Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
-
LOGOUT
Synology routerek

RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Papamaco
üzenetére
A Transmission telepítőszkriptjét azt javítottam. Annál az volt a probléma, hogy átnevezték az Entware-es csomagneveket.
A Gerberával az a probléma, hogy az utóbbi időben nagyon sokat frissítették a készítői. A csomagkarbantartók is frissítették az Entware-es csomagját, de jelenleg hibás. Egyrészt nem jó helyen keresi a konfigurációs fájlját, másrészt azért sem indul el, mert segfault-ozik. Így ezen egyelőre nem tudok javítani.A Plex még mindig oké nálam. Megint csak azt tudom javasolni, hogy teszteljétek a hard-float változatát, hátha ezzel kapcsolatos a probléma:
sh -c "$(wget -O- goo.gl/WDG9ih | sed s/neon/hf/)"
-
válasz
stevelawyer
üzenetére
Megpróbálhatod, de a jellegéből adódóan kétlem, hogy engedné használni egyszerre több eszközhöz is...
-
stevelawyer
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy routert és érdeklődnék, hogy használhatom-e a meglévő NAS QC adatait a routerhez is, vagy kell egy újat csinálnom hozzá? Előny/hátrány stb?
Köszönöm.
-
válasz
Papamaco
üzenetére
Az jó, mert a MiniDLNA az egyedüli, aminek a webes felülete csak mellékes infókat ad. A többinek pedig ez lenne a lényege.

A services_control.sh mit mutat azoknál amelyekkel probléma van? Pl. ha a Transmission az fut, akkor el kellene érned azon az IP-címen amin a MiniDLNA-t, csak a 9091-es porton (pl. http://192.168.1.1:9091). -
-
I2oli
tag
válasz
Papamaco
üzenetére
Kicsit régen jártam a routerben, de csak sikerült megtalálni

Magyar, pedig úgy emlékeztem hogy egyszer átállítottam volna valami más országra, ahol engedélyezett egy picivel az erősebb sugárzás is, new-zeland vagy valami ilyesmi rémlik, de ezek szerint vagy nem állítottam át vagy vissza raktam mert nem éreztem eltérést, régen volt

-
-
válasz
hsrasus
üzenetére
Ellenőriztem és teszteltem a Plex telepítőszkriptet Entware-es telepítési opcióval, de nem találtam benne hibát. Az emulált szoftverkörnyezetben rendben fut az általa telepített szerver.
Van beállítva neki elég nagy SWAP fájl?
Ha igen, akkor két dolgot tudok javasolni. Az egyik, hogy próbáld meg a neon helyett a hard-float változatot. Vagyis telepítsd ezzel a paranccsal:sh -c "$(wget -O- goo.gl/WDG9ih | sed s/neon/hf/)"
Ha ez nem segít, akkor próbáld meg tiszta telepítéssel:
mv /opt/var/lib/plexmediaserver /opt/var/lib/plexmediaserver_backup
-
I2oli
tag
válasz
Papamaco
üzenetére
Szia,
Nekem digi 1000/300 van itthon, a routerrel egy szobában kb 5-6 méterre ezt mérem mobilon, chrome böngészőbe futtatva de adblocker-t haszálva, emiatt van hogy a felső sávban jelzett sebesség a dupláját írja, mert a belső proxy-t is beleszámítja

Futás közben a vége előtt csináltam print screent:
a hivatalos speedtest result:
Maga a mobil egy p20 pro, ezt írja a wifi kapcsolatra:

a wifi beállítása, nekem smarton van, most hogy újra itt jártam már ezt is tudom

Tehát hacsak nem gyári hibás a cucc, ilyen sebességet hoznia kellene szerintem mindenkinek.
szerk.: amúgy a macbook pro-s képeiden 47-48% loss-okat ír, azt nem tudom miért vagy mi lehet, de az álmos könyv szerint nem egészséges
Üdv.
-
válasz
hsrasus
üzenetére
Köszi, hogy jelezted, holnap meg fogom nézni, hogy mi a baja. Folyamatosan frissítem ahogy jönnek az új verziók, de már nem szoktam leellenőrizni, hogy fut-e rendben. Viszont van hozzá emulált szoftverkörnyezetem, szóval elvileg ki tudom javítani.
Szólni fogok, hogy mire jutottam vele.
-
hsrasus
aktív tag
Sziasztok,
Frissítettem a PLEX-et a routeren, de azóta nem nagyon akar elindulni. Nem tudom, h valaki más is használja-e és neki működik-e? Csináltam már 2 újraindítást, és uninstall-reinstallt, de továbbra sem akar. Telepítés után azt írja fut, de ha megnézem Kendek control script-jével azt írja, h enabled stopped és hiába indítom el, mikor visszamegyek újra megnézni megint azt írja, h stopped.
Tudom, h Kendek-nek már nincs meg a router, de mivel még megtalálható itt, gondoltam megkérdem, h van-e tipped mi lehet a bibi?
Előre is köszi!
-
válasz
Papamaco
üzenetére
Hát ebből nem sok minden derül ki. Amit javasolni tudok, hogy tiltsd le az intelligens csatlakozást, és használj különálló SSID-ket az 5 és 2,4 GHz-hez. Ha Apple kliensről van szó, akkor az problémás lehet, mert többektől is olvastam már, hogy nagyon rossz Wi-Fi sebességet hoz ilyen eszközökkel. De nem vagyok biztos benne, hogy lehet-e ezen javítani valamivel a haladó beállítások alatt. Viszont érdemes lehet végignézni, olyan túl sok mindent amúgy sem lehet állítgatni.
-
-
Papamaco
tag
Sziasztok.
Ma lettem egy RT2600ac tulajdonosa. Alap beállításokig már eljutottam, de vannak dolgok, amik nem igazán tetszenek. A wifi sebessége elég botrányos, mind két sávon. 1000/250 netem van, wifin 5G-nél is max 140-160Mbps a sebesség letöltéskor, a feltöltési sebesség meg 230-240Mbps. Mi lehet itt a gond? Egy Redmi RM2100 routert cseréltem le, de egyelőre még azt a sebességet sem hozza, mint az. -
-
Repiv
tag
Tisztelt Kendek!
Ismét hozzád fordulnék segítségért. Frissítettem a router-t, mindent elfelejtett ami parancssoros beállítás volt.
Újra szeretném beállítani (swap,trim) a korábbi leírásaid alapján.
A swapfile1-et nem tudom létrehozni "invalid argument" hibaüzenettel.
(a #3145-ös leírásod alapján) -
Magnat
veterán
Csak a pontosság kedvéért, nem azért nem fogja meg semmi (mármint általában) a QC-t mert átmegy a Syno szerverein, hanem azért, mert amikor a kapcsolat felépül, az egy a nas irányából kifelé menő forgalom (a Syno szerveréig), aminél meg ugye nincs jelentősége sem a cnatnak, sem a port forwardnak.

-
ViBo77
senior tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
használt, magánszemélytől és mint kiderült van még rá gari is ...
-
ViBo77
senior tag
Van 2 db MR2200ac routerem. Szerintetek mennyiért lehetne eladni mostanság?
-
Szaraz
tag
Sziasztok!
nem boldogulok az l2tp-vel win10-en.
androidon simán beenged, de a win10 továbbra sem enged:
"the l2tp connection attempt failed because the security layer encountered a processing error during initial negotiations with the remote computer"
már mindent végig olvastam, valamit nem veszek észre. -
mtz81
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
A syno roternek wan portjának adj fix ip-t, és at az ip-t állítsd dmz-nek. Így minden bejő kérelmet a telekomos router automatikusan át fog irányítani a syno ruoterre.
A t-s routeren engedélyezd a vpn passtrough opciókat, töröld az összes portforward szabályt, és kapcsold ki az upnp-t. Én a dhcp-t is kikapcsolnám, meg a wifi-t is. -
válasz
ATM_automata
üzenetére
Persze [link]
PPTP - TCP 1723
L2TP/IPSec - UDP 500, 1701 és 4500 -
válasz
ATM_automata
üzenetére
Sosem volt dolgom ilyen Telekomos modem és router egyben eszközzel, így nehezen tudnék segíteni a beállításában. Egyedül azt tudom megmondani, hogy a portot kell átirányítani ahhoz, hogy kívűlről elérhesd a Syno router-en futó szervert. De ezen felül az is alapfeltétel, hogy legyen külső IPv4-es címed is, vagyis ne legyen szolgáltatói szintű NAT.
-
válasz
ATM_automata
üzenetére
A NAT a probléma, így igen, át kell irányítanod a Telekomos eszközön a VPN portját ahhoz, hogy csatlakozni tudj rá kívűlről. Hogy a QuickConnect ID az működik, abban semmi meglepő sincs, tekintve, hogy az a forgalom keresztülmegy a Synology külső szerverein.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Synology routeren VPN beállítás ügyben szeretnék segítséget kérni. Sajnos bent van az eszköz egy telekomos végberendezés mögött, amit egyelőre nem tudok bridge módba áttenni, mert ip tv van rajta + az ügyfél nem tudja az felhasználó névhez tartozó jelszót, így betárcsázni se tudnék az Synology routerrel.
Ami érdekes, hogy a Quickconnect id-k működnek, tehát a router és a nast is be tudom hívni böngészőből, de ha a beállított synology DDNS-re hivatkozva be akarok tárcsázni a VPN-be, akkor kiírja, hogy csatlakozás, majd a belépési adatok ellenőrzése, utána megint csatlakozás és a végén a csatolt képen látható hibaüzenet. Alapvetően PPTP vpn-t akartam használni, de L2TP-vel se megy. Elvileg ugyen ilyen beállításokkal vagy 2-3 helyen működnek VPNjeim, de itt most baromira nem akar menni, és csak ez.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond, esetleg a Telekomos végberendezésben állítsak be valami forwardot?
-
Semin
őstag
Búcsúzom a topictól, mert eddig tudtam várni AX-es Synology alternatívára.
Mivel nem érkezett meg, így egy ASUS TUF AX5400 lett az utód.További szép napot mindenkinek!

-
válasz
felho001
üzenetére
Egyetlen dolgot javítottak, a mesh hálózattal kapcsolatban. Nincs semmi ok, ami miatt bármit is elronthatna, szóval szerintem bátran telepítheted. Bár az is igaz, hogy sok értelme sincs, vagyis bőven elég ha megvárod amíg magától felajánlja. De ha ott virít, akkor nyugodtan rábökhetsz.

-
felho001
tag
sziasztok, valaki felrakta már az új srm 2. updatet? működik minden rendben a 2600ac routeren?
-
válasz
Steady74
üzenetére
Nálunk 2 syno eszköz van, egy MR2200ac és egy RT2600ac. Teljesen jól működnek, a MESH hálózat is szuper, a két egység vezetékes kapcsolatban van. A 2600 régi helyére került a 2200, nem tapasztaltam jel gyengülést, kb 75 nm fed le. Megbízható eszközök, újraindítgatni sem kell, beállítottam azóta megy szépen. A házban van wifiről mennek a klímák tv-k, robotporszívó, "okos" cuccok, laptopok telók. Nekem megvolt már a 2600 amellé vettem egy 2200-t.
Ahogy én látom az ára és az "öregsége" miatt nem igazán éri meg ettől a gyártótól vásárolni most.
Inkább Asus vagy egyéb más gyártó termékeit venném górcső alá. Ha most építeném ki a hálózatot, akkor én nem ezekben az eszközökben gondolkodnék. -
Steady74
addikt
Syno 1900-as routert használok a megjelenése óta. Synology NAS van a rendszerben, amiatt ragaszkodnék a Syno újabb routeréhez, de kérdés megéri-e váltani, várható-e wifi 6-ot támogató eszközük. Kétszintes ház, alsó szinten van a router, fent 2 db AC biztosítja a cirka 80nm teljes lefedését (gyerekeknek kellett a digitális oktatás miatt a második wifi hálózat). Az MR2200 eszközt hogyan képzeljem el? Tud AC módban üzemelni? A felső szintet lefedheti vajon? Okosotthon rendszer kiépítésén gondolkozom (redőnyök pl), az megfelelő lehet-e vagy keressek más gyártó más modelljét? Köszi
-
rsf
senior tag
Én is átmegyek lassan Asus-ra. Csak a Synology-s DynamikusDNS-s sajnálom nagyon.
Nem lehetne átmenteni valahogy?
Gondolkoztam hogy megtartom, de az AiMesh miatt a 2. routernek is Asusnak kell lennie.
Szóval az 1900-ast piacra dobom majd.Mennyi lehet a jelenlegi piaci értéke?
Azért sajnálom hogy nem tudok(nem lehet) a Synology vonalon maradni...
Üdv. -
-
yimm
aktív tag
Üdv.
Esetleg meg tudja mondani valaki, hogy milyen SD kártyát tud kezelni a router? SDHC , SDXC? Vagy bármelyiket?
Köszi -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok,
Gondolkodom van egy synology nas-m és gondolkodom venni egy routert is mellé.
Kiszemelt egy rt1900ac lenne. Wifi6-ra és nagyobb hatótávra jelenleg nincs szükségem, inkább a szoftveres támogatottság lenne a cél.(tartalom szűrés későbbiekben idő korlátozással)
Megéri-e még ilyen router venni vagy inkább nézelődjek hasonló áron (használt) kornkurens gyártók termékeinél?
Illetve van-e valami gyerekbetegsége?Köszönöm
-
Udiaki
csendes tag
Nem is az lenne az elvárás, hogy folyamatosan logolja hanem hogy egy ideig, mikor elindítod (pl max 1-2 perc)
Egyes mikrotik routereken van ilyen lehetőség, és át is lehet irányítani a forgalmat a gépen futó wireshark-ba és akkor már a router cpu-ja is bírná, akár több percen keresztül is.
(Tudom, akkor vegyek olyan routert
Nem akarok, csak tudni akartam, hogy esetleg a "miénk" is tudna-e ilyen szolgáltatást) -
Magnat
veterán
válasz
Mindreader
üzenetére
Arról nem is beszélve, h komoly teljesítmény és io (cache), no meg háttértár kell hozzá, h a teljes forgalmat olyan szinten logolja mint a Wireshark.
-
Udiaki
csendes tag
Most esik le, te most a naplózás funkcióra gondolsz ?
Hát az köszönőviszonyban sincs azzal mint amit pl a wireshark logol, és amire nekem szükségem lenne.
Nem csak egy ilyen naplócska kellene, ahol látom ,hogy ki logolt be vagy indult újra a rendszer, vagy, hogy a DDNS-t beregisztrálta.
Packet szintű, logokra lenne szükségem, de ez nem az
(erre viszont bőven elég egy usb3 pendrive is). -
mtz81
tag
Van forgalomfigyelés, logolni is tud, egy évre visszamenőleg. Azt hiszem html-be exportálható. De nem biztos, hogy annyira részletes amennyire szeretnéd.
Nekem alapból van benne egy gyors sd kártya (pendrive nem jó, lassú és lassul tőle a router), ext4-re formázva. Nem vagyok benne biztos, de ehez a funkcióhoz kell egy külső adattároló.
-
scream
veterán
Hali!
Azt valahogyan el lehet érni, hogy a sima 80-as és 443-as portokra a router IP-re hívva (http:routerip, https:routerip) ne legyen fwd a 8000/8001-re?
-
Udiaki
csendes tag
Sziasztok, képes az RT2600 arra, hogy a teljes hálózati forgalmat (minden belső hálón lévő gép forgalmát) sniffelje, és mentse le mondjuk egy wiresharkban megtekinthető (pcap) fájlba ?? Köszi
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok
A biztonsági mentésnek (RT2600ac) mi a fájl kiterjesztése?
-
válasz
Northlorien
üzenetére
A Synology akkor jó, ha ki akarod majd használni az extrákat amiket nyújt. Ha viszont csak egy sima de gyors router-re lenne szükséged, akkor inkább az AX58U amit javasolni tudok, gyári firmware-rel.
-
Northlorien
tag
Sziasztok!
A napokban meghalt az Asus rt-AC68U routerem, ezért most újra vásárlás előtt állok. Elég sokat gondolokodtam, hogy érdemes lenne-e 10gigabittes hálózatot kiépíteni, vagy sem, de végül arra jutottam, hogy valószínúleg nem, és teljesen jó lesz nekem még egy ideig a Gigabittes. Szolgáltató a Digi és gigabittes a net.
A jelenlegi konfigurációban a routerre egy Synology NAS, illetve egy 8 portos Tp-Link switch csatlakozott, a switchre pedig, konzol, tv, erősítő, hálózati lejátszó, illetve egy PC. Wifin keresztül 2 telefon illetve egy laptop. A 10gb-ben csak amiatt gondolkodtam, mert elég nagy fileokat mozgatok, és jobb lett volna egy gyorsabb NAS is, de igazából jelenleg túl drága lenne - csak megemlítem, hogy egyáltalán miért vetődött fel a dolog.
Három routert nézegetek jelenleg egy Asus AC86U-t, ASUS RT-AX58U-t illetve egy Synology RT2600AC-t. A jelenlegi Asusommal nem voltak tulságosan jó vagy kellemes tapasztalataim, a belassulástól egészen a "ha kikapcsolom a tv-t, nem megy a net", képtelen beállítani a pontos időt - ez mint kiderült ismert szoftveres bug - kaliberű problémákig. Merlin FW is volt rajta, de nem segített túl sokat, bár sokkal jobb volt és stabilabb mint a stock. A vásárlói értékelésekből azt szűrtem le, hogy mások is hasonló gondokkal küzdöttek az Asus routerükkel mint én.
A fentiek miatt gőzőm nincs, hogy merjek-e újra Asust venni, tudásban biztonság szempontjából a Synology volt az ami közel állt hozzá, illetve az is pozitívumnak számítana, hogyha nem kellene profi linux felhasználónak lennem, ahhoz hogy kezelni tudjam a hülyeségeit a doboznak. A synology ha jól emlékszem közel 30 ezerrel drágább, nincs tapasztalatom vele, ezért érdeklődnék, hogy hátha tudnátok ebben segíteni. Gyors, biztonságos hálózatot szeretnék, a fentebb írt mennyiségű eszközhöz, legmagasabb 85 ezres plafonnal. Mivel kevés eszközt használok wifin és azt sem kimondottan extra célokra az AC sebesség szerintem elegendő számomra, de meggyőzhető vagyok akár az ellenkezőjéről.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is. -
Sanya
nagyúr
Igen, de én nyomtam neki fr-t.
Egyébként néhányan írtátok, hogy a következő nagy frissítést nem kapja meg az 1900AC, de itt meg azt írja, hogy az SRM frissítési státusza teljes:
[link]ami meg azt jelenti, hogy
Teljes: Folyamatosan biztosítjuk a firmware- és szoftverfrissítéseket. Akkor most mi lesz? -
rsf
senior tag
válasz
felho001
üzenetére
Én semmi problémát nem tapasztaltam a frissítés után.
De van egy olyan gondom már egy ideje(kb 1 éve), hogy néha a wifi nem működik, látja az ssid-t a teló csatlakozni is tud, de nem jön be semmi vagy nagyon lassan.
Aztán megjavul. Gondolkodtam, hogy nyomok egy alaphelyzetbe állítást és újból beállítok mindent. Mióta megvan még sosem nyomtam neki, pedig azóta jópárszor frissült már.
Vki tapasztalt már ilyet?
Üdv. -
felho001
tag
Sziasztok a legújabb fw rendben van 2600-ra? nekem anno ugye volt sebesség problémám arra kaptam egy patch filet, vajon ez a javítás innentől benne van mindegyik verzióba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- EA Sports WRC '23
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Formula-1
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mivel nem érkezett meg, így egy ASUS TUF AX5400 lett az utód.