Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz marcitp #8221 üzenetére

Ne aggódj. Eddig négy IBM notim volt, X20, A30, T40, T41p (ez van meg most). Mindegyik nagyon strapabíró volt.

Az X20-szal egy bajom volt, mégpedig az, hogy hardverileg kevés volt már (PIII 600 MHz, max. 320 MB RAM). Remek ultraportable gép volt egyébként, kicsi (12"), könnyű (másfél kiló alatt).

Az A30 egy kiváló DTR gép volt, nagyon szép fényerejű kijelzővel. Ami még hatalmas előnye volt, hogy két Ultrabay drive-t lehetett belerakni. Ez nem fémvázas egyébként, hanem erős műanyag. Mivel DTR (desktop replacement), asztali gépet helyettesítő munkaállomásnak volt szánva, így 3 kg körüli súlyú volt. A fedelén volt két karc, ennyi. Kicsit bánom, hogy eladtam. :B

A T40 volt az első IBM-em, el voltam tőle ájulva. Lazán túlélt egyszer egy másfél méteres esést, amikor leszakadt az a táska, amiben hurcoltam, keletkezett egy apró karc a kijelzőn és két bad sector a vinyóján, oszt csókolom. Amivel volt gondom, hogy az USB-portjai rakoncátlankodtak, azt hittem, belefutottam a szériahibába - de idővel egy intel chipset-driver telepítése megoldotta a problémát.

Mindhárom gépet itt a fórumon adtam el végül, az A30 néha fagyott az elején az új tulajnál, de tudtommal ezt egy XP + driverek újratelepítése megoldotta.

Jelenleg a T41p van. Hardveresen ez a legerősebb gép (igaz, eléggé fel is bővítettem - a T40 DVD-íróját és vinyóját kapta meg, jelenleg 2 GB RAM / 160 GB HDD / 1.7 GHz-es Dothan proci van benne) . Különösebben nem kímélem, és jól bírja a gyűrődést, igaz, ez főleg ide-oda hurcolást jelent. Negatívumot annyit tudok róla mondani, hogy melegszik (57-62 fok közötti átlaghőmérséklet), köszönhetően az erős VGA-nak (128 MB VRAM-os ATI FireGL). Ja, meg lehet, hogy elöregedőben van a kijelző, bekapcsolásnál, ill. készenlétből való visszatérésnél rózsaszínű lesz először és csak aztán vált vissza a normál színekre. Ezekkel a problémákkal együtt tudok élni.

Annyira kell "vigyáznod", hogy igen, ne dobáld és ne emelgesd egy kézzel. Az én gépemnél nem ritka a két-három hetes uptime (ha nem viszem sehova, mert ha viszem, azért kikapcsolom) és nem okoz neki gondot.

Aktív témák

Hirdetés