- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
marcitp #8221 üzenetére
Ne aggódj. Eddig négy IBM notim volt, X20, A30, T40, T41p (ez van meg most). Mindegyik nagyon strapabíró volt.
Az X20-szal egy bajom volt, mégpedig az, hogy hardverileg kevés volt már (PIII 600 MHz, max. 320 MB RAM). Remek ultraportable gép volt egyébként, kicsi (12"), könnyű (másfél kiló alatt).
Az A30 egy kiváló DTR gép volt, nagyon szép fényerejű kijelzővel. Ami még hatalmas előnye volt, hogy két Ultrabay drive-t lehetett belerakni. Ez nem fémvázas egyébként, hanem erős műanyag. Mivel DTR (desktop replacement), asztali gépet helyettesítő munkaállomásnak volt szánva, így 3 kg körüli súlyú volt. A fedelén volt két karc, ennyi. Kicsit bánom, hogy eladtam.
A T40 volt az első IBM-em, el voltam tőle ájulva. Lazán túlélt egyszer egy másfél méteres esést, amikor leszakadt az a táska, amiben hurcoltam, keletkezett egy apró karc a kijelzőn és két bad sector a vinyóján, oszt csókolom. Amivel volt gondom, hogy az USB-portjai rakoncátlankodtak, azt hittem, belefutottam a szériahibába - de idővel egy intel chipset-driver telepítése megoldotta a problémát.
Mindhárom gépet itt a fórumon adtam el végül, az A30 néha fagyott az elején az új tulajnál, de tudtommal ezt egy XP + driverek újratelepítése megoldotta.
Jelenleg a T41p van. Hardveresen ez a legerősebb gép (igaz, eléggé fel is bővítettem - a T40 DVD-íróját és vinyóját kapta meg, jelenleg 2 GB RAM / 160 GB HDD / 1.7 GHz-es Dothan proci van benne) . Különösebben nem kímélem, és jól bírja a gyűrődést, igaz, ez főleg ide-oda hurcolást jelent. Negatívumot annyit tudok róla mondani, hogy melegszik (57-62 fok közötti átlaghőmérséklet), köszönhetően az erős VGA-nak (128 MB VRAM-os ATI FireGL). Ja, meg lehet, hogy elöregedőben van a kijelző, bekapcsolásnál, ill. készenlétből való visszatérésnél rózsaszínű lesz először és csak aztán vált vissza a normál színekre. Ezekkel a problémákkal együtt tudok élni.
Annyira kell "vigyáznod", hogy igen, ne dobáld és ne emelgesd egy kézzel. Az én gépemnél nem ritka a két-három hetes uptime (ha nem viszem sehova, mert ha viszem, azért kikapcsolom) és nem okoz neki gondot.
Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Path of Exile (ARPG)
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged