Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
ko9
addikt
Üdv!
Most olyan problémám lenne hogy:
Van egy Mac OS X alapú gépem, azon csináltam egy Samba alapú megosztást.
Másik Ubuntu 11.04-et futtató gépen csatolni szeretném, mint meghajtó (partimage-el akarok rá mentést csinálni egy-két partícióról). Ha Nautilus-al Ctrl-L után beírom, hogy smb://192.168.1.123/Adat, akkor kéri a bejelentkező adatokat, megadom, és látom is az Adat-on lévő dolgokat, tudom teljesen használni. Viszont partíciómentéshez nem elég.
Próbáltam fstab-ba beírni, a következőképpen:
//192.168.1.123/Adat /mnt/samba smbfs username=user,password=root 0 0
(a /mnt/samba mappa természetesen létezik és a username/password páros is működőképes)
Restart után semmi nem történt.
Próbáltam mount paranccsal is:
sudo mount -t smbfs -o username=user,password=root //192.168.1.123/Adat /mnt/samba/
Ez hibát adott: mount error(22): Invalid argument
Előtte telepítettem a samba és a smbfs csomagot is.Szóval mit tehetek? Esetleg ha tudtok ajánlani egy másik partíciómentő programot, amivel könnyebben tudok hálózatra menteni, azt is szívesen fogadom!
Köszönöm előre is a segítséget!
Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest