Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rsf
senior tag
Mac address szürés csak wifin lehetséges!
Ez azért elég nagy öngól a synologynál. -
rsf
senior tag
Sziasztok.
Tudtok valami megoldást arra a problémára, hogy a Safe Access alól ne lehessen kibújni a mac address megváltoztatásával?
Vezetékes kapcsolatról van szó.
Mert e-nélkül a safe access igazából semmit sem ér!
RT6600ax em van.Köszi
-
rsf
senior tag
Sziasztok.
Lassan beüzemelem az RT6600ax-et egy öreg RT1900ac-t fog váltani.
Meg szeretném tartani az anno létre hozott DDNS címet. Át tudom vinni az új routerre?
Nem szeretnék újat csinálni. Igazából mindent szeretnék megtartani a routeren kívül.
Köszi előre is. -
rsf
senior tag
-
rsf
senior tag
válasz
szapeboy #4734 üzenetére
A nyákon és az összes integrált áramkörön megtalálod a gyártási évet és hetet. Ezzel elég jól be lehet lőni hogy mikor rakták össze a gyárban a routert.
Az alkatrészekre nem jellemző hogy évekre/hónapokra bespajzolná a gyártó. Persze egy bolt polcán ettől még várakozhatott a termék hónapokat.
De kiindulási alapnak elég lehet ennyi is.
Üdv. -
rsf
senior tag
Én is átmegyek lassan Asus-ra. Csak a Synology-s DynamikusDNS-s sajnálom nagyon.
Nem lehetne átmenteni valahogy?
Gondolkoztam hogy megtartom, de az AiMesh miatt a 2. routernek is Asusnak kell lennie.
Szóval az 1900-ast piacra dobom majd.Mennyi lehet a jelenlegi piaci értéke?
Azért sajnálom hogy nem tudok(nem lehet) a Synology vonalon maradni...
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
felho001 #4302 üzenetére
Én semmi problémát nem tapasztaltam a frissítés után.
De van egy olyan gondom már egy ideje(kb 1 éve), hogy néha a wifi nem működik, látja az ssid-t a teló csatlakozni is tud, de nem jön be semmi vagy nagyon lassan.
Aztán megjavul. Gondolkodtam, hogy nyomok egy alaphelyzetbe állítást és újból beállítok mindent. Mióta megvan még sosem nyomtam neki, pedig azóta jópárszor frissült már.
Vki tapasztalt már ilyet?
Üdv. -
rsf
senior tag
Úgy látom, hogy a bejelentett 1.2.5-8225 verzió az utolsó az RT1900ac-hoz.
Lassan le kellene cserélnem, de az RT2600 már elég öregecske és eléggé felment az ára. Nem tudom, hogy érdemes lenne-e még egy olyanba beleugrani?
Új szériákat nem jelentett be a Synology?
Tetszenek a szolgáltatásai, a mobil appja stb. ezért nem szívesen váltanék másra.
Üdv. -
rsf
senior tag
-
rsf
senior tag
Sziasztok.
Váltottam internet csomagot 300Mb-ről 1000Mb-re.
De a letöltési sebességem nem nagyon változott csak a feltöltési nött meg kissé.
A T-s ONT PPPOE passthru üzemmódban van a saját RT1900-asom tárcsáz be.
Jelenleg 170Mb / 210Mb-et mérek. A csomag 1000/1000 és 300/50 a garantált.
Lehet, hogy a Routerem elérte a határait?
SafeAccess fut rajta, de semmi más extra nem.
Vagy mi lehet a probléma?
Köszi. -
rsf
senior tag
Nálam is voltak gondok pár hete a szolgáltató szerint(t-home) náluk semmi gond nincs.
Aztán csatarendbe állítottam egy épített Nas-t a régi Zyxel helyett, akkor vettem észre, hogy nagyon lassú a hálózati másolás sebessége. A Cat5e kábeleket lecseréltem S-FTP-re azóta helyreállt a rend.
Szóval simán lehet nálad is vmi kábelezési gond. Nálam pár helyen a 230V mellett fut az ethernet kábel.
A héten meg bővítek 1000Mb-re a mostani 300Mb-ről.
Remélem a kis RT1900AC-am bírni fogja..
Üdv. -
rsf
senior tag
Még mindig néha megáll a net, hívott a szerelő, de azt mondta, hogy ha saját routerem építi fel a kapcsolatot akkor nem nagyon tud mit csinálni.. Mit vizsgálni..
Csináltam egy ping vizsgálatot.
Az egyik batch file a router ip címét 192.168.1.1-et pingelte.
A másik batch file a google dns ip címét 8.8.8.8-at pingelte.
Az eredményeket egy txt. file-ba mentettem.
A vége ez lett:Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 4325, Received = 4325, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 4ms, Average = 0msPing statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 4225, Received = 4220, Lost = 5 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 3531ms, Average = 242msSzóval kifelé elveszett 5 pakett.
Ez jelentheti azt, hogy egyértelműen kifelé van bajom ?
Köszi.
-
rsf
senior tag
Köszi mindenkinek!
Beállítottam így majd kiderül mit mutat.
De közben este bejelentettem a hibát a T-homenál. Azt mondák hogy látják hogy néha megakad a netem így felvették a hibát.. Mondjuk ettől még lehet, hogy a router csinálja a szakadást és ezt látják az adat forgalomban.
Van egy Nas is itthon..
Üdv. -
rsf
senior tag
Közben rájöttem, hogy az Internet Led azért nem világít az ONT-on, mert a routerem építi fel a PPPOE kapcsolatot az ONT passtrough üzemmódban van.
Most lefrissítettem a router fw-t manuálisan az 1.2.3-ra minden beállítás megmaradt működik minden szépen.
A net akadozás továbbra is fennáll. Véletlenszerűen néha megakad a net pár mp-re.
Figyelem mi a helyzet a frissítés után..
Más.
Korábban már 2x előfordult, hogy router újraindítás után nem ment a wifi, kikapcsolódott a routerben.
Vissza kellett kapcsolni..
Másnál is volt már ilyen?
Üdv. -
rsf
senior tag
Sziasztok.
Mostanában néha elmegy a Net itthon pár percre.
Meg akartam nézni az 1900-asom logjában, hogy most a router vagy a szolgáltató modemje szórakozik.
De nem nagyon van semmi a logban..
Hogyan lehet beállítani a routert, hogy logoljon ilyen eseményeket?
Köszi. -
rsf
senior tag
Azt meg lehet oldani a routerrel hogy az egyik pc-n szűrje a torrentet?
Üdv. -
rsf
senior tag
Megkapta a frissítést az 1900-asom. (upd.5)
De a telóm azóta(reggel) nem megy fel a wifire, mintha nem lenne jó a jelszó.
Pedig tuti jót tudok, kínomban megnéztem a router felületén is.
Az asszony telóján meg van wifi..
Mi lehet ez???
Üdv. -
rsf
senior tag
Az miért lehet, hogy 3 napja kapom az emailt, hogy 10 percen belül indul a router a frissitést követően.
De még mindig az xxx.upd2 fogad?
Valamiért nem megy fel az upd.4 az RT1900AC-ra.
Üdv.. -
rsf
senior tag
Tegnap beléptem a routerbe a pc-ről nagy nehezen, mert annyira be volt lassulva, hogy 1 perc kellett neki, hogy képernyőt váltsak a felületén pl.
Nyomtam neki egy restartot azóta ismét jó..
Ezek szerint az ütemezett ujraindítás nem lenne hülyeség neki. 12 nap uptime volt benne.
Üdv. -
rsf
senior tag
Mostanában nem mindig sikerül belépni a DS router alkalmazással a router felületére.
Azt írja, hogy ellenőrizzem a router hálózati kapcsolatát és IP címét....
Ha belépek az account.synology.com-on ott meg minden rendben van és a távelérések is működnek a router mögötti eszközökön.
Mi lehet a probléma?? -
rsf
senior tag
válasz
Dolphine #1793 üzenetére
Nem. A syno nem engedi. Az eddigi routereim igy voltak .
A Saját osztott 192.168.1.1-1.50 ig a szolgáltatós meg 192.168.1.60-100-ig.
De a Syno szól, hogy a tartományok átfedik egymást ezért ő átáll másra. [link]
Ha ilyenkor nyomsz egy OK-ot akkor nekem a Syno átáll 10.0.4.1-re. -
rsf
senior tag
-
rsf
senior tag
válasz
felho001 #1783 üzenetére
Hát ez az..
Nálam most az a baja, hogy 192.168.1.1 van ott de nem tudja pingelni ..
De még jó hogy nem tudja mert a szolgáltató egysége 192.168.0.1-en van. Mondjuk elötte 1.1- volt.
Nálam is a Syno tárcsáz be, minden működik rendesen.. Csak hibás WAN portot reklamál és nem tudom miért nem áll át a 0.1-re..
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
felho001 #1774 üzenetére
A T-homes ONT hw resete után sikerült a PPPOE passtr. bekapcsolni. Az IP-t is beállítani benne a 0.1-es tartományba.
Minden működik úgy mint eddig, de!
Azt látom, hogy megint reklamál a Syno, hogy a WAN porton van egy 192.168.1.1-es átjáró ami meghibásodott mert nem tudja pingelni..????
De ilyen nem lehet, mert a T-s ONT már 192.168.0.1-en van.
A PPPOE WAN oldal rendesen működik.
Ez miért lehet és mit csináljak hogy ezt kiverjem a fejéből?
Újraindítás már csináltam párszor.
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
hackeeeee #1770 üzenetére
Vmi nem okés néha megakad a net.
A szolgáltató eszközének a logjában:
- Incorrect Modem credentials was provided at login from 192.168.1.65 Ezt kapja a Syno a Wan portján de nem PPPOE kapcsolat van beállítva neki.. Nem tudom milyen login van itt.
-The WAN DHCP client process has failed on Vlan 36 Ez meg két percenként bejön..
Ezt sem tudom, hogy mi lehet..
Vmi ötlet? -
rsf
senior tag
Sziasztok
Bekötötték a T-sek a 300-as netet és mellé az ipTV-t + kaptam egy sagemcom fast 5655v2 HGW-t.
Csak sajnos alapból IP ütközés van a Syno routeremmel. Ha meg a Sagem csodán átállítom az ip-t 192.168.0.1-re akkor nem enged belépni a webes felületre!!!
Ezen a T-s fickó is csodálkozott. Ha ráküldött egy factory resetet akkor meg vissza állt az eredeti állapotba és ilyenkor be is lehet lépni.
Az az érdekes hogy 2.1-re nem engedi átállítani magát..
Így marad az, hogy a synot állítom át 2.1-es tartományba, de igy az összes eszközömet is át kell majd állítanom.
Ezt nem nagyon szeretném..
Jelenleg működik a rendszer a STB a sagemcom-on van a többi eszköz a synon, csak a syno 10.xxxxx ip-t oszt az ütközés miatt igy nem mennek a port forwardok és nem érek el kintről semmit.
Lenne vmi jó megoldás a problémámra, hogy ne kelljen minden eszközömet átálligatni?
Köszönöm előre is.
Üdv. -
rsf
senior tag
Sziasztok.
RT1900ac -t mekkora net sebességig érdemes használni.
Sosem gondoltam volna, de ott van a ház elött a T-home optikája 2000Mb-ig..
Jelenleg 300Mb-ben gondolkodok jelenleg 30Mb van.
Köszi. -
rsf
senior tag
Azt meg lehet csinálni a routerral, hogy egy eszközön ne legyen net, de a viber müködjön?
Szóval minden tiltva legyen, de a netes hívás működjön.
Köszi. -
rsf
senior tag
válasz
gyugyo79 #1183 üzenetére
A 2. képen azt látom, hogy van 2 aktív interfészem.
Az 1 az a PPPOE kapcsolat miatt van ami a Syno routerben van beállítva. Látszódik is egy T-home-os átjáró.
A 2. aktív meg a T-Home-os modem/routerből jön.Mert ott is be van állítva egy PPPOE kapcsolat. Az ott beállított cím látszódik átjárónak .
A két kapcsolatnak 2 külső különböző IP címe is van. Ez régen is így volt!
Ami más, az az, hogy ez a router látja a 2. kapcsolatot amit eddig egyik routerem sem látott, ezért nem volt gondom eddig.
ÜDv. -
rsf
senior tag
-
rsf
senior tag
A DHCP foglalásnál kétszer indítottam fizikailag újra a DVR-t de nem kapta meg a megszokott IP címet.
Aztán újraindítottam a Routert de akkor sem kapott új IP-t.
Ezután ismét újraindítottam a DVR-t na ez után már megkapta az új IP címet.
Érdekes ez a tegnapi probléma.
Nem értem, hogy miért lát a router egy PPPOE-WAN és egy WAN portot is. Ráadásul a kettő közé lehet állítani terhelés megosztást is.
De lehet, hogy azért, mert jelenleg a T-s modem is be van jelentkezve és a Syno is a PPPOE pass-through miatt. Ilyenkor 2 különböző publikus IP címem van..
Üdv. -
rsf
senior tag
Annyi még, hogy a szolgáltatói modem/router LAN1-ére van kötve a saját routerem a LAN2-meg közvetlenül jön az asztali gépem mögé ahol 2db ethernet port van.
A Lan2-t nem használom, csak ha baj van a routerrel, mert arról nem látom a belső hálót és az csak 100Mbites.
Ezért látszódik a fenti képen a két eszköz, mert a kép készítésekor a PC a Lan2-re volt dugva.
Az a baj, hogy nem tudom elfogadtatni sehogy..
Szóval mik a javaslatok?
Állítsam el a modemben a DHCP tartományt?Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
Itt lesz a baj.. Eddig mindig dd-wrt-t használtam.
Start IP...1.10 és max 50 users.
Itt meg 128 a vége és lehet hogy összeér a két tartomány.
Mondjuk azt nem értem, hogy a syno miért látja a szolgáltató routerét mikor az PPPOE pass-through módban van? És a Syno az 1-es portjára van dugva.A képen látható 192.168.1.254-et is feldobja a Syno átjáróként??
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
Most értem haza..
Ott minden rendben!
A szolgáltatói modem úgy van beállítva már 5éve, hogy a PPPOE kapcsolatot átengedje így az a routerben van beállítva. Jelenleg is a T-Home-os felhasználói név/jelszó az RT1900-ben van beállítva.
Erre mondtad a bridge módot?
Kutakodnom kell, hogy be tudjak lépni a modembe..
Üdv. -
rsf
senior tag
Feléledt a router, de
Nem értem, hogy miért nem tudok a helyi hálónak 192.168-as ip-t adni?
Ha ezt állítom be akkor szól, hogy ütközés lesz és hiába okézom le a 10.0.... -val indul el.
Annyit találtam, hogy az Internet fülön van egy DNS kiszolgálók manuális konfigurálása és ott van egy alternatív DNS kiszolgáló mező amin 192.168.1.254-et látok.
Ezt nem tudom honnan szedte gondolom ez miatt gondolja, hogy ütközés van..
Már nyomtam neki egy hw resetet is, hogy hátha én állítottam el vmit, de nem...
Az SRM a legújabb van rajta.
Mit rontottam el?
Köszi. -
rsf
senior tag
Na megrendeltem az RT1900AC-t!
Mysoft, raktáron, de csak egy hét múlva fog megérkezni.. -
rsf
senior tag
Én new zealand-on használom a routeremet. Annó azt ajánlották.
Igaz nem synology, mert még nem vettem meg mert nem sürgős.
Üdv. -
rsf
senior tag
válasz
Multibit #997 üzenetére
Pár dolog van amit használok, de eddig csak cfw-ben találtam meg. Mondjuk sosem adtam 20eFt-nál többet routerre. Jelenleg egy Asus N18u-t használok nagy megelégedéssel 2015 óta dd-wrt-vel probléma mentesen.De most kellene egy Ac-s router max 50 ért, így találtam meg ezt a synologyt. Azt láttam, hogy nincs rá dd-wrt. De azt is láttam, hogy nagyon sokat tud és folyamatos a supportja ezért nem ragaszkodom a mókoláshoz. Mondjuk lehet, hogy hiányozna a 10éve megszokott felület.
Hogy megelőzzem a kérdést, hogy milyen speciális dolgokra van szükségem:
-Rekláms/weblap szűrés
-Wifi automatikus kikapcsolása éjszakára
-A gyerek összes kütyüjének/gépének részletes net szabályozására.Naponként reggel/délután/este időszakok.
Hirtelen ennyi. Az Asus marad AP-nek.
Ja még annyi, hogy a router a padláson lenne, szóval nyáron 50 fok télen meg 0 körül..
Köszi a segítséget!
Üdv. -
rsf
senior tag
Sziasztok!
Szemezek egy RT1900ac-s routerrel. Váltanék ac-s routerre 50eFt-ig így találtam meg ezt a tipust.Létezik vmi demó felület hozzá ahol szét lehetne nézni, hogy milyen beállításai vannak a routernek?
Létezik rá vmi custom fw? Mondjuk ehhez nem ragaszkodok, ha mindent tud a gyári ami nekem kell.
Nas funkciók nem érdekelnek mert van külön Nasom.
Köszi előre is.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- 3D nyomtatás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- CPU léghűtés kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest