- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Sörfőzés - csak óvatosan!
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #34599 üzenetére
Havi ösztöndíjam 500Ft volt 1993-ban, az a debreceni Gilbertben pont egy pizza ára volt.
Én is tarháltam, meg hiénáztam amikor tudtam, de kinőttem, és én sem vetem meg azokat, akik most olyanok, mint akkor én.
De azért 45 évesen árnyaltabb a helyzet, hogy ki fér bele a "szeretetembe" minthogy minden jöttmentet kitömjem párszázzal...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #34592 üzenetére
Itt egy kicsit félrementek a dolgok, mert én sem arra gondolok, hogy az jó lenne, hogy valaki azt gondolja majd mások tartják. Csupán azt, hogy voltam én is olyan helyzetben amikor bizony a taktikusan odaszúrt 100-asok életmentőek voltak.
Egyébként a 2000-es években ez nálunk másképp működött, mint mondtam a kocsmában az volt a normális, hogy mindenki tarhált, hol ennek volt pénze hol annak, mindig adtunk a másiknakm ha meg nem volt kértünk. Sőt, amikor a "fekete sereg"emmel futottam (rocker haverok, még anyám nevezte el őket így, mikor egyszer eljöttek hozzám, és anyám csak lesett, hogy vagy 10 feketébe öltözött haver megjelent az ajtóban) akkor szinte állandóan az volt, hogy 2-3 embernek nem volt pénze, összedobtuk nekik az estéket. Persze ez akkor egészséges, ha mindig másik 2-3 embernek kell összedobni az estét, és nem ugyanazoknak. A Balatoni nyaraláson meg konkrétan "kommunizmus" volt, vagyis összetoltuk középre mindenki minden pénzét, és az volt a "költségvetés".Igen, ez nekünk normális volt, hogy körbementünk a kocsmába és kértünk pénzt/cigit, de kinőttük, illetve szerencsére kiszabadultam abból az élethelyzetből, hogy munka mellett sem volt soha egy fillérem sem. Egy ember maradt ebbe benne, de ő már azóta hajléktalan is egyébként, nála volt az, hogy ő nem is akart ezen változtatni.
Az ilyen futtattós ügyek meg már tényleg eléggé a másik véglet. Igazából szoktam a kéregetőkkel bezsélgetni is, hogy megismerjem a történetüket, amelyikük erre "nem ér rá" azoknál szinte biztos, hogy ilyesmi van a háttérben.
Egyébként most, hogy említettük ezt a témát, hónapok óta nem láttam hajléktalant... igaz ennek az időszaknak a nagyrészét Ausztriában/Dél-Németországban töltöttemInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #34590 üzenetére
Ez az egész fejben dől el. Élethelyzetek, stb, én is tudnék mesélni, én is mostam már összegyűjtött esővízben, stb, azonosulni én is tudok bármilyen rossz élethelyzettel, DE ez senkit nem jogosít fel arra, hogy azt várja, mások majd eltartják, meg majd mindig mások fogják kirángatni a szarból. Az alkalmanként odaszúrt 100 Ft, ha már egynél többször van, pontosan azt jelenti, hogy az illetőnek esze ágában sincs magán segíteni, hiszen majd mások úgyis adni fognak. Ebben a témában akár magával Teréz anyával is hajlandó lennék vitába szállni, semmilyen módon nem fogadom el a tarhálást, ingyenélést, mint megoldást.
Ha probléma van, azt meg kell oldani, de soha nem a kocsmában, soha nem tarhálással, aki így indul neki, ott eleve el van baszva a dolog és maximum lehúzás lesz belőle."Nekem az akkori barátnőm személyében tarhatársam is volt "
Akkor jónak magyarázok. Bár lehet, hogy mást értünk tarhálás alatt, ez elképzelhető, a kocsmai meghívogatást mi is csináltuk anno, főleg ha már nem voltam józan, én is meghívtam olyanokat is, akiket amúgy nem szoktam, ilyesmi a kocsmában ez elmegy, ott egy speciális közösség alakul ki (amihez jobb nem túlságosan addiktívan kötődni, mert annak könnyen alkoholizmus a vége ), de én konkrétan tarhálás alatt a #szia tesa, van egy cigid?, meg a 100 Ft-os kéregetés és hasonló megnyilvánulásokat értem, amikor az emberek jóindulatát TUDATOSAN használják ki egyesek, notóriusan, megélhetésszerűen. Alkalmi jelleggel azt hiszed, hogy segítesz, aztán másnap ugyanott, ugyanúgy tarhál, rosszabb esetben nem is magának, hanem a futtatójának. A legtöbbet azzal teheted, ha nem adsz neki, mert előbb-utóbb belátja, változtatnia kéne, esetleg dolgoznia kéne ha nem akar éhen dögleni.
Továbbra is tartom, hogy segíteni csak azon lehet és csak azon kell, aki saját magán is segíteni akar, de az nem az utcán fog kéregetni, hanem minimum elmegy valamilyen szoc. intézménybe megoldást keresni, munkát, szállást, stb.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #34586 üzenetére
Figyelj, én is voltam fiatal, és csóró. Sőt, éveken keresztül voltam olyan élethelyzetben, hogy hiába dolgoztam, még 50ft is tétel volt. Hiába dolgoztam, állandóan súlyos , szűnni nem akaró komoly anyagi gondjaim voltak. Pedig nem szerencsejátékoztam, nem elittam a pénzt (ok, hetente egyszer elmentem a kocsmába, de ha 3 ezerrel nekimentem az éjszakának általában egy ezrest még vissza is hoztam, de az sem volt ritka, hogy többet vagy plusszban jöttem ki), se nem impulzus vásároltam, semmi ilyesmi... nekem a keresztem a családom volt. Meg a feneketlen családi költségvetés ami minden pénzemet elnyelte, és soha semmi nem jött vissza. (ok, étel került elém, de öcsém is ugyanazt az ellátást kapta és éveken át csak egész nap játszott a számítógép előtt és semmit sem csinált).
Lehet, hogy emiatt, de sajnos nagyon is tudok azonosulni azzal, amikor egy taktikusan odaszúrt 100-as is életmentő tud lenni.Nálunk a kocsmában a 2000-es évek második felében hatalmas kultúrája volt a tarhálásnak, azt mondták, aki ott nem tarhált az nem is igazán odavaló. Nekem az akkori barátnőm személyében tarhatársam is volt (aki komoly boost volt), de egyedül is ment. Nem volt ritka, hogy 200ft-al mentem le, és 8-900-al értem haza, pedig még buszjegyet is vennem kellett. De a rekordom egy este alatt 8800ft, 2 liter házi bor, és pár feles. Mármint ezt tudtam összetarhálni. De Carlos cimborám mesélhetne, egyszer egy este majdnem 20 ezret szedett össze. Akkoriban úgy voltam vele, csak annyi legyen, hogy egy buszjegyre be, meg egy belépő körre, a többi majd alakul. Aztán ez úgy a 2010-es évek közepén teljesen eltűnt, már senki sem kéregetett, és senki sem adott, maximum egymás meghívogatása ment. Ma már szerintem konkrétan weird lenne egy ilyen lépés. A mostani kis fiatalok sem kéregetnek, velük inkább az a baj, hogy nagyon menőnek hiszik magukat és nem szeretik betartani a házirendet de a személyzet és mi öregebbek rendszerint rávezetjük őket a helyes irányra... akit meg nem sikerül, az szószerint repül. A covidos újranyitás óta konkrétan három emberről tudok aki szószerint repült, mindhárom nagyon megérdemelte, és ilyenkor az van, hogy pár évig vissza sem jöhetnek.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
somogyib
őstag
válasz RandomName #34582 üzenetére
Ne nyelvtaknkodj már! Na! Magyarosan írtam.
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #34584 üzenetére
Onnan, hogy te is a mi bölcs vezérünk birodalmában élsz, ugyanazon vármegyében ahol én, egy az ispánunk... és rövidesen jobbágynak hívnak majd minket. Tök jó lesz
Nocsak, nocsak? Bemutattad nekem Emillió barátodat?
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #34583 üzenetére
A faékek még hagyján... de ha elemek vannak, az bizony komoly gond.
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #34585 üzenetére
"Ő egyébként azért kapott mert az összes 65ft-ját nekem adta volna."
Ez érthető, lehet, hogy abban a helyzetben én is így döntöttem volna, de én nem szoktam kéregetni (65 Ft-ot se, sőt, olyan szituáció sem fordulhat elő, hogy valahol 65 Ft kéne és nincs nálam, annál jobban meg szoktam szervezni a napjaimat), maximum kölcsönkérni, amit ugyanúgy visszaadok ahogy kaptam.
"érdekes megfigyelésem, hogyha adok valakinek, az rövid úton visszaszokott jönni."
Igen, ez általában így van, nálam is, ha valakinek segítek (aki megérdemli), akkor eleve jobban is érzem magam, és általában nekem is vissza szokta adni a sors, ez valami tudatalatti törvényszerűség lehet, de tarhálót, ingyenélőt, élősködőt semmilyen módon nem segítek, manapság már kocsmába se nagyon járok, inkább házibuli párti vagyok.
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #34581 üzenetére
Nekem sajnos aranyszívem van, ezért szoktam adni, pláne, ha félig meddig haver. Ő egyébként azért kapott mert az összes 65ft-ját nekem adta volna.
Mondjuk az za érdekes megfigyelésem, hogyha adok valakinek, az rövid úton visszaszokott jönni. Pl kocsmába menet adok egy hajléktalannak és akkor a kocsmába meg valaki meghív.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #34579 üzenetére
A legnagyobb pénz ami nem az enyém és a zsebemben volt, és ittam, az a Püspökladány-Debrecen vasútvonalon esett meg. Még akkor a Westel boltot csináltam 2000-ben.
1.34M Két ilyen Cellect bőrtok csomagolásában volt, az egyikben 1M, mert a 10000Ft-os volt akkor a legnagyobb címlet, a másikban meg az apró.
Faékek voltak mellettem a kupéban, így azt gondoltam áthelyezem a székhelyem az ètkezőkocsiba, ahol meg csak ittam."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #34579 üzenetére
"Ami érdekesség h soha többet nem kért tőlem pénzt, viszont később volt, hogy meghívott."
Mert egy összegben odaadtad neki, amit évek alatt összetarhált volna, kipipálta a normát, így téged már békén hagyott.
Nekem alapelvem, hogy SOHA nem adok tarhálónak, régebben már leírtam, hogy miért, és azt bármikor alá is írom névvel, címmel.Up the Irons!
-
-
KROK640
nagyúr
válasz somogyib #34577 üzenetére
Na, az jó Mi majd ma megyünk, legalábbis ez a terv.
Na az ilyen "mindenki a vendégem"et sosem értettem. Maximum a haverokkal csinálok ilyet.Egyszer volt egy elég érdekes esetem : volt egy punk haverom, aki természetesen mindig mindenkitől tarhált. Egyik nap bementem, és ott ült a pultnál, és megkérdezte tőlem, hogy nincs egy kis apród? Az nincs feleltem... Majd megkérdeztem tőle, hogy neki nincs-e? Gondolkodás nélkül min a 65ft-ot amit összetarhált odaadta nekem. Bementem a wc-be átszámoltam a pénzem (aznap kaptam fizut, 107 ezer - összehasonlításképp akkoriban 60K környéke volt a minimálbér) kivettem a kétezrest, és kisétáltam vele a pulthoz. Letettem a pultra a srác elé, és azt mondtam, hogy addig innen haza nem mész még el nem iszod. (akkoriban 160ft volt egy 4/1-es VBK, 150ft egy üveg sör) Aznap este piszkosul berúgott. Ami érdekesség h soha többet nem kért tőlem pénzt, viszont később volt, hogy meghívott.
A legnagyobb pénz amivel kocsmába mentem az 400+ ezer volt, de az céges pénz volt, a főnököm oda jött a céges pénzért. Akkor amíg át nem vette a pénzt, csak egy kólát mertem inni, pólós farmeros idő volt, és a pénz a farmerom két farzsebébe volt szétosztva, leülni is kényelmetlen volt. Ez is már lassan 15 éve történt...
-
KROK640
nagyúr
Mindenki kocsmázik, csak én nem???
(mondjuk én meg Farcry 6 / Just Cause 3 kombóval nyomom)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koshmar
addikt
Itt sötét van.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
sztanozs
veterán
válasz customer114 #34557 üzenetére
ni
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
KROK640
nagyúr
válasz customer114 #34563 üzenetére
Jó látni, hogy ilyen jól tájékozottak vagytok egymás életét illetően
-
somogyib
őstag
Mi a helyzet a kémiakutatás területén?
Vagy már más fába vágtad a fejszédet?
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
csipkebokorvessző
-
customer114
őstag
Rekettye.
-
KROK640
nagyúr
Koshmar : nálatok milyen nap van?
-
sztanozs
veterán
válasz EmberXY #34546 üzenetére
A paca a riporter (kozvetlenul a valla mogul fotozott a fotos), es azert van a kepen, hogy latszodjon, hogy nem egy mobiltelefonnal lett fotozva, hanem egy "rendes" geppel, ami tud kis DoF-et... "Muveszi" beallitas es magamutogatas.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
-
somogyib
őstag
válasz EmberXY #34546 üzenetére
Nem biztos, hogy fotós, csak a neve van feltüntetve.
Lehet, ugyanolyan szinten van fotózásban mint te.Egyébként szerintem is igénytelen egy ilyen képet nem csak címlapra tenni, hanem egyáltalán egy cikkben bárhová.
Ráadásul úgy néz ki, mintha az ujja lógna bele, ami a legamatőrebb hiba... -
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #34544 üzenetére
Nem a legjobb kép, szerintem mások szerint se, hiszen belelóg valami paca, ráadásul azt címlapra tenni elég igénytelen szerintem.
Összességében csak azért rágódok a témán, mert úgy általában szerintem ez lejáratja a fotós szakmát. Ilyen képet én is tudok készíteni, adom hozzá a nevem is a szerzői jogok miatt, még pénzt is lenne érte pofám elfogadni, de akkor miért kellett ehhez fotós?
Azt hinné az ember, hogy ha egy hozzáértő készít képet, akkor az a körülményeknek, fényviszonyoknak, stb megfelelően, igényes kivitelben készül, hiszen pont ez különböztetné meg egy fürdőszobai szelfitől.Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
-
EmberXY
veterán
válasz sztanozs #34541 üzenetére
Az biztos, én sem. De nekem nem is fizetnek ezért.
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy a fotós szakma valójában miből áll? Méregdrága cuccok, jogtiszta photoshop, aztán 1500 képből kiválasztom azt a 3-4-et, amit még ps-sel egy kicsit állítgatok, aztán mehet a számla...És még így is marad közte olyan, amibe belelógott valami. Remélem nincs igazam.
Bezzeg a mesterlövész... neki csak 1 lövése van, akkor és amikor kell...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #34536 üzenetére
Akartak már többször is szobrot emelni nekem, legutóbb pl egy 20 méter magasat titániumból, de aztán meggyőztem az illetékeseket, hogy az erre szánt pénzt osszák szét a szegények között.
Azóta talán egy nagyobb Kaliforniumból készült szobrot terveznek nekem, amint biztosan megtudom, hasonlóan cselekszem mint korábban.(és miért nincs bejövő PMem tőled? )
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #34535 üzenetére
Jah, hogy eddig full szürke volt??? Akkor túl megengedő voltam eddig xD
Az a baj, hogy ami olcsó az sütős sajt, és tényleg csak pizzára vagy spagettire reszelve ehető, magában, szendvicsben meg nem igazán. ostanság a helyi coopban járok, meg van egy másik kisbolt, szerintem a nagytescoval mnég mindig sokat spórolnék, még a buszjeggyel együtt is. Csak hát kinek van kedve, közlekedéssel együtt minimum is 3 órát rászánni a bevásárlásra???
A poén egyébként, hogy van helyben sajtgyár, az egyik kisboltban lehet is kapni a sajtjukat (amúgy abszolút exportra termelnek), csak már 2017-ben 4000ft/kg volt az ottani sajt ára. Most gondolom - ha még van egyáltalán - a sajt árváltozások analógiája alapján valahol 16 és 20 ezer ft között lehet kilója. Finomnak finom, de amennyi sajtot éneszek, úgy ilyen áron ez konkrétan megfizethetetlen nekem.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
sztanozs
veterán
válasz RandomName #34534 üzenetére
Lathatosagi munkasor-egyenruha...
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #34530 üzenetére
Mlekpol trapistát vettem a hétvégén. Úgy megörültem, hogy 2499Ft/kg, hogy elhoztam az egész 2.8kg-os tömböt.
Én két boltba járok, az egyik a debreceni nagytesco, a másik a helyi kis coop. Utóbbiban cukor kivételével minden van de, de csak egy fajta, és indokolatlanul drágán, az előbbiben meg minden van, de nagyon meg kell válogatni miből-milyet veszel, mert eléggé érdekes az árazás."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #34494 üzenetére
Akkor még egy kis adalék:
Megkaptuk az idei munkásruhát. Már nem simán szürke.
[link]"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #34530 üzenetére
A román analógiához:
A székely parasztbácsi fog egy halat a Marosban. Nagy örömmel viszi haza a szatyrában. Megmutatja az asszonynak, aki sopánkodva kérdi tőle, hogy:
- Hát aztán mit csináljak vele?
Aszongya:
- Süsd meg zsírban szép pirosra.
- Hát zsírban? Az nincsen.
- Akkor süsd meg olajban.
Mondja az asszony:
- Az sincs.
- Hát jó. Akkor süsd meg margarinban.
- Margarin? Hát az még a boltban sincsen évek óta.
Akkor azt mondja:
- Tudod mit? Akkor húzd egy nyársra, süsd meg úgy magában csak a tűz fölött.
Azt mondja erre az asszony:
- Hát egy szál gyufám sincsen.
Erre az öregember megdühödik, fogja a halat, belevágja a szatyorba, visszaviszi a folyóhoz és bedobja a vízbe.
Erre a hal nagy vidáman beleugrik a folyóba, majd kidugja a fejét és kiabálja, hogy:
- Éljen Ceauºescu!Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #34528 üzenetére
De jobb nem lett...
Tegnap és ma is jártam boltban, és a következőket nem tudtam beszerezni :
Cukor, tojás, spagetti tészta, mexikói szósz, alma, bor (,saját márkás melegszendvics krém és fehércsoki). Ezek egyszerűen nem voltak. Volt viszont trapistasajt, akciósan 5699ft. (már ez is aranyból készül???)
Egy másik boltba mentem, ahol csak tojást vettem, de ott is rámszóltak, hogy csak 10db-ot vihetek.Nem tudom ki járt 1989-90 körül romániában, de kajak kezd arra emlékeztetni...
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #34516 üzenetére
Ha már találgatunk, itt van egy pár perces beszélgetés, ahol olyasvalaki találgat, aki kompetens ebben.
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
válasz EmberXY #34514 üzenetére
Persze, tudják mikor és hogyan kell használni, de utána van papírmunka,ha találatod van, akkor kötelező pszcihológus, meg ilyesmi. Van aki inkább emiatt nem akar lőni....
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #34513 üzenetére
Tudják, hogy mikor lehet használni a fegyvert, a mostani esetnél is használták, szóval ez a szempont szerintem nem áll meg.
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
válasz EmberXY #34493 üzenetére
Mert nem akarnak úgy járni, mint pár éve a rendőrnő.
[link]
Megfaszolták a fegyverhasználat miatt, nem lett baja, de a herce-hurca nem hiányzik nekik."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
somogyib
őstag
2 liter Kőbányai, 1 db szalámis zsemle, 0,5 dl kiskeserű.
Megyek visszadőlök aludni.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben