Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT.hu
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aventurium #3399 üzenetére
Van egy olyan opció, hogy interfész ellenőrzése (Hálózati központ -> Internet -> Smart WAN), elvileg az itt beállítottak szerint ellenőrzi az internetkapcsolatot egy online weboldal segítségével.
Ha úgy működik ahogy írod, és akkor is visszavált amikor valójában nincs is élő internetkapcsolat az adott interfészen, akkor az valószínűleg nem tervezett működés. Érdemes lehet jelenteni ezt a problémát, vagy tiltsd le az eredeti interfészre való automatikus visszakapcsolást. -
Aventurium
csendes tag
kéne egy kis segítség.
Van egy Synology RT1900AC routerem és a fő netet a "Sagemcom F@st 3686AC" eszköztől kapja és a Failover netet meg a "huawei 4G e3372h-153"-tól.
Az eddigi tesztelések alapján tökéletesen működöt az átváltás a 4G modemre. (WAN-ból kábel kihúzás)
A héten volt az első éles teszt mert a telekom központjában volt hiba így a modem nem kapott jelet így nem volt net.
Az átváltás elsőre sikerült de amire nem gondoltam a "Sagemcom" 2 percenként újraindult így minden 2 percben vissza dobta a kapcsolatot mert a kábelt újra érzékelte.
Persze újra ellenőrizte a kapcsolatot és mivel nem volt rajta net újra átdobta a 4G modemre.
És ezt ment kb 1 órán keresztül ami élezhetetlenné tette a a netetbelehet azt állítani hogy ha a kábel újra érzékeli akkor ne dobja át automatikusan csak ha van rajta net?
-
Ano
senior tag
válasz
hsrasus #3397 üzenetére
Hááát már működik de nem volt 1szerű ...
Ugye én nem használtam a router "Windows file services" részét, így azt elsőnek be kellett kapcsolnom ... így már rá tudtam csatlakozni és nyomtatni is nyomtat ...
Vagy esetleg lehet másképpen is összekapcsolni a PC-vel?
Illetve még olyannal bajlódok (perpill még eredmémytelenül), hogy andoidos eszközről nyomtassak ... de ez még nem jött eddig össze.
-
allein
addikt
Sziasztok. RT2600AC routerem van, szeretném beállítani, hogy a wifi minden este 11:00-kor lekapcsoljon és reggel 7:00-kor bekapcsoljon, van erre mód? Sehol nem találtam ilyen opciót.
-
Ano
senior tag
Köszi a választ!
Gondolom mivel otthoni környezetről van szó és hogy a család nem itt lakó tagjai esetleg hozzáférjenek dolgokhoz, így elegendően biztonságos nekem a TLSv12 / AEAD / AES128-GCM ...
Bár elmondásod szerint a DHE-RSA-AES256-GCM nagyobb biztonságot ad, de gondolom jobban le is terheli a routert és a klienst is, vagy rosszul gondolom?
-
BeriJan
csendes tag
A Licenc hozzáadásosakor a Synology szerver foglalt üzenetet kapom napok óta.. Valamit nem jól csinálok?
-
-
Sanya
nagyúr
na behúztam az ingyenliszenszeket, de valószínűleg soha nem fogom használni. A synology NAS-omra 20 felhasználó tud egyszerre kapcsolódni, 30 maximális kapcsolattal..
-
Ano
senior tag
válasz
gyugyo79 #3381 üzenetére
Szóval a router által adott Synology VPN Plus szerver (azon belül is az SSL VPN) az biztonság szempontból megbízhatónak számít ... a sebesség nem annyira számít, hiszen általában úgyis akik bekapcsolódnak azoknak jóval gyengébb a sebességük, mint nekem ...
Akkor már csak egy kérdésem lenne a beállításokkal kapcsolatban:
Security level: SSLv3 vagy TLSv12
Encryption: AES256 vagy DHE-RSA-AES128/AES256 vagy EDH-RSA-DES-CBC3
??Kb lövésem sincs hogy melyik pontosan mire jó, így ebben kérnék még segítséget
-
gyugyo79
addikt
Ez szubjektív a részemről ezért nem feltétlen a nagy igazság
Én alap esetben a NAS-on futó VPN szervert használom L2TP -t Windowsos kliensről és amúgy biztonságos helyekről ahonnan első a sebesség, kevésbé biztonságosról+mobilról OpenVPN (AES-256-CBC/SHA512) -t és a routeren futó SSL VPN -nt használom a 443as porton onnan ahol tiltva van minden a 80/443 -at kivéve.Meg a WebVPN portálot a belső weboldalakhoz.
Ha kivesszük a képből a Kendek által megcsinált WireGuard -ot és csak a VPN Plus Server -ből kell ajánlani akkor kb a NAS-t kivonva ugyan ezeket használnám és ugyan így a rourteren (a L2TP előnye a kernel támogatás miatti kicsit kisebb terhelés és ezért nagyobb max sebesség)Ha nem vesszük ki a WireGuard-ot és pláne ha hivatalos lenne (tehát supportálná a Syno) lehet azt javasolnám, főleg mobil eszközre a a L2TP/OpenVPN helyett ...
-
Ano
senior tag
Nézegettem a VPN-eket, hogy mik a lehetőségek az RT2600ac-ban ...
Létezik a "Synology VPN Plus" szerver meg az "egyéb" vagy más néven Standard VPN szerverek mint az SSTP, az OpenVPN, az L2TP és a PPTP.
Melyik mire jó vagy ajánlott?
Perpill a Synology félét állítottam be ... kifejezetten tetszik, hogy webes felületen kell authetikálni és ott működik a kettős azonosítás is!
De itt is van egy csomó beállítási lehetőség, amit nem tudok, hogy melyik a jobb/erősebb/védettebb ...
Van erről valakinek valami ajánlása? -
Dolphine
addikt
Van leírás a VPN telepítésre, illetve arra, hogy mire érdemes használni? Most ismerkedem csak a VPN-el!
-
Ano
senior tag
NA szóval kérem szépen. Habár már mások is írták, hogy flottul működik a MESH, de ígértem korábban nektek egy céges (CISCO) VPN-es videókonferenciás tesztet, így megcsináltam.
Az útvonal a szokásos volt:
Kiindulás a Mesh router 5GHz
---> majd felmentem az emeletre ahol átváltott a fő routerre 5GHz-re
---> majd lementem vissza az alsó szintre és bementem a spájzba (itt a legszarabb a térerő) és átváltott a Mesh routerre és 2,4 GHz-reBár volt 1-1 röccenés, de ez még akkor volt amikor még el sem indultam, így ez betudható mint normál működés, de egyébként mozgás közben semmi, de abszolút semmi nem volt tapasztaható!
Szóval ez a teszt is: PASSED
-
Stanley-B.
őstag
válasz
ArthurShelby #3372 üzenetére
ahogy Kendek is írta, örökre megmarad (mintha megvennék 10 dollárért/ licensz).
RT2600-nál max. 20db, a másik két modellnél 10-10db hozzáférési licensz lehet összesen.
Ez egy elég jó ajánlat amúgy ha ki van használva a VPN, mert 20db licensz 200 dollár lenne alapesetben (én pont a napokban akartam venni 4-5 db-ot). -
válasz
ArthurShelby #3372 üzenetére
Ezek szerint a most behúzott ingyen licencek örökösek maradnak. Viszont fontos infó, hogy ezek az adott router-hez vannak kötve, vagyis nem vihetőek át másikra.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Stanley-B. #3370 üzenetére
A regisztrálni lehet csak szept 30-ig, vagy a licenc tart addig?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Aventurium #3364 üzenetére
Köszi meg is "vettem" mind a 2-höz (1 db site to site meg 19 vpn hozzáférés) a maximumot
-
Stanley-B.
őstag
válasz
köszi!
be is húztam összesen 37db vpn plus licenszt + 3db site to site licenszt. -
hsrasus
aktív tag
válasz
ArthurShelby #3367 üzenetére
ha ugyanaz volt a WIFI név, nem volt szükség külön autentikációra, de ahogy írtam is az átváltás nem volt valami megbízható jellemzően csak akkor működött, ha valamelyik eszköz közelébe kerültem,és közben még megszakadt a kapcsolat is.
-
válasz
ArthurShelby #3366 üzenetére
Alapból jár a router-ekhez egy darab szabad licenc, amivel egyszerre egy felhasználó csatlakozhat az SSL VPN, a WebVPN és/vagy az SSTP VPN segítségével. Ha szükség van több felhasználó egyidejű csatlakozására is, akkor az már fizetős.
Ezenkívül van még a Site-to-Site VPN is, ami a 30 napos próbaidő után teljesen fizetős. -
ArthurShelby
addikt
válasz
hsrasus #3365 üzenetére
Igen, ezt a fajtát ismerem én is. Ennél a roamingnál ott megvan a windows féle le/föl csatlakozás. Ezt a terültet még én is ugatom, de elvileg a legtöbb időt ilyenkor az autentikálás visz el.
De a roamingra ott ezt a választ kaptam:
"A roaming láthatatlan jól beállított AP-kon is. Nem írogatja a kliens, hogy lecsatlakozott volna."
"A roaminghoz egybefüggő hálózat kell ami lehet külön AP-k központilag menedzselve, és mesh is."
"A roaming lényege, hogy a központi kezelés miatt ne kelljen újra-authentikálnia teljesen a másik AP-re. Így jóval gyorsabban át tud csatlakozni." -
ArthurShelby
addikt
válasz
A VPN PLus miben más/jobb, mint más vpn (openvpn, wireguard)?
-
hsrasus
aktív tag
válasz
ArthurShelby #3363 üzenetére
Pont emiatt gondolom azt, h a barangolás nem ugyanaz, mint a mesh. Az a baj, h már nem esküdnék meg rá, de mintha csináltam volna régen ilyen tesztet, h régi AP-t belőttem ugyanarra a névre, más csatornára a ház más pontján és figyeltem, h működik-e az átváltás. A semminél jobb volt, mert ha nagyon közel voltam az egyikhez átváltott, de nem volt az igazi, azért is hagytam a francba és inkább reapeterekkel oldottam meg a kiterjesztést.
A tévedés jogát fenntartom -
Aventurium
csendes tag
Sziasztok,
mától ingyen meglehet venni a VPN Plus licenceit.
[link] -
ArthurShelby
addikt
válasz
Stanley-B. #3362 üzenetére
Ez az ubiquiti topikban jött elő, hogy minek a mesh, nekem barangolás kell (de ők sem tudták a kérdésre a választ).
Asus-nál annyi van (még a mesh előtti időkből), hogy van egy ú.n. barangolás asszisztens, amit ha engedélyezel be lehet állítani hogy milyen jelerősség után dobja el a klienst a router.De ahogy látom ez a barangolás elég össze-vissza terület. A roaminghoz van szabvány is, amit a kliensnek támogatnia kell (802.11k/v/r). De van az Ubiquiti-nek is saját (zárt kódú) Unify Fast Roaming-ja (itt a kliensnek nem kell tudnia semmilyen szabványt), ami még béta állapotban van.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
ArthurShelby #3361 üzenetére
igen asusnál nincs, meg úgy általánosságban is sokkal-sokkal jobban konfigurálható a vendéghálózat a Synology routereken mint Asuson szerintem.
Feltételezem ugyanazt takarja a kettő, gondolom az Asus barangolásnak nevezi, legalábbis Synology anyagokban nem rémlik hogy láttam volna ezt a megnevezést. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Stanley-B. #3360 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
"nálam ki van kapcsolva, de természetesen továbbmegy a vendég wifi is"
Erre azért kérdeztem rá, mert asus-éknál nem így van.
"sajnos nem használható benne az usb ha mesh pointkent van használva"
Ez asus-nál is így van.
Közben kutakodtam és egy kérdés merült föl bennem: Mi a különbség a mesh képesség és a barangolás képesség között? (elvileg mindkettőnél "seamless" ap váltás van) -
Stanley-B.
őstag
válasz
ArthurShelby #3352 üzenetére
nálam ki van kapcsolva, de természetesen továbbmegy a vendég wifi is.
Így van, vezeték nélküli kapcsolat esetében van egy külön 5ghz-es sáv az MR2200-ban a routerek közti kapcsolatra.
sajnos nem használható benne az usb ha mesh pointkent van használva, sőt ami azt illeti az egész SRM sem érhető el ilyenkor rajta. -
Pubszon
veterán
NAS-on megy az OpenVPN szerver, működik is, de csak külső hálózatból.
Belső hálózatból nem.
Miért?
RT1900ac -
-
-
Én egyelőre semmi ilyesmit nem vettem észre, pedig pl. torrentezés miatt gyakran le van fullra terhelve a feltöltésem. Eddig ez nem befolyásolta a weboldalak betöltését, ezzel akkor volt utoljára problémám amikor még töredéke (min. két nagyságrend) ekkora volt a netkapcsolat sebessége.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Stanley-B. #3350 üzenetére
Ezt otthon használod, vagy céges környezetben?
Ahogy látom még egy huawei stick is rá van dugva (nincs a véletlenre bízva).
Itt a vendég hálózat ugyanazon az alhálón van, vagy csak tűzfal szabályokkal választják szét a kettőt? Illetve a vendég wifi is tovább megy a mesh node-ra?
Vezetékkel és wifi-vel is összekötheted a meshnode-okat?
Mikor az mr2200ac mesh node-ként funkcionál, akkor arra pl még ugyanúgy tehetsz pl egy pendrive-ot? -
libit
tag
Udv!
ma vettem eszre - eddig ez nem volt -, hogy ha van feltoltes (pl. emailben nagyobb meretu melleklet) akkor a bongeszoben a weboldalak nem birnak betoltodni.a szolgaltatom tulterheltsege (bar szombat delelott?) miatt lehet, vagy maga a router (RT2600ac) szorakozik?
(nem allitottam rajta semmit, restart utan ugyanaz) -
Stanley-B.
őstag
válasz
ArthurShelby #3320 üzenetére
én is csak ajánlani tudom, ebben a felállásban használom egy ideje, vezetékes backhaul van, újraindítva sosincs semmi, atomstabil, 0-24-es terhelés, load balance 2 szolgáltatóval, VPN, stb, tehát van használva rendesen, kb. 50-60 kliens van rajta egyidőben általában, vezetéken és anélkül vegyesen.
Ezzel a teljesítménnyel/stabilitással véleményem szerint az Asus nem, csak max. az Ubiquiti tud versenyezni otthoni körülmények között (kb. ezen az áron).Videós tesztekhez kapcsolódóan: én Facetime-mal rendszeresen használom, zéró kiesés van. Ha van rá mód, a vezetékes backhaul ajánlott.
-
Ano
senior tag
válasz
ArthurShelby #3347 üzenetére
Csináltam Viber videóhívás tesztet is (bár nem tudom, hogy ez most lokális hívásnak számít-e ha ugyanazon a wifi-n vagyunk mindketten, vagy azért kimegy a netre is az adat) és indavideo tesztet is a már fentebb említett "útvonalon":
Semmi akadást vagy megszakadást és leállást nem tapasztaltam ... frankón vizsgázott mint a korábbi teszteken is láthattuk márSzerk.:
Majd még 1 tesztet fogok csinálni, ami tuti érzékeny minden apró baromságra ...
- Céges laptop VPN-el kapcsolódva a céges hálózatra és videokonferencia hívás a kollégávalItt azonnal ki fogja dobni ha valami gebasz van, mert látni fogom a VPN újracsatlakozást, ha nem tetszik neki a node vagy band váltás ...
-
ArthurShelby
addikt
-
Ano
senior tag
válasz
Pubszon #3342 üzenetére
Direkt nagy filmet választottam és folyamatos ~5MB/sec körüli áttöltés volt a laptop és a NAS között.
De csináltam egy youtube-os tesztet is ugyanezzel az útvonallal és ott se tapasztaltam ilyet, illetve akkor már csináltam egy ping-es tesztet is, ha már nem hiszitek el, hogy jól működik a dolog
Packets: Sent = 133, Received = 133, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 38ms, Average = 3ms
Érdekességként jegyezném meg, hogy a "kiugróan" magas 38 ms körüli érték csak nagyon ritka volt és nem a node váltásoknál jelentkezett!
Eddig nem tapasztaltam fennakadást ... és továbbra is Mesh 5GHz --> fő router 5GHz --> Mesh 2,4GHz volt az "útvonal"
-
Ano
senior tag
válasz
ArthurShelby #3324 üzenetére
Nos, leteszteltem neked a Synology Mesh-t ilyen követelményekre.
NAS-ról indítottam egy filmet amit laptopon néztem a VLC-n DLNA szerver segítségével, azaz belső hálózaton teszteltem.
Közben telefonon applikációban néztem, hogy a laptop mire és hogyan csatlakozik.
Kiindulás a Mesh router 5GHz
---> majd felmentem az emeletre ahol átváltott a fő routerre 5GHz-re
---> majd lementem vissza az alsó szintre és bementem a spájzba (itt a legszarabb a térerő) és átváltott a Mesh routerre és 2,4 GHz-reSemmi röccenést, akadást vagy megállást nem tapasztaltam. Tökéletesen vizsgázott a Mesh system ebben a témában
A film egy 18 GB-os 1080p HDR film volt 5.1-es hanggal ... a NAS nem tud transzkódolást, szóval direktbe tolta az anyagot a laptopra!
-
Nálam ilyen sem volt még, a router folyamatos üzemideje átlépte a 100 napot.
Persze ez sajnos köszönhető annak, hogy igencsak megritkultak a frissítések. Szóval egyrészt jó, mert tök stabil, de másrészt meg vannak azért panaszolt hibák amiket javítani kellene. -
Ano
senior tag
Nekem egy HTC U11+ om van és leginkább ezzel teszteltem volna és ezen figyeltem hogy nem akar váltani, de a laptopoknál úgy tűnik mégis jól van beállítva mert azok szépen lassan felcsatlakoztak 5GHz-re ...
Ami viszont továbbra is gond, hogy nem tudok nagy adatsűrűségű (4K + HDR) filmeket nézni a TV-n, mert most már az sem hajlandó felcsatlakozni az alsócsatornás 5GHz-re Smart Connect esetén és 2,4 Ghz-en csak valami 10-11MB/sec a max kapcsolati sebessége a TV-nek, ami pont nem elegendő (13-15, de néha kell a 17-18 MB/sec is a folyamatos lejátszáshoz ...), viszont olyat meg nem lehet beállítani a MESH rendszerben, hogy csak dual band legyen a Smart Connect és mondjuk az alsócsatornás 5Ghz-es band-et hagyja meg külön SSID-nek
-
Ezt a jelenséget sajnos én is tapasztaltam, és ezért is tettem le az intelligens csatlakozás funkcióról. Nálam a mobileszközök egy része tökre jól működik, a másik része pedig nem vált vissza 5 GHz-re.
Most is tettem egy próbát. A Qualcomm-os telóm teljesen jól váltogat, ha véletlenül nem is lépi át a határt, akkor is nagyon rövid időn belül visszavált 5 GHz-re. Ellenben a Huawei tabletem egyáltalán nem vált vissza. Csatlakozáskor 5 GHz-re áll, de ha eltávolodom akkor 2,4 GHz-en marad mindaddig amíg kézzel újra nem csatlakoztatom. -
Ano
senior tag
Tehát ha jól értem és a fenti beállításokat veszem alapul, akkor ha egészen közel megyen a routerhez, akkor a 2,4 GHz-en ha 2 dBm a térerő (egészen az antennához tettem a telefont), akkor át kellene váltania az 5GHz-re ... de nem teszi! Ha véletlenül hajlandó az 5GHz-re csatlakozni és eltávolodom a routertől, akkor szépen átvállt 2,4-re, de vissza nem akar menni! ... nem értem ... most is az asztalomon van és 24 dBm a térerő és nem vált vissza az 5Ghz-re ... ezért kértem, hogy segítsetek értelmezni, hogy hogyan is kellene ezt jól beállítani ...
A 802.11r és a 802.11v már az általad leírtaknak megfelelően volt beállítva.
Szerk.: Sőőt ... most egyik 5Ghz képes eszköz se hajlandó felkúszni az 5Ghz-re ... mind a 2,4 Ghz-en csücsül ... de miért??
-
Ezek küszöbértékek, és ha átlépi a jelerősség vagy a terhelés a beállított határt, akkor átvált.
Értsd, ha -X dBm alá csökken az 5 GHz jelerőssége (távolodsz a router-től), akkor átvált 2,4 GHz-re. Fordítva pedig ha a 2,4 GHz jelerőssége -Y dBm érték fölé megy (közeledsz a router-hez), akkor átvált 5 GHz-re.
A terhelés-eloszlás szerinti pedig még egyszerűbb. Ha a terhelés N% fölé megy, akkor átvált a másik sávra.Az optimális működéshez engedélyezd a 802.11r-t, de emellett tiltsd le az intelligens csatlakozás funkciót azon eszközök esetén amelyek nem támogatják a 802.11v szabványt. Különben a régebbi eszközök elveszthetik a kapcsolatot.
-
válasz
Pubszon #3331 üzenetére
Vannak azért ezzel kapcsolatban követendő szabványok, és a gyártók közötti átjárhatóságra is van törekvés. De ehhez idő kell, mert egyelőre mindenki gyorsba megcsinálta, és ezek még nem futottak ki. Másrészt pedig ez egy drágán eladható új dolog, és egy darabig még nem lesz érdekük a keresztkompatibilitás.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Pubszon #3331 üzenetére
Ahogy én látom még mindegyik gyártónál gyerekcipőben jár a szabvány, a támogatottság meg még márkán belül is össze vissza van.
Pl asus-nál az ac87u nem kapta meg a támogatottságot, de az ac68u igen, de még egy szimpla falbadugós repeater (rp-ac55u) is megkapta (ebből látszik, hogy nem hardveres, hanem szoftveres-értsd gyártói akarat- korlátja van).
Érdekesség, hogy az ac56u sem kapta meg (hardverileg nagyon hasonlít az ac68u-ra), de egy CFE módosítás után, az ac68u fw-ét fölflashelve már támogatott. [link]
Ugyanígy nem fair synology-tól, hogy az rt1900ac nem kapta meg, míg az mr2200ac igen. -
Pubszon
veterán
Ez nagyon szomorú, lehetne pedig egy közös szabvány mint például IP kameráknál az ONVIF.
Az RT1900ac mellett van egy másik router (N300/AC867) kint a műhelybe AP-ként, kábelen csatlakozik a hálózathoz. Sok 10 ezerbe kerülne hogy ez MESH hálózat legyen. Nem éri meg, inkább átcsatlakozok rá ha ott vagyok kint. -
Udiaki
csendes tag
Ezek a MESH rendszerek csak saját márkás eszközzel működnek ? Tehát hiába van egy TP-Link (vagy bármimás) AP-m azzal nem fogom tudni összekötni a 2600AC-mat ?
-
Ano
senior tag
válasz
ArthurShelby #3324 üzenetére
Még nem tapasztaltam ilyet, bár tény, hogy mobilról nem szoktam nagyon videózni ...
Majd meglesem holnap. -
betyarr
veterán
válasz
ubiquiti ap-ket nézted már? [link] én elég jókat olvastam az ap-k közötti barangolásról.
-
Ano
senior tag
válasz
Egy ideje tesztelgetem már ... jelenleg csak 1 db MR2200ac-val van kiegészítve a fő router, de összességében jól dolgozik ... igaz hogy csak itthoni használati adatokkal tudok szolgálni, bár van összesen 20+ eszközünk vegyesen, szóval azért van is rajta némi terhelés
. A routerek kábeles összekötése erősen ajánlott, hogy meglegyen mindenhol a lehető legnagyobb sávszélesség.
A "térerő" nekem megfelel, így szinte mindenhol van elegendő belőle (3 szintes ház), de majd kelleni fog még1 MR2200ac, hogy egséges legyen a hálózat, mivel van egy plusz kisház (2 generációs), így már tényleg teljes lesz a lefedettségünk az egész épületben és a kertben is mindenhol!
Próbáltam manuálisan külön SSID-kel is és most full autoban azaz "Smart Connect"-el használom, de igazából nem találtam sok kivetni valót, kivéve, hogy amikor MESH-be rakod a rendszert a fő routeren az 5GHz csak a magas azaz a 100-as és afölötti csatornákat hajlandó használni ...
Összességében jó kis cucc ez, bár szerintem drágán mérik, de ugye kinek mire van lehetősége (pénze)
-
válasz
Ahogy olvastam (nem csak itt), leginkább ott szokott a gond lenni vele, hogy egyszerűen nem vált át a klienseszköz a közelebbi router-re. De ez szerintem a kliensen is múlik, hogy mennyire modern és milyen szinten támogatja ezt a barangolást.
-
Sefter
veterán
válasz
Eddig egy valaki próbálkozott vele innen a topicból, szídta...nem jött be neki
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
A synology mesh rendszere mennyire működik jól?
Én egyelőre asus routereket használok, de a mesh (aimesh) része nálam nem mindig a legjobb, kíváncsi lennék, hogy a synologynál mi a tapasztalat. -
A router-eket csak a fizikai kikapcsológombbal lehet áramtalanítani, illetve külsőleg. Ha utóbbi előtt logikailag állítanád le, akkor használd az általános parancsok egyikét; poweroff, halt, shutdown -h now. Kiadás után várj pár percet aztán biztonsággal lelőheted az áramot.
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott egy RT2600AC router. Sajnos az élet úgy adta, hogy a párocskám egy nagyon nehéz időszakon van túl, 3 műtét 2 és fél hónap alatt, egyelőre külön szobában alszunk. Ebből kifolyólag éjszakára lekapcsolok minden elektronikai kütyüt, NAS és router is. Nas-t ki lehet kapcsolni webes felületről, akár telefonról is. A routerhez nem találok kikapcs opciót
csak gombról tudom lekapcsolni?
-
Sajnos semmi hír ezzel kapcsolatban, szóval továbbra is az RT2600ac a flagship. Elvileg majd az SRM 2.0-val várható valami, de, hogy mikor az jó kérdés. Még 2018 végén hozták szóba, aztán azóta semmi. Látszólag kevesebb erőforrást fordítanak most a router-ekre, de lehet, hogy azért mert ezeken dolgoznak.
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Lassan aktuális lenne egy router csere, most rt1900-am van.
Megszoktam már a rendszert, maradnék márkán belül.
Van valami hír új fejlesztésről synologynál? Wifi 6 ? -
gyugyo79
addikt
Normál esetben nem is kellene. Én is csak azért ismerem ezt mert volt anno olyan tervem, hogy egyszer rászánom magam, hogy automatizálom a NAS -ról LE tanúsítvány átadását a routernek és ott ez lett volna az utolsó lépés miután a másolások megvannak
Most inkább meg vissza felé lenne értelme de mivel a 7.0-val beígérték a NAS -ra is a wildcard tanúsítványt nem éri meg időt áldozni rá ... -
gyugyo79
addikt
2. -án volt a LE forduló nálam így most bukott ki, hogy a tanúsítvány megújult a VPN plus alá jól be is rakta DE a konfigurációs felület alá nem vagy is be berakta csak nem indította azt a service-t újra, hogy már a jót használja (így az lejárt tanúsítvány hibát dobott). Újra indítás után az is jó lett ....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest