- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Aktív témák
-
bsh
addikt
ide is leírnám egy problémámat, hátha itt tudtok rá valami okosat mondani. és előre is bocs, de hosszú lesz, megpróbálok minden részeltet leírni.
szóval két gépem van otthon, a következő képpen bekötve: kábeltévé -> kábelmodem -> 100mbit-es router -> gigabites switch -> a switchen a két gép. így a két gép közt gigabites kommunikáció van, kifelé meg a 100mbit (de ez bőven jó az 1mbites netemhez!)
az asztali gépemen xp van, a szerveren meg ubuntu
az asztali gép nforce4 ultra + a64 x2 4200, és az alaplapi gigbites hálókártyát használja, ami elvileg pci expresses, szóval nem szűk keresztmetszet a busz. a szerver nforce2 + sempron 2300 (vagy 2200?), és ott egy pci-os realtek gigabites kártya van betéve.
a szerveren samba is fut, és ez van beállítva local master browsernek illetve domain master browsernek is, valamint ehhez szinkronizál a windows időt, stb.
namost ugye a samba nem éppen atomgyors, de kicsikartam belőle a maximumot, és 25mb/s helyett 35-tel olvasok/írok rá a win gépről. de ez még elég sovány. az ubuntu hálózati beállításokat még nem optimalizáltam. nincs jumbo frame sem.
gondoltam, hogy esetleg a vinyó lehet a szűk keresztmetszet, de az tud 50-60 megát is másodprecenként, úgyhogy ennyire nem kéne lassúnak lennie...
gondoltam a pci buszra is a szerverben, hogy az a szűk keresztmetszet, de ennyire azért az nem lehet szűk...
aztán hogy a szűk keresztmetszeteket kiiktassam, teszteltem egy szerver-kliens benchmark-kal a tiszta sebességet udp-vel, memóriából memóriába, és érdekes dolog derült ki, amit nem értek:
ha a win gépem a szerver és a linuxon fut a benchmark kliens, akkor olyan 600mbit-et érek el. fordítva viszont, azaz ha a linuxon fut a szerver és win-en a kliens, akkor csak olyan 450-et.
szerintem még tcp-vel is el kéne érjem a 800mbit-et, nem?
mi lehet a gond? mit kell optimalizálni? miért különböző a sebesség a két irányban?
valami tipp valakinek?
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- EAFC 26
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi Smart Band 9 Pro // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest