véleményem (ünk) szerint maradhatott volna szerkezetileg a régi oldal és ahhoz kellett volna az új funkciókat társítani (up-olás,fizetős up-olás,stb)
- az oldalnak nem a fizetős részével van gondunk hanem a "Hello Kitty" -s arculatával .
- a privátok jogkörének a módosítása (pontosabban az erre irányuló próbálkozás) nem igazán felel meg a jelenleg hatályban lévő jogszabályoknak.
- természetesen az oldal tulajdonosa (ai) dönti (k) el hogy milyen legyen az oldal dizájn-ja de ha a látogatók 99%-a a nemtetszését fejezi ki akkor annak elég komoly jelzésértéke van ....További szép napot nektek.
-
Az új rendszerben kaptam pozitív értékelést, mégsem jelenik meg az adatlapomon. Ez szándékos ( moderáció után jelenik csak meg )?
-
DeFranco
nagyúr
Nem, nem kerültek átírásra, mert eddig sem voltak sehol. Régen sem volt a Hardverapró része, hanem egy magánkezdeményezés volt fórumtagok részéről, ezért az ott kiosztott pontok most sem épülnek be.
Ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy belinkeld a pontjaidat ahogy eddig is csináltad!
-
HeZzZ
senior tag
hello. lehet volt már róla szó, de az eddigi értékelések, pirospontok átírásra kerülnek? vagy ez az új értékelési rendszer (pozitív - negatív) mindenkit nulláz?
-
DeFranco
nagyúr
első bekezdés: OK, látom. gyász.
Szerintem nincs a kettő között oksági összefüggés, de nem vagyok jogász. Szerintem ha magánlevelezés lenne, a hatóság akkor is betekinthetne, így nem volt értelme "átminősíteni", sántít a dokument, de nem vagyok jogász.
második bekezdés: ezt eddig is megtehették, max. nem tudsz/tudtál róla, egy centivel nem voltál előrébb. Szerintem nem tették meg, pont senkit nem érdekel, hogy én privátban kinek írogatom le, hogy X moderátor lába büdös, de ettől még illúzióim nincsenek.
-
Sziasztok!
Tetszik az új hardverapró.
Van még mit rajta csiszolni, de jó irányba halad.
Két dolog van amit hiányolok:
- Apróhirdetések rendezése feladási dátum alapján
- RSS az 50 legfrissebb apróhirdetéshez -
törölt tag
Nekem tetszik. Nagyon jó lesz. Főleg ha ezt a pár apró indulási problémát megoldjátok amiket már felsoroltak. Én nyomok a belefektetett munkára meg a végeredményre is egy "tetsziket".
Olyat meg nem lehet alkotni, hogy mindenkinek jó legyen
-
DeFranco
nagyúr
reszerk2: de honnan? ahogy írtam is, kerestem ezt a részt, de nem találtam sehol... ha ez nincs benne az ÁSZF-ben, meg úgy kb. senki nem tudja hol van leírva, akkor min megy a vita?
nekem sem tetszik, ahogy le is írtam, de azt azért te sem gondolod komolyan, hogy ha kiváncsi vagy egy privát levelezésre, és aki hegeszti az oldalt, a haverod, akkor nagy meló lenne belekukkantani? ez most deklarálva lenne... ennyi. Ha lenne.
@canniball: nem kapok szívrohamot, csak nem szeretem a szarrágást
-
SG3rg0
őstag
Az eddigi pozitív értékelések nem lesznek áthelyezve?
-
Angelo69
senior tag
És ki dönti el, hogy melyik privát tartozik az apróhoz, és melyik a Ph.-hoz?
Mert most látszólag egybe folyika kettő. -
devilke
tag
válasz
canniball #718 üzenetére
hat sajnos nem. senki nem irja hogy csak akkor stb. annyi van odairva hogy nem levéltitok ?? (erthetetlen hogy miert is ne lenne az) mert hivatalos keresnel beleneznek.
tehat innentol nem levéltitok , aminek az oka van odairva, nem pedig a felhasznalasa. Ha nem levéltitok akkor talán közérdekü adat?? vagy nem tudjuk pontosan micsoda. De ez a felirat mindenkeppen ellentétes az aszf-fel
-
Chaser
legenda
"Fontos tudnod: a HardverApró rendszerén keresztül küldött privát üzenetek nem számítanak magánlevelezésnek, azokat nem védi a levéltitok, mert abba visszaélés miatti hivatalos adatkérés esetén a rendőrség és a HardverApró adminisztrátorai is beletekinthetnek!"
Hát jah, csak hogy hivatalos szervek eddig is belenézhettek ha volt jogi alapuk hozzá.
Mivel - tudtommal - a ph-nál nem dolgoznak állami hivatalos szervek, esetleges visszaélésnél mért is szeretnének ők beleolvasni bármibe is? Ez egy felettébb jó kérdés. Az illetékes hatóság az olvasson bele és tegye meg a szükséges lépéseket ha valamelyik fél feljelentést tesz. De egy ph akárki meg bárki más ne...szerk:
Annál is inkább ne, mert ha valami kis hülyeségen megy a vita, akkor a felek úgyis megengedik, hogy printscreen formájában az ominózus párbeszéd legyen nyilvános. amelyik fél nem megy bele ahhoz nem kell nagy ész, hogy ott akkor ő a hunyó. Szóval na.
Vagy innentől kezdve akkor email lesz az elsődleges kommunikációs csatorna részemről.szerk2: DeFranco: Az idézett részt idéztem, a többinek meg olvass utána.
-
Simon02
tag
Leírnám a véleményemet, problémáimat én is és csak remélni tudom, hogy számít is (az előzőre se érkezett semmi reakció, pedig szerintem nem csak számomra fontos dolgok ezek és azóta nem történt semmi változás):
0. design-nal most nem foglalkoznék, mivel még csiszoltok rajta, de annyit megjegyeznék, hogy jó lenne sötétebb téma, mert ettől a világosbarna fehér párosítástól 5 perc után fáj a szemem...
1. a régi Hardveraprón megszokott összetett nézet teljesen kimaradt: vagyis nincs olyan, ahol egyszerre látható a hírdetés címe, feladó, neve és városa és kép a termékről - a hírdetés szövegéről nem is beszélve. Azt hiszem az komoly funkcionális hiányosság, ami nem is értem miért maradhatott ki, mert még csak nem is bonyolult megoldani, hiszen külön-külön megvannak! Azt hiszem a látogatók idejük döntő részében hirdetéseket nézegetnek, így ez olyan érvágás, ami használhatatlanná teszi az egészet: sokan csak a képes hirdetéseket nézik meg és fontos lenne tudni, hogy ki is adta fel, na meg, hogy kell-e bajlódni a postával.
2. ugyan azt írtam nem foglalkozok a kinézettel, de annyi leírnék, hogy a hirdetések képe olyan kicsi, hogy 300%-ra kell nagyítani a böngészőben, hogy látszódjon valami. Továbbá hirdetések nem különülnek el, részben a szöveg hiánya miatt, így nehéz olvasni!
3. Nem tudom, hogy az RSS csatornával terveztek-e valamit, de remélem nem gondoljátok komolyan, hogy mindössze 10(!!!) átküldött hirdetés elég bármire is
Nem beszélve arról, hogy az ár sem érkezik meg (ez már lehet, hogy bugriporthoz tartozik)! Gondolom nem én használom egyedül pl Windows Gadget-ben az RSS readert?!
Nem akarok nagy szavakat használni, de ezen változtatások nélkül számomra napi használatra nem alkalmas most a HA és akivel eddig beszéltem egyet értett velem! Bízom benne, hogy meghallgatjátok az elképzelésemet és csináltok egy funkcionálisan a réginél nem rosszabb témát és megoldjátok, hogy az RSS-t használni is lehessen!
-
canniball
nagyúr
válasz
DeFranco #713 üzenetére
Hmm, azt hittem van új ÁSZF és abban, de úgy tűnik mégsem...
devilke!
A "csak" szó valóban nincs ott; viszont az adott mondat értelmezése nekem egyértelműnek tűnik: ha van visszaélés belenézhetnek, ha nincs akkor nem. -
n-tek
aktív tag
válasz
-=Vacsek=- #651 üzenetére
én is érdeklődnék, hogy az árat kötelező megadni? Nem lehet "megegyezés szerint" opciót valahogy?
Elnézést, ha már más is kérdezte, csak én nem találtam. Köszönöm
-
kisza25
félisten
látom megújultunk, mint minden ilyen dolog nem tetszik mindenkinek, én speciel örülök neki, csak kicsit fura és lassú, meg a színek olyanok, mintha az egészet kiszívta volna a nap
de köszi srácok a belefeccölt munkát még biztos sokat módosul, míg eléri a végleges formáját, addig is örüljünk ennek is
nekem konkrétan az nagyon lassú mikor rámegyek egy adott hardverre pl. videokártya utána a keresés már ok -
DeFranco
nagyúr
-
az oldal mostmar minndig lassu lesz vagy atmeneti a gond? 20- sec min varakozasi ido van... ennyi 2g n nincs a mobilon
Ha a privat uzenetre a ph-s levelezesen keresztul valaszolok akkor az mar magan levelezes? mert ugye csak a hardverapron keresztul kuldottre irja ezt.
-
Arni9010
aktív tag
Sziasztok.
Én pozitívan állok az átálláshoz
Sokat használtam eddig is az oldalt, ezután is fogom. Szerintem a felület gyorsan megszokható, és úgyis sokat fog még alakulni a jelenlegi állapothoz képest.
Az 5 UP-pal való gazdálkodás érdekes újítás, valakinek jó, valakinek rossz, ez egyéni helyzettől függ.
Az oldalon belüli értékelés is tetszikTovábbi jó munkát az oldal fejlesztőinek
-
felteszem még egyszer utoljára, mert nem tudom, hogy csak átsiklottak az illetékesek felette, vagy szándékosan nem akarnak (még) válaszolni.
ezekre kaphatnék reakciót az adekvát emberektől?
devilke
szerintem ez így nagyon korrekt, ha a két fajta privát szét is van választva. egyből javulna az egyezkedések színvonala -
devilke
tag
valoszinuleg mindenki elsiklik egy fontos jogi valtozas fölött:
A Szolgáltatásban Felhasználóknak küldhető úgynevezett „privát üzenetek” magánlevelezésnek minősülnek, azokat a levéltitok védi és csak a küldő és a címzett Felhasználó ismerheti meg.
eddig ugye igy volt... ez az amit elfogadtunk
Fontos tudnod: a HardverApró rendszerén keresztül küldött privát üzenetek nem számítanak magánlevelezésnek, azokat nem védi a levéltitok, mert abba visszaélés miatti hivatalos adatkérés esetén a rendőrség és a HardverApró adminisztrátorai is beletekinthetnek!
majd ez fogad. tehát gyakorlatilag barki belenézhet VISSZAMENŐLEG???
-
Dee-Jay
csendes tag
Üdv mindenkiek!
Én ma szembesültem az új HA stílussal. Furcsa? IGEN ! De melyik új nem az. Én is azok táborát erősítem akiknek jobban tetszett a régi, de hát ez van. Meg kell szokni
Müködésében egyenlőre (kisebb hiányosságoktól eltekintve) nem találtam annyira zavarónak.De egyvalami tényleg igazán zavaró/fusztráló számomra is. A színvilága egyszerűen idegesítő, nem tudok rá más jelzőt ! Sötétebb árnyalatú lehetne , mert így egyik szín sem passzol egymáshoz...(sztem) és sok a fehér (vakító) rész is
De majd csak kiforja magát ez is -
törölt tag
Viszlát! és kössz a halakat.
-
yodamastah
őstag
ÁÁÁ szörnyű ez az új hardverapró, csináljátok meg hogy lehessen a régi skint is használni vagy nemtudom
-
ruzsass
tag
Sziasztok,
elég sokat használom a hardveraprót mint eladó és mint vevő is és messze a legjobb oldal volt az országban és idővel biztosan megszokhatóak az új menük elhelyezése is, de a színvilág az valami katasztrófa lett ezzel a sok világos színnel. Főleg a a fehér bántó, mert kb 5 perc után a szemem kifolyik olyan bántó, pedig minimum fényességen használom a laptop kijelzőjét. A régi szürke árnyalatos háttér fekete betűkkel sokkal szemkímélőbb és kevésbé volt idegesítő, mint a retinába égő fehér és kevésbé kontrasztos barna árnyalat. Ez nem csak az én megfigyelésem, mert ma reggel barátoktól és kollegáktól is ugyanezt hallom vissza. A felváltva fehér és szürke hirdetésmegkülönböztetés pedig a görgetés után pont arra jó, hogy jojózzon a szemem kb 5 perc után menekülhetnékem van az oldalról pedig régen órákat voltam képes előte ülve keresni jobbnál jobb cuccokat.
A másik észrevételem, hogy 2013-ban ahol már mindenkinek legalább 1280 pixel széles monitora/kijelzője van nem ártana ha a kihasználnánk a monitor teljes szélességét, mert a két szélen legalább 300 pixelnyi semmi van. Nyugodtan lehetne ennyivel szélesebb a hirdetési sáv és kevesebbet kellene görgetni, jobban olvashatóak lennének a hirdetések címei.
Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync