Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#4851) Kiskutya válasza zeee (#4849) üzenetére


Kiskutya
veterán

Tomp meg botika már sok formátummal próbálták ők tudnak hdr minőségbe segíteni!

hmm...

(#4852) tothjani81 válasza zeee (#4849) üzenetére


tothjani81
senior tag

Pont a HDR a gyengéje én azért cseréltem le

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#4853) zeee válasza tothjani81 (#4852) üzenetére


zeee
senior tag

Mire gondolsz itt pontosan? Gyenge a fényerő, vagy rossz a képminőség?

(#4854) Botika89 válasza tothjani81 (#4852) üzenetére


Botika89
tag

Nem tudom de ehez az árhoz képest szerintem korrekt a HDR! :) persze vannak olyan tvk hogy HDR tartalomnál a nyálad el folyik de nem ezért az árért!65 c 715 Netflixen az Our Planet nél DV pl nekem is le eset az állam! :) ha valaki csucsszuper HDR képet akkar az nem ebben az árban néz tvt szerintem! :)

(#4855) tothjani81


tothjani81
senior tag

A kép élességel tisztasággal semmi bajom nem volt. A HDR részletgazdagságát találtam kevésnek. Persze árkategóriában jó de samu qledemvolt no persze 2,5 x annyibba került és oda tudtam viszonyítani. Mondjuk úgy nekem kevés volt hdr re.

Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok

(#4856) tomp válasza Botika89 (#4854) üzenetére


tomp
félisten

Our Planet Shield-en mégjobb!
De azt NE felejtsük el, hogy HDR10 és Dolby Vision között óriási a különbség!
Szerintem mikor a HDR fényerőről írnak akkor a HDR10 fényerejére gondolnak mivel Dolby Vision sokkal nagyobb fényerővel megy ha a tartalom megköveteli.
példa
HDR10-ben és DV-ben is megvan a Mátrix. HDR10-ben simán lehet nézni ezt a jelenetet (is). Ellenben DV-ben mintha egy reflektor menne.

(#4857) Botika89 válasza tomp (#4856) üzenetére


Botika89
tag

En még nem láttam a shielden keresztül az our planetot! :) tv n is gyönyörű szépen ment! :) de...a shield nél az AI Upscaling az azért komoly dolgokat tud! :C :R HD tartalmat úgy fel tolta hogy csak pislogtam :K

(#4858) fojtviki válasza tomp (#4856) üzenetére


fojtviki
senior tag

Hat shield-en minden sokkal jobb ez teny. Nem is kicsit :) Meg a regi Avi is egesz jol nez ki. Azert van avi, mert masban nincs meg a regi kedvenc sorozatom :DDD

(#4859) tomp válasza Botika89 (#4857) üzenetére


tomp
félisten

Igen én Netflixen próbáltam ki az AI Upscaling tudását. La Casa de Papel első 2 évadja csak HD de ez az AI valami brutál munkát végez! :Y

fojtviki
Hűű a régi szép idők! avi :)

[ Szerkesztve ]

(#4860) Botika89 válasza tomp (#4859) üzenetére


Botika89
tag

Igen láttam pár tesztnél úgy emlegették hogy az egyik legjobb ! :C

(#4861) fojtviki válasza tomp (#4859) üzenetére


fojtviki
senior tag

Sajnos az Istenert se akarjak felujitani :DDD /Sliders/

(#4862) Botika89 válasza tomp (#4859) üzenetére


Botika89
tag

Nálad a TV-Soundbar-Shield hogy van összekötve?nálam tv hdmi arc-bol megy soundbar hdmi arc-ba és soundbarbol DV kompatibilis hdmi ből megy a Shieldbe! :) kíváncsi vagyok nálad hogy van? :U

(#4863) Gino20 válasza Botika89 (#4862) üzenetére


Gino20
őstag

Ugyan a kérdés nem nekem szól :) , de ha már van egy médialejátszód és egy olyan SB-d, amin van HDMI IN és OUT, akkor az abszolút javasolt bekötés: Shield HDMI -> SB HDMI IN majd SB HDMI OUT -> TV HDMI ARC és így megkapod az abszolút audio passthrough-t, amit a shield tud, vagyis a TV nem piszkál / tömörít bele a hangba, hanem veszteségmentesen megkapja azt az SB-d, ily módon a TV-d csak egy megjelenítő lesz (A TV lejátszója nem csak képi pl kadenciahelyesség szempontjából nem ideális, hanem ,,hangilag" is képesek ,,belepiszkálni"). Ha így van bekötve, akkor TV-n a Shield-et úgy fogod elérni, hogy TV forrásnál az SB-t kell kiválasztani.
Persze lehet ezt vitatni, de passthroug így érhető el.

[ Szerkesztve ]

(#4864) tomp válasza Gino20 (#4863) üzenetére


tomp
félisten

Nálam Shield->TV->Soundbar
Soudbaron nekem csak HDMI bemenet van. TV-n pedig a "HDMI jel továbbküldés" módon van az ARC.
TV-n van még egy "Automatikus" ARC mód is de akkor minden hangot Dolby-n küld tovább. Még a PCM jelet is. HDMI továbbküldésen viszont azt küldi amit kap.
Dolby esetében Dolby-t, Atmosnál Atmost, DTS-nél DTS-t.

(#4865) Gino20 válasza tomp (#4864) üzenetére


Gino20
őstag

Ez esetben természeten máshogy nem is beköthető, de alapvetően audio passthrough a fent leírtak szerint érhető el. Atmos-t támogató TV-t és SB-t használok és számomra hallható a különbség ha nem így kötöm össze (ezt természetesen nem Én találtam ki :) hanem sok forrásból, itteni fórumokról jött az infó).

Botika89: Szerintem próbáld meg így is úgy is :) és ha nem hallasz érdemi különbséget, akkor nincs értelme variálni, hogy a shield-et csak az SB forráson keresztül érd el.

(#4866) Botika89 válasza Gino20 (#4863) üzenetére


Botika89
tag

Pont úgy van kötve nekem ahogy írtad!nekem van IN-OUT a soundbaron ráadásul Dolby Vision compatible a Sounbar Hdmi IN! :) csak kiváncsiságból kérdeztem!de köszönöm a választ :C

(#4867) Gino20 válasza Botika89 (#4866) üzenetére


Gino20
őstag

Bocsi, kiegészíteném :D ......... a javasolt bekötés, az ahogy jelenleg is van :)

[ Szerkesztve ]

(#4868) Botika89 válasza Gino20 (#4863) üzenetére


Botika89
tag

"Ha így van bekötve, akkor TV-n a Shield-et úgy fogod elérni, hogy TV forrásnál az SB-t kell kiválasztani."TV forrásnál nekem külön van a Shield nem soundbart kell válasszam! :) Sőt még a nevet is magától adta!tehát hiába hogy a shield ből megy a soundbar HDMI IN be!TV forrásnál Külön van minden!első bekötésnél így gondoltam én is hogy SB kell válasszam hogy elérjem a Shieldet!de külön pakolt mindent szépen ami pozitív! :R

[ Szerkesztve ]

(#4869) Dyraxx


Dyraxx
tag

Sziasztok! Beüzemeltem ma a 65C715 tévémet és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.
A menürendszer nem éppen egyszerű, vagy csak még szokatlan.

1. A telefonommal Bluetoothon csatlakoztam a tévéhez és elvileg sikeresen párosodott, de nem sikerült kitalálnom, hogy hol találom meg az eszközt a tévén.
További kérdés, hogy ha esetleg meglesz, csak a teló meghajtóján tudok a fájlok között böngészni, vagy van arra is mód, hogy pl. ha a telefonon elindítok egy videót, akkor az a tévén játszódjon le a bluetooth-on keresztül? Vagy erre nem alkalmas a Bluetooth?

2. Még kérdés: Ma, a bekapcsolás és internet csatlakozás után egyből felajánlotta a frissítést, és (ha jól gondolom) a 606-os fw-t installálta fel automatikusan. Édremes feltennem valami újabb (vagy régebbi?) unofficial de mégis stabil firmwaret, vagy jó ez a 606 nekem? Néhány videónál eléggé akadozik, mármint folyamatos stuttering, pl. ezen: https://www.youtube.com/watch?v=CsEt73HiysE
De persze lehet, hogy a felvétel szar, gyanús minden esetre.

3. A Netflix-re kattintva felajánlja, hogy ad 30 free napot. Ahol megvettem a készüléket, ott úgy reklámozták, hogy a TV-hez jár valamennyi Netflix és egyéb tartalomszolgáltatói időszak is. Ez a 30 free nap ez akar lenni? Vagy azt valahol aktiválni kellene (pl. a tv sorozatszámát regisztrálva, stb?)

Köszi előre is a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#4870) Dyraxx


Dyraxx
tag

Illetve még egy, van-e rá mód, hogy a google hangparancsot programozzam?

Teszem azt, pl. felvetetem vele, hogy ha azt mondom neki magyarul, hogy "mennyi az idő?", és betársítom hozzá, hogy ez mit jelent angolul, hogy tudja értelmezni, és megjelenítse az órát, vagy itt még nem tart a tudomány? (google vagy alexa)

[ Szerkesztve ]

(#4871) Kiskutya válasza Dyraxx (#4869) üzenetére


Kiskutya
veterán

A frissítést mindenképp rakd fel a 606 stabil verzió abban talán már javítva van a YouTube akadozás ha 606 után is akad akkor rakd fel a 609et abban már tuti jó! Telefont tükrözni lehet egyszer próbáltam már nem emlékszem pontosan de biztos van itt olyan ember aki többet használja majd segít! Menü érdekes nekem is szoknom kellett de pár nap és hozzászoksz ha valamit nem találsz kérdezz nyugodtan. Netflix úgy tudom alapból ad 30 napot hogy kipróbált régebben így volt.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#4872) redati válasza Dyraxx (#4869) üzenetére


redati
tag

Szia.
Bocsánat de ezen jót mosolyogtam :
"ha a telefonon elindítok egy videót, akkor az a tévén játszódjon le a bluetooth-on keresztül"
A Bluetooth erre alkalmatlan. Ez a technológia inkább különböző kapcsolódási adatforgalomra, illetve hang átviltelre van fejlesztve. A Google a barátod :D
Át tudod küldeni a teló képét a tv-re, de ehhez wifi kapcsolat szükséges. A 606-os fw az utolsó hivatalos, és stabil verzió. Van egy 609-es is, de az tesztelői változat. Amit linkeltél videó, az egy dron felvétel, és ez a felvétel ezt tudja. Tesztnek javasolnám :
Sir David Attenborough Egy élet a földünkön
Kiváló alkotás :))

Netflix
A promóció részleteit nem említetted, így ezt mi nem tudjuk kitalálni, hogy az adott régióban éppen milyen promócióval fut az értékesítés. Az elején sokat dilámmáztam rajta, hogy kell-e nekem? És mondhatom, hogy kb 1 év elofizetés után az az új dilemma:
Vajon szükségem van a digis előfizetésre ? :DD :)) :C

(#4873) Dyraxx válasza Kiskutya (#4871) üzenetére


Dyraxx
tag

Rendben, nagyon köszönöm. a 606-ost azt hiszem automatikusan felajánlotta (és én elfogadtam) a TV első bekapcsolásánál. Azért nem vagyok benne biztos, mert nem tudom, hogy a menü eszköszinformációk lapján a sok kódszám közül hol találom meg az aktuális FW verziót. Ezt esetleg meg tudod mondani? Melyik sor az? Köszi!

(#4874) Dyraxx válasza redati (#4872) üzenetére


Dyraxx
tag

Szia, köszönöm a válaszokat! Igen, hát ezzel a kékfoggal nem vagyunk nagy barátok. Szóval ha adatforgalomra van kitalálva, ill hangátvitelre, azokat hol tudom kezelni a tévén? Merthogy a tv felismeri ugyan azonnal a telefont és párosodnak is szépen, de aztán nem történik semmi, és nem találom azt a helyet, menüt, appot, ahol a két eszköz közötti adatforgalmat tudnám menedzselni. Látom, hogy az eszköz párosítva van, de pl. a filekezelőben nem látszik a telefon, csak a TV adattárolója

(#4875) Dyraxx válasza redati (#4872) üzenetére


Dyraxx
tag

A 609-et ha felteszem, és valami nem ok, vissza lehet rollbackelni a 606-ra utána, vagy a fw permanens, beégett, mint a régi műszaki eszközöknél?

Illetve érdemes-e egyáltalán feltenni, mert valaki itt írt itt vmiféle csíkozódásról a 609-re vonatkozólag.

Továbbá nem tudom, hogy illeszkednek bele ebbe a firmware családba a 378 és egyéb kisebb verziószámú változatok, mert ugye azokat is ajánlják a topikban több helyen.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#4876) Kiskutya válasza Dyraxx (#4875) üzenetére


Kiskutya
veterán

Ha minden ok a 606-al nem kell másik egyébként igen bármikor vissza lehet rakni! Eszközbeállítások / névjegy. Az lf1v utáni 3 szám!

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#4877) Dyraxx válasza redati (#4872) üzenetére


Dyraxx
tag

"Át tudod küldeni a teló képét a tv-re, de ehhez wifi kapcsolat szükséges."
Ez is nagyon érdekelne, hogyan tudom ezt megoldani? Wifi van. Kell valami külső szoftver hozzá, vagy megy anélkül is?

A Google Assistant programozhatóságával kapcsolatban is keresem még a választ. Gondolom magyar nyelven nem érhető el, de meg tudok-e tanítani neki bizonyos alapvető kérdéseket, szavakat, vagy ez nem lehetséges?

(#4878) Dyraxx válasza Kiskutya (#4876) üzenetére


Dyraxx
tag

Szuper, köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#4879) embe


embe
nagyúr

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#4880) Kiskutya válasza embe (#4879) üzenetére


Kiskutya
veterán

Csatlakozom mindenkinek boldog karácsonyt!

hmm...

(#4881) redati válasza embe (#4879) üzenetére


redati
tag

Mindenkinek békés boldog karácsonyt kívánok

(#4882) Dyraxx


Dyraxx
tag

Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumozónak!

(#4883) szeva000


szeva000
addikt

Sziasztok!

Elkezdtem nézegetni a Qled tv-ket. Sok variáció nincs, brutál sokat nem akarok költeni rá. Keret kb 300ezer lenne, de inkább alatta.
Amit találtam UHD AI Upscaler funkcióval, az egy Hisense 65U8QF.
Kérdésem az, hogy TCL-nél van e ilyen funkcióval 65"-ban?
A másik verzió egy médialejátszó és olcsóbb 65"-os tv is megoldás, ha így is lenne értelme a normális felskálázásnak. Arra szükségünk van sajnos. ( a médiaplayerrel is az a gondom, hogy a digi tv boxunk attól nem lesz felskálázva, és nem tudom milyen kép lenne a még sok csatornán leadott SD tartalommal :D ...(persze nem ez a fő szempont, én csak a F1-et meg pár sportműsort nézek, ezek legalább FHD-ben vannak)

Bármilyen variáció érdekelne.
Amit még nem említettem, a színhűség...Ez is fontos szempont lenne, mert a mostani panasonic után lehet nagy érvágás lesz.
Hang nem érdekel, külső erősítőről megy.

Egy bizta... LG meg Samu be nem jön a házba. Lehet ezek sem teszik igazán 2-3évnél tovább, de legalább nem dobok ki annyit.

[ Szerkesztve ]

(#4884) Kiskutya válasza szeva000 (#4883) üzenetére


Kiskutya
veterán

Nekem 65c715 van a színek szép természetesek az én szememnek, sokkal szebb mint a samsung túlszaturált képi világa. Nekem a felskálázás is ok de minimum 720p kell hozzá az sd adásokat én még egy 4k tévén se láttam jó minőségnek.
720p:
1080p hdr: netflix 4k hdr:

hmm...

(#4885) vmack


vmack
tag

A netflixnél tcl 65c715 -ön hogyan lehet teljes képernyősre kitenni a nem 16:9es tartalmakat?
Bármit választok csak a két sötét csík közötti részt változtatja, abban nagyít vagy vág le, de ettől még nem húzza ki a képernyő széléig.

[ Szerkesztve ]

(#4886) Kiskutya válasza vmack (#4885) üzenetére


Kiskutya
veterán

Megnéztem én se tudom állítani lehet hiba akkor javítva lesz egy köv fw-be vagy a dolby vision miatt nem engedi.

hmm...

(#4887) Vadpongyi


Vadpongyi
újonc

Hali. Boldog karácsonyt. TCL U55X9006 tv-m van. Bekapcsolt állapotban kihúzódott 220 falból, azóta nincs net a tv-n. Kábelről ment a net, és ugy vettem észre h a tv-ben a becsatlakoznásnál az "aljzat" vagy mi ment tönkre. Nem villog a modemben az az aljzat amire a tv van dugva de ugyanazzal a kábellel a ps4-el már villog azaz a modem is jó, kábel is jó mert ps4-be már küldi a jelet ugyanazzal a kábellel. De a legdurvább az h wifivel se jó. Az mondja h csatlakozva de nincs internet elérés.Tv-t már kihúztam, újraindítottam, áramtalanítottam, kábelt cseréltem, modemet újraindítottam, semmi se használt. Kérdés. Tönkremehetett az a lanport a tv-ben attól h kihúzódott a 220 a falból? Az a lanport összeköttetésben van wifivel a tv-ben? Amiatt nincs wifiröl se net rajta? Help...

(#4888) Kiskutya válasza Vadpongyi (#4887) üzenetére


Kiskutya
veterán

Húzd ki a kábelt úgy próbáld meg a wifit!

hmm...

(#4889) Vadpongyi válasza Kiskutya (#4888) üzenetére


Vadpongyi
újonc

Ugyanaz:D Csatlakozva de nincs internetelérés:) Qrva érdekes.

(#4890) Kiskutya válasza Vadpongyi (#4889) üzenetére


Kiskutya
veterán

Próbálj meg egy teljes visszaállítást ha még nem tetted.

hmm...

(#4891) Vadpongyi válasza Vadpongyi (#4889) üzenetére


Vadpongyi
újonc

Nah, gyári beállítások vissuaállítása után megy wifiről!! (hurrá) Nem tudom visszamerjem-e dugni a kábelt. 4k arról megy csak rendesen hiába az 500-as vodanet...

(#4892) Vadpongyi válasza Kiskutya (#4890) üzenetére


Vadpongyi
újonc

Igen az segített köszi a helpet:)

(#4893) Kiskutya válasza Vadpongyi (#4892) üzenetére


Kiskutya
veterán

Szerintem elég a WiFi nálam még jobb is mint a kábel.

hmm...

(#4894) Vadpongyi válasza Kiskutya (#4893) üzenetére


Vadpongyi
újonc

Nem megy róla, akkor folyamatosan megáll bufferelni. Kábellel meg folyamatos. Ezt se értem h miért van.

(#4895) Kiskutya válasza Vadpongyi (#4894) üzenetére


Kiskutya
veterán

Szoftver frissítve?

hmm...

(#4896) Vadpongyi válasza Kiskutya (#4895) üzenetére


Vadpongyi
újonc

Aha, 8.0 android van rajta. Újabb nem megy rá föl, illetve keresés semmit se dob ki.

(#4897) Kiskutya válasza Vadpongyi (#4896) üzenetére


Kiskutya
veterán

Milyen verzió van fent?

hmm...

(#4898) Vadpongyi válasza Kiskutya (#4897) üzenetére


Vadpongyi
újonc

Android 8.0.0. van rajta Nem is talál rá ujabbat, azt írja h legfrisebb verzió van fent.

(#4899) Kiskutya válasza Vadpongyi (#4898) üzenetére


Kiskutya
veterán

Fw verzió? Névjegybe van talán.

hmm...

(#4900) darius09


darius09
tag

felraktam a 609fwt... fényerő javúlt de ezzel együtt elveszett sok részlet úgy vettem észre túl sok volt ezért fel raktam a 606-ot kár hogy ennél még a youtube hdr tartalmak szaggatnak... 609-nél videók elején volt némi akadás de utána ment szépen. na hátha a következőnél javulnak ezek :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.