Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
Új hozzászólás Aktív témák
-
180x200cm-es franciaágy valakinek? Legyne mondjuk 15k. Helyileg Bakonycsernyén található.
-
bim
veterán
válasz
Dare2Live #28292 üzenetére
8,5%-ot csak idén mentek fel és már tavaly is emeltek.
Ritka az az építkezés ahol nekiállnak azelőtt építeni hogy legalább a bekerülési költségre nincs fedezet. Mindamellett a vállalkozók is emeltek és nem csak az adóterhek növekedése miatt hanem a magasabb költségek is indokolják. (TAO egyik pillanatról a másikra 10-ről 12%-ra ugrott) Ezt nem nagyon reklámozták...Justflash: mostani szövet alapú páraáteresztőkkel sem tudni mi lesz 20 év múlva. Ezt a dörken se tudja ahol a világ legjobb fóliáit gyártják.
-
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #28294 üzenetére
Simán le szoktam kötni a flexicsövet és porszívóval megszívatni a csonkot visszafele, de én nem mondtam semmit.
Visszakötéshez kell loctite menettömítő zsinór meg szivárgásellenőrző spray (vagy ha hardcore vagy öngyújtó), sosem volt gond.
Mondjuk ez érdekes, fehérváron 2-3 évente kell, anyáméknál falun 5év alatt hozzá sem kellett nyúlni.
-
Dare2Live
félisten
Máshol is mentek az árak 8.5%ot?
De ha mindennek megemelték ennyivel (nem) akkor a 27%ból lejön 8.5% azaz 18.5%al kevesebbet fizet a vállalkozó miközben uannyiért de inkább többért adja idén.Emellett olyan kereslet van, hogy jellemzően alapozás közben ellkel a lakások 90%a, falhúzásnál már az összes.
Egy ismerösöm van sajna nem itt régen max évi egy projektje volt, most a második mellé probálja belökni a harmadikat, mert a másodikban még neki se álltak de lakások 80% elkelt. Mindezt úgy, hogy ha nincs meg egy projekten a 20% akkor ő neki se áll.
upsz. -
Dare2Live
félisten
Amit én ismerek egy emeletsorra egy szenyvízcső van ami direktbe csatlakozik a klotyohoz, fürdőhöz és konyhához. Konyhában tökéletesen hallani.
justflash: Nem kritika ez, mindenkinek mások az igényei. Téged nem zavar engem igen.
Ezt a kört anno már megfutottam, kérdeztem lakótársakat kaja közben nem zavarja e őket a klotyó. Nem is hallották.
Aztán, hogy alattunk a kicsit süket néni és a 16hban menő tv amit így mi is 16ban hallgatunk. nem zavarta őket.
Aztán a mellettünk lévő 5 személyes család a "más életritmusával". Azse.
... -
justflash
aktív tag
válasz
Dare2Live #28283 üzenetére
Családiban nőttem fel, falun. Parafa meg csodásan hangszigetel, bár még sosem nem hallottam hogy bárki szart volna fölöttem, na meg nem is a WC-n eszem a rántotthúst.
Egyszerűen azt az időt / pénzt / energiát amit ellocsolnék a családi ház fenntartására inkább másra fordítom. Ha meg szabadban akarok lenni elmegyek túrázni.
bim: Nettó bullshit. Nem megfelelő anyagválasztás, nem fagytűrő az anyag és szétesett a fólia szerkezete. Adott paraméterekkel bizonyos tűréssel akár 100 évre is lehet modellezni.
Tom5:Az érdekes, sima gázrózsa ég? Más gázos dolog (szomszédnál
) működik?
-
Tom5
addikt
Gáztűzhely szerelőt tud valaki? A sütő rész nem gyullad meg. Gáz jön. Mégsem ég.
-
bim
veterán
válasz
Dare2Live #28280 üzenetére
Látszik nem ebben élsz. A 27%-ot nem a vállalkozó rakja el egészében hanem felmentek az építőanyag árak. Bramac csak idén 8,5%-ot emelt az alsó kategóriás cserepeinek az árán. Nem a cserép fog szétmállani hanem minden más. Arra ügyelnek hogy amit látsz az egyben maradjon. Most elkezdhetnék egy hosszú leírást milyen kiegészítőnek milyen szerepe van amit nem építenek be az olcsóbb munkáknál de feleslegesnek érzem. A cserép 10 év múlva is szép piros lesz.
20 éves első generációs szálerősített Bramac fólia a szálerősítés között ki tudod fújni a fóliát. Rendszermester által beépítve. Cég válasza: polimer alapú anyagok esetén 20 évnél már nem tudják modellezni mi fog történni. -
-
mtade
aktív tag
válasz
Dare2Live #28283 üzenetére
Én túlvagyok a panelfejlesztésen, hát valóban nem olcsó.
A réz vezetéteket bevésettem, így a villanyszerelés maga majd 500e volt, az utána jövő felújítás majd mégannyi.
Összességében 3 év alatt szerintem ellocsoltunk a panelra 2 gurigát, és ugyanúgy nincs kert, ahova leengedhetném a törpémet... -
Dare2Live
félisten
válasz
justflash #28278 üzenetére
"Tudom, tipikus panelpatkány vagyok."
Természetesen hiába kicsi a kert az is több mint a panelé ahol nincs, feletted szarnakot panelpatkányok nem is hallják, eszik a rántot husit közben...
Ez amolyan kinek mi, ki miben nött fel. Teljesen megértem ha jobban bejön panelpatkány.Könnyüszerkezetesek tervezett élettartalma ugyanannyi mint a paneleknél a szerkezeté 100év. Ellenben paneleknél ha véletlen aluvezetékek futnak a falban mint általában vagy a 60-70es évek minőségét képviseli vízvezeték rednszer akkor elöbb utobb cserélni kell. Azaz nagyon nem igaz, hogy panelre nem kell költeni.
FPS: Nem is első oldalra gondoltam. Én ahogy jelenleg számolom, kb 21-22ből áll meg egy új 90nmes könnyüszerkezetes ház, feketehegyen/maroshegyen.
Egy új 90nmes lakás ára pedig 32misi körül van. Innen izlés/döntés és pénz kérdése. -
-
Dare2Live
félisten
"A 27% áfa 0%-ra vágás sima parasztvakítás. Visszakapod csak olyan mint a disznóhúsnál, már ugyanannyiba kerül mint áfacsökkentés előtt."
Neked igen. De a vállalkozó aki építi, árulja és unyiért adja mint tavaly zsebre rakja azt a 27%ot.
Ezért is írtam, hogy "Lehet mennek fel az árak de avval, hogy a 27% áfát 0%ra vágták egész elképesztően nagy üzlet most lakásokat építeni és eladni 320-360eft/nm áron.
"250e/m2 alatt nem lehet normális anyagokból házat építeni. Értsd: csak a tetőnél ótvaros cserép mindenféle kiegészítő nélkül, a legolcsóbb fóliával ami nem páraáteresztő és 5 év múlva szétmálik"
Én mostmár a sokadik 10-20éves készházat néztem meg és egynél!!! se panaszkodott a tulaj, hogy szétmálna a betoncserép.... ellenben sokadik új 300eft/nm+ társasházról hallok durva panaszokat.
-
bim
veterán
válasz
Dare2Live #28269 üzenetére
A 27% áfa 0%-ra vágás sima parasztvakítás. Visszakapod csak olyan mint a disznóhúsnál, már ugyanannyiba kerül mint áfacsökkentés előtt.
250e/m2 alatt nem lehet normális anyagokból házat építeni. Értsd: csak a tetőnél ótvaros cserép mindenféle kiegészítő nélkül, a legolcsóbb fóliával ami nem páraáteresztő és 5 év múlva szétmálik (vagy a fólia, vagy felette a lécezés). Nagyon gyenge hővisszatartó képességű szigeteléssel ami összeesik a falakban és vacak méretpontatlan ukrán faanyagból amik lehet még sugároznak is, de legalább jó olcsó. -
justflash
aktív tag
válasz
Dare2Live #28275 üzenetére
Ez ízlés dolga is, például én nem szeretnék családi házat. Inkább hangszigetelném a panelt. Nem a belváros miatt, csak nem szeretek pl. füvet nyírni. Tudom, tipikus panelpatkány vagyok.
Egyébként az a 14 milla inkább 15 + 2 a telek + a közművek + mondjuk kerítés, kapu, kocsibeálló, és már 20 milla fölött is vagy. És akkor még mindig csak egy könnyűszerkezetes házról beszélünk, ami nem tudni milyen állapotban lesz 20-30 év múlva.
Ráadásul a családi házra mindig költeni kell valamit, mondjuk ha újat építtetsz akkor az első 5 évben nem.
(#28277) juliabrilke: Most majd jól bejelenti az asszony hogy gyereket szeretne, aztán jön 18 év horror..
-
Dare2Live
félisten
válasz
zsotesz81 #28273 üzenetére
2-3-4 LTP és meg is van. Tudom havi 40-60-80at félrerakni albi díj mellett sokaknak szinte kivitelezhetetlen.
Justflash: Sztem annak is abszurd az árazása. Maroshegy, feketehegyen... kapsz telket 1-2misiért.
[link]
14misiből ráhuznak egy CSOKra jogosult 90nmes házat 14ből. [link]Igen tény, nem leszel belvárosban, de nem is hallod, hogy feletted szarnak és az egy élhető 90nmes új ház.
Polgármesteri hivatalnál vkinek ismerőse nincs? Nagyszombati út felső részét nem lehetne átminősíteni beépíthetővé? Az elég jó helyen is van.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Rambovits #28270 üzenetére
Eléggé hitel ellenes vagyok, de amire sztem nem bűn hitelt felvenni az a lakás.
A 70-100efts albi dijat pedig mindegy tulajnak vagy banknak fizeted, csak egyik esetben 10-20év múlva tied lesz a lakás másik esetben pedig nem. Nem mind1. És bezony ebből kijön annak az 50nmes új lakásnak a törlesztője.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Rambovits #28266 üzenetére
Amikor egy 5xnmes felujitott hallod melletted szarnak panelt 14misiért hirdetnek akkor az új tégla + erkély + még beleszolhatsz padlóba, festésbe... 20 misiért sztem kifejezetten jó üzlet.
@(#28262) FPSTunker:
Lehet mennek fel az árak de avval, hogy a 27% áfát 0%ra vágták egész elképesztően nagy üzlet most lakásokat építeni és eladni 320-360eft/nm áron. Amíg ennyiért visziok őket gombmód fog felfutni az építések száma.
-
Dare2Live
félisten
válasz
juliabrilke #28256 üzenetére
vagy el lehet költözni külföldre.
-
-
Rambovits
senior tag
-
-
Rellind
senior tag
Ha már lakás téma , valamin aludni is kell
-
Tom5
addikt
Méréstechnikai munkatársat keresünk.
3D koordináta mérőgépes tapasztalattal. (legfőképpen Mitutoyo)
Napi és egyedi mérésekre.
Munkábajáráshoz gépkocsi szükséges!Akit érdekel privizzen!
-
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #28256 üzenetére
Lakásról volt szó, legalábbis én arra mondtam. Egyébként az albit sem lehet már sokkal tovább emelni szvsz.
-
tick
aktív tag
Nem tervez valaki 70 felett rendelni PCX-ből? Van egy garanciális levásárlásom amit szívesen kp-ra váltanék
-
eami
veterán
-
justflash
aktív tag
150 + rezsi az a lol kategória azért, az a teljesen felújított+minden háztartási gép új kategória. Normál állapotú kecót annyiért biztos nem vennék ki, ha 150-et ki tudsz csengetni az alsó hangon is 1,5M évente hiteltörlesztőben, ~6 év alatt kifizetsz egy 9 millás lakást.
Családi ház az más téma, szvsz azt sem 1 ember bérli, mondjuk 4 felé osztva már oké az ár.
-
deicide
veterán
WD20EFRX 2TB RED: 1db, 20k
Toshiba MD04ACA400 4TB 7200RPM 1db: 32kLehetőleg holnapi átvétellel Fehérváron, vagy Sukorón estefelé.
Illetve KINGSTON Pendrive 64GB, DTSE9H, fém, Champagne érdekelhet nagyobb tételben valakit? 1db 4.5k, 10+ db 3.5k. Van belőle 30db.
-
siti
őstag
válasz
grizlisandor #28245 üzenetére
ismerős ismerőse külföldön dolgozik, új építésű házukat, amiben nem is igazán laktak 300e/hó+rezsiért adták ki (két nap alatt). másik ismerősömék most költöztek el, belvárosi kis lakás (50-60nm, semmi extra) 150e/hó+rezsiért tervezik kiadni. Így már nem is drága egy szép kertes ház 300e-t. Ezt csak azért írom, hogy így kalkulálj bérigénynél
, nem, nincs ennyi szmájli.
-
grizlisandor
veterán
Köszönöm mindenkinek, albérlet támogatásra rákérdezek.
Egyenlőre mondjanak valamit a bérigényemre. -
-
justflash
aktív tag
Másik WTF a -500ft személyes átvételnél (minden hirdetésében), vajon krónikus társadalmi elszigeteltség van a dologban?
-
Dare2Live
félisten
válasz
grizlisandor #28232 üzenetére
most van fb csoportban 30+rezsiért szoba kettő is.
kb ennyi az alja is. -
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #28236 üzenetére
Szerintem nem érdemes foglalkozni vele, nem ér annyit hogy idegeskedj rajta. Mi is szívtunk a lakótársakkal, soha többet.
-
justflash
aktív tag
válasz
Szoba meg 40K+ rezsi, és viseld el mellé a lakótársad. Eléggé lutri.
BTW albérlet támogatásra kérdezz rá, elég sok helyen adnak.
-
Poiro7
senior tag
válasz
A FB-on van egy fehérvári albérletes csoport, őket keresd.
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Jelentkeztem egy állásra Székesfehérvárra, holnap lesz a telefonos interjúm.
Néztem az albérleteket, hogy kb 90k+rezsi szóval a bérigényt oda kell mondanom.
Esetleg valaki nem tudja, hol tudnék kiadó szobát találni? Eleinte szerintem bőven elég lenne.Üdv.: grizlisandor
-
szijartg
őstag
Van egy eladó 750W-os tápom. Érdekel valakit?
COOLER MASTER RS-750-ACAA-E3
15.000huf -
Van errefelé olyan hely, ahol vágnak méretre fémlemezt?
-
mdk01
addikt
válasz
Motion_Blur #28227 üzenetére
Jelezd a képviselő felé, már csak azért is, mert a ház biztosítójánál szeretnéd benyújtani a kárigényedet, illetve hogy a szerelő milyen névre, címre írja a számlát, mert ugye csak úgy működik.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Megbízható és igényes vízvezeték szerelőt keresek!
Ma áthívott a szomszéd hogy az oldalunkról folyik a víz a szegélylécnél... benéztem a kád alá és át van ázva a vizesblokk fala.
Szerintetek ilyen esetben kell értesíteni a közös képviselőt? Tégla társasház amúgy.
-
-
A franc, már örültem, hogy lesz javítani való TP-m. Ha valakinek van rossz, 7-es vagy nagyobb, az adja el nekem
-
Ryder1
senior tag
Érdekelne valakit Xiaomi Power Bank 10000 mAh? Tesómé volt, a kábelét meg nem találja, úgyhogy anélkül tudom csak adni. Akit érdekel, pm.
-
-
Jarod1
veterán
Használ valaki ilyen széket?
[link] -
justflash
aktív tag
Miért, nálatok nem az asszonynak van igaza? Nem igazán hihető.
Más:
UPC bekötés csodái:
-kábelmodem splitter mögött nem regisztrálható be, pcreg.upc.hu sem jött be, direktben a bejövő koaxon simán ment (~1 óra anyázás)
-dekóderkártya fordítva volt a CI adapterben, viszont a TV azt írta ki hogy nem támogatott, helyesen belerakva pöccröff (~30p anyázás) -
eami
veterán
én meg gondolkozom rajta, hogy túladok a tp-link archer c5-ön.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest