Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 30z.Samu

titán

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem, Mint-ot használom ugyan, de ahogy elnéztem sok mindenben hasonlít az Ubuntura. Gondoltam feltelepítem a Wine-t kíváncsiságból, megkerestem a csomagkezelőben, ott írta hogy használjam az apt-get parancsot. Oké, Terminálba be, beírtam apt-get install wine
    Erre ez fogad:
    E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
    E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, rendszergazdaként próbálja?
    Oké, próbáljuk meg sudo-val, erre meg dobta ki:
    Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
    wine : Függ ettől: wine1.6 de az nincs telepítésre megjelölve
    E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.

Gondoltam alakul, akkor beírtam ezt: sudo apt-get install wine 1.6. Na itt elég sok mindent kiírt, de a lényeg hogy sok minden függ mindentől, de az nem lett telepítésre kijelölve. Írta egyik ismerősöm, hogy akkor a Synaptic-al próbáljam meg. Oké, elindítom, kijelölöm telepítésre, de az ezt az üzenetet dobta ki: Nem lehet alkalmazni a kijelölt változásokat. Először javítsa meg a törött csomagokat. És én itt meg is akadtam...mit csesztem el és hogy tudom rendesen feltenni? Köszönöm szépen a segítséget előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák