Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-24 13:50:05

LOGOUT.hu

Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) bon válasza Radványi (#1348) üzenetére


bon
őstag

Több helyen használok USG-t beváltak, egyik helyen 1gb-es nettel site to site VPN-el és kb 40-50 klienssel. De sok felhasználót már nem bíznék rá, sok felhasználónál már az ERPro‑8-at használom.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#1352) Cirbolya_sen válasza VeryByte (#1344) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Szia, most van náluk egy Mikrotikem bevizsgáláson, éppen tapasztalatokat gyűjtök a jótállásról és a szervizről :((

Cirbolya_sentinel

(#1353) Cirbolya_sen válasza Immy (#1349) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

csak teszt, semmi komoly nincs rajta :D

Cirbolya_sentinel

(#1354) Lacpac


Lacpac
őstag

Sziasztok,

Van egy kis gondom.....
Mivel nagyon régen jártam a routerbe, elfelejtettem a beállított jelszót.
Resetet nem szeretnék, mert elég sok beállított dolog van a konfigurációban.
Arról nem is beszélve, hogy reggel eljövök itthonról, és ha már éjfél után meg vagyok fürödve, akkor nem is volt olyan hosszú a napom :-)
Szóval valahogy meg lehet fejteni a jelszót?
Csináltam egy biztonsági mentést még a kezdetekkor, amikor ismerkedtem a rendszerrel, de abban sajna nem találok semmi erre utalót.

Szóval a kérdésem:
Hogyan tudnám a mentésből (ha tartalmazza) kiszedni a user/pass-t?
Vagy feltörni a routert?
Az sem gond ha ezért napokig be kell lennie kapcsolva a gépnek, neki van ideje ezzel foglalkozni, nekem egy rendszerbeállításra már nem nagyon. Jó dolog legalább öt órát aludni, nem szeretnék már ebből is lefaragni.

Kéretik nem lehülyézni, én már megtettem magamnak....
Tanácsok, tippek viszont jöhetnek.

(#1355) Cirbolya_sen válasza Lacpac (#1354) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Vagy működik, vagy nem :D

Ubiquiti EdgeRouter password reset

In case you lost your password as bad as you never knew it (well, there are perfectly legal cases for it, like if previous admin left without telling you the password) and you can’t reset to defaults because you want to keep the old config intact, here’s the method:

http://stuff.baturin.org/post/54464444241

Cirbolya_sentinel

(#1356) Lacpac válasza Lacpac (#1354) üzenetére


Lacpac
őstag

Közben eszembe jutott... :-)

Cirbolya_sen:
Köszi, azért elmentem a leírást, hátha kell majd még.

[ Szerkesztve ]

(#1357) #19482368


#19482368
törölt tag

Csúnya gyengeséget találtak a WPA2-ben, mostantól könnyebben törhető a Wi-Fi
2018.08.07.

Biztonsági kutatók a héten egy igen kellemetlen felfedezésről számoltak be az eddig viszonylag biztonságosnak tartott WPA2 titkosítással kapcsolatban. A jelenleg üzemelő úgymond biztonságos Wi-Fi hálózatok által használt protokollról ugyanis kiderült, hogy egy olyan gyengeséggel rendelkezik, ami nagy mértékben megkönnyíti az őt feltörni próbáló hackerek dolgát.
A sebezhetőség kihasználása révén állítólag már egyetlen egy, az adott Wi-Fi hálózatról elcsípett adatcsomag alapján meg lehet fejteni az annak eléréséhez szükséges jelszót (PSK). Korábban ez csak úgy volt lehetséges, ha a támadó megvárta, amíg egy frissen érkező felhasználó feljelentkezik a hálózatra - mostantól azonban már nincs szükség ennek az, általában viszonylag ritka eseménynek a bevárására, hanem azonnal neki lehet állni a jelszó feltörésének.A módszer egyébként alkalmazható a WPA1-es titkosítást használó hálózatokon is, de mivel ezeket már eddig sem tekintették biztonságosnak, így azok státuszában nem jelent érdemi változást a felfedezés. Ezzel szemben a WPA2 esetében komoly fegyvertény, hogy az új gyengeség kihasználásával már akár garantáltan 10 perc alá is leredukálható lehet az idő, ami alatt a hálózathoz jogtalan hozzáférés szerezhető - ez pedig komoly biztonsági fenyegetést jelent már akár egy magáncélú, otthoni Wi-Fi esetében is.Az egyetlen jó hír, hogy a módszer nem működik ilyen hatékonyan a WPA legújabb, 3-as verziójával szemben, amit a nyár elején jelentettek be. Ugyanakkor mivel utóbbi protokollt jelenleg még a legtöbb használatban lévő eszköz nem támogatja, ezért azok lecseréléséig sajnos reális fenyegetést jelent a Wi-Fi hálózatok viszonylag rövid időn belüli megtörésének lehetősége.

forrás: pcforum.hu

(#1358) MasterMark válasza #19482368 (#1357) üzenetére


MasterMark
titán

Ez most valami új, vagy ami eddig is volt?

Switch Tax

(#1359) Egon válasza #19482368 (#1357) üzenetére


Egon
nagyúr

Esetleg ha elolvasod a kommenteket is, akkor nem égetnéd magad sokadszorra is a "jajjmindmeghalunkmerttutiratörikawifinket" típusú, riogató jellegű linkelésekkel... :U

Ezt nem egészen értem. Az authentikációs packet elkapása, eddig sem jelentett problémát, bármikor le lehet dobni bármelyik usert egy wpa2-es hálózatról egy deauth packet küldésével és máris el lehet kapni az újracsatlakozásakor a jelszótöréshez szükséges packet-et. (ez ellen egyébként véd a gyakorlatilag sehol sem használt protectected management frames)

Tehát a packet elkapásáig eljutott eddig is bármelyik wannabe hacker kb. 2 perc alatt. A probléma ezután jön, hogy csak bruteforce-al lehet "kinyerni" belőle a wifi jelszót. Az pedig hosszú (10+) jelszónál gyakorlatilag lehetetlen, ha nincs benne egy dictionary-ben.
Szóval attól, hogy most már nem kell deauth-al ledobni egy usert, hogy meglegyen az auth packet, attól még kb. semmit nem csökken egy normális jelszóval üzemeltetett wpa2 hálózat.

De, ha nincs deauth és tényleg meg kell várni egy user felcsatlakozását, azért az sem egy elképesztő történet, elinditod a figyelő programot és vársz, egy cégnél mondjuk reggel 9-kor tömegével fognak fellépni a userek a wifire, otthon meg mondjuk 18 órakkor. De sosem ez volt egy wpa2 kulcs megszerzésének a nehézsége.

Summa summarum: amatőr cikk, kb. semmire sem jó. Ahogy eddig is, úgy ezután is érvényes: megfelelő hosszúságú (!) WPA2-es jelszóval, az ecceri otthoni júzernek nem sok félnivalója van (amúgy sem valószínű, hogy abban a kb. 50m (!!!) átmérőjű körben, ahol az otthoni wifi jele fogható, pont lenne egy kellőképp felkészült és elszánt (!) hacker (vagy inkább qracker), aki pont a mi wifinkre hajtana (aminél ezerszer profitábilisabb támadási formák léteznek).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1360) #19482368 válasza Egon (#1359) üzenetére


#19482368
törölt tag

Jahhh bocs. :D
Tudod elhiszem hogy te azt hiszed, amiben hinni akarsz. Nincs ezzel semmi gond. De enged meg, hogy ha már több helyen leközlik, feltételezi az ember, van némi valóság alapja. De nincs semmi gond, szerinted kacsa, és lehetetlen. Én nem értek ezzel egyet, remélem nincs harag emiatt. Tudod vannak helyek, ahol komolyabban veszik, és ha más nem is, de ha már kicsit jobban figyelnek, már elérte a célját.

A cikk lényege, hogy már nincs szükség deauth-ra se.
Na mindegy, én elfogadom az álláspontodat, légy te is nyitott mások álláspontjára anélkül hogy átmennél személyeskedésbe.

(#1361) Egon válasza #19482368 (#1360) üzenetére


Egon
nagyúr

Tudod elhiszem hogy te azt hiszed, amiben hinni akarsz. Nincs ezzel semmi gond. De enged meg, hogy ha már több helyen leközlik, feltételezi az ember, van némi valóság alapja. De nincs semmi gond, szerinted kacsa, és lehetetlen.

Az idézetemben szakmai érvek vannak. Te meg általánosítasz - ez a különbség. Továbbra is offline brute force-szal törhető csak a WPA2-es jelszó, ez a lényeg, a többi riogatás. Egy átlag támadás kb. 2%-kal lesz rövidebb ezzel a felfedezéssel - a jelszó megszerzéséhez ezek után is tetemes idő kell majd (feltételezve a rendes jelszót).
Senki sem mondta, hogy lehetetlen. Mindössze a kockázata elenyésző, otthoni környezetben legalábbis (feltéve ha normális wifi jelszót használunk). Amennyiben éri is támadás a környezetünket, jó eséllyel a szomszéd jelszavát előbb törik meg (szerintem az áltagjóskák, akik úgysem olvasnak ilyen topicokat, ritkán használnak 8 karakteresnél hosszabb jelszót). Céges környezetben pedig eddig is léteztek technikák a probléma kezelésére (PSK-t eleve nem használnak gyenge-közepesnél komolyabb helyen, max. akkor, ha a wifis hálózat teljes mértékben szeparált a belső hálózattól).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1362) #19482368 válasza Egon (#1361) üzenetére


#19482368
törölt tag

Figyelj, én nem fogok más se veled, se mással vitatkozni, se érvelni, Különböző környezetek vannak, aki úgy érzi nem érintett, egyszerűen nem veszi magára, tovább lép. De ez nem jelenti azt, hogy más nincs olyan környezetben, és esetleg nem is tud róla mert.... Egyszóval, aki úgy érzi nem inge, nem veszi magára. Ilyen egyszerű. De ha már annyira vette a fáradságot hogy átnézi a beállításokat, keményebb jelszót állít be, már tett valamit, és aki megírta a cikket már elérte célját.

Egyébként meg szótár függő. Na mindegy .... ha megvan a handshake akkor idő kérdése. Max pár nap, persze szótár függő. De sajna több GB méretekben le lehet tölteni, az internetről. Mindegy ... És mivel offline állapotba történik maga a törés, a felhasználó semmit nem vesz észre. Minden csak elszántság, kitartás kérdése.

A kockázati tényező addig elenyésző, amíg nem érintett az ember. Ha rájön hogy érintett, átértékelődik az emberben minden. Az hogy ki lehet érintett, ki nem azt egy 2. 3. személy karosszékből kétlem hogy meg tudná ítélni.

[ Szerkesztve ]

(#1363) rekop


rekop
Topikgazda

Frissítés érkezett: EdgeMAX EdgeRouter software release v1.10.6

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1364) #19482368 válasza rekop (#1363) üzenetére


#19482368
törölt tag

Thx rekop a tájékoztatást.

(#1365) bon


bon
őstag

Új Unifi Cloud key firmware is érkezett: [link]

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#1366) #19482368 válasza bon (#1365) üzenetére


#19482368
törölt tag

Thx bon a tájékoztatást.

(#1367) Laca0


Laca0
addikt

Sziasztok!

A TOUGHSwitch melyik családba tartozik?
Unifi eszközökhöz ajánlják, de a UC-ben lehet őket felügyelni?
Nem szeretnék úgy járni, mint az edgerouter-el, hogy utólag tudtam meg, hogy azt nem lehet kezelni a UC-ben...

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#1368) MasterMark válasza Laca0 (#1367) üzenetére


MasterMark
titán

A választ nem tudom de szerintem nem. Unifi switchet vegyél ha ez kell.

Az edgeroutert pedig cseréld le USG-re.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1369) rekop válasza Laca0 (#1367) üzenetére


rekop
Topikgazda

Szia! Nem unifi, nem tudod felügyelni UC-ben.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1370) #19482368 válasza Laca0 (#1367) üzenetére


#19482368
törölt tag

Szia,

Ennek az az oka, hogy amikor leírja normálisan az ember, mi mihez ajánlott, és mi mivel komplett akkor mindig akad valami nagy okos, aki leírja lehet ezt olcsóbban is. A gondok meg akkor vannak, amikor rá jön milyen plusz szolgáltatásoktól zárta ki magát. És csodálkozik hogy ja....

A TOUGHSwitch inkább az edge családba sorolnám, mint Unifi. De valójában amolyan mindenes :D Azaz ....

unifi termék család a legolcsóbb/ár/érték eszközei következőkből áll.

UniFi® Security Gateway
UniFi® Switch 8
UniFi® Cloud Key
UniFi® AP AC LR

Bár hamarosan ott is HW frissítés várható.

[ Szerkesztve ]

(#1371) MasterMark válasza #19482368 (#1370) üzenetére


MasterMark
titán

Itt a CloudKey ugyebár kiváltható saját kontrollerrel akár.

Illetve az AC Lite olcsóbb az AC LR-nél. (De talán tény, hogy az LR jobban megéri.)

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1372) #19482368 válasza MasterMark (#1371) üzenetére


#19482368
törölt tag

Igen, ki váltható, több megoldás is rendelkezésre áll.
Lehet akár külső vps szerverre telepíteni, vagy windows, linux, OSx-re.
De a legjobb, megoldás még mindig a C.K, HW, mert kicsi, mert halk, mert kevesebb a fogyasztása mint külön PC-re, mert biztonságosabb belső hálózaton futtatni. stb...

[ Szerkesztve ]

(#1373) MasterMark válasza #19482368 (#1372) üzenetére


MasterMark
titán

Igen, na meg ugye az a teljesen támogatott gyári megoldás. Viszont ha van valakinek otthon egy NAS/szervere, akár ért egy kicsit RPi-hez, akkor ezt meg lehet spórolni.

Switch Tax

(#1374) bon válasza #19482368 (#1370) üzenetére


bon
őstag

Én a Cloud key-nél már megvárnám az új generációt.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#1375) #19482368 válasza bon (#1374) üzenetére


#19482368
törölt tag

Ja ja, de a többi is frissülni fog.
Ugyanakkor, lakossági szinten talán megfelelő lesz még egy jó pár évig a jelenlegi C.K.
A múltkor néztem rajta a UniFi SDN Controller 5.8.28, probléma mentesen ment.
Persze, előbb vagy utóbb megszűnik annak is majd a támogatása. Szóval ...
ja, csere lesz előbb vagy utóbb. :)
Kérdés utána mire lehet majd használni a jelenlegi C.K-t

(#1376) MasterMark válasza #19482368 (#1375) üzenetére


MasterMark
titán

Mit jelent ez az SDN? A mobilos app is írja, de a kontrolleren nem látom.

rekop: Köszi.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1377) rekop válasza MasterMark (#1376) üzenetére


rekop
Topikgazda

Software Defined Network rövidítése.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1378) Laca0


Laca0
addikt

Sziasztok!

Kicsit off téma, de hátha találkoztatok már vele, inkább megkérdezem vásárlás előtt: A Nanostation M2 specifikációjában 24V passzív POE-t ír, de alatta szövegesen írja később, hogy minden Nanostation használható 802.3af 48V-al is.
Tényleg így van? Valaki használt már így Nanostation-t?
Köszi!

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#1379) Laca0 válasza Laca0 (#1378) üzenetére


Laca0
addikt

Előző kérdésem törölve. Csak egy adapter közbeiktatásával megy 802.3af-el.

Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

(#1380) MasterMark válasza MasterMark (#1338) üzenetére


MasterMark
titán

Egy kis frissítés ehhez: Lehetőségem volt apám gépén is kipróbálni ezt a VPN-t, és tőlük simán megy. :Y Előszőr azt hittem, jó biztos hülye vagyok és rossz pre-shader key-t próbálgattam magamnál.
De nem. Próbáltam beállítani megint a saját Surface-emen, de ott továbbra is ugyanez a gond. Már próbáltam fizikailag is máshonnan, teljesen más hálóról is. Mobilról továbbra is megy, meg gondolom a másik géppel sem lenne baja.

Csináltam teljes windows network reset-et is, Töröltem minden drivert és újraraktam, de csak nem akar megjavulni.
Bárkinek bármi ötlet?

Már csak a win reinstall maradt, amit még meg fogok próbálni. :(

szerk.: Ja igen, win verzió és buildszám is egyezik, minden frissítés felrakva. Tűzfalat is próbáltam kikapcsolni, külön vírusirtó nincs, csak a defender.

szerk.: Off-ba rakom, mert ugye ez valami win para, de hátha találkozott valaki ilyennel. :R

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1381) benoce


benoce
tag

Sziasztok, mint kezdő Ubiquiti felhasználó, aki egy ERLite, UniFi Switch 8 POE-60W és UniFi AP-AC-LR összerakott magának egy hálózatot.

ERLite elindít a gigabites pppoe szolgáltatás, ellenben mikor Unifi switch és AP hoz érek elakadok, olvastam itt a fórumban hogy a cloud key kiváltható, megoldható egy NAS szerveren - itthon egy Qnap és feltelepítve a Unifi applikáció.

Szép és jó, de nem boldogulni - LoL vok szerintem. A Unifi wizard fül - Controller Access részén sosem tudok tovább jutni.....

Ellenben a telefonos Unifi applikációval pikk-pakk éleszthető az AP....

(#1382) Multibit válasza benoce (#1381) üzenetére


Multibit
veterán

Szerintem a problémád inkább egy QNAP topikba való. Nálam a kontroller probléma nélkül működik Synologyn.

(#1383) shtirley válasza benoce (#1381) üzenetére


shtirley
tag

Szerintem futtasd a gépeden a kontrollert (ha Windózt használsz akkor azt), aztán ha kész a beállítás és minden működik, csinálj egy backupot a beállításokról, és azt töltsd be a QNAP-os kontrollerbe.
Egyébként, ha nem akarsz állandó felügyeletet a hálózatod felett, akkor nem kell hogy fusson a kontroller, a switch meg az AP működnek maguktól is ha már be vannak konfigurálva.

(#1384) benoce válasza shtirley (#1383) üzenetére


benoce
tag

köszönöm a tippet, ez megoldotta a problémámat.

(#1385) MasterMark


MasterMark
titán

HELP

Áram elment, Edgerouter Lite nem jön fel utána, se DHCP, IP-t se konfigural maganak, arp -a parancsra nem latszik, reset gomb nem működik.

Mi van ilyenkor?

Switch Tax

(#1386) Cirbolya_sen válasza MasterMark (#1385) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Szia, terminal kabeled van? Ilyen akkor szokott lenni, amikor elszall a Lite 2GB-os flash drive-a es nem tud boot-olni. Ezt tudnank ellenorizni a kabellal. Volt szerencsetlensegem hozza sajna. Garis/jotallasos meg a router?

[ Szerkesztve ]

Cirbolya_sentinel

(#1387) MasterMark válasza Cirbolya_sen (#1386) üzenetére


MasterMark
titán

Van igen, de csak soros végű. A HTPC-mben van az alaplapon soros tüske, meg van hozzá kivezetőkábelem, majd azon keresztül megoldom ha más nem.

Ez akkor a megoldás is?

szerk.: Gari nincs, aprón vettem, első generációs műanyag házas.

Mi erre a megoldás, szünetmentes után kellene tenni?

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1388) Cirbolya_sen válasza MasterMark (#1387) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Igen, a linkelt is egy megoldás. Kis keresés után két lehetséges menet van, egy korábbi verzió rátöltése egy a Lite-al kompatibilis flash drive-ra, vagy egy elkészített image-t rámásolni. Ezekhez is a kábel kell.

pl

A szünetmentes kell hozzá, de még ez sem teljes védelem, nekem volt alatta, és mégis megpurcant. Szerencsémre, pont egy héttel a jótállás vége előtt :D

Az enyém fém házas volt, ez miatt betankoltam terminál kábelekből és egy kingston 16GB-os flash drive-ból, ami a leírások alapján működik vele. Rajta van az image, de a fentiek miatt kipróbálni nem tudtam.

[ Szerkesztve ]

Cirbolya_sentinel

(#1389) Cirbolya_sen


Cirbolya_sen
aktív tag

Elrontottam a linket, de az oldalon ott van az Ubi arhívált oldala is :U

lényegében mind ugyan azt írja le:

és még egy:

[ Szerkesztve ]

Cirbolya_sentinel

(#1390) MasterMark válasza Cirbolya_sen (#1389) üzenetére


MasterMark
titán

Köszi. :R

Miért cserélik ki a gyári flash drive-ot? Arra nem lehetne újraírni?

Switch Tax

(#1391) #19482368


#19482368
törölt tag

USB végű konsol kábelt hol lehet kapni Magyarországon?
Sehol nem találtam eddig.

(#1392) Cirbolya_sen válasza MasterMark (#1390) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Általában úgy sérül, hogy újraformázás és egyéb módokkal sem javítható.

Cirbolya_sentinel

(#1393) Cirbolya_sen válasza #19482368 (#1391) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Én sem találtam, ezért rendeltem kínai áruházból usb-rj45-ös kábelt. Volt cisco rs232-rj45-ös, és itthon vettem hozzá egy usb-rs232-es Sandberg Kábel Átalakítót. /tesztelve mind, szuperül működnek :D/

[ Szerkesztve ]

Cirbolya_sentinel

(#1394) #19482368 válasza Cirbolya_sen (#1393) üzenetére


#19482368
törölt tag

Igen, egy időben cisco hálózati eszközökhöz járt, illetve küldtek. De erről is leszoktak már. :( Vagy valaki folyton megelőzz. :D
Azért köszi a választ, bár kicsit szomorú vagyok miatta.

(#1395) Cirbolya_sen válasza #19482368 (#1394) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Nekem is Cisco ASA5500-koz adták, hát nem mostanában :D

Cirbolya_sentinel

(#1396) MasterMark


MasterMark
titán

Ugyanez volt a probléma:

Megcsináltam a leírás alapján az újraflashelést, sikerült minden, ment vissza a backup konfig, már vissza is raktam a helyére.

Azért remélem ilyen nem lesz még egyszer.

Ez mennyire jellemző egyébként az új routerekre?

Switch Tax

(#1397) #19482368 válasza MasterMark (#1396) üzenetére


#19482368
törölt tag

Sajna előfordul, elméletileg ezért van rajta egy backup image, ami komolyabb rendszer sérülés esetén aktiválódik és arról indul a rendszer. Persze, ezt hely takarékosság miatt előszeretettel törölni szokták. De van olyan eset is, hogy hiába rajta a backup image, menthetetlen állapotba kerül. Az erlite esetében az usb miatt van remény. De pl ERX, ERX-sfp esetén végzetes tudd lenni. Ez akkor kellemetlen ha nincs rá garancia.
Ugyanakkor a rendszer sérülések pont annyira gyakoriak, mint más eszközök esetén. Szóval, előfordul. De eddig nem erről híres. :D

(#1398) Mr Bond 007 válasza MasterMark (#1396) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Nem annyira jellemző, ugyanakkor a műanyag házas erlite-ok nem épp a legjobbak voltak minőség szempontjából. ( sokaknak usb és ram hiba is volt)

(#1399) MasterMark válasza MasterMark (#1324) üzenetére


MasterMark
titán

Egy kis update ehhez is, mondom megint megpróbálom állítgatni hátha, rányomtam a már régen bekonfigolt VPN-ra Windows-on, és egyből csatlakozott.

Semmit nem állítottam, a konfig a routeren ugyanaz backup-ból lett visszatöltve. Windows-on minden ugyanaz, a régi beállítással csatlakoztam.

Szóval ezt megoldotta az újrarakás, bár nem tudom hogy. Esetleg lehet, hogy újabb firmware-t raktam rá, és ki lett javítva valami?

k.feri80 & Mr Bond 007: Köszi, most volt először, hogy kilőttem az áramot alóla, nem hittem hogy gondot okozhatna. Erre elsőre beszart... :N

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1400) Cirbolya_sen válasza MasterMark (#1399) üzenetére


Cirbolya_sen
aktív tag

Frissülhetett a windows is, és a router os is, bármelyiktől megjavulhatott.

Használunk 4db Lite routert, két éve lassan, ebből a négyből csak az enyém adta meg magát eddig /kopp-kopp/ pedig nálam ups alatt volt. Lehet a környezet hőmérséklete is számít, mert nálam volt a melegebb. :B

[ Szerkesztve ]

Cirbolya_sentinel

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.