Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6498) építész válasza scream (#6497) üzenetére


építész
aktív tag

Elvileg olyan magas frekvencián kéne neki dolgoznia, hogy ne halld meg. Csakhogy más is kapcsolgat a gépedben magas frekvenciával. Interferencia révén előállhat a két frekvencia összege és különbsége. A különbséget meg hallhatod. Ez a jelenség tehát normális is lehet, de azért idegesítő.

Ha kiveszed a tápot és mondjuk egy halogén izzóval vagy más ohmikus műterheléssel terheled le, akkor már nem illene neki ciripelnie. Esetleg kipróbálhatod másik videókártyával is, hogy máshogy ciripel-e.

Ha mindenhogy zavarón ciripel lehet még egyszerű forrasztási hiba is. Én a tekercsek lábairól eltávolítanám az ónt. Megkapargatnám a lábakat, hogy a réz látszódjon és újraforrasztanám alaposan. Minden vastag lábú méretes alkatrész a hideg forrasztás potenciális lehetőségét jelenti, mert lehűti a forraszanyagot. Ez nem konstrukciós kérdés, hanem gyártástechnológia. Egy adott szériát másik kínai üzemben szereltek máshonnan vették az ónt, megnőtt a termelés ezért lecsökkentették a normaidőt és már ott is a forrasztási hiba.

Olyannal is találkoztam, hogy a szűrőtekercsen laza volt a drót. Megfeszítés után elhallgatott.

bye

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.