Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35651) Adamis válasza Adamis (#35647) üzenetére


Adamis
őstag

Azért ez már nagyon durva meló, halljátok... :DDD ;]

(#35652) Ringman válasza westcoastog (#35637) üzenetére


Ringman
nagyúr

ha megnyugtat, hp 6910p ventije is műanyagkupakos. pedig az felsőkategóriás gép volt annak idején. bár az lehet min. 1 szétszerelést kibír

(#35653) westcoastog válasza Ringman (#35652) üzenetére


westcoastog
veterán

Persze a tervezéskor nem nézik hogy valaki otthon fogja szerelgetni ezeket a gépeket, akkor minek csinálják szerelhetőre? :)

(#35654) Darkness válasza pycur (#35649) üzenetére


Darkness
aktív tag

hát, amit eddig megtudtunk róla, nem lehetetlen... :))

Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.

(#35655) Darkness válasza Adamis (#35651) üzenetére


Darkness
aktív tag

az ipse tudja mi a baja, mi... és ott van, és segít és beleszól... végén egy i9-9770k- val távozik... azért tart eddig... :DD

Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.

(#35656) Adamis válasza Darkness (#35655) üzenetére


Adamis
őstag

Ami ugyan nem 775-ös foglalatba való, de ez most nem számít, mert a pörgős proci a lényeg... :DDD

(#35657) wolfman


wolfman
veterán

Megvolt a szerelés, nagyjából másfél óra volt szereléssel, windows helyrerakással, problémát nekem ismertetéssel, életpálya elszarást végighallgatással, további instrukciók kiadásával csak aztán elmentem tekerni egyet (bicajt, nem füves cigit) aztán jött át TaaT egy másik jó barátommal és nem ültem neki irkálni már akkor.

Ott kezdődött, hogy emberünk egy végtelenül egyszerű fazon, kb. amíg itt volt mondta nekem, hogy tudja mitől lett ilyen lassú a gép, próbálta is orvosolni, jobb is lett, de valamiért most mégsem jó és ezt 20x meghallgattam. A butaság és hozzá nem értés óvatos leplezése volt ez, valamint úgy éreztem, hogy ezzel próbálja lealkudni az árat, hogy ne kelljen sokat fizessen, merthogy végig próbálta nekem sulykolni, hogy tudja hogy nem nagy a hiba, nem kell windowst újratenni, csak éppen szeretné ha én beállítgatnék egy két dolgot.
A gép:
- Intel i3 (de ezt a verziót nem ismertem), 1db 4gb-os DDR3 modul, Intel HD graphics, WD Green HDD. A gyári CPU venti valamiért nem akart minden esetben elindulni, pedig könnyen forgott. Megütögettem, kiszedtem megmozgattam, de nem tudom mi lehetett. Emellett a gép büdös, rohadás dohányszagú volt, minden egyes milliméterében.

A problémája az embernek:
- A gép lassú, régebben sitty sutty töltött, de most nagyon lassú meg furcsa oldalak jönnek be és hogy neki a gépét mindig a skype baszta szét, most már nem akarja többet használni, mert borzalmas egy program.

A valódi probléma:
- ASK Toolbart feltette valaki valami programmal, de közben manuálisan is törölt belőle ezt azt, így már uninstallálni nem lehetett. Böngészőkből (persze hogy IE-t, Firefox-ot, Chrome-t is használ egyszerre) töröltem az ASK-ot, visszaállítottam a google kezdőoldalt meg a keresőmotort is. CCleanert telepítettem, Malwarebites futtatva meg egy töredezettségmentesítés, de ezt rábíztam, hogy majd otthon megcsinálja. Ennyi. Megkapta tőlem az ukázt, bólogatott serényen, hogy igen, jó vigyázni fog bizonyos dolgokra, de sütött róla, hogy csak a kötőszavakat meg a névelőket fogta fel a mondataimban. Mondanám, hogy biztos fogunk még találkozni, de a 4000Ft amit kértem tőle szerintem arra készteti, hogy keressen inkább egy "jobb" szakembert, aki ezt olcsóbban is meg tudja csinálni.

Ja igen, az emberünk nem hisz a vírusirtók erejében! Azt mondta, hogy egyszer AVGt használt, de nem tetszett neki, majd az ONLINE használható NOD-al átnézte a gépét, de csak jöttek a vírusok, szóval azóta nem használ semmit és nincs is baja a gépének. Bár jeleztem neki, hogy ez így nem igaz amit mond, mert inkább csak szerencséje volt, de hajthatatlan volt. Békében váltunk el, még integettem is.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#35658) Klaus Duran válasza wolfman (#35657) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Mi itt vidéken nem hiszünk a vírusokban. De ha mégis léteznének akkor van jóféle pálinka ellene. ;]
Linux

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#35659) ViZion válasza wolfman (#35657) üzenetére


ViZion
félisten

"bicajt, nem füves cigit" - ez a Te bajod :D
Eeegen, a régi motorosok nem értik meg, h a mai vírusok már nem olyanok, mint anno, h feldob egy vicces üzenetet... nem csinálnak "semmit". Átlag user nem veszi észre. De a banki adatokat, jelszavakat ellopja, használja a procit, bitcoint bányászik, esetleg letitkosít egy partíciónyi aadatot. De nem, amúgy nem látni. Szal. minek az AV? marhaság. :W

Ha vírusos a gép, akkor win alól azt leszedni...hááát... én a linuxal bootolás, tempek, mindenféle törölhető mappák és átmeneti fájlok, felesleges progik (eeegen, linux alól, registryból majd kiszedi a ccleaner az árva bejegyzéseket) kegyetlen legyilkolása után futtatom az AV-t. Ezután lehet win-t indítani. :)

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#35660) bullseye válasza ViZion (#35659) üzenetére


bullseye
addikt

Nos, ilyen emberrel egy dolgot lehet tenni, Élénken bólogatsz, hogy milyen igaza van, neki nem is kell irtó. Majd rájön ha tévedett.

Esetleg felraksz a gépére egy szép nagy képfájlt arról, hogy "Én vagyok a gonosz ransomware és éppen titkosítom a pornódat", és beállítod, hogy 4-5 hét múlva indítsa el a rendszer. ;]

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#35661) wolfman válasza bullseye (#35660) üzenetére


wolfman
veterán

Itt is valami hasonló pornós vagy illegális tartalom utáni keresgélés volt a bűnös. Ami fele fel volt neki pakolva program, fingja nem volt mi mire való, ő csak böngészik, nem szerkeszt szöveget, nem csinál semmit, de a böngészőbe pont be volt ásva 3 féle keresőprogram amik még a kezdőoldalt is átbuherálták, aztán ez megzavarta. Persze a Skype meg a vírusirtó volt a fő gond mindig is.
Én nem bólogattam, hogy igaza van, nem értettem vele egyet, el is magyaráztam neki, de akkor kerekre formált szemmel nézett és ennek ellenére kételkedett bennem és a saját elképzelése volt továbbra is a helytálló. Természetesen nem mondhatom meg mit hogy mikor használjon, mert úgy cseszi szét a gépét ahogy akarja, csak ez a nonstop okoskodás nem fér a fejembe. De mondom, ez olyan célú lehetett, hogy ne keljen sokat fizetni, mintha az elmémbe akarta volna sulykolni, hogy kicsi a hiba, tudja is mi az, fenének kell itt pénz, csináld meg b@zmeg jófejségből. :( Mondjuk egy szavam nem lehet, fizetett szó nélkül.

Tápegysége volt a legjobb. Azt hiszem Mpower vagy valami nagyon hasonló, de én eddig ilyet még nem láttam. Mindig van új a nap alatt. :)

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#35662) shteer válasza ViZion (#35659) üzenetére


shteer
titán

"Ezután lehet win-t indítani."

Ha hajlandó elindulni egyáltalán ;]

..szerintem jónak tűnik

(#35663) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

"A gép elfelejtette a jelszavamat"

(#35664) oriic válasza rumos XIII (#35663) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

wolfman megcsinálja biztosan. :D

Bocsi. :B :DDD

Live-Die-Respawn

(#35665) TaaT válasza rumos XIII (#35663) üzenetére


TaaT
veterán

[link]

Give them hell Ukraine!

(#35666) wolfman válasza rumos XIII (#35663) üzenetére


wolfman
veterán

Akinek most szereltem a gépet, azt mondta, hogy azért ne rakjak új windowst ha lehetséges és nem muszáj, mert nem tudja a jelszavait egyetlen oldalra sem. Sosem értettem az ilyet.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#35667) SityiSXT válasza wolfman (#35666) üzenetére


SityiSXT
őstag

A böngészőben elmentette, és attól fél, hogy gépújratelepítéssel az megy a levesbe. / verzió: soha nem pucolja ki a böngészési előzményeit, így elvan a sütimaradékokon, és mindig be van lépve mindenhova.

(#35668) TaaT válasza SityiSXT (#35667) üzenetére


TaaT
veterán

És azt se tudja emberünk hogy pl a FFox-ban (de lehet más böngészőben is) van Sync lehetőség :)

Give them hell Ukraine!

(#35669) UnSkilleD válasza SityiSXT (#35667) üzenetére


UnSkilleD
senior tag

szerintem ezt érti, azt nem érti hogy lehetnek ilyen nyomorultak az emberek hogy ezt csinálják

én is belefutottam már ilyenekbe, nem tudja a jelszót, akkor elfelejtett jelszó opció, na igen de milyen email címre küldi? nem tudja, találgat, már nem létezik a cím mert törölték stb, kínszenvedés az egész az emberi nemtörődömség és lustaság miatt

én ilyenkor már ott szoktam hagyni a faszba az egészet, aztán csináljon amit akar

[ Szerkesztve ]

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#35670) SityiSXT válasza UnSkilleD (#35669) üzenetére


SityiSXT
őstag

Hát így. Vállalati supportosként én már beletörődtem az ilyenekbe. Gyorsan hozzátenném, hogy ahol én megfordultam, ott el tudtam magyarázni, hogy van ám sync is meg ilyesmik, és megértették.

(#35671) Jorus válasza TaaT (#35668) üzenetére


Jorus
nagyúr

Illetve, hogy ha GMail accounttal használja a Chrome-t, akkor mindene ott van a guglinál bármilyen gépen, ahol belép.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#35672) cbmfan


cbmfan
senior tag

nem csak HP-nál dolgoznak szakértő szervizesek, vannak MSI-nél is:

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#35673) Met válasza cbmfan (#35672) üzenetére


Met
nagyúr

Most komolyan nem értem mi bajod van, azt méri hogy ha a pákával melegíti a hűtőbordát mennyi idő alatt ér el a hő a balra található szenzorig. :U

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#35674) macilaci78 válasza Met (#35673) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azt hittem, csak leföldeli a munkadarabot. :)

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#35675) Pttypang válasza macilaci78 (#35674) üzenetére


Pttypang
veterán

Szerintem azzal tamasztja, hogy ne mozduljon el.

Everybody lies.

(#35676) Met válasza macilaci78 (#35674) üzenetére


Met
nagyúr

Azt a fekete kábellel csinálná:)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#35677) Pttypang válasza Met (#35676) üzenetére


Pttypang
veterán

Azt, hogy milyen szinu vezeteket mire hasznalsz, talan a legaprobb problema, nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki mindig minden vezeteket a szinenek megfelelo funkciora hasznal. :N

Everybody lies.

(#35678) #33253120 válasza cbmfan (#35672) üzenetére


#33253120
törölt tag

Hát na. Gyakorló gányoló rovatunkban szerepelhetne, hogy rossz pákából milyen jó mérőcsúcsot lehet gyártani. ;]

(#35679) #33253120 válasza cbmfan (#35672) üzenetére


#33253120
törölt tag

Ez miért lett dupla egy oldalfrissítéstől? :(

[ Szerkesztve ]

(#35680) customer114


customer114
senior tag

Tudtok valakit, aki tud neki segíteni? :D

(#35681) Met válasza customer114 (#35680) üzenetére


Met
nagyúr

wolfman :U

;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#35682) #33253120 válasza Met (#35681) üzenetére


#33253120
törölt tag

Ezt a választ borítékolhattam volna. :)

(#35683) Pttypang válasza #33253120 (#35682) üzenetére


Pttypang
veterán

Már kiskorában álarc volt a jele? :D

Everybody lies.

(#35684) Met válasza #33253120 (#35682) üzenetére


Met
nagyúr

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#35685) oriic válasza Met (#35684) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Bazzeg. :DDD

Live-Die-Respawn

(#35686) cbmfan válasza Met (#35684) üzenetére


cbmfan
senior tag

ób*zmeg, ez fájt

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#35687) 5teve válasza Met (#35684) üzenetére


5teve
senior tag

én ezt megszavaznám mint avatart. :)

tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.

(#35688) MR_Joe válasza Met (#35684) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Felsírtam :DDD

[ Szerkesztve ]

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#35689) dobragab


dobragab
addikt

Vótmá? [link]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#35690) #33253120 válasza Met (#35684) üzenetére


#33253120
törölt tag

Nice.. :) :C

(#35691) Pttypang válasza Met (#35684) üzenetére


Pttypang
veterán

Fak :D

Everybody lies.

(#35692) -=RelakS=- válasza Met (#35684) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Wolfman, to the rescue!

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#35693) Pttypang válasza -=RelakS=- (#35692) üzenetére


Pttypang
veterán

Captain Wolfman :D

Everybody lies.

(#35694) -=RelakS=- válasza Pttypang (#35693) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Én mondjuk Szuper Dodóra (Duck Dodgers) gondoltam, és amikor a Firkák 2-ben megpróbál elindulni bevetni :)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#35695) wolfman válasza Met (#35684) üzenetére


wolfman
veterán

Jó bornak is kell a cégér! :D

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#35696) adax01 válasza dobragab (#35689) üzenetére


adax01
tag

Jaj szegény ! :Y :W

Eldöntöttem befejezek minden elektronikával és számítás technikával kapcsolatos tevékenységet. Ez a végleges és meg másíthatatlan döntésem.

(#35697) pycur


pycur
tag

Az álarcról mindig ez jut eszembe :D

Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D

(#35698) opr válasza Met (#35684) üzenetére


opr
veterán

Ez hatalmas, konkrétan hangosan felröhögtem rajta. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#35699) ^Clown válasza Met (#35684) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Én csak read onlyban vagyok itt, de ez epic, sírok :D

(#35700) wolfman


wolfman
veterán

Kellene indítsak egy home videó blogot ezekről a kapott gépekről és beérkezési állapotukról.
De amikor most legutóbb az ember mellettem állt és mesélte a hülyeségét, kedvem lett volna mikrofonra venni és közzétenni.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.