Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32022) gubisadam


gubisadam
aktív tag

Sziasztok,

Előző héten kért meg egy ismerős hogy a régi laptopját tegyem rendbe, mert szeretné a lányának adni ajándékba. Rendben, újratelepítém. Majd jött a szokásos: "meg akkor erre a külső HDD-re, mentsek már ki ezt-azt, ami nekik kellhet....." dolog. Hát jó, megnézem mit tehetek.

Otthon, kezdődött a buli.
Gép bekapcsol, C meghajtón 788 kbyte szabad hely.....Töménytelen error kiséretében.
lomtár ürítése, lett is egyből vagy 30 GB hely. Nézzük hogy mit mentsünk ki. A gép teleis tele adatokkal. Rengeteg fénykép, pénzügyi fájl stb. C gyökér tele doksikkal, fényképekkel, zenével, videóval, amit el tudsz képzelni. Nem tudom elhinni, hogy tudnak emberek egy partícióval élni és oda ömleszteni mindent...:)
A nyers másolási ideje az általam fontosnak itélt fájloknak kb 20 óra volt....

Másnap reggel a recovery partícióból újrahúztam a laptophoz adott eredeti win7-et.
Azt nem értem, hogy a gyártók miért nem csinálnak egy alap és egy haladó telepítési opciót, hogy a haladónál megválógatható lehessen az előre telepített alkalmazások listája. Itt semmi sem volt, csak egy autómata újratelepítés, így 46 db HP alkalmazás települ az OS-sel egyetemben. Próbáltam a felesleget leszedni, de mintha direkt lassítva lett volna ez a folyamat, a legtöbbnél többször is captcha-t kaptam és olyan lassú uninstall progress-t hogy közben megnéztem egy family guy részt. és ebből lenne 46..

Jó barátról van szó, ezért megcsináltam, de azért a másolásos dolgot mondtam neki.
Végül is kaptam érte pálinkát :)

-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.