- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Üdv
Dolgozok egy cégnél, ami active directory-t használ, és az active directory kezeli a jogokat stb. Én szeretnék linuxot használni, amit talán majd engedni is fognak.
Azt tudom, hogy az AD használatához kell majd a Kerberos, ez eddig okés.
Kaptam egy céges notit, amit majd én fogok "kizárólagosan" használni, amin jelenleg windows fut. De sajnos nem tudok a notira telepíteni progikat (pl java, vagy egyéb kis segédprogram, amit szeretnék).
A windowst szeretném majd lecserélni linuxra.
A kérdésem a következő, linux alatt létre lehet-e hozni egy olyan felhasználót, ami nem foglalkozik az active directoryval, és tejles hozzáférést enged a rendszerhez.Tehát a notin lenne egy AD-s user, ami az adott jogok szerint dolgozik, és lenne, egy root vagy hasonló jogkörrel rendelkező user, aminek viszont teljes hozzáférése van a géphez.
Igen, szeretném megkerülni az AD jogosultságokat a notebokkomon, hogy ne kelljen a rendszergazihoz rohangálnom, ha kell nekem valami progi.
(Szeretnék elmélyedni a linuxban és nem akarok minden kis próbálkozáskor futni a rendszergazdihoz, hogy ugyan tegye lehetővé ennek meg annak a futtatását.)Várom a válaszokat, remélem van rá megoldás.
(Végszükségbe marad a virtuális gépen futó linux, de ez ugye nem annyira jó az akku szempontjából sem.)
Aktív témák
- Asztrofotózás
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Nem lesz Xiaomi 16
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest