-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz lockdown90 #2095 üzenetére
TW kártyát mindenképp lehet.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
a2d2
addikt
válasz vigyorgó #2084 üzenetére
Én úgy tudom hogy ez így ingyenes, ha nem akkor szóljatok rám!
- TW regisztrálás
- TW kártya igénylés (dombornyomott)
- EUR, USD, ... számla létrehozás TW-n belülÍgy kapsz egy IBAN-os számlaszámot ahova bárki tud neked pénzt feltölteni, nem kell bemenned sehová.
A TW-s kártyával pedig fizethetsz amazonon, meg beregisztrálhatod paypal alá.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Hát pont annyi amit írsz:
- Egyetlen egyszer beállítanék egy kapcsolót hogy a Forint legyen az automatikus
- Minden egyes vásárlás előtt belépni TW-ra, átkonvertálni, vissza az oldalra vásárolni, ...
Szerintem érezhető a különbség.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Természetesen a Transferwise-ban. A paypal nem lát rá hogy mi van a kártyám mögött, ott csak meg van adva egy kártyaszám, a Transferwise dönti el hogy melyik zsebből szolgálja ki a kérést, csak szeretném tudni én beállítani ezt.
-
a2d2
addikt
Tudom hogy nincs köze a paypalhoz, azt csak kiegészítő információként írtam.
Szóval akkor nincs olyan gomb elrejtve hogy meg tudjam adni az elsődleges fizetési módot.
Sajnos az euro számlán van a legtöbb pénz, akkor majd intézkedem ez ügyben.
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Régen jártam erre mert alapjában elégedett vagyok a TW-al.
Most viszont egy olyan problémába ütköztem hogy van egy brüsszeli EUR számlám rajta euroval és ugye a sima TW accountomon HUF-om.
A paypal-re meg be van regisztrálva a TW kártya.
Na azt nem sikerült beállítani hogy ha bármit vásárolok paypallel akkor ne az euromat költse el a bankszámlámról hanem a HUF-ot használja a sima accountról.
(USD-vel fizetek, ha már úgyis váltani kell akkor a Forintot váltsa át).
Van erre valahol beállítás?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Szerintem amúgy direktbe küldte mert a kivonaton amit a szállásadó scannelt tisztán látszik hogy beérkezett a bakhoz a 84 euro amit a TW továbbított, de csak 69-et könyveltek és 15-öt pedig a senders charge címszó alatt lehetett megtalálni. Szóval szerintem egy rohadt-büdös-tróger fogadó bankot fogtam ki.
Vagy csak szimplán EU-n kívül minden bank ilyen.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
a2d2
addikt
válasz Simulacrum #1548 üzenetére
Én volt már hogy komplett nyaralást fizettem TW-vel minden gond nélkül.
Most meg elutaltam egy bosnyák számlára a foglalót, 84 eurót és 69 érkezett meg belőle!!!
Szóval nem is értékhatárfüggő. Vitatkoztam egy sort a szállásadóval, kért kivonatot a banktól és ott azt írták hogy ez "Senders charge", szóval végül benyeltem de nagyon dühített hogy egy ilyen piti összegnél is buktam 5e Ft-ot és betudtam annak hogy nem EU tagországba küldtem.
Honnan lehet tudni hogy ha egy küldföldi euro számlára utalsz TW-n keresztül akkor az pontosan miken megy keresztül?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
a2d2
addikt
Valóban, most beugrott nekem is hogy 6000Ft-ot kértek a kártyára és 6030Ft-ot számlázott a rendszer.
Akkor belföldön marad tényleg ilyen pénztárca nélküli "bulibajárós" vésztartalék kártyának párezer Ft-al feltöltve.
Ha pedig külföldre megyek akkor feltöltöm akár többször is esténként neten keresztül hogy ne maradjon rajta feleslegesen sok pénz.
Közben rákérdeztem kollegámnál, revolutnál nincs ilyen díj. Ha feltölti pl 3000 Ft-al akkor annyi is jelenik meg a számláján. Szóval lehet jobb az a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Na én kedd este regisztráltam a kártyára, nem bánnám ha holnap bent lenne a postaládámban mert pont utazunk külföldre, ki is tudnám próbálni.
Ettől a telós fizetéstől még ódzkodok. De ha jól értem a dolgot akkor fel tudom csatolni csak ezt a TW kártyát, ráteszek mondjuk 50e Ft-ot (ingyenes kártyás fizetéssel), és itthon is használhatom akkor ha csak a teló van nálam mert nincs tranzakció ha a Forint zsebből vásárolok. Így van, ugye? Mert akkor itthon is használni fogom, főleg ha olyan helyre megyek ahol félteném a rendes bankkártyámat.
Ez a telós fizetés működik amúgy mindenhol? Nincs már olyan hogy csak lehúzni tudják a terminálon a kártyát? Nem szeretnék olyanba se belefutni hogy bemegyek egy kisboltba valahol vásárolni, vagy taxiban fizetnék és közölné hogy nem tud mit kezdeni a telóval a terminál.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Párszor használtam TW-t nyaralások kaucióinak fizetésére. Erre ma kaptam egy emailt hogy igényelhetek TW kártyát. Ezt meg is tenném és a kártyát külföldön használnám euro-s vásárlásokra.
A legelső kérdés: "Melyik pénznemben szeretnél először egyenleget nyitni?"
Ha jól gondolom akkor itt a HUF-ot kell választani. Majd ezt kártyás vásárlással ingyen feltölteni valamekkora HUF összeggel. És külföldi fizetéskor középárfolyamon HUF->EUR konverziót hajt végre a vásárlás pillanatában.
A másik lehetőség hogy EUR egyenleget nyitok és ezt egy TW-os egyszeri tranzakcióval töltöm fel egyből egy HUF->EUR konverzióval.
Jól értem a dolgokat? Melyikkel járok jobban ha nem számítok mástól bejövő EUR pénzekre?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500