Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
Szia!
lehet manuálisan is extrootot csatolni, kicsit bonyolultabb, mint a suste által beépített formázó.
Összefoglalva ezt kell csinálnod.
Elsősorban arról a particióról mindent törölni kéne, mert azon rajta vannak még a régi beállításaid, valószínűleg.Ezt talán legegyszerűbben úgy tudod, hogy csatolod sima meghajtóként azt a particiót és törölsz róla mindent.Akár gépen keresztül(linux kell hozzá) akár routeren keresztül. Majd csatolod a meghajtót átmásolsz minden fontos adatot.
Ha eszerint csinálod törölni sem kell mert a formázás törli.mkfs.ext4 /dev/sda2
mount /dev/sda1 /mnt/sda2
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /mnt/sda2 -xf -
Ha jól értettem sda2-őn van a kérdéses eszköz ez amit csinál formázza az sda2-t csatolja /mnt/sda2-be majd az overlay tartalmat átmásolja ide.
luci-n Csatolási pontok ->hozzáadás->csatolási pont: /overlay-> eszköz: /dev/sda2 (célszerűbb uuid vagy label alapján csatolni) ssh-n blkid parancs megadja az uuid-t.->fájlrendszer ext4-> mentés és alkalmazás-> reboot és elvileg ready to fly.
Ha nagyon nem menne én írtam egy scriptet de ahhoz gépen kell mindenképp formáznod mert az nem formáz semmit, viszont csak szó szerint be kell dugnod a hdd-t és nyomkodás nélkül megcsinál mindent( csak egyszer próbáltam ki, másnál még nem próbáltam, de elvileg működik, ha érdekel írj egy privátot.
(az meg mellékes, hogy mindent automatikus csatol Cimke alapján amint bedugtad) mintha csak windows lenne. ha pedig lehúzod az eszközt a csatolási könyvtárát törli, ami persze üres.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DJI topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4080 XTreme WaterForce 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XBOX Series Shock Blue kontroller - Gar.: 2026.04 hó
- Mini PC - HP EliteDesk 800 G3 DM / i5-6500T / DDR4 / NVME M.2 / USB Type-C / több db / 27% számla
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- NEUTRINO MINI HYPEX NC252MP 2x250W 4Ohm (2x150W 8Ohm) sztereó erősítő
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest