Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• enemy107

senior tag

válasz rocketry23 #41348 üzenetére

Nem így van, LGA775-ös konfignál lehetőség van a ramokat visszább osztani, szinkronban járatni, sőt felfelé is szorozni. Persze ez erősen alaplap függő dolog, hogy mennyire perecízen lehet beállítani a ramokat. Mehet az nagyobb frekin is. It van pl az én ramom.

A másik az FSB kérdés. Na ez erősen konyha nyelven lesz. Van ugye az FSB Front Side Bus, az a freki amin az egész rendszer működik. Ha nagyon hasonlítani akarjuk valamihez, akkor az URH adás vivő frekijéhez lehetne talán hasonlítani, de nem is ez a lényeg. Elterjedt, hogy a proci (Host Frequency) alap órajel, vagy nem is tudom minek lehetne fordítani, is FSB néven fut. A lényeg az hogy egyszerű legyen, ha az alaplap és a rendszer FSB-jére vagy kíváncsi, akkor a proci FSB-jét szorzod néggyel.
    Ha a procid (1333) 333MHz, akkor 333X4=1333 MHz. A RAM pedig 333X(az a szorzó amit kiválasztasz biosban) például 333X2.00=667MHz, 333X2.40=800MHz.

Nekem 800as ramom van viszont AIDA szerint a memóriabusz 400MHz-n van.

A memória busz órajele, az nem a RAM valós órajele.
    A memória busz az 400MHz-en van, de a RAM mivel DDR2 400X2=800MHz, ha DDR3 lenne akkor 400X3=1200MHz lenne.

Na vissza olvasva elég érthetetlen, de ha már leírtam nyomok egy entert neki. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák