- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #62450 üzenetére
& BlackV:
nincs gond a humoros képekkel
Épp akartam töröltetni a hozzászólásom, mert lacafaca képére hittem azt, hogy nettó hülyeség, de nem az, úgyhogy nyilvánosan sorry.
Persze szomorú vagyok, mert laca még mindig nem írta meg, amit kértem... vagy ha azt is benéztem, akkor bocs és segítsen valaki, hol a válasz -
válasz
t72killer #62432 üzenetére
Fiatal gyerekeknél még fejletlenebb az immunrendszer. (Valamikor kamaszkorban a legerősebb, és utána egyre gyengül.) Legalábbis-e szerint a tanulmány szerint:
Systematic analysis of infectious disease outcomes by age shows lowest severity in school-age children
De csak általános trend, egyes betegségek lehetnek kivételek. -
gergo5991
őstag
válasz
t72killer #62424 üzenetére
februárban 4 nap alatt 4 negativ antigénem volt, még aznap reggel is negativ volt az antigénem mikor a pcr-re levették a mintát és az pozitiv lett.., a kolegáról nem tudok semmit, csak annyit hogy bent van a melóban és dolgozik mig én táppénzen vagyok miatta
acon biotech rapid antigen test - ilyen antigén tesztem ezt osztogatták osztrákoknál.. bár most igy ráguglizva usa-ban not approved -
válasz
t72killer #62401 üzenetére
Elképzelhető. Itt is írják, mint lehetséges alternatívát:
Monkeypox: Time to worry or one to ignore?Az egyértelműnek tűnik, hogy a himlő vírus "viselkedése" megváltozott, csak kérdés, hogy miért. Itt egy DNS vírusról van szó, ami kevésbé változékony, és az előzetes vizsgálatok szerint nem is változott számottevően, azaz valami másban kell keresni a változás okát, pl. a környezet változásában (pl. a himlő oltások kifutása, de ezt nem tartják valószínűnek). És az is egy lehetőség, hogy van összefüggés a látszólag független esetek között, csak még nem találták meg (pl. egy fesztivál vagy egyéb tömegrendezvény). És az is lehet, hogy nincs is semmi látnivaló: nincs is több eset, mint máskor, csak most nagyobb figyelem irányul rájuk.
[Engem amúgy kicsit emlékeztet a gyermek hepatitiszes esetekre: ott is látszólag ismert adenovírusok okoztak a szokásosnál nagyobb problémát, de az igazi ok a háttérben rejtőzhet. Itt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a majomhimlős esetek elszaporodása csak egy tünet. Amúgy a legutóbbi jelentős változás, hogy az emberiség nagy része nemrég átesett a Covidon, hogy valamennyire a témánál is maradjuk...
]
-
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #62387 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy felulfertozik-e, vagy nem. Semmilyen jel nem utal ra, hogy lehetne olyan oltast csinalni, ami a fertozodest megfogja. Ezeknel a variansoknal nem sok esely van erre, a jovobelieknel meg szinten nem valoszinu. Evi kb. 2 kulonbozo varianssal megfertozodessel nyugodtan lehet szamolni a kovetkezo evtizedre. Not great, not terrible. Ez van.
-
válasz
t72killer #62341 üzenetére
A 444 szerint a tesztek száma 0.
"De valóban, úgy tűnik nyugisabb idők jönnek."
Mi az hogy! Győr-Moson-Sopron megyében pl. az elmúlt két hétben 300-zal lett kevesebb új fertőzött (nem ennyien gyógyultak meg, hanem visszamenőlegesen ennyi embernek tűnt el a kórtörténetéből a covid):
(Persze az is lehet, hogy hasraütésszerűen adnak meg adatokat.) -
válasz
t72killer #62228 üzenetére
Britek szerint volt adeno + korábbi lezárások miatt immungyengeség. Esetleg korábbi covid. Aztán Ringman hozott linket, hogy korábbi covid + adeno. Viszont egy csomó egyéb (indiai, kanadai, stb.) vizsgálat nem találta nyomát adenovírusnak, pl. idézték ezt az esetet (ha jól emlékszem). Ebből egyelőre valami olyasmi rajzolódik ki, hogy van a háttérben valami, ami hajlamosítja a gyerekeket a hepatitisre (ez lehet a covid), és egy másik valami ami a konkrét betegséget triggereli, mondjuk azáltal, hogy felpiszkálja az immunrendszert. És ez utóbbi lehet egy amúgy ártalmatlan adenovírus, vagy valami más. (Itt most csak találgatok, ugye.)
-
válasz
t72killer #62102 üzenetére
1. Kína éves Covid oltóanyag gyártási kapacitását évi 7 milliárd dózisra becslik. Azaz a lakosság végigoltásához elegendő mennyiség előállításához kb. 3 hónapra lenne szükség még akkor is, ha tömeggyártásra kész lenne az oltóanyag.
2. Decemberben (a BA.1 felfutása idején) még egyáltalán nem látszott, hogy áprilisban a BA.2-vel (vagy annak valami alvariánsával) kell küzdeni. Persze elkezdhettek volna 10-15 potenciális variánsra oltóanyagot fejleszteni, de lehet, hogy ennyire azért nem gazdagok.
3. A tesztelést teljesen nem lehet megúszni, mert egy nem hatékony vakcinával nem gazdaságos oltani, egy veszélyessel meg, hm, veszélyes. Az elölt vírusos vakcinák pedig egyáltalán nem veszélytelenek, hiába régi a technológia. (És az elmúlt két évben azért voltak bőven befuccsolt vakcina fejlesztések, és nem csak Kínában.)
4. Nem csak booster kellene Kínában, ugyanis a népesség legveszélyeztetettebb része még az alapoltásig sem jutott el, azaz náluk a harmadik oltás minimum 5 hónapra van (de inkább hétre).
5. Végezetül az elölt vírusos vakcinák a veszélyeztetett idős rétegnél eddig sem igazán váltak be, miért pont a BA.2-nél remekelnének?
-
válasz
t72killer #62081 üzenetére
A fertőződés egy nem determinisztikus esemény, azaz legfeljebb valószínűség rendelhető hozzá, ami a tapasztalatok szerint a gyakorlatban mindig kisebb egynél. Illetve az is tudható, hogy a fertőzés valószínűségét befolyásolja a fizikai távolság vagy kontaktusok száma, időtartama, stb. Ebből pedig (matematikailag) következik, hogy védekezni (távolságot tartani, a kontaktusok idejét lerövidíteni, stb.) mindig megéri, ha a fertőződés valószínűségének csökkentése a cél. (Ha nem ez a cél, hanem a kényelem, vagy a long covid miatti minél hamarabb történő leszázalékolás, akkor persze nem éri meg, sőt.
)
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #61970 üzenetére
Senki le se szarja az egészet.
Európában a menekülthullám miatt mindegy is.De azért az egészen bicskanyitogató, hogy már tesztelés sincs. Gyakorlatilag úgy kezelik, mint a szezonális influenzát, leszámítva, hogy a háziorvoshoz azért nem mehetsz, mert elzavar a picsába felső légúti tünetekkel.
-
mozso
senior tag
-
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #61946 üzenetére
A 3 oltással meghalásig durvuló eset kemény, ott valami azért nem kerek
2× elkapta a covidot -> egyre szarabb egészségügyi állapotban volt.
ideje leszámolni azzal, hogy a többszöri átesés után majd számottevően jobb esélyekkel indul az ember, ez (már?) nem igaz.
szerk:
#61948 t72killer
Viszont az egyik jobaratom, aki 40 eves volt, ket tunetmentes utan a harmadik Covid miatt meghalt sajnos nemreg. -
Ringman
félisten
válasz
t72killer #61929 üzenetére
Omicron infection induces low-level, narrow-range SARS-CoV-2 neutralizing activity
“Critically, our results indicate that the widespread propagation of Omicron is unlikely to induce the levels of protective collective immunity needed to curb the COVID19 pandemics, and should serve as a warning against using Omicron exposure as a surrogate for vaccination.”
---
Findings:
Prior vaccination or infection with the Alpha or to a lesser extent Delta strains conferred robust neutralizing titers against most variants, albeit more weakly against Beta and even more Omicron. In contrast, Omicron convalescent serums only displayed low level of neutralization activity against the cognate virus and were unable to neutralize other SARS-CoV-2 variants.
Interpretation: Moderately symptomatic Omicron infection is only poorly immunogenic and does not represent a substitute for vaccination. -
balojazz
aktív tag
válasz
t72killer #61854 üzenetére
Teljesen egyetértek. En bloc az összes covid-oltás csalódás nekem. Mármint működni működgetnek, de sokkal jobb működést vártam tőlük, amolyan áttörésfélét, drámai javulásokat, görbék és hullámok megtörését és lefelé konyulását, elmaradását. Erre mindig az volt, hogy nyárra magától megszűnt a járvány, ősszel meg hajrá. Pffff
-
válasz
t72killer #61852 üzenetére
Nem kell találgatni, háromszor oltott (2 AZ, 1 Pfizer):
"I should have said in this piece that I have been triple vaccinated (AZ x 2 then Pfizer, if you’re interested) since late 2021 and that I think vaccines are the bee’s bloody ace knees, and I am sure that if I had not them I would have been hit worse." (forrás) -
válasz
t72killer #61832 üzenetére
A Covid leginkább kombinációként merült fel. (A Covid összezavarja az immunrendszert (ez ismert), utána jön egy korábban ártalmatlan adenovírus. Az F41 pl. kimondottan gyerekeket támad (hányást, hasmenést okoz, májgyulladást nem.)
Ez egy elég átfogó cikk: benne vannak a linkek, meg az eddig felmerült elképzelések, hogy mi okozza:
Rejtélyes új hepatitisz: minden, amit tudunk, és amit még nem -
válasz
t72killer #61815 üzenetére
Ringman által linkelt egyik twitter thread-ben szerepelt, hogy most már rutinszerűen tudnak bármire mRNS vakcinát fejleszteni 21 nap alatt. Két probléma van:
1. Hogyan fogják engedélyeztetni? Mert az engedélyeztetést (tesztek három fázisban, meg dokumentáció, meg a hatóságok vizsgálódása), hosszú hónapok (még egy ideiglenes, vészhelyzeti engedély is, márpedig pillanatnyilag nem igazán van vészhelyzet). Részprobléma, hogy mióta kampányszerűen végigfertőzték a kormányok a lakosságot, azóta rendkívül problémás teszt alanyokat összeszedni.
2. Egészen pontosan mi legyen a vakcinában? Pl. BA.2 kínaiaknál felfutóban van, briteknél kihalóban, amerikaiknál terjedne, de kiszorítja a BA.2.12.1, Afrikában még nem tudni, hogy a BA.4 és BA.5 közül mi lesz a nyerő, és hogy terjed-e máshol. Ráadásul nem arra kellene vakcinát gyártani, ami most terjed, hanem arra, ami fél vagy egy év múlva fog terjedni. Márpedig, mióta a fejlett világban is heti 10 millió számra vannak új fertőzöttek, a vírus ideális körülmények között mutálódhat.
-
pjen
félisten
válasz
t72killer #61769 üzenetére
Még valami.Sokkal szívesebb adom az adómat egy oltatlan kovidos kezelésére min,hogy fuddam eggyetemet, sehova se vezető vasutat építsünk belgrád felé. Esetleg a felcsuti kisvasút érjen debrecenig. Ha most a" túlterhelés" miatt bővítik az Eü t, az a járvány után is megmarad. Nem kell egy műtétre két évet várni.
-
Jablocskov
tag
válasz
t72killer #61607 üzenetére
Ahhoz, hogy a COVID vakcinák az influenza ellenihez hasonló gyorsasággal változtathatók legyenek, még sok vizsgálatra van szükség.
Ebben a cikkben elég jól összefoglalják a lényeget:
How to redesign COVID vaccines so they protect against variants
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #61571 üzenetére
nem tudom én ezt már követni :/
de vannak fasza kombinációk már:
Pathogenicity of SARS-CoV-2 Omicron (R346K) variant in Syrian hamsters and its cross-neutralization with different variants of concernThis preliminary data shows that Omicron (R346K) variant infection can produce moderate to severe lung disease similar to that of the Delta variant and the neutralizing antibodies produced in response to Omicron (R346K) variant infection shows poor neutralizing ability against other co-circulating SARS-CoV-2 variants like Delta which necessitates caution as it may lead to increased cases of reinfection.
-
Sped
aktív tag
válasz
t72killer #61506 üzenetére
Nekem az a stratégiám, hogy betegség esetére szabit veszek ki, mert a táppénz miatti fizucsökkenés rosszabb, mint elveszteni 1-2 szabadnapot. Kb. 12 éve melózok és eddig még csak 2 alkalommal voltam táppénzen kb. 5 napot. És igen bevallom, sokszor enyhe megfázós tünetekkel voltam benn korábban én is, mint nagyon sok kollégám is (csak akkor maradtam otthon ha belázasodtam). Az elmúlt években annyi változott, hogy Covid alatt HO volt, most pedig 50% HO engedélyezett (reményeink szerint hamarosan 60%-ra módosítanak), így enyhe tünetes betegként már nem táppénzre, szabira megy az ember, hanem HO-ba csoportosít át, így otthon át lehet vészelni. De nyilván sok munkahelyen ez nem opció, tudom.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #61506 üzenetére
A tesztelésről volt szó! Úgy kapcsolódik ide, hogy pont az lenne a lényeg, hogy a COVIDOS betegek tudjanak arról, hogy az a "kis megfázás és torokkaparás" valójában Covid. Azt, hogy nincs rá valakinek pénze, még megértem, de ezzel a kormányt kéne kritizálni és nem azokat, akik jogosan elvárják, hogy legalább tudatosan ne fertőzzék össze őket. A kormány viszont már a PCR-t sem hajlandó kifizetni. Megjegyzem, az említett kollégának meg se kottyant volna az a kemény 1900Ft-os gyorsteszt, sőt, akár még havi 50db ilyen sem. A problémát azzal is tetézte, hogy még a maszkot sem vette fel, így borítékolható volt, hogy mindenkit végigszór. Ha nem Covid lett volna, akkor is menjen az ilyen a p*csába, mert más vírustól is ki lehet ütődni 1 hétre, vagyis kulturált ember betegen nem megy közösségbe, vagy ha mégis mennie kell, akkor felveszi a maszkot legalább az irodában vagy beltérben, hogy másokat ne szórjon tovább.
-
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #61493 üzenetére
Én világ életemben optimista voltam, nem is lett volna okom pesszimistának lenni, de ez most más. Háborúval, járványokkal, éhínséggel, ivóvízhiánnyal (Afrika) nem lehet együtt élni. Lesz itt megint majd egy élővilág kihalás, ez borítékolható, a Föld sem bír már el ennyi embert.
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #61446 üzenetére
We did *NOT* submit this as a preprint because we thought it should be peer-reviewed before sharing. It then took 18 months to work through the publication system. We had hoped it could inform ongoing decision making. At least it can help set the record. Thanks for sharing!
érdekes, mire kellett 18 hónapmondjuk lehet jobb lett volna valamelyik preprint szerverre feltenni.
-
válasz
t72killer #61406 üzenetére
Ha a Covid képes egy hónappal a fertőzés után sokszervi gyulladást okozni, akkor én laikusként nem zárnám ki, hogy egyszervit is tud. Azaz hogy a gyerkőcök negatív tesztet produkálnak, még nem zárja ki, hogy a Covid okozta. (Ott van a Covid-lábujj esete, amit a Covid úgy okoz(hat), hogy lényegében nem betegíti meg az áldozatot.)
-
válasz
t72killer #61406 üzenetére
In the United States, viral hepatitis is most commonly caused by hepatitis A virus (HAV), hepatitis B virus (HBV), and hepatitis C virus (HCV). These three viruses can all result in acute disease with symptoms of nausea, abdominal pain, fatigue, malaise, and jaundice. [1] Additionally, acute infection with HBV and HCV can lead to chronic infection. Patients who are chronically infected may go on to develop cirrhosis and hepatocellular carcinoma (HCC). [1] Furthermore, chronic hepatitis carriers remain infectious and may transmit the disease for many years. [2]
Other hepatotropic viruses known to cause hepatitis include hepatitis D virus (HDV) and hepatitis E virus (HEV). However, the term hepatotropic is itself a misnomer. Infections with hepatitis viruses, especially HBV and HBC, have been associated with a wide variety of extrahepatic manifestations. Infrequent causes of viral hepatitis include adenovirus, cytomegalovirus (CMV), Epstein-Barr virus (EBV) and, rarely, herpes simplex virus (HSV). Other pathogens (eg, virus SEN-V) may account for additional cases of non-A/non-E hepatitis. -
válasz
t72killer #61381 üzenetére
Ilyesmi egyáltalán nem szerepelt a javaslatok között. Kb. annyiról van szó, hogy legyünk tekintettel a másikra (ez ugye sci-fi), a kormányzat pedig legyen előrelátó (ez meg egyenesen fantasy).
(Ha hirtelen valami megharmadolná az emberiséget (vírus, csettintés, bármi), akkor a civilizáció komoly bajban lenne. Egy Sanghaj méretű város időszakos kiesését is megérzi a világgazdaság...)
P.S. Most olvastam:
Zika virus may be one step away from explosive outbreakA Zika (eddig legalábbis) senkire sem nagyon veszélyes, azaz a Covidból kiindulva mindenki le fogja ...ni. Egy kivétel van, a magzatok, mert ők méretileg erősen redukált aggyal születnek a vírus hatására. Szóval érdekes lesz látni, ahogy a Zika elleni védekezést ráhagyjuk majd a magzatokra, hogy oldják meg, ahogy tudják...
-
válasz
t72killer #61363 üzenetére
Értem.
Azért a jegyzőkönyv kedvéért rögzítsük, hogy a linkelt cikkekben szereplő longosokról (felnőttek/gyerekek) valójában nem tudjuk, hogy "antibaxxer"-ek-e, viszont még azelőtt lettek covidosak, hogy lettek volna oltások (általában vagy az adott korosztály számára). Elfogadom, hogy ez nem mentség.Másrészről a tömeges oltás nincs még egy éves, és az oltás utáni járványhullámok kb. 6-9 hónapja kezdődtek, ezért még 6-12 hónap, mire az oltottak longjáról biztosabbat lehet mondani (pláne tudományos értelemben).
Addig is itt van pár rendes, boosterezett állampolgár az enyhe Omikronnal fertőzötten:
People with 'medium COVID' are caught in a gray area of recovery with little support -
válasz
t72killer #61350 üzenetére
Értem. Szóval olyan tanulmány kellene, lehetőleg konkrét esetek ismertetésével, ahol oltott felnőttek vagy oltatlan gyermekek kerültek rossz állapotba hónapokkal azután, hogy elvileg meggyógyultak. A többiek érdektelenek.
Hadd találgassak: a családod oltott felnőttekből és oltatlan gyermekekből áll, és néhány hónapja estetek át a fertőzésen enyhe tünetekkel? -
válasz
t72killer #61330 üzenetére
Tehát egy oltatlan középkorú hölggyel megeshet ilyesmi, de egy oltatlan gyermekkel vagy egy oltott felnőttel kizárt. Hát jó...
Amúgy meg: "We think of infection like, we get infected, and we recover then we’re good as new, protected for some amount of time.
But not with COVID… even in a mild case." [forrás - ma már egyszer linkeltem...] -
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #61330 üzenetére
[Arra is még most kezdenek rátalálni, hogy a EBV-nek köze lehet a Sclerosis multiplex kitalálásához]
Mire ilyesmi potenciális covid hatások kiderülnek, az nagyon sok idő.
-
válasz
t72killer #61325 üzenetére
"valaki 100%-osra gyógyult és utána valami baja legyen, ami mégis a covidhoz köthető, nekem magas"
Szerintem ennek nem kellene újdonságnak lennie ebben a topikban.Amúgy már számtalanszor linkeltem a tolószékes doktor nénit, de gondolom senki sem olvassa el... Tessék a lényeg:
"Dr Susannah Thompson was infected in April 2020 while working as a GP in her local hospital’s urgent care centre in north-west England. She made a “slow, gradual recovery” over the next months and was involved in setting up the GP-led vaccination programme until she had a “massive relapse” in January 2021.
“I ended up in hospital, rushed into resus [resuscitation],” she said. “I struggled to even hold a pen to write my name.” She has had constant leg pain, chilblains, brain fog – and even sitting up can send her heart racing to 140 beats per minute. “Since then I haven’t been able to see a patient,” she said. “I’ve always been active – I was a cold-water sea swimmer. I went from being able to throw myself in the sea twice a week to struggling to get in and out of a bath.”
She now uses an electric wheelchair to take her children to school and is on sick leave from her roles as GP and medical director." [forrás - kiemelés tőlem] -
pjen
félisten
-
válasz
t72killer #61217 üzenetére
A helyzet ennél sokkal bonyolultabb. Pl. van egy olyan aspektus, hogy a fő terjesztési vektor a fiatalok ("haverok, buli, ...), a fő elszenvedő viszont az idősebbek (vagy egyéb veszélyeztetett réteg, pl. várandósok). Lesz pl. "buliadó"?
#61205 BlackV Bocs a linkelt cikket nem olvastam, de angolszász sajtó szerint a problémák forrása, hogy először két részletben 5-5 nap lezárásról volt szó (április 5-ig), és az emberek erre készültek fel. Viszont már április 9. van, és még mindig nem lehet kimenni az utcára, azaz egy csomó ember egyszerűen kifutott a tartalékaiból. Nagyobb baj, hogy erre a szervezők sem készültek fel, aminek ékes jele, hogy az odavezényelt egészségügyi személyzet ellátása is akadozik...
-
S e t h
nagyúr
válasz
t72killer #61135 üzenetére
Két pfizert kapott.
Köszi!
Egyébként ma meglepő dolog történt, mert a barátom hívást kapott a kórházból, meglátogathatják az édesapját.
3 héttel ezelőtt is kaptak egy hívást, akkor búcsúzni mentek be a kórházba és most nappal már önállóan lélegzik, éjszaka rakják csak vissza a gépre.
Kommunikálni még nem tud, nagyon le van gyengülve, de az orvos azt mondta, hogy ez természetes, viszont bíztató az állapota, húzódnak vissza a gyulladások a szervezetében, dialízisre sincs már szüksége, azt kell mondanom kisebbfajta csodaként éltük meg ezt a mai napot, egy Csollány Szilveszter tragédia után meg pláne. -
fatal`
titán
válasz
t72killer #61155 üzenetére
Leginkább erre reagáltam:
There have been increases in *all age groups* during the omicron wave. Increases have been greatest in younger children (1.5 fold increase in 2-11 yrs in a *single month*).
Ez alapján nem igazán látom, hogy mild lenne, függetlenül attól, hogy a delta hullám alatt mennyi volt. -
válasz
t72killer #61070 üzenetére
Szarkazmus akart lenni. (Tudom, ne erőltessem.)
Ha nem is omlott össze az EÜ, azért innen a messzi távolból nem tűnik annyira vidámnak a helyzet. Itt pl. arról panaszkodnak, hogy nagy nyomás alatt van az NHS, (akár 12 órát is várni kell a mentőre, stb.).Covid deaths in England may rise as cases in over-55s increase
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #61044 üzenetére
itt a definíció poszt/longkovidra: [link]
a tied nem számít annak, mert hamar elmúlt (szerencsére)post-COVID-19 condition occurs in individuals with a history of probable or confirmed SARS-CoV-2 infection, usually 3 months from the onset, with symptoms that last for at least 2 months and cannot be explained by an alternative diagnosis.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #60966 üzenetére
Pont azt mondtam én is itthon, amikor a költözés mellett döntöttünk a családdal. Akár szoros győzelmet aratnak, akár putler nyúlt volna bele a választásokba, kevésbé lett volna gáz, mint az, hogy ennyi idióta 1 bites hülyével kell együtt élni. Itt az igazi tragédia ez, de ezt már a Covid kapcsán is láttuk. Ott sem mozgatott már meg senkit, hogy napi 300 halott van. Erkölcsi és IQ nulla lett az ország, így mi nem kívánunk tovább ezek között élni, de legfőképpen, a gyerekeinket nem szeretnénk ilyen közegben útnak indítani az életben. Nem egyszerrű döntés, főleg az én koromban, de most jött el a pillanat, amikor meglépjük. És ennek oka már nem a kormány, hanem a magyar nép többségének kommunista nosztalgiája (keresztyén köntösbe bújtatva). Az EU/NATO kivezetést már nem várjuk meg itt.
-
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #60942 üzenetére
Nem feltétlenül. A CRP esetében pont az a helyzet, hogy amennyiben igen magas, el kell kezdeni keresni hol lehet a gyulladás (van, hogy sajnos rákot is jelezhet). Önmagában persze csak annyit jelent, hogy van valami, főleg ha az ismételt vizsgálatnál is magas. Szív problémáknál is használják az arra specifikus változatát.
-
gergo5991
őstag
válasz
t72killer #60934 üzenetére
na majd keresek egy magánlabort és intézek valami fasza vérkép tesztet ezzel a vörösvértest-süllyedéssel mert körzetinél egy ilyet elintézni esélytelen.
#60936Parci - hát hogy is mondjam, kiskorom óta a nyakamban liheg a kaszás, mármint nekem is voltak gondjaim régebben allergia, vérmérgezés, most egy elszúrt anyajegy kivágás okozott 3 hónapos táppénzt, 3. foku égési sérülés, utána még jött 2 baleset, mindez azóta hogy covid van, rendesen rámjár a rúd, meg hát a kaszás sorba vitte az embereket a családból ismerősi körböl ebben felnőni és közben meg nem hipochondernek lenni elég nagy kihivás
Új hozzászólás Aktív témák
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Fotó állvány eladó
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia