Új hozzászólás Aktív témák

• b05co

tag

Üdv!

Régi új problémámmal fordulok hozzátok, amire még mindig nem sikerült találnom egy épkézláb megoldást. Láttam 1000 leírást, de kezdő linuxos vagyok, az ilyen tanácsok 99%-át nem értem. Szeretném használni az Ubuntut, de sajnos nincs időm megtanulni az összes parancsot és jelentését, szóval ebben a szellemben kérdezem:

tud valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnám lekorlátozni a bejövő és kimenő sávszélt egyaránt?
    20 mbit/s kéne letöltésnek , illetve 2 mbit/s feltöltésnek

Baromira fontos lenne találnom már valamit, mert lakótársam állandóan lehurrog ha bármit csinálok, aztán mindig léphetek vissza win7-re ahol ugye van netlimiter.

A wondershapert próbáltam de az istennek nem működik. A feltöltést még el is találtam, de a letöltésnél bármilyen számot adok meg vagy 15 mbit/s lesz vagy 50 ami teljes sávszélünk... a kettő közé sehogy sem megy be. Az első sort átírtam bash-ra benne mert sh-volt ilyen tippet is olvastam, de semmi, a jelenség ugyanaz, ráadásul óriási számokat kellett írkáljak és minden logikát mellőz a script viselkedése.

Tudna valaki segíteni ezügyben? SOS lenne!
    (wondershaper kilőve kivéve ha valaki tudja mi a hiba, router nem tud ilyet sajnos, a többi leírást meg nem értem)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés