Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

Sziasztok, kis iránymutatásra lenne szükségem: adott egy HTPC/NAS, elsődlegesen NAS-ként fut. Most vettem bele egy kis HDD-t, erre került Win8.1 (majd downgrade 7-re), illetve egy Xubuntu és egy OpenElec is külön partíciókra. Onnantól kezdve, hogy a 8.1-et feltelepítettem, ahogy látom, a linux-alapú rendszereknél (NAS = XPEnology, XUbuntu, OpenElec) kikapcsolásnál szépen leáll, de nem áramtalanítja a gépet (kb. mint Win98-nál a 'Most más kikapcsolhatja a gépet' képernyő, csak itt nem ír ki semmi extrát, a képernyőt is bekapcsolva tartja az utolsó outputtal).

A Win7 (most már az van rajta) szépen leállítja, ebből gondolom, hogy nem hardveres gondja lehet (rákerestem, és inkább tápegység-problémát írnak ilyenkor, ami még elképzelhető is lett volna, mert egy pico psu hajtja a rendszert, bár 3.5 HDD+2.5 HDD+passzív Atom+Ion-os alaplap nem eszik sokat).

A BIOS-t még nem állítottam defaultra, olyan szépen be van lőve, de ha ezt tanácsoljátok, ez lesz a következő - de más tippem nem nagyon van. Ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés