Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz spileraaa #50494 üzenetére
Volt róla ábra, hogy nem túl erős ennyi idő után, még a Delta ellen se.
A rokonságomban a 3 tagú család a Janssent választotta tavasszal, a belföldi nyaralás céljából.
Egy hónapja a feleség és a lány átesett a fertőzésen.
Nem akarnak újabb oltást.
Nem győzködöm őket.Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
válasz Csatravi #50483 üzenetére
Letoha egyszer azt írta, hogy novemberben, kórház előtt 10 nappal kapott janssent, máskor meg, hogy okt 28.-án. Legalább saját magával próbáljon dűlőre jutni...
Mindkettőről tudok képernyőmentéssel szolgálni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
-
Csatravi
senior tag
válasz BlackV #50487 üzenetére
Az egydózisú oltás lehetett a legkedveltebb a hamis papírok kiállításához. Csak egyszer kellett mókolni a rendszerben. Neki meg a külföldi munkavállaláshoz kelhetett. Most "a Korányiban az ország egyik legjobb COVID orvosa kezeli."
De nem is érdemes tovább ragozni ezt a témát. -
BlackV
őstag
válasz Csatravi #50483 üzenetére
Jaja. Már ott bűzlik azt sem írja oda mikor "vette fel." De igazából az is tökmindegy ha tényleg beadatta. Egy db csoffadt janssen nem oltás hanem alibi. Vagy beoltja magát valaki rendesen vagy nem sok értelme van. 1db janssen a vuhani ellen jó, arra lett kifejlesztve.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
senior tag
válasz Sir Pocok #50480 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 3361, változás(1): -225 (-6.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 15725 (átlag: 2246.4), változás(2): -8287 (-34.5%) | incidencia: 406.7
Új halálos áldozatok száma: 95, változás(1): -45 (-32.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 797 (átlag: 113.9), változás(2): -134 (-14.4%) | incidencia: 17.7
Új mintavételek száma: 17638, változás(1): -4007 (-18.5%) | elmúlt 7 napban összesen: 94026 (átlag: 13432.3), változás(2): -44897 (-32.3%)
---
Kórházban: 3697, változás(1): -1130 (-23.4%) | elmúlt 7 nap átlaga: 3908.3, változás(3): -1472.9 (-27.4%)
Lélegeztetőgépen: 342, változás(1): -112 (-24.7%) | elmúlt 7 nap átlaga: 370.5, változás(3): -117.7 (-24.1%)
Tesztpozitivitás: 19.06%, változás(1): +2.49% (+15.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 20.66%, változás(3): +1.00% (+5.1%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #50478 üzenetére
Új halálos áldozatok száma: 95 (az előző napi adatokhoz képest – 20)
Új fertőzöttek száma: 3361 (az előző napi adatokhoz képest + 356)
Mintavételek száma: 15 551 (az előző napi adatokhoz képest + 10 995)
Kórházban kezelt betegek száma: 3697 (az előző napi adatokhoz képest – 157)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 342 (az előző napi adatokhoz képest -15)
Az első dózissal oltottak száma: 6 262 698 (az előző napi adatokhoz képest + 4 927)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 978 673 (az előző napi adatokhoz képest + 5 118)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 170 694 (az előző napi adatokhoz képest + 8 764)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
2021.12.30.
3361/95
3697/342Részletek később.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Kékes525
félisten
[Szupervakcina bejelentésére készülhet az amerikai hadsereg]
[Spike ferritin nanoparticles show potential as SARS-CoV-2 vaccine]
[What are Nanoparticle-Based Vaccines?]
[SARS-CoV-2 ferritin nanoparticle vaccines elicit broad SARS coronavirus immunogenicity]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Rendkívüli mértékben terjed az omikron. A számok elképesztőek.
Nem az abszolút értéket kell nézni, mert a föld lakosságához képest nem sok, hanem a növekedés ütemét.
Másrészt ezek az eredmények Észak-Amerika és Európa fertőzöttségének növekedéséből áll, mert itt van a legtöbb tesztelési lehetőség.
A számok a Johns Hopkins Egyetem adatait mutatják. [link]
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
mpo
veterán
A 2. és a 3. között is 4 hónap volt a várakozás, tehát ha lenne a 4.-re lehetőség, akkor sem kapnál (hivatalosan).
De nincs 4. Pfizer a kínálatban.
Nekem már 4 hónapja volt a 3. Pfizer, marad a hagyományos védekezés, amit a legelején is csináltam.Ha érted, akkor már elavult.
-
kzs
tag
Harmadik oltást (3x Pfizer) október közepén, kb 2 hónapja kaptam meg. Most mérettem antitest-számot: 257.20 BAU
(módszer ECLIA, a Roche cég Cobas készülékén végezték a tesztet)Ha jól olvasom az eddigieket, ez nem jó eredmény harmadik oltás után. Menjek negyedik oltásra?
-
zolisx4
őstag
Igen Izrael sem olt még a negyedikoltással úgy olvastam , pedig onnan lehetne adat majdhogynem először kezdtek oltani pfizer oltóanyaggal.
Valahogy szétcsúszott már ez egész járvány kezelés.
Mindegy egyenlőre ülünk a 3 oltással ja meg az influenza még hozzájön és várunk mi lesz. -
titán
Megtaláltam a választ a kérdésemre: [link]
ez nem jelenti azt, hogy azok, akik nem hosszabbították meg eddig az okmányaikat, lejárt papírokkal járnak majd.
A 2021. december 17-én megjelent Magyar Közlönyben lévő törvénymódosítás ugyanis pontosan meghatározta, hogy a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmány, ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is 2022. június 30-ig érvényes. -
titán
Változtattak a veszélyhelyzet alatt lejáró okmányok rendeletén:
Itt a vége, meg kell hosszabbítani a lejárt okmányokat
Ezt mondjuk nem tudom miből hámozták ki:
AZ EDDIGI VESZÉLYHELYZETEK ALATT ÉRVÉNYESSÉGÜKET VESZTETT HIVATALOS IRATOKAT LEGKÉSŐBB 2022 JÚLIUSÁIG MINDENKINEK MEG KELL ÚJÍTANIA.
A közlöny elején azt írja, hogy megszünteti a lejáró okmányokkal kapcsolatos rendeletet. Viszont azt most honnan tudni, hogy a lejárt okmányok a veszélyhelyzet alatt még érvényesek? Mert azt index kiemelt mondata csak arra utal, hogy nem a veszélyhelyzet végétől 60 napig érvényesek a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, hanem csak a veszélyhelyzet végéig.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz zolisx4 #50451 üzenetére
"Jó lenne már valami tanulmány hogy akinknek lassan 5 hónap telik el a 3 után nem -e kell egy emlékeztető oltás."
Erre a közeljövőben szerintem nincs túl sok esély sajnos. Nagyon szétszálazódott a világ oltások terén, sokaknak még egy sincs, másoknak már a harmadik is lassan fél éves lesz. Ráadásul Izrael lett volna jó adatbánya ebből a szempontból, de ők is tétováznak egyelőre a negyedik dózissal, így onnan se lesznek adatok...legalább is, időben nem.
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz Ringman #50456 üzenetére
Nagyon fontos téma, csak a cikket agyoncsapták azzal, hogy az oltott csoportokban átesetteket is hagytak, egy átesés után oltott igen valószínű sejtes védelem terén is sokkal előrébb van, mint a csak simán oltott - így az abszolút értékekben nagy a szórás.
Viszont az nagyon jó hír, hogy a vuhani vs omikronra adott válasz között csak nagyon kevés páciensnél nagy a különbség (1es ábra e és g panel)
-
Ringman
nagyúr
ha már t-sejtes védelem:
Nykode Therapeutics announces first subject dosed with its T cell focused next-generation SARS-CoV-2Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Qtyii
tag
válasz Ringman #50456 üzenetére
Annak ellenére, hogy az Omicronnak oly sok mutációja és alacsonyabb antitestaktivitása van, a vakcinázásból vagy fertőzésből származó T-sejtes válaszok többsége keresztezi az új változatot.
Az Omicron mutációinak a T-sejt válaszra gyakorolt korlátozott hatása arra utal, hogy a vakcinázás vagy a korábbi fertőzés továbbra is védelmet nyújthat a súlyos betegségekkel szemben.
Az Omicronnal szembeni jól megőrzött T-sejt-immunitás összhangban van a Dél-Afrikából, az Egyesült Királyságból és Skóciából származó, alacsonyabb súlyosságú korai klinikai megfigyelésekkel – az esetek számának elválasztása a kórházi kezelésektől és a rövidebb kórházi tartózkodástól, ami a fennmaradó T-sejtes immunitásnak köszönhető.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[link]
preprint+nincs peer review - t-sejtes védelem:Conclusions:
Despite Omicron having so many mutations, and lower antibody activity, the majority of T cell responses, from vaccination or infection, cross-recognise the new variant.
The limited effect of Omicron’s mutations on the T cell response suggests that vaccination or prior infection may still provide protection from severe disease
Well-preserved T cell immunity to Omicron is consistent with early clinical observations from South Africa, UK and Scotland of lower severity - a decoupling of case loads from hospitalisations, and shorter hospital stays, which may be due to this remaining T cell immunityEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
SARS-CoV-2 Omicron VOC Transmission in Danish Households
Our findings confirm that the rapid spread of the Omicron VOC primarily can be ascribed to the immune evasiveness rather than an inherent increase in the basic transmissibility.
---
A study of nearly 12,000 households in Denmark shows a marked reduction of Omicron transmission among people who had a 3rd (booster) shot
[link]
3* oltottak ~fele eséllyel adják tovább a vírust 1 háztartáson belüli terjedést vizsgálva, mint a 2× oltottak.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz Gothmog #50443 üzenetére
, jogos, így viszont delta.
@spileraaa: Most olvasom, hogy oltás nem volt korábban, így a deltás antitestek önmagukban igencsak kevesek (valószínű a vuhani/omikronnál is rosszabb árfolyam), szóval visszavontam és a lehető legkorábbi ráoltást javaslom egy adag mRNS-el.#50451: én őszintén egy (D) vitamin-szintentartással, tömegjelenetek utáni instant allergodil-orrspray-es takarítással, néha lidocainos torokcukorkával futnék neki az omikron-hullámnak, ha <1éve van meg a 3. oltás. Persze ez nem áll meg, ha cukros/daganatos/szívérrendszeri bajokkal küzdesz 60+évesen.
Nem azért, mert rettegek, hogy zsarolóvírust ír a DNS-embe az oltóanyag, hanem mert az omikronról tudjuk, hogy szeret sokáig "fent" (orrnyálkahártya, stb) campelni - erre ideális bármilyen mezei takarítóanyag. Természetesen a mélyebbre merészkedő egyedeket kell, hogy várja valami: erre ott van neked a 3 oltással kiképzett sejtes védelem.
Amit én lépnék (ez nem tanácsadás...), az az, hogy ezzel a 3 szurival bevárnám az omikront, 99% hogy meglesz ugye a fertőzés, UTÁNA ahogy jönnek az újabb oltóanyagok ősszel, ráoltanék.[ Szerkesztve ]
-
Qtyii
tag
válasz zolisx4 #50451 üzenetére
Kérdezd itt a kollégákat hogy árt e bármit is a sok oltás egyöntetű eredményt kapsz majd
én nem javaslok semmit inkább az orvosokra bíznám a kérdés eldöntését nem egy akármilyen fórum utolsó topicjában kommentelő névtelen senkire (mint akár én vagy bárki itt)
fordulj a saját orvosodhoz mint mindig ha beteg vagy vagy egészségügyi kérdésed van -
zolisx4
őstag
Hát igen még nincs 4 oltás, valószínűleg valamennyire biztosan védett vagyok még nem kaptam el eddig ,majd meglátjuk .
Qtyii
Minden gond nélkül fel tudnám venni a 4 oltást házi orvos beolt ,nem kell regisztrálni.
Nálunk a faluban 1 emberke akinek 4 oltása van 2 orosz és 2 pfizer az rögzíteni is lehet a rendszerben.
Csak az a gond lehet a sok oltás sem jó, de lehet nem is ártana.
Jó lenne már valami tanulmány hogy akinknek lassan 5 hónap telik el a 3 után nem -e kell egy emlékeztető oltás. -
Vesa
veterán
Nem, én a clickbait címekre értettem, nem a cikk valóságtartalmára!
De az gáz, hogy kitesznek egy hatásvadász címet, ami igaz ugyan, de utána egy szót sem írnak a részletekről, pl. ki volt az, hány éves, neme, betegségei, előzmények stb. Azzal nem sokra megyünk, hogy "3 oltással meghalt". Semmilyen következtetés nem vonható le ennyiből. Ha nincsenek részletek, akkor pedig írják bele egy másik hírbe két sorban, de külön cikket tolni ennyi miatt, az sima clickbait.[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz t72killer #50439 üzenetére
#50411-re: Még december eleje táján írt be a fórumra az édesapja miatt. Ha jól emlékszem - tldr - 90% alá bement a véroxigén, de a mentő ennek ellenére alig akarta bevinni a kórházba. Némi erősködés után sikerült rávenni őket. Ott spileraaa helyzetjelentése szerint gyorsan romlott az állapota, talán olyasmit írt (lusta vagyok kikeresni), hogy a tüdő 60%-a érintett.
Utána soká nem volt semmi hír, de most örömmel hallom, hogy a bácsi akkor saját lábon ki tudott jönni a kórházból, és túl van a fertőzésen!
Viszont - a reagálásom lényegét tekintve - az még tuti nem omikron volt, hanem delta (vagy annak valamilyen romániai mutánsa).Endure. In enduring, grow strong.
-
Drizzt
nagyúr
Dehogynem, vagyis pontosan nem tudom melyik cikkről beszélsz, a Portfolios is írja a három oltást, az izraeli források is.
"The Health Ministry on Tuesday announced the death of a woman from a suspected Omicron infection, as it confirmed over 600 more cases of the new coronavirus variant.
The woman had been vaccinated against COVID-19 and had received a booster shot, according to a ministry statement."
De még nem 100%-ig megerősített, hogy Omikron volt, csak gyanús. Nem mellesleg továbbra is igaz, hogy 3 oltás mellett is bele lehet halni. Boris is azt mondta UK-ból, hogy intenzíven levők 10%-a háromszor oltott.I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
Mivel a FB cseszik moderálni, moderál a vírus. Én ezeket pontosan annyira sajnálom, mint a kamionos merénylet közben agyonlőtt terroristát.
#50410: a társadalom x~20-50%-ának az intelligenciája a cipőfűző és a kaktusz között található. Ráadásul ezekből igen könnyű pénz csinálni.
#50415: +1!!!#50411: az már esélyes, hogy omikronból gyógyult, szóval igen valószínű .
#50413: lassan ezeket a rondaságokat is variánsok szerint kellene publikálni. Tény, a Vuhani nem kicsit volt vesekárosító, a deltával kapcsolatban se vagyok optimista - de talán az omikron már nem fog ilyet csinálni, legalábbis előzetes immunitással rendelkezőknél. A kérdés, hogy ezek mennyire gyakoriak és mennyi esély van a gyógyulásra - illetve mennyivel szaporítja x év múlva a veseátültetésért könyörgő antibaxxerek számát. #hosszútávonölazoltás...
#50414: szánalmas a köbön. Minimum azt kéne odaírniuk, hogy a 68db hány mintából jött össze, vagy azt sem szabad elkotyogni?
#50422: Nekem az már a legelején világos volt, amikor nyilatkozták, hogy 100nap mire piacra kerül az oltóanyag, hogy ez az omikron hullámot már semennyire se fogja megfogni/max valamelyik antarktiszi kutatóbázison. Arra viszont kiváló lesz, hogy masszívan szélesítse a védelem spektrumát és a vuhanival+ezzel oltottak sokkal hatékonyabb antitesteket produkálnak majd a 2022 őszi/2023 tavaszi variánsok ellen.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
lacos001
senior tag
December 15 a mintavétel napja és ma lett eredmény este 19:30kor. Ez igy megy arrafelé?
2 hét?
Anyós amúgy az alany, ő azt mondta, hogy ez jó, ez sok.
Ezen múlik, hogy szurat e 3. Pfizert. Eüs, már nyugdijas pár hete, de tárgyaltuk ezt már a lazába régebben. [link]
Én meg mit értek ehhez... -
Qtyii
tag
válasz Soulfly842 #50424 üzenetére
Az oltatlanoknak 7 napig kell karanténban maradniuk, és tesztelniük az első, majd az utolsó napon.
mi ez a könnyítés az oltatlanoknak? -
Csatravi
senior tag
Az amerikai hadsereg olyan koronavírus elleni oltást készített, amely minden változat ellen működik
Az emberi kísérletek eredményei pedig még ebben a hónapban megérkeznek. -
Soulfly842
addikt
A clickbait címet itt se olvassa senki, több mint félrevezető, nem omikron volt mégsem - utólag, több nap után elemezve - a ludas:
Viszont kiderül egy fontos adat (Dobson az eredeti forrás/fordító/aki felhívta erre a figyelmet)... Izrael megint mintaország lesz a Pfizer gyógyszerével:
"Közben az Egészségügyi Minisztérium vasárnap megadta a Pfizer COVID-19 elleni Paxlovid gyógyszere vészhelyzeti engedélyét, és csütörtökön érkezik az első 100 000 tablettás szállítmány; Izrael lesz az USA utáni második ország, ahol elkezdhetik alkalmazni a Paxlovidot. Bennett a hétvégén véglegesítette az ügyletet a Pfizer cég elnökével, Albert Bourlával. Bennettnek is jó kapcsolata van Bourlával, csakúgy, mint Netanjahuak, de ez utóbbi gyakran dicsekedett ezzel, amit Bennett kerül – írja Dobson."
[ Szerkesztve ]
-
Qtyii
tag
válasz Sir Pocok #50413 üzenetére
“Az eredmények azt mutatják, hogy nem a szervezet túlzott immunválasza, hanem maga a vírus az, ami vesekárosodást okozhat.”
még szerencse hogy nem az derült ki hogy a vakcina által keltett immunválasz károsítja a vesét.
mondjuk nyugodt is voltam mert még nem publikáltak még (nem is hiszem hogy fognak valaha) ellenkezőjét …azaz nem volt még olyan hogy az oltás ártalmas lenne az emberi szervezetre.
az oltás minden kétséget kizáróan biztonságos és mostmár biztosak is lehetünk abban is hogy a vesét nem ez hanem a c19 hegesíti.[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
A clickbait címre rá se ránts, a görbe a lényeg. Ilyen terjedési sebességgel, mire ideér az omi oltás, már senkinek nem is lesz rá szüksége.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211229/koronavirus-dobbenetesen-gyorsan-terjed-a-jarvany-franciaorszagban-uj-korlatozasok-jonnek-518674
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Soulfly842 #50414 üzenetére
Ebben semmi meglepő nincs. A járvány kitörésének pillanatától a kádári/ruszki kommunikációs mechanizmus zajlik. Adatmegosztás eddig se volt. Amit annak neveznek, az még viccnek is rossz. Nem az omikronnal kezdődött el a folyamat..
-
Vesa
veterán
Nem is hinnéd, mennyi középkori szinten rekedt sötét idiótával élsz/élünk együtt...
A legnagyobb hiba amit társadalomszerveződés kapcsán az emberi faj elkövetett, hogy nem IQ alapján, hanem rasszok/vallási meggyőződés alapján tömörültek csoportokba. Szétszednénk IQ alapján az embereket, lezárnánk a határokat, aztán pár éven belül kivégeznék magukat a tudatlanok, a képzelt mesehősökért vívott vallási háborúikkal, vírustagadással, technológiák nélküli kézrátétes "gyógyítással" és egyebekkel, aztán no more problem...Így viszont benavigálnak minket is a katasztrófába...A tudomány a valóság költészete!
-
Soulfly842
addikt
Omikron hullám: Magyarország semmit sem tud az új variáns hazai berobbanásáról?
[...]
Hogy mi értelmük van a hivatalos magyar adatoknak? Semmi. Mit tudhatunk meg az omikron eddigi magyarországi terjedéséről? Annyit, hogy egy magánintézmény, a Neumann Labs tesz azért, hogy kiderüljön, mennyire tejed az omikron.AZ, HOGY AZ NNK OLYAN SZÁMOKAT TUD CSAK KÖZÖLNI, HOGY 15, 61, MEG 68 OMIKRONOS ESET VAN, NEM JELENT MÁST, MINT AZT, HOGY FOGALMUK SINCS, MENNYIRE TERJED AZ ORSZÁGBAN AZ ÚJ VARIÁNS.
Mit is akarna jelenteni ez az adat? Azt, hogy a több tízezer koronavírusos eset közül, amit az elmúlt hetekben azonosítottak, 68 volt omikronos? Nyilvánvalóan nem ezt jelenti, mert az NNK nem vizsgálta az elmúlt hetek több tízezer pozitív esetét, hogy melyik variáns okozta a fertőzést. Ennek az adatnak a közlése egyetlen dologra alkalmas, még ha bizonyára nem is ez a cél: egy nagyon alacsony adattal meg tudja téveszteni az embereket, és bagatellizálja az omikron jelenlétét.
[...][ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Hegesítheti a veséket a COVID-19
Az Study Finds portálon megjelent cikk szerint a németországi RWTH Uniklinikben és a hollandiai Radboud Egyetemi Orvosi Központban végzett kutatás szakértői felmérték és összehasonlították a veseszöveteket a COVID-19 intenzív osztályos betegek, a nem COVID-hoz kapcsolódó tüdőproblémák miatt kórházban lévő betegek és egy kontrollcsoport között. Az eredmények azt mutatják, hogy a COVID-19-betegek veséje sokkal több szöveti hegesedést mutatott, mint másoké.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
lacos001
senior tag
Gyors kérdés...
Erre érdemes 3. szurit lövetni úgy, hogy volt már igazolt megfertőződés és 2 Pfizer? [kép]
A 2. döfés június 24 napján volt.
Nem az enyém, de érdekelne.
thx -
spileraaa
senior tag
Aki egy hete gyógyult ki a korona virusbol (nem volt oltva) az védve van az omicron ellen? Menyi idő után mehet oltásra és melyik ajánlott 70 év felett?
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Vesa
veterán
"Belehalt a holland oltás- és lezárásszkeptikus mozgalom vezéralakja a koronavírus-fertőzésbe"
Ez hanyadik megfejtő is aki így járt? Na de majd kitalálják a követők, hogy valójában az illuminati nyírta ki és nem a vírus, mert veszélyes volt a terveikre.
-
BlackV
őstag
válasz Soulfly842 #50398 üzenetére
"valószínűleg ettől több biznisz volt, csoda, hogy ennek egyáltalán nyoma volt. Megoldják ezt csendesbe - érzékeny üzlet."
Voltak errefelé is érdekes dolgok. 30 millió adag dugi astra zeneca még márciusban a legnagyobb vakcinahiány idejében.
https://www.portfolio.hu/global/20210324/elokerult-29-millio-adag-astrazeneca-vakcina-egy-olasz-uzembol-475624 -
Drizzt
nagyúr
Jogos!
Az országosak tényleg le vannak maradva, a londoniak viszont frissek elvileg. Ott a 7 napos kórházi növekmény: 2036 -> 3310(+62%) , lélegeztető: 198 -> 229(15%). A halálozás is gyanúsan alacsonynak néz így ki. Az esetszámok tükrében viszont mindenképpen jobban néz ki, mint ugyanennyi delta fertőzöttel. De az, hogy mennyivel, tényleg nem látható még tisztán.I am having fun staying poor.
-
senior tag
válasz Drizzt #50400 üzenetére
"kórházba kerülés 13%-kal nőtt"
Ha onnan származnak az adatok, ahonnan gondolom, akkor vigyázz, mert a kórházi adatok csak dec. 21-ig állnak rendelkezésre, azaz több mint egy héttel korábbiak.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
veterán
Január elején gyorsan felvenném a 3. Oltást.... Jelentkezés esetén nem lehet vakcinát választani? Ha én modernát szeretnék akkor hova menjek? :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?