Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• |nsane

tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, melyik lenne a jobb (olcsóbb) megoldás?

Magyarországról kapom a fizetésem a magyar UniCredit Partner Aktív Forint folyószámlámra. Ezzel nincs is probléma, nagyon olcsó, viszont nekem nincs szükségem Forintra, mivel Szlovákiában élek. Eddig könnyen megoldottam, mert full ingyen levettem a számlámról a pénzt és egyik barátommal átváltottam középárfolyamon euróra (illegális?), utána pedig ráraktam a szlovákiai bankom EUR számlámra (idén már van dollár számlám is). Sajnos már nem fogok tudni rendszeresen váltani középárfolyamon az ismerősömmel, tehát új megoldást kell keresnem.

Az én fejemben 3 megoldás körvonalazódott ki, csak nem tudom melyik a jobb (olcsóbb).

1. UniCredit-nél devizaszámlát nyitok és bankon belül megoldom váltást, utána pedig átutalom a Szlovák EUR és USD számlámra

2. Wise/Revolut-nál nyitok számlát, átutalom a Forintot, átváltom a megfelelő devizákra, majd utána átutalom a Szlovák EUR és USD számlámra

3. elsétálok, ahogy eddig is tettem egy UniCredit ATM-hez, ingyen leveszem a "jó magyar forintom", Szlovákiában átváltom egy pénzváltónál (nincs semmiféle kezelési költség, általában jobb az árfolyam mint a magyarországi váltóknál), majd berakom a Szlovák számlámra.

Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés