Hirdetés
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aventurium
csendes tag
válasz
Aventurium #4987 üzenetére
Update:
A synology support törölte a hibás tűzfal szabályokat így végre újra lehet használni és szabályokat létrehozni illetve menteni. -
lange04
csendes tag
válasz
Aventurium #4909 üzenetére
Nekem 300-as UPC/Vodafonos netem volt, tökéletesen működött eddig (pedig használtan vettem), digi 1000-es net most kifogott rajta, úgyhogy routerként elengedtem a kezét, vettem újat, access point-ként majd még használni fogom...
-
Magnat
veterán
válasz
Aventurium #4099 üzenetére
Csak annyit?
Lehet, h a netszakadás is a terhelés miatt van, ki tudja ... mondjuk fura, h a telekom nem oszt új címet egy sima router restart után ...
-
Magnat
veterán
válasz
Aventurium #4096 üzenetére
Mindenesetre érdekes sztori, gondolom majd idővel a requestek is eltűnnek.
-
Magnat
veterán
válasz
Aventurium #4094 üzenetére
Hát igen, akkor könnyen lehet, esetleg próbáld meg a szolgáltatói eszközt áramtalanítani, hátha kapsz egy új ip-t és megszűnik a dolog. (Mondjuk ettől még a DNS-t kifelé ne engedd dolgozni)
-
Magnat
veterán
válasz
Aventurium #4088 üzenetére
Szia,
jól értem, h kifelé is nyitva volt a port a dns szerveredre?
-
Aventurium
csendes tag
válasz
Aventurium #4038 üzenetére
próbaképpen feladtam egy újabb jegyet hogy hátha össze tudják hasonlítani a problémás debug fájlt a reset után generálttal. Hátha találnak valami furcsaságot.
A 30 nap tesztelgetés alatt sosem kértek live testet de most olyan ember kapta a jegyet aki többet csinált volna de sajnos ezt írta:unfortunately I could not find the reason for this behaviour in the old debug-file.
For that we would need to investigate on hte Livesystem on the Router, but since it works now that should not be necessary.
If you have more questions, please do not hesitate to contact me again.Így hogy most minden működik már nem tudnak semmit sem tenni.
Ha mázlim van akkor sosem jön elő ez a lassulás de ha mégis akkor tudok erre hivatkozni hogy live ellenőrzést kérek -
ArthurShelby
addikt
válasz
Aventurium #3878 üzenetére
Közben megoldódott, csak nem értettem miért csak az admin/root felhasználóval lehet ssh-zni (mikor a legelején next-next finishnél létrehoztam egy saját admin jogút). Illetve a root felhasználónék (aminek a webuin a neve admin...) mi az alap jelszava, miért kell valami újra megváltoztatnom (amint ez megtörtént minden ment rendesen).
Viszont ezután nagyon könnyedén fel tudtam tenni a wireguard-ot. Az elején volt egy kis gubanc (néhány alkalmazás nem szerette a 10.7.0.0-es alhálót), de mostanra már normalizálódott minden. Dec 3-án növekszik a netem 500-ról 1000-re, de ami a lényeg, hogy a feltöltésem is megduplázódik (20-40), kíváncsi vagyok akkor milyen lesz.
A wifi-je egyelőre gyengébb az ac68u-hoz képest, igaz még nincs olyan jól (magasan) elhelyezve, mint elődje (rövid a táp vezetéke), így a tv mögött van árnyékban, szóval ez még változhat (viszont idegesítő most, hogy relatíve könnyen szakad az 5ghz-es wifi).
Más: Hogy lehet beállítani, hogy mutassa a le/fel sebességet, mint itt?
Illetve a vpn plusz licenc begyűjtése annyi, hogy letöltöm/megnyitom az app-ot, vagy más teendőm is van? -
felho001
tag
válasz
Aventurium #3855 üzenetére
-
felho001
tag
válasz
Aventurium #3852 üzenetére
egyenlőre ez a válasz jött: külön kezelik a jegyeket vicc!!
Dear customer, Thank you for your feedback At the moment your case is in our development. I will contact you if I have any news. The other ticket will be processed separately. -
felho001
tag
válasz
Aventurium #3850 üzenetére
köszi hivatkoztam is rá
az enyém az ez: #2650387 - 2020-11-03 -
gyugyo79
addikt
válasz
Aventurium #3850 üzenetére
Király vagy. felho001 így már tudsz hivatkozni arra, hogy másnál is ugyan ez a hiba stb stb. Ha megírod te is a jegy számodat akkor arra is lehet hivatkozni annak aki még bejelenti vagy már bejelentette de nem halad jó irányba az ügye.
Szurkolok nektek (és örülök, hogy nálam nem jött elő mert tudom milyen a Syno supporttal főleg az elején )
-
válasz
Aventurium #3825 üzenetére
Kiszámolgattam:
29: 13089857 13107502 GIC twd +17645
179: 7847527 8057553 GIC eth0 +210026
180: 5650772 5863643 GIC eth1 +212871meg megnéztem nálam is egy speedtest-es méréssel:
144: 87838108 87908438 0 GIC 68 Level wifi0 +70330
177: 71395991 71402308 0 GIC 90 Level wifi1 +6317Nálad az eth0 és az eth1 amik kiugróan magasak, nálam ilyenek nincsenek is (de RT2600ac-n szerintem ezek a segédprocit használják). Hanem nekem a wifi0 és a wifi1 amik kicsit több megszakításokat hoztak össze (gondolom mert azon keresztül mértem).
Szóval egyértelműen a hálózatkezelésnél van valami komoly probléma nálad. A ~200 Mbps letöltés áramlása megeszi a procit, ami én úgy gondolom, hogy a NAT-olás miatt lehet. -
válasz
Aventurium #3822 üzenetére
Így már látszódik, hogy a kernelszintű soft IRQ, ami fullra leterhel egy processzorszálat. Azért nem kettőt, mert minden megszakítás egy maghoz van rendelve.
A cat /proc/interrupts parancsot ha kiadod mérés előtt, majd utána is, akkor a két CPU0 oszlopot össze lehetne hasonlítani, hogy hol nőtt jelentősen az érték. -
gyugyo79
addikt
válasz
Aventurium #3822 üzenetére
Ha a ksoftirqd ott van a lista elején az már nem jelent jót. Az oka, mármint a kiváltó ok amit elég nehéz megtalálni.
A Synonak kellene írni minél több olyannak akinél a hiba előjön. -
válasz
Aventurium #3819 üzenetére
Itt valami kernel thread megeszi a procit, csak nem látszódik, hogy pontosan mi. Ha megnyomod az F2-t, akkor beállítható (Display options) a detailed CPU time, ne legyen hide kernel threads, és mehet a different threads color is. Akkor pontosabban látszódik, és elvileg a listázásnál is mutatni fogja, hogy mi az a folyamat ami leterheli, ha CPU% szerint csökkenőbe rendezed.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Aventurium #3812 üzenetére
azért közben bejött egy pandémia, és mostantól egyre többen lesznek otthon és távmunka, távoktatás fog működni ismét. Emiatt lecsökkenhet a sávszél. Debrecenben UPC-s vagyok a belvárosban, nappal 300 megabit, éjjel 550 megabit megvan.
RT1900AC
Safe access és minden szirszar leállítva, csak router. Minden másra ott a nas -
eszakas
őstag
válasz
Aventurium #3808 üzenetére
Nálam biztos sokszor előfordult már. Nem tudom hogy ez a DIGI miatt van-e de csak azóta van amióta optika van.
-
válasz
Aventurium #3631 üzenetére
Köszi, fel is raktam. A VPN Plus Server és Threat Prevention csomagokat utólag frissíteni kell, addig nem fognak működni. Utóbbinál persze sikerült megint elszúrniuk valamit, a Beállítások -> Eszköz alatt nem mutatja az eszközöket, hanem azt írja, hogy Nem sikerült a szükséges erőforrások betöltése. De ezen felül minden jónak tűnik.
-
Aventurium
csendes tag
válasz
Aventurium #3584 üzenetére
Minden elismerésem a synology-nak kijött az új frissítés SRM 1.2.4
Nem gondoltam volna, hogy a failover hibámat ebben már javítják is.
"Fixed the issue where interface failover cannot function properly when either of the WAN interfaces is disconnected." -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Aventurium #3586 üzenetére
Nekem ipv6 megy, nem tapasztaltam ilyet.
ISP? Nekem Telekom van.
-
Aventurium
csendes tag
válasz
Aventurium #3404 üzenetére
Még nem kaptam választ a synology-tól de kaptam kölcsön egy switchet, hogy kiküszöböljem a kábel érzékelésből adódó hibát.
Az eredmény meglepő az elején volt egy kis hálózati probléma de 4x indult újra a modem és ezalatt stabilan adta a 4g a netet.
Így most már biztos, hogy kell egy switch ha Telekom koax modemmel akarja valaki használni a failovert.
Ha szerencsénk van ezt orvosolják majd egy frissítésben. -
válasz
Aventurium #3472 üzenetére
Ha van valamilyen Transmission vezérlő app, akkor az is jó lehet ha pl. Entware alá felrakod hozzá.
-
válasz
Aventurium #3439 üzenetére
Ezek csak maximum a reklám tartalmát tudják blokkolni. Ahhoz, hogy a reklám helye is eltűnjön, már a böngészőben kell aktiválni egy reklámszűrőt (pl. Vivaldi-nak van beépített). Szóval pl. a felugró YouTube-os reklámok kerete is ugyanúgy megjelenik, csak üres. De így is zavaró, és külön be kell zárni.
-
bkiky01
senior tag
válasz
Aventurium #3401 üzenetére
Egy ilyen kategóriájú routernél az ember elvárná, h prioritás legyen a wan1, de tényleg csak akkor kapcsoljon vissza, ha van is rajta net. Én is jelezném gyártó felé..
-
válasz
Aventurium #3401 üzenetére
Jah, lehet egy switch már elég lenne.
-
válasz
Aventurium #3399 üzenetére
Van egy olyan opció, hogy interfész ellenőrzése (Hálózati központ -> Internet -> Smart WAN), elvileg az itt beállítottak szerint ellenőrzi az internetkapcsolatot egy online weboldal segítségével.
Ha úgy működik ahogy írod, és akkor is visszavált amikor valójában nincs is élő internetkapcsolat az adott interfészen, akkor az valószínűleg nem tervezett működés. Érdemes lehet jelenteni ezt a problémát, vagy tiltsd le az eredeti interfészre való automatikus visszakapcsolást. -
gyugyo79
addikt
válasz
Aventurium #3364 üzenetére
Köszi meg is "vettem" mind a 2-höz (1 db site to site meg 19 vpn hozzáférés) a maximumot
-
Stanley-B.
őstag
válasz
köszi!
be is húztam összesen 37db vpn plus licenszt + 3db site to site licenszt. -
ArthurShelby
addikt
válasz
A VPN PLus miben más/jobb, mint más vpn (openvpn, wireguard)?
-
válasz
Aventurium #3296 üzenetére
Azért működik, mert így van jól beállítva. A csatlakozó kliens kap egy 172.21.0.x IP-t, és most engedted a tűzfalon, hogy a router saját SRM címéhez (192.168.1.1) hozzáférjen. Ha a többi eszközt is el szeretnéd érni, akkor ne csak az SRM-et add meg cél IP-nek, hanem az összeset.
-
válasz
Aventurium #3293 üzenetére
Ha a VPN kapcsolaton keresztül akarod elérni az SRM felületét, akkor a 8000 és 8001-es portokkal nem kell foglalkozni a tűzfal beállításánál. Csakis magát a VPN szervert kell kiengedni a netre, és a kliens VPN-es IP-címére tudod állítani a hozzáférést (ha külön van hozzá a virtuális interfész, mint az OpenVPN és a WireGuard esetén). Szóval kívülről belépsz VPN-nen keresztül a belső hálózatodra, és onnan éred el az SRM-et. Ehhez nem kell kiengedni az SRM portjait.
-
válasz
Aventurium #3291 üzenetére
Milyen beállításokat alkalmaztál, és hogyan néz ki az a tűzfalszabály amit használsz hozzá? Alapvetően a tűzfalon múlik a dolog, a cél IP címének SRM-nek vagy Az összesnek kell lennie ahhoz, hogy elérd a router-t a 192.168.1.1-es címen. De az is korlátozhatja ha kliens IP-tartománynak Guest Network van beállítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Politika
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest