Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
makro
senior tag
Én is így fogtam, szépen ketté is fejelte az Opel emblémát a hűtőrácson.... és még a kocsi elejét is lebontotta.
Sajnáltam őt is, de ez nem az a kategória hogy kiugrok és lebököm
Ezután cseréltem is a gyári izzókat.@fant0mi: Nekem emag-al nincs jó tapasztalatom, de a lumenet-es ár sem tragikus.
-
-
-
makro
senior tag
Igen, rutinosan be kell dobni hátra. Kivétel ha egy 160 kilós disznót fogsz, mert azt nem hiszem hogy bedobod hátra, mert még morog / hörög és csattogtat az állkapcsával...
Sajnos volt ilyenben részem, és emiatt is szeretnék normális izzókat. 10K elsőre soknak tűnhet, de ha ennek segítségével jobban látok és előbb észreveszem az út melletti vadakat, akkor kb többszörösen visszahozza az árát.A bejelentés meg onnantól ciki, amikor a vadásztársaság felértékeli 1-2 misire a vadat. Ott aztán lehet pereskedni rendesen.
-
mdk01
addikt
válasz
fant0mi #27688 üzenetére
Pontosan így történt azért is lenne az amit írtam.
Mielőtt kihívtam a rendőrt vagy 10 telefont intéztem a rendőr ismerősön, a biztosítós emberen át, a hasonlóan járt sorstársig, mindenki arra jutott a nagy hümmögés végén hogy hívjak rendőrt.
Kijöt a rendőr, jegyzőkönyv, kiértek a vadásztársaság emberei és elintézték a őzet. Majd a végén közölték, hogy mindenki a saját kárát állja és elköszöntek. Persze nem adtam könnyen magam, de ez volt a végeredmény és nem is érdekelte nagyon a mondandóm, mert mindenre volt válaszuk. Rutinosak voltak, mert azon a szakaszon hetente ütnek el egyet valószínűleg.Míg szedegettem az alkatrészeket abban az 5percbe ketten álltak meg és kérdezték kell e segítség, mert tavaly ugyanott ütöttek el ők is őzet.
Amúgy egy olyan megoldás van még erre, a nem fizetősdire, hogy polgári peres úton be lehet perelni a vadásztársaságot, hogy térítsék meg a kárt. Ezzel annyi a baj, hogy ezt 99% hogy ők nyerik meg, ha nem költ az ember egy talicska pénzt ügyvédre, meg még járhat éveken át bíróságra. Nekem sem hiányzott a probléma, így is volt elég így benyeltem a károm költségét. Nagy értékű autóra meg kötelező a casco. -
fant0mi
őstag
Biztositasuk a vadasztarsasagoknak kb nincs. Ugy szokott lenni, hogy kijon a vadasztarsasag embere es azt mondja: maganak is lett kara, nekunk is lett. Intezze mindenki a magaet. Majd elviszi a vadat, feldolgozzak es eladjak.
Szoval teljesen megertem, hogy igy cselekednel. -
mdk01
addikt
válasz
hzsolee #27684 üzenetére
Amióta én is elcsaptam egyet, azóta nézem a táblákat és gyakorlatilag úgy néz ki a dolog, hogy tele van rakva minden út, hogy levédjék magukat. Első ilyen esetem volt eddig sikerült elkerülnöm őket, de ha mégegy ilyen lesz akkor megy a kocsi hátuljába, legalább annyi hasznom legyen.
-
hzsolee
őstag
Hála isten kicsi őz volt. Fehérvár külsőn ketten ugrottak elém, a nagyobbikat nem találtam el. Az első spoiler két rögzítő füle törött le, más nem. A gida elpusztult, vadra figyelmeztető tábla nem volt, csak egy indokolatlan 30-as
Amúgy megoldják a vadtáblával a dolgot. Ha megnézed a 81-es tele van ilyen táblával. Persze az ember számit rá, de hát kösz, nem lehet 20-al menni.
-
makro
senior tag
válasz
Motion_Blur #27681 üzenetére
Valamelyik este megmutatnád a végeredményt? Sokan írják a élesebb vetítési élet és az egyenletesebb terítést.
-
Motion_Blur
félisten
Nagyon szép fehér fénye van, és a vetítési képe is markánsabb mint egy sima Osram izzónak. Én pár napja váltottam. Korábban volt "sima" NBU-m is, én ezt jobbnak találom, de lehet csak placebo. Igaz, azóta a búrát is felpolíroztattam.
Illetve a gyengécske sárgás helyzetjelző helyett ilyeneket: [link] - holnap szerelem be, így lesz a tuti. remélem
-
bandiras2
senior tag
Akad valakinek elfekvőben felesleges ISA hangkártyája? Kellene egy gamer gépbe.
Nagyjából össze állt, már csak a nagyfloppy nem akar menni, mert akármelyik drive-ot kötöm rá, boot-nál fagy tőle, de anélkül még meg vagyok. Viszont hang az kéne bele.
Tudom, hangkártyát [építeni is lehet], és nem kizárt hogy fogok is, mert van game ami támogatja, de azért kéne valami komolyabb megoldás is.
Az előző hsz-ben nem jó a link, kéretik törölni, jeleztem a moderátor topicban is. -
-
mdk01
addikt
válasz
Gaaabeeesz #27642 üzenetére
Köszönöm mindenkinek megoldódott.
-
makro
senior tag
válasz
hzsolee #27667 üzenetére
...vagy motoros. Annyira utálom amikor jönnek szembe és bal oldalt még a helyzetjelző sem ég.
Eddig a legextrémebb az volt, amikor távolságival jöttek szembe, én meg villogtattam mint egy állat mert kb a retinám kezdett már füstölni.... aztán mikor 10 méterre ért végre levette.... onnantól full sötétség.
-
Varoz
addikt
"illetve az emelt fényű izzók is nagyobb hőt generálnak mint a gyári."
Nem! Mivel ugyanúgy 55W-os, ellentétben a tiéddel!
Megkockáztatom, hogy kevesebb hőt generálnak a hagyományoshoz képest, mert az 55W-ból több fényt nyernek ki, mint a sima, így kevesebb hő marad ott. De lehet rossz az elméletem. Viszont a 65W-oshoz képest fix, hogy kevesebb a hő. -
justflash
aktív tag
-
makro
senior tag
válasz
hzsolee #27662 üzenetére
Lehet hogy 65W, de azért ettől sem kell csodákat várni. Több fényt ad, mint a normál izzók, de lássuk be, ez is lenne a cél
Persze ne úgy érsétek, hogy leesik a bagoly a fáról
Leginkább csak sötétben kocsikázok, emiatt is szeretnék normálisan látni tompítottal. Főleg amikor somogyban járok, nagyon nem mindegy a vadak miatt sem. A kis rohadékok bárhonnan előugorhatnak, ha későn veszem észre, akkor az drágább móka mint egy pár izzó. ( sajnos volt már ilyen ) -
hzsolee
őstag
...azt sem mondhatom, hogy villogtatnának a szemből érkező autók, mert túlságosan vakító... lehet hogy villogtatnak, de esélyük sincs veled szemben
Amúgy engem jobban zavar ha mögöttem jön egy bazifényesvalami. Nem kell hozzá hiperszuper izzó, elég egy sz@rul beállított lámpa, és kilométereken át követ egy ilyen ártány. Azt nem hiszem el, hogy nem látja hova világít a fénycsóvája. (ezt ne vedd magadra) -
makro
senior tag
Ez így van, hivatalosan nem lehet használni. Még 1x sem volt belőle gond egyik ellenőrzésnél sem. Ha nem süti ki a szemét a rendőrnek, akkor kb nem is foglalkozik vele. Még csak azt sem mondhatom, hogy villogtatnának a szemből érkező autók, mert túlságosan vakító.
Nekem közel 1 éve ezek az izzók vannak, de eddig nem vettem észre károsodást a lámpatestben. Itt is van azért túltervezés, illetve az emelt fényű izzók is nagyobb hőt generálnak mint a gyári. -
-
justflash
aktív tag
-
-
justflash
aktív tag
-
SzalaiG
addikt
FHD monitort vennék DSUB és DVI csatival karira.
-
makro
senior tag
Osram Night Breaker Laser izzót használ itt valaki? Úgy döntöttem lecserélem a kocsiban az izzókat, de azért előtte megnézném mennyivel is tud többet egy ilyen szépség.
-
csibor
addikt
Megbízható használt laptopja nincs valakinek eladó? Ismerősöm keres. Semmi játék, alap dolgokra kéne.
-
Poiro7
senior tag
Eladó egy Gigabyte GTX1070 Founders Edition. Garanciája az IPON-ba szól.
-
mdk01
addikt
Érdekelne valakit 40.000,- értékben Te*co-s ajándék utalvány?
Persze KP-ra csere és értelemszerűen olcsóbban.
Köszi -
törölt tag
volna valakinek kölcsön egy minőségi dp kábele?
egy teszt erejéig volna rá szükségem. a monitoros topikban írták, hogy ebből adódhat a freesync not supported felirat driverben. nem ruháznék be fölöslegesen még egy kábelbe, ha valami oknál fogva mégsem tudja a monitor ezt a funkciót. gugli szerint támogatja a monitor és a vga is, de nem akarja az igazságot. remélem csak kábel para lesz, bár a kábel is zsír új... -
gyenge47
aktív tag
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
és
x4 Athlon 750Kérdekel valakit?
-
-
SzalaiG
addikt
17" 4:3as monitora van valakinek eladó?
-
makro
senior tag
-
válasz
Fecogame #27575 üzenetére
Újabb tételek eladósorban:
LG DVD író, ide csatis
Toshiba 60GB noti hdd, ide csatis
Hynix 512MB DDR 333MHz noti ramok (2db)
Intel Pentium M, 1.6GHz-es processzor ( SL86G )
DVI-VGA átalakítók
FSP Nano 600 UPS - 7000 Ft, alig használt.
Wyse V10L vékony kliens gép, CF kártyával, kiegészítőkkel, töltővel - 8000 Ft
Aviator polarizált napszemüveg, ÚJ - 4900 FtAmelyiknél nincs feltüntetve ár, 500 Ft-ért vihetőek.
Csokit is elfogadok
-
justflash
aktív tag
81-esen a traktor a legjobb. Kijön, megy 30-al, km-es sor, előzni nem tudod, félre meg nem állna az istenért se. A buszt még értem, azért megy annyival mert különben szétesik.
@tranceplanet:Az a baj, hogy tizenX éves rutin, hogy nincs ott semmi, lehet menni 110-el, aztán mikor rájönnek hogy hoppá csomópont akkor megy a kapkodás mert elsőre nem könnyű kiigazodni mi merre van.
-
tranceplanet
addikt
Ebből az elkerülőből még lesz probléma, nemrég adták át, csak én 4 alkalommal találkoztam szembe jövő forgalommal. Valamit tenni kellene az ügy érdekében, még szeretnék élni egy darabig. Minden hétköznap azt az utat használom, feleségem mellettem, mindketten sóstó ipari parkban melózunk. Reggel pedig a várpalotai elkerülő útépítésnél az s kanyarban volt baleset, igen gyakori ott mostanában. Melóba oda-vissza baleset, nem csoda, hogy parázik az ember az országúton.
-
-
Tom5
addikt
Engem a 81-esen munkásokat szállító tranzitok (vagy mi a rákok) b@sznak fel.
Egy az hogy kijön elém, minden esetben, nem gyorsul és megy 80-al.
De ami kinyir., hogy ezt a 80-as tempót tartja mindenhol. Ott is ahol 60-as tábla van, de még mikor itt Fehérváron elindulok is nyom le az útról, mert városon belül Ő ugye 80-al tolja.. Aztán kiérünk a 81-esre és cammog tovább 80-al.Ott meg miért nem megy?!?!?! Nem értem a logikát.
-
eami
veterán
én meg a próktól vagyok ki, akik már annyira profik hogy tudják a sebességkorlátozások csak ajánlások és látszik a visszapillantóból hogy őrjöng amikor városon belül csak 50el megyek. ugyanezek nem veszik észre a 30as zóna táblát sem, a lassító buckán pedig majdnem kilövik magukat a holdra
-
szebe
addikt
válasz
juliabrilke #27604 üzenetére
Jönnek az ünnepek, még több hétvégi sofőr fog előkerülni. Asszem jövőhéten le kell tudnom az ajándékvásárlást (már amihez nélkülözhetetlen a kocsi), ha nem akarok agyvérzést kapni tőlük.
-
Rellind
senior tag
Valakinek egy HP DP-DVI átalakító nem kell?
Mintha nagyon régen valami ilyesmit keresett volna valaki -
Jarod1
veterán
eladó cumók:
Panasonic RP-WF810E-K fejhallgató
rádiófrekvenciás fejhallgató
863 MHz átviteli frekvencia
100 méter maximális működési távolság
40 mm-es membrán
18Hz - 22 kHz átvitelifrekvencia tartomány
--------------
intel E7300 2.6 Ghz
intel core 8400 3 Ghz
intel core2 660 2.4 GZ
samsung 1 GB laptop ram ddr2
kingmax 512 Mb DDR2 533Mhzérdeklödni priviben
-
buek1967
tag
Melyik autósiskola ajánlott mostanában? Utolsó éves gimnazistának kellene - magánórák, sport, kevés szabadidő. Van olyan, ahol pl. hétvégén akár több gyakorlati óra is vezethető egyben?
-
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #27607 üzenetére
Indiában mindig a tehénnek van elsőbbsége.
Amúgy meg vegyél nagy fekete autót és/vagy szolizz indokolatlanul sokat illetve kezdd "dikk"-el a mondataidat és megszűnnek a problémáid. Sőt, parkolóhelyed is mindig lesz.
-
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #27604 üzenetére
KRESZ? Az valami vírus?
@makro: Annak az eleje lesz ami összeköti az elkerülőt a 8-assal.
-
juliabrilke
veterán
-
szebe
addikt
Na ezt vajon hogy sikerült összehozni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest