- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
rocketry23 #41348 üzenetére
Nem így van, LGA775-ös konfignál lehetőség van a ramokat visszább osztani, szinkronban járatni, sőt felfelé is szorozni. Persze ez erősen alaplap függő dolog, hogy mennyire perecízen lehet beállítani a ramokat. Mehet az nagyobb frekin is. It van pl az én ramom.
A másik az FSB kérdés. Na ez erősen konyha nyelven lesz. Van ugye az FSB Front Side Bus, az a freki amin az egész rendszer működik. Ha nagyon hasonlítani akarjuk valamihez, akkor az URH adás vivő frekijéhez lehetne talán hasonlítani, de nem is ez a lényeg. Elterjedt, hogy a proci (Host Frequency) alap órajel, vagy nem is tudom minek lehetne fordítani, is FSB néven fut. A lényeg az hogy egyszerű legyen, ha az alaplap és a rendszer FSB-jére vagy kíváncsi, akkor a proci FSB-jét szorzod néggyel.
Ha a procid (1333) 333MHz, akkor 333X4=1333 MHz. A RAM pedig 333X(az a szorzó amit kiválasztasz biosban) például 333X2.00=667MHz, 333X2.40=800MHz.Nekem 800as ramom van viszont AIDA szerint a memóriabusz 400MHz-n van.
A memória busz órajele, az nem a RAM valós órajele.
A memória busz az 400MHz-en van, de a RAM mivel DDR2 400X2=800MHz, ha DDR3 lenne akkor 400X3=1200MHz lenne.Na vissza olvasva elég érthetetlen, de ha már leírtam nyomok egy entert neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest