Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
classic B
senior tag
válasz IMseventhson #32043 üzenetére
Azt tanácsolom küldd vissza amíg lehet. Később se lesz jobb! De te döntésed csak ne bánd meg. Gagyi az egész TCL úgy ahogy van (szoftveresen leginkább).
[ Szerkesztve ]
-
freeland0806
lelkes újonc
Sajnos mikor már elfogadtam volna a tvt (C655) úgy ahogy van észrevettem valami más problémát. A Tulsa Kinget néztem SkyShowtime-on és a fekete színek borzasztóan pixelesek vagy szétfolynak/szétesnek nem tudom mi a jó szó rá. Pl van egy jelenet ahol Stallone fekete öltönyt visel és megy be kintről bentre, az öltöny elkezd pixelesedni villogni, vagy a csajnak a haja. Vagy random általában sötét tónusú színek ugyanígy elkezdenek torzulni. Ha a fekete háttérfényt lejjebb veszem, akkor mintha javulna, de akkor meg túl fekete a kép, egyébként minden képjavító funkció off és az élességet is levettem 0-ra, képernyő módtól függetlenül csinálja. Netem is gyors (500as ráadásul kábellel használom nem wifivel) Szoftveres dolog ez? Olyan mintha a tv nem tudná normálisan kezelni a színeket legalábbis a szín átmeneteket. Most nem tudom lefényképezni mire gondolok de neten találtam néhány példát nekem a tv ugyanezt produkálja
-
Vhiktor
veterán
válasz freeland0806 #32053 üzenetére
poszterizáció, near black luminance overshoot.
Minden képmódban ilyen?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mrmft
senior tag
Rossz minosegu a forras. Mozi kepmodban 2160p nalam hibatlan ugyanez.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Ha a valóságban is ilyen a kép, akkor túl világosra van állítva, nincs is fekete a képen csak sötétszürke, pl. alsó+felső csík.
Sky amúgy sem a minőségről híres, főleg nem fullhd-ban/ben, nálam is van poszterizáció/color banding oled tévén. -
freeland0806
lelkes újonc
válasz Pro Koryak #32056 üzenetére
4K-s előfizum van Tulsa King az pont 4K ráadásul
-
mrmft
senior tag
válasz freeland0806 #32058 üzenetére
Westcoastog-vel vedd fel a kontaktot, o frissitett FW-t a C655-jen, hogy nala milyen.
-
boborján2
aktív tag
válasz freeland0806 #32058 üzenetére
Ha megírod ez melyik epizód melyik perce ,megnézem neked a skyshow-on este hogy nálam milyen 65C835 -el.
Csak tipp : érdemes figyelembe venni ,hogy streamingen adaptív bitráta van. Az csak egy dolog hogy ez 4K ,meg gyors a net és jó a router-tv kapcsolata. De attól még lehet szerver oldali bug és esetleg nem vált fel a legjobb minőségre. Bár ezt azért a rutinos felhasználó észreveszi azonnal.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
vata666
tag
43c645 v619-el skyshowtime 4khdr nem működik, meg sztem ami 4k az is full hd. Természetesen prémium előfizetés van. Samsung és LG tévék rendben vannak.
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
freeland0806
lelkes újonc
válasz boborján2 #32060 üzenetére
Az a gond, hogy Netflixen is csinálja az éjféli klub 2. epizódjánál full sötét jelenetben. Igaz az csak 1080P. A Tulsa Kingnél meg az első évad első részében vettem észre legelőször, amikor megy be az eladóhoz Stallone 25 percnél. 28:20nál meg amikor szemben ül a szemüveges taggal és Stallone feje mögött van egy sárga "tábla" az meg ilyen zajos zöldes pixeles lesz (de csak az) mintha túl lenne húzva a szín
-
mikrofon
veterán
Ez a kép alapján a fényerőd és a kontrasztod biztos el van állítva.
Szerintem ez a leírás alapján állíts be a fényerőt és a kontrasztot a TV-den. Vagy alkalmazd @Vhiktor féle beállításokat, azok elég jók szoktak lenni....
Utána nézd meg ugyan ezt a jelenetet. Az hogy elveszik részlet, az azért is lehet, mert sötét az anyag...
Ha a beállítás után is ezt a zavart tapasztalod, akkor szerintem néz meg letölthető demo videokat normális minőségben. Ha az szépen jelenik meg akkor a forrással van baj....
Ezen az oldalon rendetek minta videót találsz különböző formátumokban: [link][ Szerkesztve ]
-
-
koko52
nagyúr
válasz freeland0806 #32062 üzenetére
Netflix és társai nagy kammerek a minőségben. Én is tapasztalok néha ilyet. Aztán letöltöm Ncore-ról valódi 4K + Dovi minőségben és tökéletes a kép. Biztos, hogy csalnak a felbontás felskálázással vagy bitrate sűrűséggel. Nem tud szerintem a szerverük egy felkapott sorozatot ennyi nézőt kiszolgálni. Nézd meg fél év múlva amikor a kutya se nézi, jó lesz a kép!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
freeland0806
lelkes újonc
Még visszatudom küldeni, ha ez esetleg nem beállítási dolog lenne, ezért is vagyok kíváncsi ki mit mond erre. Amikor visszaállitom alapra a beállításokat legyen az dinamikus kép vagy mozis képmód akkor előjön ez a probléma. Még alaplap hibára tudnék gondolni, vagy valami olyasmire, hogy a képfeldolgozással van valami gebasz. Az az érdekes, hogy ugye vannak youtubeon ezek a 4K HDR teszt videók amikor full sötét minden és vannak színes tárgyak a képen (black uniformity test videók azt hiszem). Na ott nincs ilyen probléma. Dolby Visionnél elhanyagolható, bár az ugye világosabb és mivel nem Oled meg nem mini led a fekete is bőven világosabb nyilván, de nem pixelesedik/folyik szét. De sima 4Knál streamingen (Max, Sky) borzasztó, 1080Pben meg pláne. Ha meg visszább veszem a fekete háttérfényt akkor esti vagy sötétebb jelenetek jók, a nappaliak már túlságosan sötétek lesznek.
-
freeland0806
lelkes újonc
Itt van néhány kép, hát nyilván kaputelefonnal készült talán nem is adja vissza annyira, de kivehető amit mondok. Ráadásul villog is valamelyest, mintha próbálá kompenzálni a sötétebb tónusú szineket
-
boborján2
aktív tag
válasz koko52 #32066 üzenetére
Ilyet hosszú évek alatt csak a HBO Go-nál lehetett tapasztalni. pl. az aranyéletnek amikor felkerült egy-egy része az valóban a 720p és a 480p között szenvedett, ide-oda váltogatva. Majd pár nap után ,amikor már mindenki látta ,akkor rögtön tudta tolni 1080p-ben is. végig.Amikor elhagyták a Go nevet ,akkor javult a helyzet.
A netflix mögött viszont van olyan infrastruktúra ,hogy megoldja a kiszolgálást.
Amit mondasz soha az életben nem tapasztaltam.De még csak egy homokórázást sem.
Virágboltban is ugyanaz a minőségű NF rip van,mint amit az NF appban lehet nézni.
Kivétel persze ha már van belőle BD kiadás, mert akkor az valóban jobb minőség.Most a nagyok közül a skyshowtime csinálja azt ,hogy 480p -vel indul , aztán 10-15 másodperc alatt felmegy 1080p-re majd 4k-ra , vagy 480p ről egyből 4k-ra.
Viszont itt annyiban jobb a helyzet hogy ott is marad, mert van mógötte szerver kapacitás.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
mikrofon
veterán
válasz boborján2 #32069 üzenetére
Az amazon prime video is ezt csinálja és a HBO MAX is. Van is olyan, hogy ha megnézed a tulajdonságait akkor 1080P-t ír 4K helyett. Induláskor mindig így indul aztán felmegy, de van amikor vissza esik. Mindegyik streaming szolgáltató sávszélességhez igazítja a felbontást és a bitrate-et...
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz boborján2 #32069 üzenetére
De egy felskálázott 1080p-t 4K-nak mutat. Bitrate csalás sem látod (csak a szemed).
Az is más, amikor letöltöd és nem rip. A letöltött tartalommal nem mernek csalni. Igaz még sosem töltöttem le streaming szolgáltatótól.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
mrmft
senior tag
válasz freeland0806 #32068 üzenetére
Tovabbra is azt mondom nezd meg nomalis minosegu forrasrol. Ha tudod ugyanezt, akar ahogy Koko52 irta. Ha ugy is ilyen akkor TV hiba, ha nem akkor a streaming oldal gyenge.
-
Icewloxy
lelkes újonc
sok a kék is.
-
Icewloxy
lelkes újonc
válasz freeland0806 #32068 üzenetére
egy képmód gyári állitást csinálj és mozi módba próbáld ki.
-
addikt
Mondjuk ha streaming oldali hiba, akkor más TV -n is ki kellene jönnie. Tehát már abból is könnyen kiderül, ha valaki más TV -n ránéz. Lehetőleg TCL QLED -en.
Viszont amit Icewloxy írt, azt mindenképp ki kellene próbálnia. Volt nálam is C655, gyári beállításokon, mozi módban sem volt egyszer sem ilyen.
Persze a fenti filmeket nem néztem, de ha többnél is ilyen, akkor tök mindegy mivel teszteli az ember.
Szerk.:
Utóbbi bekezdést stremaing tartalmon belül értem.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok,
TCL 55 C728 tpushoz tudnátok javasolni kérlek valami jól bevált Bluetooth távirányítót? Az infrás nagy, ami járt hozzá, nem használjuk ebszolút.
Azt hiszem RC802v van hozzá, de a gumi gombokkal elég gagyi, gyorsan is kopik. Nincs Guide sem gyárilag, Youtube sem, szóval kissé hiányos. RC833 az egyik amit néztem, illetve van még talán az RC933.
Ezek vajon működnek a TV-vel? Van tapasztalatotok, hogy melyik a legjobb, legkényelmesebb?
Esetleg más alternatíva, ami nem kimondottan TCL, de jó a TV-vel használni?
Illetve melyik Firmware-t hsaználjátok? Nekem azt hiszem 599-es van még, elég stabil, nem tudom az újabbak mivel tudnának többet.Köszönöm!
-
addikt
A hálózat mondjuk még lehet gyenge pont. Esetleg érdemes még megnézni úgy is, hogy kábelen megy a TV -be a net. Plusz visszaállítva a képmód.
Az tuti, hogy nálam nem volt gond. De ettől még westcoastog szintén ránézhetne, mert nála is C655 van.
-
addikt
válasz freeland0806 #32079 üzenetére
Az gáz, de én már eleve a "kosz"foltok miatt is visszaküldtem volna. Vagy cserét kérnék, mert nem így kellene kinéznie.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kriszbet
csendes tag
válasz freeland0806 #32062 üzenetére
Nálam semmi gond nincs vele az emlitett két jelenetnél, de igazából teljesen hibátlan az egész sorozat 1080p felbontás mellet, mert ugye olyan előfizum van.
c805[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Jo tcl akció van euronincsba tcl 75c765 500 ezer ,65 c765 350 jo ár .
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Icewloxy
lelkes újonc
válasz freeland0806 #32079 üzenetére
igen jobban jársz.
-
freeland0806
lelkes újonc
válasz Icewloxy #32086 üzenetére
Olyan felhős a kép sötétben, ha egy nyári zápor közepette felnézek az égre ott nincsenek olyan felhők. De ezzel is együtt tudtam volna élni még, viszont lehet ez okozza a problémát így belegondolva, hogy ugye fekete és sötétebb tónusú színekkel vannak gondok.
Viszont eredeti doboza megvan nyilván, viszont a kijelző fólia az nincs. Hogy csomagoljam be, hogy ne kössenek bele? Kibéleljem valamivel? Habszivacsok megvannak még
-
Kriszbet
csendes tag
válasz freeland0806 #32085 üzenetére
Nem, rendesen be van állítva rajta minden, ahogy kell.
-
addikt
válasz freeland0806 #32087 üzenetére
Nem fontos. Az nagyjából normális, hogy a kijelzőn lévő fólia nélkül küldik vissza az emberek. A panelt érintő hibák egy része ki sem jön (vagy nem rendesen) úgy, ha rajta van.
[ Szerkesztve ]
-
kenicsab
tag
válasz d.véderjoe #32090 üzenetére
Szia!
A 29 és 30. perc között, amikor elindul a nyársalt-tól az ablakhoz és a fenyőnél megáll. -
Celtis
veterán
válasz d.véderjoe #32090 üzenetére
Vérapó 29:50. DV világos mód, mozgásjavítás és egyéb szarság legyen kikapcsolva. Nem mintha bekapcsolt mozgásjavítással nem akadna.
-
belan
addikt
válasz freeland0806 #32087 üzenetére
Sajnos led LCD csak Mini led jöhet szóba abból se mindegyik én mindig azt mondom legyen kisebb a képméret valamivel de méret ne menyjen a képminőségére . Vagy ha nagyobb méret kell kicsit többet kell rá áldozni . Sajnos c645 és c655 nézhetetlen sötétbe ! Kell lámpa mellé vagy valami mert oylan felhős .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
addikt
Szerintem kategóriájában nagyon jó TV és 55 coltól a hang is baromi jó. Mert ott már van mély is a hátlapon, és tök jól szól.
Oké, hogy nem egy OLED vagy mini LED, de közel sem ilyen a C655, ahogy nála kinéz. Legalábbis normális esetben...
[ Szerkesztve ]
-
freeland0806
lelkes újonc
Csak a szokásos quality controll hiánya, ahogy tapasztalom. Mintha 240p-ben jelenítené meg a feketét. Na ilyen bajom se volt még. És valószínűleg ez a probléma tegnap jelentkezett, tuti észre vettem volna előtte, főleg, hogy még először tetszett is. A pixel problémával kezdődött. Nesze neked panel lottó jól megjártam. De legalább még benne vagyok a 14 napos ablakban ennyi a szerencsém.
szerk: a hang nálam is jó volt, de rádiónak drága lenne használni
Remélem te több szerencsével fogsz járni[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz freeland0806 #32095 üzenetére
Az a baj, hogy nálad már más probléma is volt a kijelzővel. Így lehet egy új FW vagy teljes visszaállítás megoldaná a fenti problémát, de a foltokkal és a felhősödéssel semmit nem tud kezdeni.
Szerintem így jártál a legjobban, hogy elengedted ezt a TV -t.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Volt nekem c845 Mini led is jó képe volt ! Gondolkodtam c765 mert sok zónából áll és jó a zóna kezelés is de maradtam kisebb méretnél inkább Oled . 8 éve oledet használok persze méret is sokat számít . Igen az c655 elég csúnyán nézik.
-
bnorci71
addikt
én hülye vagyok ehez ilyen szinten, de nem lehet az hogy a streaming 4K de alacsony bitráta miatt ilyen mint ahogy írjátok is más forrás magasabb bitráta nem lesz ilyen. Sőt még akár FHD anyag normális bitráta felskálázva is jobb lehet mint az 4K alacsony bitráta hisz nem a tv skálázza fel hanem egyszerűen nincs infó a képfeldolgozónak és nem tud mit csinálni ilyen szar lesz a végeredmény.
TV adások nem ilyen szarok felskálázvaELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
addikt
Az OLED az biztosan más világ, és megértem. Nálunk például méretes kanapé van, így lényeges a betekintési szög minősége. Ráadásul én nagyon érzékeny is vagyok rá. Erre a VA nem igazán jó...az OLED viszont igen. Emellett persze van más előnye is.
Ugyanakkor azt gondolom, hogy aki megteheti, az vegyen VA mini LED -et vagy OLED -et. Attól függően, hogy milyen felhasználói szokásai és lehetőségei vannak. Valahol ott kezdődik a minőség.
Viszont sima QLED -ben is lehet találni jó TV -t. A C655 szerintem pont ilyen. Annak tökéletes, aki nem tud vagy nem akar sokat költeni.
Ha mini LED -et keresnék, akkor én jelenleg a C765 -öt venném meg. Jó áron jó képminőség. Főleg, ha szoftveresen is rendben van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest