Új hozzászólás Aktív témák

• Imi1981

veterán

Sziasztok! A milyen tévét vegyek fórumon ajánlottak szerint jelenleg a TCL 55 C735 és ha netán még decemberben jó áron lesz akkor inkább TCL 55 C745 vennék. Legalábbis ez volt a terv. Olvasom vissza ezt a tcl fórumot 2022 decembertől és elég sok problémáról és hibáról olvastam eddig pedig csak 2023 01 23-nál tartok. Kicsit elbizonytalanottam a márkával kapcsolatban.
    A kérdésem az lenne ha én egyáltalán nem használnám a android tv rendszerét mert van Apple-TV 4k 2021 és shield tv és fire tv 4k max is akkor valószínűleg nem lesznek gondok nálam? Apple-TV -vel használnám de ha valami miatt a shield vagy a 4k max kéne akkor azok is a közelben vannak másik szobában. Erősítőt nem kötök rá csak a tv hangszóróját használom és bluetooth fejhallgatót ( bár ez is az Apple tv -re van csatlakoztatva).

Kérdésem, hogy az 55C745 -nél jelentkezik ez a local dimming hiba amiről olvastam itt a fórumon ( 2023 januárban volt itt erről szó ha jól emlékszem) vagy csak a c835-ön jelentkezett ez a hiba? Őszintén nem szeretnék rommolgatni. Vett itt mostanában valaki c745 -öt? Mi a tapasztalata vele? Itt a prohardver tesztben ezen fennakadt a szemem : A Dinamikus Kontraszt és Dinamikus Fényerő funkciók aktiválásával a megszokottnál nagyobb kontraszt érhető el, mi ezzel nagyjából 19 000:1 valós kontrasztot tudtunk kipréselni belőle, viszont ilyenkor a képvilág meglehetősen természetellenesnek, műanyag hatásúnak tűnt.
    Nem a local dimmingel lehet ilyen kontrasztarányt elérni? Local dimming kapcsolható vagy automatikus? És ez a műanyag hatású kép a local dimminghez köthető vagy a dinamikus kontraszt miatt lesz olyan? Kösz előre is a választ és bocs ha hülyeséget kérdezek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés