- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
A 65C715 tévémet próbálom beállítani, hogy a legjobb képminőséget kapjam, tudtok ebben segíteni? Találtam egy ilyen oldalt:
https://www.avforums.com/threads/tcl-55c71k-picture-settings-heres-mine-what-are-yours.2319072/
ahol az 55C71K némiképp eltérő beállításaira találtam egy példát.
1.) Tudtok-e hasonlót oldalt, vagy optimális beállításlistát a 65C715-höz 4K filmek lejátszásához?2.) Ezen kívül érdemes-e bekapcsolnom / átállítanom a gyári értékekről a következőket:
- Dynamic Contrast (off),
- Black stretch (off),
- Digital noise reduction (medium),
- Noise reduction (low),
- Led Motion Clear (off),
- White Balance (2 vagy 20 points)
- Colour Space (Native),
- Screen Settings -> Overscan (off),
- Apply all picture mode (current source <-> All source)3.) Letöltöttem továbbá egy Lord of the Rings 2160p DolbyVision-re kódolt verziót az nCore-ról (TLotR.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EE.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.7.1.DoVi.x265.HuN-TRiNiTY ). Ehhez és a hasonló Dolby Vision-t támogató felvételek lejátszásához külön be kell kapcsolni a Dolby Visiont a TV-n valahol, vagy ez automatikus, ha a "Picture Preset" menü Smart HDR-re van állítva? Sajnos nem találtam sehol külön Dolby Vision kapcsolót.
4.) Néhány napja azzal küzdök, hogy találjak egy normális módot arra, hogy a Windows PC-mről az oda letöltött filmeket lejátszam az ugyanarra a hálózatra kötött tévén. Sajnos nem találtam meg az optimális programot, pedig elég sokat megnéztem már, de mindnek volt valami baja. Többek között:
- Videostream: 1080p-n rengeteget megakad film közben, homokóra 30-60 secre.
- VLC player: 1080p-n nem akad, szuper lenne, de nem viszi át a TV-re a feliratokat. Még az .srt-t sem.
- Soda Player: Nem kezeli/nem látja a forced feliratokat.
- Kodi: nem is erre találták ki
- Plex / Plex szerver: túlbonyolított, inkább kategorizáló / rendszerező "movie library" program, ami ráadásul nálam eléggé akadozva játsza le a 1080p-t, olyan, mintha 30 fp-sen mennének a filmek. Egy gyorsabb résznél a szemet eléggé fárasztja ez a "micro-stuttering" szerű akadozás. (bár lehet, hogy ez amiatt van, mert nem 100 Hz a TV hanem csak 60?)Szóval az utolsó kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki valami módot, programot, hogy a szoba másik sarkában lévő PC-mről átjátszhassak nagyfelbontású filmeket a TV-re. A PC-m simán bírja, erős gép, a wifim 2.4G-s, amihez a TV kapcsolódik. Ha a Digitől rendelek 5G-t,a z vajon segít-e?
Előre is köszönöm a segítségeket a felmerült 4 kérdésben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest