Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- hmzs: Futro S720 - olcsó pc alapú router (frissítve)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutykuru
aktív tag
válasz
macilaci78 #16599 üzenetére
"...Pedig 1000% hogy működött, mert működő gépből bontottam ki..."
-
Balinov
titán
válasz
macilaci78 #16596 üzenetére
tserrof77: ebbol mar sehogyse jossz ki jol
-
moonguru
őstag
válasz
macilaci78 #16596 üzenetére
És persze még el is rontotta...
-
tserrof77
őstag
Mai szivattyú... Tegnap srác rendelt egy konfiot 80k értékben, gondoltam, a bontásból megmaradt E5200es (2.5GHz duálkór) köré összeütök neki egy masinát.
Asrock G41MT
E5200
4GB DDR3
500GB SATA
520GT 1GB
házacska, tápocska. dévédékarcoló, billentyűzet, madzagospaktány, egéralávágódeszka.9-re jött volna érte, fél 9kor itt is vagyok, összedobálom neki. 9-re jött is, épp akkor csavaroztam be az írót. Gép indít, led villan.. ennyi. Se csipp se síp. Mi a ....
Ram, vga ki, cmos forró olajban kisüt. U.A.
Másik táp... U.A.
Srác elküld, majd hívlak...
Lényeg. Másfél óra szórakozás után kiderült, az E5200-es a rossz. Másik lapba sem indult. Pedig 1000% hogy működött, mert működő gépből bontottam ki. Azt hittem, felrobbanok. Most egy tényleg új E5700 került be, így a srác boldog, de én buktam kb 15k-t... Ugye a rossz E5200 meg a új E5700 "különbözete"...
Jól indul a mai nap...
-
tserrof77
őstag
Üdv, Kollégák!
Mai szösszenet...
Csávó be.
- Hali, milyen cédéd van?
- Sony papírtokos, 150Ft-ért.
-Netenveszek50escsomagba 2500Ft-ért
Az 50Ft- csak!!!
- Akkor mire vársz...??
- Csak nekem most kell... és csak 2db kellene
- Ja, akkor tessék, itt van 2 db, 300Ft lesz
- Nem adod oda 100asért a kettőt?
- Nem. Ez bolt, nem a piac. Ki van írva, 150Ft/db azaz a 2db 300Ft. Köszönd az artisjusnak és drága kormányunknak.
- De akkor kérek számlát
- Ok, cég neve, címe, adószáma kellene.
- Ööööö.. adószám minek?
- Kell, anélkül nem tudok számlát írni...
Na, kihúztam alóla a talajt, nem tud megszivatni
- Jó...adjad, nem kell számla... Ja, számlanélkül, áfanélkül??
- Nyugtát akkor is kapsz. 300Ft lesz.
Húszezrest előveszi, trollfész. Van kis UV-s tollacskám, azzal megvizsgáltam, stimmelt. Kibaszásból ezerig visszaadtam neki 20Ft-osokba, utána meg ezresekbe. Repesve távozott. -
madgie
titán
Ha már itt vagyok: van egy pár hetes Giga Z68MA-D2H lapocskám és olyan szépen cicereg, hogy zárt házon keresztül is hallom. Tuti, hogy az ciripel, mivel tegnap komplett ház+tápcserém is volt ,a régi Asrock H67M-GE totál kussban van, eleve inkább visszaraktam azt. Szóval, ha visszaküldöm, mit fognak ehhez szólni? Szokjam meg?
-
biker
nagyúr
válasz
shteer #16580 üzenetére
azt tudom, azt hittem komoly bajod van vele
azért k-s, mert ebből volt szabad készlet, 2600 épp nem volt csak érkezőben, és 600Ft a diffi.
lehet hogy mielőtt átadom neki, kiróbálom hackintoshal is. nagyon baráti ára van.ja, minap jött egy email, nénike kapott egy psc1610 multigenya egységet, nincs hozzá usb
meg patron
meg táp
a vége az lett, hogy ajánlottam neki egy új egységet. gondolom lomizták... -
bpx
őstag
-
biker
nagyúr
hosszú hónapok (évek?) után valaki rábeszét ismét konfig összerakásra, nem kell neki az egybeMac
Kíváncsi leszek, mi sül ki a H67 +i7 2600K kombóból, hogy hasít -
shteer
titán
kollégának újítom fel a gépét, azt mondta hangos volt
-
szumo
senior tag
válasz
#21346560 #16571 üzenetére
Engem az mentett meg, hogy a főnököm az alkatrész elcserélős esetem után egy hasonlóan nagy bakit követett el ugyanúgy éjszakás műszakban 1-2 napra az én esetem után. De mentségemre legyen mondva, mindet lejavítottuk, és mind átment minden teszten, a kicsomagolóson is.
-
Hequila
őstag
Nem idén barnult be:
- Hello!
- Hello!
- Komámmal akarok üzletelni egy procit ötezeré'. Szerinted megéri?
- Milyen processzor?
- Azt nem tudom!
- ...mod: ja, és nekünk még a tekerős mikrónk van már vagy 15 éve, szerelőt még nem látott.
-
szumo
senior tag
válasz
forintuser #16569 üzenetére
Sőt olyan is volt amikor még a Siemens -nél tevékenykedtem, és elpozicionálta a gép a 40$-os ic-t, mind a 200 áramkört mikró-manipulátorral tettem a helyére, egy melegítőlapon (De jó, hogy nem volr az a vacak kétoldalas). Az izgalmas ebben az volt, amikor a 180 fokos kerámialapot egy csipesszel kellett levenni, és még minden alkatrész úszott a megolvadt ón-ólom pasztával
Ennél nagyobb blamázs már csak az volt, amikor egy 8 jegyű számsorban 1 számjegy különböztette meg az npn és a pnp smd tranzisztort, én meg először felcseréltem a csévéket, utána meg egyformákat ültettettem be, és csak amikor a pnp elfogyott, akkor vettem észre. Na ez már kétoldalas volt. Az egész beültetős csapat egy hétvégén át azt a 400 áramkört javította, hogy ne bukjuk be a prémiumot. Kaptam is fejmosást rendesen érte -
forintuser
őstag
Mikró-Blog.
-
ati012
őstag
Hát én egyszer beszámítottam egy mikrót, csak a tanyér volt bele 3ezer!
2ezerbe ide adta -
forintuser
őstag
A memoárok átcsaptak mikró szerelésbe...
-
szumo
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #16562 üzenetére
Tavaly ősszel voltam otthon szüleimnél, és édesanyám panaszkodott, hogy a számkódos mikró meg van bolondulva, és csak úgy tud melegíteni, ha a mikró is akarja.
Szétkaptam pillanatok alatt és konstatáltam, hogy a műanyag előlap el van vetemedve. A csavarokat kilazítottam, újraragasztottam a billentyűzetet, csavarok meghúz és azóta tökéletes a gép 10+ -os kora ellenére -
-
cbmfan
senior tag
-
tserrof77
őstag
Ha már átmentünk retróba..
Múlt héten egyik ismerős szólt, hogy egyik este fura szag jött a gépéből, és azóta cefet lassú a cucc, a rendszert sokszor be se tölti. nem tudtam mire vélni, elhoztam a gépet. Lényeg... a táp egyik 12V-os tápköre szállt el, a tápcsati belesült az alaplapba
Egy Epox EP-7KXA lap meg egy Athlon K7-650-es lett áldozata a dolognak sajna. Benne 2*256/133 SDRAM-mal. Ez egy meglepően gyors kis cucc volt, netezni, meg jutyúbos videókra elég volt neki. Egy 2666MHz-es Celeron dé meg egy ázusz p4v8x-x került bele 768MB ddr rammal, mást nem tudtam neki összevadászni a pult alól. Win összeszedte magát, drivereket lefrissítettem.
Lényeg. Jobb gépet adtam vissza papíron, de a hölgy azóta mondogatja, hogy az előző gyorsabb volt.. Röhej...
De ez meg sokat elmond arról, hogy anno az a K7-es széria miért volt überkirály cucc
-
Hequila
őstag
válasz
GrandeP #16555 üzenetére
Hozzám tavaly nyáron egy GPU hibás HD4870 X2-est hoztak több alkalommal. Legalább háromra emlékszem, és mindhárom esetben más volt a gazdája.
Gondolom az egyik nemhiábaszületett eladta a másiknak, majd a másik - látván, hogy a csodakártya hibás, - próbált vele engem lehúzni. -
mongi
senior tag
Hasonló esetem nem régről:
Legjobbak a próbagaros gépek a zaciban.
Ott gyorsan egy pillanatra bekapcsolják, bejön a win logó,netalán még elindul a winampon valami, majd gyorsan power off a gépet, mert "sajnos pont lemerült az akku és most nincs már idő feltölteni mert zárok".
Szopás kapcsoló ON.
User dumát beveszi(marhajóésbaromiolcsónadomféláralatt50%-al), persze hogy megveszi, mindezt péntek délután zárás előtt 5 perccel. Hazaviszi, töltő feldug, nem tölt... Bekapcs nuku.Hozza másnap a gépet hozzám, megnézem, töltő csere egy sajátra, hátha az a ludas.
Cseh tévé effektus: cseh kép, cseh hang...
Mondom 90% töltő elektronika hiba esetleg alaplapos, viheti vissza, mert többe fájna megcsinálni, mint a csodaszerzeménye értéke. Szentségel, anyáz, őt nem verték át, majd elviszi máshoz, mert én nem értek hozzá...Szopás kapcsoló dupla ON
Visszamegy a rétinéger "kereskedőhöz"...
Elhajtja a "kereskedő", hogy az márpedig nála még jó volt, be is kapcsolt...Pár napra rá ismét besunnyog a boltunkba,nézelődik, meg nem szólal, majd odasutyorogja hogy nincs-e valami rendes használt notim olcsón, sikerült elpasszolni a hibásat...
-
GrandeP
addikt
válasz
ati012 #16554 üzenetére
Nekünk két hete volt egy olyan h egy fehér fujitsu laptop, amit már biztosító is legariztatott és mi is megjelöltünk h car, került be 3szor , 3 különféle embertől, h nem ad képet....
Negyedik alkalommal, meg még egy ugyanolyannal h kettőből csináljunk egyet...Csak azért nem írtam be, mert mi se akartuk elhinni....
Némelyik ember szempillantás nélkül átbassa a másikat.. -
ati012
őstag
Tegnap lomtalanítás volt a városunkba.
Ma jött hozzánk p2-es laptop, sd-s p4-es gép.Mind a kettő azt mondta hogy fel kéne turbózni, nem mindig kapcsol be. Grátisz: tegnap vettem.
-
tserrof77
őstag
válasz
Ry0K3N #16544 üzenetére
Vudu2.. na egen. Az legalább már TÉNYLEG tudott 3D-t Nekem anno egy Tseng ET6100 volt egy V1-essel összekötve. Azon nekem minden ment. Igaz, egy 453MHz-re felhúzott AMD K6-266 dolgozott mögötte
Anno az első AGP-s kártyák közül a jónevű kis S3 Trio 3D-re talán még emlékeztek. Na, az mindent tudott, kivéve 3D-t
Erről mindig a halálos 4-es jut eszembe, 2000-es évek elejéről...:
Amptron alaplap
Cyrix processzor
Voodoo Rush vga-kártya
éééss.... win95 OSR2Na, ez a konfig mindenre jó volt, csak használatra nem. Garantált kék halál hegyek
Sőt, ha esetleg egy lct-szériás Quantum hdd-n volt az egész, akkor még az adataid is garantált halálra voltak ítélve.
mod: Ja, és NE feledkezzünk meg vargyána és tsa nevű cccodáálatossz tápegységnek nevezett időzített bombáról és füstgépről...
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #16539 üzenetére
Negativ, orosz billzeteken a US kiosztas is fel van festve a cirill mellett.
Mondjuk a cirill kiosztasnak akkor sincs sok koze a QWERTY-hez, total mashol vannak rajta az angol ABC-nek megfelelo gombok, mint az amerikain/europaiakon.
Litvan exkollega pl. valami alternativ kiosztast hasznalt, amin az amerikai A gombra tette az orosz А-t, B-re a Б-t, kulonben meghulyult volna, amikor egyik pillanatban meg velunk levelezett angolul, masik pillanatban meg az orosz fejlesztoket rugdosta oroszul.
(Litvanok alapbol latin ABCt hasznalnak, nem cirillt.) -
nyunyu
félisten
En a *-gal vagyok igy.
Itthon Ergo4000-en sosem talaltam, hogy magyar kiosztason hol van, igy mindig a numerikus *-ot hasznaltam.
Ezt a jo szokast a melohelyi egypalcas billzeten is megtartottam, csak akkor voltam meglove, amikor eloszor hazahoztam a laptopot, kulso billzet nelkul.
Azota tudom, hogy AltGr+kotojel a csillagEzt a laptop billzeten konnyu megnyomni, mert a ket gomb pont egymas alatt van, viszont az itthoni Ergo4000-en a jobb Alt 2 gombbal balrabb van, mint a magyar kotojelnek megfelelo /.
Ugyhogy itthon maradt a jol bevalt numerikus *.Ergo4000-en legalabb nagyjabol ugyanott vannak a gombok egymashoz kepest, mint egy hagyomanyos billzeten, csak azt volt maceras megszokni, hogy nem nyulkalunk at jobb mutatoujjal a T-ert, vagy ballal a Z-ert.
De ez a "sima" billzet hasznalataban nem akadalyozza az ember, sot mivel ranevel a helyes 10 ujjas hasznalatra, igy noveli a hatekonysagot. -
szumo
senior tag
válasz
nyunyu #16539 üzenetére
Én az otthoni és a benti billentyűzettel szívok rendszeresen, mert odahaza egy wave van ami ugye hajlított, és nekem nagyon frankón kézre is áll, míg idebent egy logitech 350 -es van. Nos ezen rendszeresen mellényúlok, mert ugyanazok a betűk máshová esnek, mint az otthonin, amin nem csak a wasd-t nyomkorászom.
-
cbmfan
senior tag
otthon második géphez egy mikrokapcsolós 5 kilós AT-s IBM szörnyűséget használok
-
cbmfan
senior tag
nem vagytok sehol
van egy brazil (portugál) és egy japán billentyűzetem is
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #16528 üzenetére
No, hát asszem nem kéne többet szekszelnem ha a párom megtudná, hogy nőkkel, bár lehet hogy szimplán így néznék ki:
-
tlac
nagyúr
hát elég fura ízlésetek van
-
gozso
őstag
kinai bill-nel vegzodik. az az igazi orgazmus
-
Beri
addikt
GrandeP, stol: Elhihetitek, hogy engem sem a feliratok érdekelnek. A US kiosztású billentyűzeteken hosszú a bal shift és nincs ott a gomb az í-nek.
-
cbmfan
senior tag
vagy csak egy kis suttyó hülyegyerek, aki vagizott a többi előtt. ez valószínűbb...
marhának sikerült pont középen telibe trafálnia a közepét. szépen bepókhálósodott az egész...
-
cbmfan
senior tag
bolt előtt jöttem el hazafelé, valaki erősnek képzelte magát, és már megint bezúzta a kirakatot. vastag biztonsági üveg plusz fólia, ezért bemenni nem tudott. főnököt hívtam, nem örült neki... nem két fillér egy kb. hat négyzetméteres üveglap cseréje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alcatel 1 2018 full dobozos + ajándék 16gb memóriakártya
- Eladó Xbox Series X Halo kiadású limitált,új állapotú gépcsomag.
- Sok garis hibátlan FSP Hydro G Pro 1000 W Gold Modular.Beszámítok.
- Eladó patyolat állapotú,Nintendo 64 Mario Kart és Super Mario játékaim.
- Bambu Lab P1P + AMS (Automatic Material System)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest