Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz atesss #12574 üzenetére

Sikerült kitalálnom egy Logoutos cikk alapján az XBMC lejátszási listájának működését, tehát az XBMC most már tökéletesen működik.

A gépre most már rá lett dugva két monitor, de egyelőre klónozva működik.
    Ugyanis kis próbálgatás után be tudtam állítani az NV driverben a kivetítőt és a monitort külön egymás melletti logikai kijelzőnek (kiterjesztett asztalnak hívják ezt a módot ?).
    De az XBMC az elsődleges (ahol a menü, tálca, stb. van) monitoron jelent meg.
    További állítgatás után csak annyit sikerült elérnem, hogy az XBMC képének fele az egyik, fele a másik monitorra került. :U
    Hogyan kellene ezt megoldani, hogy egy (ráadásul teljesképernyős) alkalmazás mindig adott monitoron jelenjen meg ?

Illetve lett egy ötletem a monitorbeállítás fixálására:
    Beszéltük korábban, hogy ha úgy van bekapcsolva a gép, hogy nincs rajta az egyik kijelző, akkor ez a 2 monitoros konfiguráció esetleg elállítódhat. És ezt a felhasználók valószínűleg nem tudják visszaállítani - és ebből komoly gond lehet.
    Mi lenne, ha a biztosan megfelelő konfigurációt elmenteném. Ez az xorg.conf fájlban tárolódik ha jól sejtem.
    És írnék egy shell scriptet, amire a felhasználók probléma esetén csak rákattintanak, és rögtön visszaáll a megfelelő kétmonitoros beállítás (persze egy reboot kellhet utána).
    Működhet ez így ?

Új hozzászólás Aktív témák