Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-24 13:50:05

LOGOUT.hu

Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) MasterMark válasza killerjohn (#1949) üzenetére


MasterMark
titán

Láttál már Cisco routert? Webfelülete sincs, nem hogy tooltippeljen mindenfélét. Rá se tudsz kapcsolódni in-band, ha nem tanultad meg hogy állítod be. :U
(Ők is biztos gagyi szoftverfejlesztő cég.)

Továbbra is fordítva ülsz a lovon.

És még mindig nem árultad el, hogy mi miatt kellett neked egy EdgeRouter.

egész életem enterprise-level szoftverfejlesztéssel és tervezéssel töltöttem

Ezzel nem tudom mit szeretnél mondani, én csak azt látom, hogy mennyire nem látod át, hogy ez nem az Asus gamer router ami mindent helyetted csinál. Ez nem olyan, hogy kiveszed a dobozból, bedugod és megy.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#1952) killerjohn válasza #19482368 (#1950) üzenetére


killerjohn
addikt

Most az lesz, hogy feltettem a controllert a notebookomra és ott is marad. Próbálok szerezni valamit ami hajlandó olvasni a mágikus SD kártyát, így hátha nem kell újrakonfigurálnom, amibe eléggé sok melót pakoltam. Ha kiderül, hogy nem hajlandóak cserélni/javítani ingyen, akkor marad a controller a gépemen. Eddig semmit sem adott a CK, amire szükségem lett vola. A remote access cloudból 1x jól jött VOLNA, de akkor derült ki, hogy halott a CK, ezért persze nem ment, haza kellett mennem hogy megnézzem. Amikor meghalt egy AP (elvágták a kábelt a tetőtérben a munkások), akkor sem küldött emailt, pedig jól volt beállítva az SMTP.

(#1953) #19482368 válasza killerjohn (#1952) üzenetére


#19482368
törölt tag

Egy kérdés, ha próbáltad akkor bocs. Ha nincs benne a kártya akkor se indul el? Mert amit adnak hozzá, azzal valami rejtélyes ok miatt szokott gond lenni. Ha esetleg nem próbáltad. Hátha...

(#1954) #19482368 válasza #19482368 (#1953) üzenetére


#19482368
törölt tag

Meg most jut eszembe poe switchen se indul el? Vagy azon nem megy? Nekem néha nokia töltőről megy, vagy poe switchen. Mindig attól függ milyen hálózaton van.
Mind kettő megoldással próbáltad?

[ Szerkesztve ]

(#1955) Chal válasza killerjohn (#1949) üzenetére


Chal
addikt

Az egész életem enterprise-level szoftverfejlesztéssel és tervezéssel töltöttem.

Viszont enterprise network eszközöket gondolom nem üzemeltettél még, vagy nem terveztél velük hálózatot. Az általad leírt problémákra ezek az eszközök nem adnak választ, sőt... az Ubnt egy csillvilli user friendly valami egy Ciscohoz vagy egy Juniperhez képest, és akkor a HPE-ről ne is beszéljünk. Ez egy más világ eléggé. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani a dolgot, mintha akartál volna venni egy kis kompakt autót, de aztán olvastad valahol, hogy azért egy platós kisteherre több dolgot fel lehet pakolni, így inkább azt vetted. Aztán csodálkozol, hogy nincs benne ülésszellőztetés, Android Auto, vagy Carplay, meg nem lehet C-s jogsival vezetni :)

(#1956) rekop válasza killerjohn (#1952) üzenetére


rekop
Topikgazda

A CK-n és az sd kártyán ext4 fájlrendszer van, windowshoz vannak különböző tool-ok, amikkel lehet olvasni ezt a fájlrendszert. Például mint ez vagy itt egy másik. Én nem használtam még, de egy próbát megérhet.

szerk: a másodikat kipróbáltam, nálam működik win10 64bit alatt

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1957) rekop válasza rekop (#1956) üzenetére


rekop
Topikgazda

Kicsúsztam a szerkesztési időből, rossz linket raktam be, ez lesz a jó:
Linux Reader 3.2
:))

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1958) killerjohn válasza rekop (#1956) üzenetére


killerjohn
addikt

köszi, holnap megpróbálom

szerk: találtam egy ezer éves kártyaolvasót, és így le tudtam másolni a backup fájlokat a LinuxReader-rel (*.unf) :R

[ Szerkesztve ]

(#1959) Fooler89 válasza killerjohn (#1949) üzenetére


Fooler89
őstag

Két kattintás a webfelüleleten a biztonsági mentés. Nem értem minek kell ezért offolni.

(#1960) Akor


Akor
csendes tag

Sziasztok
Otthonra gondoltam összeraknák egy vezetékes +wifi hálózatot.
Van synology nas , ip kamera, tv, laptop, telefon, nyomtató.
Nem tudom mi a különbség edge vonal és az usg között.
Szerintetek mire van szükségem?(pontos típusokat ha kérhetem)
Most 1900 ac wifi van ami bőven elég is, még talán sok is. Bőven elég volna a 1750 is.
Egyenlőre nem is tudom mit kellene még megemlítenem, ha kihagytam valamit akkor bocsi.

(#1961) MasterMark válasza Akor (#1960) üzenetére


MasterMark
titán

Gyakorlatilag semmit nem írtál, hogy mit szeretnél.
A mostanival mi a gond? Mi lenne a cél?

(Egyenlőre a pizzát vágjuk.)

Switch Tax

(#1962) Akor válasza MasterMark (#1961) üzenetére


Akor
csendes tag

Kipróbálnám az ubiquiti termékeit meg az sem volna rossz ha bármikor hozzá tudnák kapcsolni egy + wifi-t.
Valószínű, hogy létrehoznák vlan-t. Tudja stabilan a gigabitet. Igazából semmi extra.

(#1963) Mr Bond 007 válasza Akor (#1962) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Neked mind2 jó választás lehet, nekem pl digis gigás netre edgerouter lite, egy 5 portos (neked mehet több is ha kell) buta switch és egy unifi ap ac lite van. Unifi controllert tudsz futtatni a nason (én is a qnapomon futtatom) így nem kell venned unifi cloud key-t bármelyik is a befutó. Azt nem tudom hogy a vlanhoz kell-e managelhető switch, mert én nem használok. Vagy vehetsz unifi security gateway-t unifi switchet(ez drágább mint a sima, de managelhető) + wifi ap-t. Ez utóbbit könnyebb managelni, kicsit egyszerűbb átlátni is. Edge vonalon sokkal többmindent tudsz gui alól állítani (még többet a console-ban). Ha nem vagy annyira jártas a hálózati dolgokban én unifi-t vennék a helyedben. Ha nem kell a vlanhoz unifi switch akkor kb egálra jön ki az áruk.

Ma már én is unifit vennék, de anno kb 2.5-3 éve még az edge vonal sokkal többet tudott. Többek közt csak az kezelte a gigabites pppoe-t. Mára a unifi vonal is szépen felzárkózott tudásban. (bár néhány dologban még mindig vannak hiányosságai)

[ Szerkesztve ]

(#1964) #19482368 válasza Akor (#1962) üzenetére


#19482368
törölt tag

Mint minden rendszernek, megvannak a maga kis problémái, hiányosságai. Ezekkel túl sok mindent nem tudsz kezdeni, csak elfogadni. Vagy, más megoldást keresel. Ez mindenben így van. A unifi VS edge vonalon elég sok a hasonlóság, mégis teljesen mások. Különböző megoldási lehetőségek vannak. Hogy melyik jobb? Szerintem felesleges róla beszélni. Valamiben ez egyik, valamiben a másik. Egy biztos, mind kettő remek lehetőségeket biztosít. És mindkét vonalon megvannak a hiányosságok, és időnként ki forraltan megoldások.

A unifi SDN program elég sok lehetőséget biztosít a futtatására. Legyen ez egy PC, LAPTOP, egy dedikált UBUNTU szerver, NAS, külső VPS szerver, és ami álltaluk is preferált, Cloud-Key-ént ismert eszköz.
Unifi vonalon ez biztosítja a centralizált felületet. Annyit kell tudni, hogy a UNIFI csak UNIFI termékekkel adja a teljes körű szolgáltatást. Annyira szűkre szabták, hogy még az Edge vonalat se preferálja, mint felügyelet.

Edge vonal azon kívül hogy rendelkeznek az eszközök külön gui felülettel, a folyamatosan fejlesztett UNMS centralizált felűlett biztosítja az EDGE-MAX eszközök felügyeletét. Edge vonalon szinte ugyan azt biztosítja, talán 1-2 szolgáltatás nincs benne, ilyenek pl IPS/IDS védelem ami jelenleg meglehetősen a sávszélesség rovására megy. Viszont, az Edge vonal, már kevésbé olyan "csicsás", felületet biztost. Ugyanakkor teljesen átlátható, kezelhető, felügyelhető. Vannak előnyei, hátrányai. felhasználó, igény függő.

Ezek az eszközök nem olyanok megveszem, leteszem az asztalra, és minden működik. Neked kell beállítani, szinte mindent. Na nem olyan bonyolult mint pl első ránézésre a Mikro-Tik, vagy Cisco eszközök. Bár a UBNT eszközökkel is lehet ilyen formában ismerkedni. Valamilyen szintig, érdemes is.

Edge vonalon, ha VLAN-okat hozol létre, ehhez szükséges olyan Switch ami támogatja is. Nyilván erre a legjobb megoldás az Edge Switch, ami hozzá értőknek a lehetőségek tárházát biztosítja. Hátránya, nagyon kevés tutorial található meg. Míg Edge, UNIFI routerhez elég sok minden található.

Amit javasolni tudok, a vásárlás előtti teljes körű tájékozódás, Erre az egyik legjobb csatorna maga a UBNT fórum, ahol elég szép számban vannak problémák megoldására lehetőségek. Továbbá a UBNT Support. Ahol különböző termékekre megoldási javaslatokat adnak.
Amennyiben vizuális szeretnéd látni, mit hogyan is kell erre a legjobb megoldás a Youtube csatornái Néhány ismert csatorna:
Crosstalk Solutions
Willie Howe
Quik Tech Solutions L.L.C
Ben Pin Bár ő már nem annyira aktív. De ettől még érdekes dolgokat mutat be, ő is.

[ Szerkesztve ]

(#1965) Mr Bond 007 válasza #19482368 (#1964) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Meg persze a unifi demó felületét is lehet nyomkodni vásárlás előtt. [link]

(#1966) jgab666


jgab666
csendes tag

Sziasztok

Vettem egy edgerouter x-et itthonra, nagyjából sikerült bekonfigolni, mennek az IP kamerák, a nas, wifi kliensek. Egyelőre 2 dologgal nem boldogulok:
- a NAS on plex server fut, sajnos a lokális hálózaton lévő kliensek nem találják a szervert, vagy ha nagy nehezen megtalálják, a filmet nem kezdik lejátszani. UPNP-t engedélyeztem, de nem segített. Tudnátok ebben segíteni, hogy multimédiára, plex, dlna stb mit és hogyan érdemes beállítani?
- le tudom tiltani valahogy hogy a router grafikus felülete a pppo0 kapcsolatról ne legyen elérhető?

Köszönöm
Gábor

(#1967) #19482368 válasza jgab666 (#1966) üzenetére


#19482368
törölt tag

- le tudom tiltani valahogy hogy a router grafikus felülete a pppo0 kapcsolatról ne legyen elérhető?

ssh router

configure
set service gui listen address 192.168.X.X A 192.168.X.X et a saját belső IP címre, amin keresztül jelenleg is eléred változásd meg. Tehát ha jelenleg a 192.168.1.1 éred el akkor azt a címet írod.
set service ssh listen address csak úgy mint a web qui esetén.
commit
save
exit

Webes felületen a Config Tree service / gui : Web GUI settings
listen-address

[ Szerkesztve ]

(#1968) jgab666 válasza #19482368 (#1967) üzenetére


jgab666
csendes tag

köszi!

(#1969) Lanash


Lanash
aktív tag

Sziasztok!

Néha-néha visszatérek a kérdéseimmel, úgyhogy bocs!
Tudnátok segíteni beállítani az email szervert? Nem akarja az igazságot.
Létrehoztam egy gmail-es címet.
Beállítottam a kétlépcsős azonosítást.
Beállítottam, hogy adjon kódot. Azt írtam a jelszó helyére.
De nem akar teszt emailt küldeni.

(#1970) VeryByte


VeryByte
őstag

Sziasztok,

Vagy egy ER-PoE5-öm és lezd nagyon tele lenni a hócipőm a UPC-vel, váltanék Telekom-ra.
A kérdés, hogy 1000-es vagy 200-es csomagra. 1000-es nyilvánvalóan megy, de a kérdés, hogy össze lehet-e hozni a 2000-est. Elvileg, ha tud valahogy talán LB-t, akkor igen.
Tapasztalatok, ötletek?
Nem keresgéltem még, most érlelődik még csak a gondolat.

Köszi,
VB

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#1971) #19482368 válasza Lanash (#1969) üzenetére


#19482368
törölt tag

smtp.gmail.com port 465
Lanash@gmail.com

Egyedi alkalmazás jelszó amit a külön generáltál.
És menni fog.

(#1972) Lanash válasza #19482368 (#1971) üzenetére


Lanash
aktív tag

Köszönöm, sikerült :C :R
Cégnél cloudba léptem be és nem akarta megcsinálni. Itthon most mindent újra beírtam és rögtön jó lett.
Imádom ezeket az eszközöket!! Köszönöm, hogy ajánlottátok és segítetek :DD :DDD :R

(#1973) TomiTheHero


TomiTheHero
csendes tag

Sziasztok!

HP nyomtatókkal mennyire szeret beszélgetni a Unifi AP?

Van egy AP-LR v2 (4.0.10.9653) és egy HP DJ 3775 Wifis nyomtató. A nyomtató nem hajlandó csatlakozni a Wifire mert szerinte nem jó az SSID:
Probléma: A kézzel megadott hálózatnév (SSID) nem található.
Megoldás: Ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli útválasztó be van-e kapcsolva. Amikor kézzel adja meg a hálózatnevet (SSID), ügyeljen a kis- és nagybetűkre, valamint a szóközökre.

Viszont helyes minden adat - USB-n keresztül a kliensről húzza be.

Feltűnt, hogy a nyomtató AES titkosítást akar használni, lehet ez a baj?

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1974) rekop válasza TomiTheHero (#1973) üzenetére


rekop
Topikgazda

Nincs HP wifis nyomtatóm, de nem baj ha azt akar használni. WPA2+AES -re állítsd az AP-t.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1975) TomiTheHero válasza rekop (#1974) üzenetére


TomiTheHero
csendes tag

Hol kellene azt látnom?
Security résznél Open, WEP, WPA Personal és WPA Enterp. van.

Közben megnéztem, open Wifi-re felmegy.. szóval itt lesz a baj, tutira.

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1976) rekop válasza TomiTheHero (#1975) üzenetére


rekop
Topikgazda

Settings->Wireless networks->Advanced options->WPA mode

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1977) TomiTheHero válasza rekop (#1976) üzenetére


TomiTheHero
csendes tag

Jelenlegi beállítás: WPA2 Only Encrypt: AES/CCMP Only
Lehetne még WPA1 Only, és both, Encryptnél pedig Auto.

Megpróbáltam már both és Auto opcióval is, de nem engedi fel :(

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1978) rekop válasza TomiTheHero (#1977) üzenetére


rekop
Topikgazda

Pedig a WPA2-AES megfelelő beállítás, mást nem érdemes használni. SSID-ben nincs valami speciális karakter?

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1979) TomiTheHero válasza rekop (#1978) üzenetére


TomiTheHero
csendes tag

Nincs, nagy és kis betűk, és szám. Jelszó szintén.

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1980) Chal válasza TomiTheHero (#1979) üzenetére


Chal
addikt

A beágyazott cuccokban néha elképesztő gány sw-k tudnak lenni, próbálj meg neki olyan ssid-t adni amiben csak kisbetűk vannak, hátha.

(#1981) MasterMark válasza TomiTheHero (#1973) üzenetére


MasterMark
titán

Nincs esetleg olyan csatornán amit nem szeret? 11 és felette 2,4 Ghz-n, vagy valami DFS 5 Ghz-n?

Vagy rejtett-e az SSID és van-e MAC cím szűrés?

Switch Tax

(#1982) TomiTheHero válasza Chal (#1980) üzenetére


TomiTheHero
csendes tag

Ezt kipróbálom este. Korábban egy MikroTik hAP lite adta a wifit, nála az SSID-ben volt nagybetű és kötőjel is. Az új SSID tartalmaz számot, lehet azt nem tudja megenni.

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1983) TomiTheHero válasza MasterMark (#1981) üzenetére


TomiTheHero
csendes tag

2,4Ghz, 6-os csatorna. Nincs rejtve, és MAC szűrés sincs benne.
Magát a hálózatot látja a nyomtató segédprogramból, csatlakozásnál hasal el.

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1984) TomiTheHero válasza Chal (#1980) üzenetére


TomiTheHero
csendes tag

Kipróbáltam SSID: printer jelszó: nincsjelszo123
Nem csatlakozik fel :((

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1985) MasterMark válasza TomiTheHero (#1984) üzenetére


MasterMark
titán

Valami log vagy hibaüzenet van?

Van valami speciális bekapcsolva az AP-n?

Switch Tax

(#1986) TomiTheHero válasza MasterMark (#1985) üzenetére


TomiTheHero
csendes tag

Controller logban még csak azt se látom, hogy csatlakozni próbálna. Nyomtató dob egyedül vissza üzenetet, hogy nem tud csatlakozni, mert nincs ilyen SSID. Viszont előtte látja a hálózatot, bekéri a jelszót - Ha elírom a jelszót, sikít, hogy az nem jó.

Semmi speckó nincs beállítva, sima AP üzemmódot használok.

[kép]

ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB

(#1987) killerjohn


killerjohn
addikt

Sziasztok!

Beüzemeltem a harmadik AP-AC-LR-t...
Ez a lakás térképem: https://i.imgur.com/2hvSuau.png

Van ötletetek, hogy miért megy minden eszköz a nappali AP-ra?
Valahol érthető, hiszen majd' minden ahhoz van jelenleg közelebb (építkezünk, az emelet még nincsen kész).
De itt ülök a könyha AP mellett és az S9+ akkor is a nappalira csatlakozik.
Nem mintha nagy gond lenne, mert jó a jel így is, csak jó lenne tudni, ha ez valami well-known probléma.

https://i.imgur.com/WvFlzXH.png

A közelben 5Ghz-en nincsen más AP, így milyen csatornakiosztást és szélességet javasolnátok?
Így hogy notebookon fut a Unifi Controller, nincs túl sok adatom egy auotmatikus kiosztáshoz..

(#1988) rekop válasza killerjohn (#1987) üzenetére


rekop
Topikgazda

2.4Ghz-en összesen három különálló(non-overlapping) csatorna van(20Mhz csatorna szélesség esetén), ezek az 1,6 és 11. Én ezekre állítanám elsőnek medium transmit power-el.
5Ghz-en 80Mhz csatorna szélesség esetén pedig négy egymást nem átfedő csatornából tudsz választani: 42, 58, 106 és 122. Ezekkel érdemes próbálkozni, inkább az alacsonyabbakkal. Transmit power itt maradjon high-on.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#1989) killerjohn válasza rekop (#1988) üzenetére


killerjohn
addikt

köszi!

az auto mód eléggé furán állította be. a 2.4Ghz-et átállítottam kézzel 1-6-11-re, de az 5Ghz-et és a transmit power-eket nem birizgáltam

az is fura, hogy 11 dBm-re van állítva az egyik, miközben az áttekintő táblázat teljesen mást ír (ez igaz az 5Ghz-re is, és az összes AP-re)

[ Szerkesztve ]

(#1990) MasterMark


MasterMark
titán

EdgeRouter Lite, valamit elronthattam a prefix delegation-nal, mert most két IPv6 címet is oszt, az előző hetit, meg a mostanit is.

Valakinek ötlet?

Switch Tax

(#1991) MasterMark válasza MasterMark (#1990) üzenetére


MasterMark
titán

Megvan, a LAN interfészre állítottam pluszban egy ipv6 {autoconf} -ot, úgynézki ez zavaírototta meg.

A GUI nem írja a link-local címét a LAN interfésznek, azt hittem ez megoldja, de nem, és inkább csak elrontja. :DDD

Switch Tax

(#1992) bon


bon
őstag

Cloud Key Gen2 Plus kapható már valahol?

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#1993) Norbert95


Norbert95
csendes tag

Hali!

Nem olyan rég kezdtem el foglalkozni az Ubiquiti rendszerrel és lenne pár kérdésem. Kb. 2 hónapja vettem egy ERPoe5 routert.

Első kérdésre félig kaptam is választ a #1967-es hozzászólásban. Viszont csak meg tudtam szólítani „kívülről”. A router eth0-ás portjának egy másik router ad IP címet. Konkrétan a 192.168.1.57-at. Arról a hálózatról a fenti beállítás után is eltudtam érni. Viszont létrehoztam egy tűzfal szabályt, ami után már nem tudom elérni. Még pingelni se. Tehát a kérdés az, hogy ez így megfelel?



(#1994) MasterMark válasza Norbert95 (#1993) üzenetére


MasterMark
titán

És ugyanaz a belső meg a külső hálózat tartománya?

Switch Tax

(#1995) Norbert95 válasza MasterMark (#1994) üzenetére


Norbert95
csendes tag

Egy routeren van egy másik geppel amiről próbáltam elérni. Akkor elvileg igen.

(#1996) MasterMark válasza Norbert95 (#1995) üzenetére


MasterMark
titán

Hogy mi?
IP tartományról beszélek.

Ha a listen address-t beállítod akkor csak azzal a címmel kéne elérd.

Switch Tax

(#1997) #19482368 válasza Norbert95 (#1993) üzenetére


#19482368
törölt tag

Ahogy leírtam, úgy működni kell neki. Tulajdonképpen azt csinálja, hogy csak az általad megadott privát címről lehet elérni a web gui, és az ssh felületet. Amit be másoltál az ahogy elnézem a WAN-ra vonatkozik. Ez az alap tűzfal beállítás, amit ha varázslóval csinálod alapban létre hozod. Sőt szerintem jobban is jársz, ha arra építed a többi szabályt.

Ha a külső WAN címet adtad meg, ami jelen esetben szintén privát cím, akkor nem kell csodálkozni ha azon eléred. Azt a címet kell megadni amit a LAN-ra vonatkozóan adtál meg.

[ Szerkesztve ]

(#1998) Norbert95 válasza MasterMark (#1996) üzenetére


Norbert95
csendes tag

Az említett hozzászólásban lévő beállításokat beállítottam webes felületen. Hogy csak a 192.168.2.1-es IP-ről lehessen elérni. Viszont a 192.168.1.57-el is eltudtam érni.

(#1999) #19482368 válasza Norbert95 (#1998) üzenetére


#19482368
törölt tag

Egyszerűen lehetetlen, vagy valamit nem jól cináltál, vagy nem mentette el a beállításokat,

configure
set service gui listen-address 192.168.2.1
commit
save

[ Szerkesztve ]

(#2000) MasterMark válasza Norbert95 (#1998) üzenetére


MasterMark
titán

Lehet, hogy el kell restartolni a beállítás után, hogy úgy jöjjön már fel, hogy csak arról az ipről érheted el.

A tűzfal szabály meg szerintem az alapkonfig része.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.