Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
A régi olvasók tudják, hogy runner 125 hónapokig vajúdott, mert olcsón akart venni prc 200-at.
De miután minden lehetséges forrást megvizsgált, és kiderítette, hogy hamisak, azt hiszem Tominál kötött ki.
Így nála senki nem tudja jobban, hogy mi a szitu a Tissot hamisítványokkal.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
-
Gabbana
aktív tag
-
young78
tag
Az órát 5 éve fotózták, mondjuk, tehát elvileg azóta apróságok változhattak-is volna (előfordul ilyen a Tissot-nál, a le locle 2 féle hátlappal ment), de sokkal valószínűbb, hogy a 2 fotón másképp törik a fény a mutatón...
foglalkozom a témával egy ideje, én is letöltöttem a képeket nagy felbontásban az eredeti helyről anno, ma már kép alapján csak azokat lehet felismerni, ahol annyira hülye az eladó, hogy saját, nagyfelbontású képet tesz fel a kamuról...
Van egy ilyen pl: http://tissotvatera.blog.hu/2011/07/09/ujabb_gyongyszem_a_vateran_ismet_druskoczine[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
Azt kell mondjam: tévedhetek, de még most is azt állítom, két teljesen különböző netes fotóról nem lehet eldönteni, hogy valamelyik hamis óráról készült-e, és ha igen, melyik is a talmi.
Az lehet (sőt biztos), hogy nem is egy olyan órabolt van, ahol kb. minden harmadik óra nem a hivatalos csatornákon keresztül érkezett, de hogy pont egy ilyennek a képét raknák a netre, azt kétlem.
De te teljesen biztos vagy a dolgodban, azt látom.
Legyen igazad, engem különösképpen nem foglalkoztat a dolog.
Én be tudnám szerezni az eredeti órákat, de nincs rájuk szükségem.
Aki biztos akar lenni a dolgában, rendeljen Jung Tomitól, vagy vállalja a kockázatot a remélt haszon reményében.
Uff. -
-
ans
aktív tag
A mutatók kérdésesek, de az lehet a fotózási különbségek miatt is, mert a lume nem annyira széles, mint a hamisítotton. Tehát a mutatókról a kép alapján nem tudom eldönteni, hogy eredetiek-e.
A többi ismertetőjegy szerintem inkább az eredetire hasonlít, ahogy a H-val jelzett dudor is megvan a galériás órán, alul látszik. A másodperckörnél a 15-ös szám pl határozottan vékony.
Gyanús viszont, hogy a dátum ugyanúgy 8.-a, ahogy a gyári fotón. -
seiko
senior tag
-
dmon
aktív tag
De elég géz mikor az alibaba-n megtalálod ugyanezeket az órákat csak cimke nélkül, vagy gyártathatsz magadnak shez márkásat a kínaiakkal, olyan szerkezetet raknak bele amit akarsz. Persze minimum rendelés van. De azért sztem gázak ezek az OEM katalógusból rendelt órák.
Egy jópár designer márka a kínai Longio-val gyártat. A Deep Blue is, meg sztem egy jópár német márka is. A Deep Blue úgy jött létre hogy először egy német brandet forgalmazott usa ban apanatime tulaja, majd mikoir megtudta hogy kivel gyártatnak kihagyta a láncból a németeket és közvetlen a gyárból rendelt, deep blue címkével. Volt is belőle harc.
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
A West End-ben a TUTU-nál 100ezer alatt van, a Helvetia-nál felette.
10-15ezer körül van a különbség.
A nagyker (swiss time) árat emel a csökkent bevétel kompenzálására, szóval ezután csak drágábbak lesznek az Orientek.
A TUTU honlapja elavult, a 22ezres Diver nem is kapható náluk, a többi is drágábban.
Volt még egy darab fekete Mako, 31ezerig jutottunk az alkudozásban, de 30-ra már nem mentek le.
A wr300-as Professional Diver-t már nem gyártják, aki nem vett 185ezerért, most bánhatja.A harmadik kép nem saját!!!!
-
seiko
senior tag
ez a specifikáció narketing célokra kiváló, amúgy szerinTem semmi jelentősége.
Régen az audio;cuccokra is ráírták a hifi din számot, oszt olyan szarul szóltak, hogy csak na! ;-)
Tetszik az Orient wr300, de maximum 100 ezret adnék érte.
A Mako Diver 31 ezerért viszont best buy! :-o -
dmon
aktív tag
Nézd meg mégegyszer hátha feltűnnek a részletek , az Antana (bár rendkívül kifinomult) de mégis kvarc óra.
A rugó által adott energiát részben delejjé alakítják, a frekvenciát quartz oscillátor adja az idő múlását pedig egy IC kalkulálja belőle, bár az ahogy az egészet (különösen a mutató mozgatását) megoldották az zseniális.Ugyanakkor egy Spring Drive ot sztem ne említsünk egy lapon egy mezei fröccsöntött műanyag tokos kvarcszerkezettel, még akkor sem ha valahol itt is a kvarc kristály rezgésén is múlik az óra pontossága. És kétlem hogy te egy SpringDrive szerkezetet megkapsz 50$ ért, de ha mégis akkor szólj mert nagy tételben vevő lennék rá.
Te 50$ os kvarc szerkezettel ellátott óráról beszéltél 1,5 millióért, én meg nem. Ráadásul azt is odaírtam hogy még az Antana-t is csak akkor venném meg ha tényleg lottó ötös után nem számítana a pénz, de még úgy is inkább egy tisztán mechanikus GrandSeiko.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
Te ezt írtad : "hogy a szélsőséges példánál maradjak: 1,5 milliót kérnek egy 50$ -os műanyag szerkezetes kvarcóráért."
Szerinted az Antana egy 50$ os műanyag szerkezetes kvarcóra ?
Legalább azt a kisfilmet megnézted amit belinkeltem ?Mondjuk odaírtam azt is hogy nálam is előbb játszana egy Grand Seiko, akár egy régebbi NOS állapotú darab még a "high beat" szerkezetes korszakból. A Grand Seiko-k minőségi követelményei keményebbek a svájci COSC speckónál.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
1,5 millió egy műanyag szerkezetes egyszerű kvarcóráért valóban nagyon durva (melyikre gondolsz ? ), feltéve hogy az nem tartalmaz kellő mennyiségű nemesfémet illetve drágakövet. Ehhez tényleg hülyének kell lenni, de hát sokan megveszik a Louis Vuitton tatyókat is milliókért, gondolom ezeket az órákat nekik készítik.
Abban is van igazság amit a reklámokkal kapcsolatban írsz, de akkor rolexet se vegyen senki mert ők is egy szekér pénzt költenek reklámra. Valahogy mégis eladnak évi közel 1 millió órát, és bizony ezeket már nem csak sznobok veszik hanem nagyon sok közülük, órákhóz valóban értő emberhez kerül.
És ha reklám, akkor a TAG ról már ne is beszéljünk, mondjuk ezt zömmel inkább sznobok veszik. -
dmon
aktív tag
Ezt a linket ismertem, tisztában vagyok a szerkezetek árával, a kvarcokéval is, éppen most készülök venni egy G10.791 et amit egy régi órámban akarok kicserélni mivel szegény meghalt, az órához viszont sok szép emlék fűz ezért (bár semmi anyagi értéke nincs már) fel akarom éleszteni.
Egyszerű kvarcórákról nincs is mit beszélni, csak játszósnak veszek ilyet magamnak max 100 ezerig, de az Antana azért hangyányit több mint egy mezei kvarc.Sztem óriási tévedésben élsz ha azt hiszed hogy egy óra az csak a szerkezet, és semmi nem érheti meg az árát csak azért mert lehet kapni fillérekért elvileg ugyanazzal a szerkezettel egy alulra pozícionált márkától vagy egy névtelen tokozótól (zéró innováció, labelprint céggel történő gyártatás) valami förmedvényt. Ezzel nem állítom hogy nem lehet kapni erősen túlárazott órákat ahol bizony elszaladt a ceruza, és egy jól hangzó névért sokat kérnek, csak azt állítom hogy bizony sok esetben meg van az oka annak hogy egy drága óra miért drága, és kár abban hitben ringatni magadat hogy 100 ért ugyanolyan órát kapsz mint 600 ért, mert ez az esetek többségében nem igaz.
Sokan még azzal sincsenek tisztában hogy pl az ETA a mechanikus werkeket különböző minőségi osztályokban (grade) ben szállítja és ezek között minőségben és árban is nagy lehet különbség. Persze ismerem a klasszikus dumát a haver által beszabályozott standard grade 2824 ről ami tutira hozza a COSC speckót.
És végig lehetne menni az óra minden apró részletén, a tok megmunkálásán, anyagán és minőségén, a gagyi OEM fémszíjakon szar zárral, a zafír vastagságán, a számlap és mutatók minőségén, milyen lume anyagot használtak és hol, stb ......
-
dmon
aktív tag
Miért, szerinted sok 1,5 guriga egy kvarcóráért ?
Nem csak a svájciak tudnak durván árazni, a jót és különlegeset mindenhol meg kell fizetni.
Mellesleg ha én nyernék a lottón simán megvenném ezt is, bár talán inkább egy Grand Seiko-t.
Addig maradok a középkategóriás svájciaknál. Bár ez is relatív, ki mit nevez középkategóriának. -
norbertb88
tag
az h egy óra 200vagy 300 m-ig vízálló teljesen mind1!
a 200m vízrezisztenciával bíró órában épúgy lehet vizisportokat üzni mint a 300m-esben!
Komolyabb merüléshez meg komolyabb óra kell (pl 600m hélium szeleppel!!!)
de azt is tudjuk, h a búvárok lent a víz alatt nem egy omegát seamastert fognak bámulni, hanem egy ilyen 8cm átméröjü utcai viseletre nem alkalmas csodakütyüt!
Szoval gyakorlati szempontból tök mind1, h 200 vagy 300.....és innetöl kezdve az ár szempontjából is!!! -
seiko
senior tag
ha már fotóztál órákat, akkor tudod, hogy egy tükrös fém felületen lévő luminova festékpötty érdekes fény-árnyék hatásokat mutathat.
még jó, hogy nem a lünettán, 12 óránál lévő jelzést hoztad fel példának.
volt már a kezemben 1-2 Steinhart (Robert), nem találtam kivetnivalót bennük.
a Monster-t kb. 40ezerért be lehet szerezni, természetesen gazdaságilag max. 30-at ér.
de mondjuk egy alap Seiko5 nem tud 200m-t.
az Orient nagyon szépen kidolgozott órákat gyárt, csak sajnos mostanában kezdi durván beárazni azokat, így próbálva meg presztízst teremteni a márkának. (a Seiko nyíltan vállalta ugyanezt az üzletpolitikát)
szép példa erre a legkomolyabb búvárórájuk (szvsz. ugyanolyan szerkezettel, mint a tied), ami nekem irtózatosan tetszik, csak nem majdnem 200ezerért!!!!
a képen lévő Orient árából 2,5 mellette lévő Seiko-t lehet venni! -
seiko
senior tag
írtam, hogy nem szkelet számlaposra gondoltam.
de szvsz. egy ETA2824 szerkezet szebben kidolgozott, mint az Orienté, megkockáztatom, stabilabb is.
a 22ezer Ft.-os automata Orient búvárhoz képest ráadásul drágának tartom a tiedet.
szerintem nagyon hasonló szerkezet dolgozik bennük.
Steinhart-tal mi volt a gond?
ha most én 74ezret szánnék egy karórára, akkor nagy valószínűséggel rányomulnék egy Certinára, igaz csak kapcsolatokon keresztül jutnék hozzá ennyiért.
vagy vennék egy Seiko Monster-t, a maradék pénzt pedig elinnám. -
Veron
addikt
Hi!
nem láttam, hogy írtál, bocs.
ha megérkezett az óra, akkor ebayen adni kell egy feedbacket az eladónak, de a fizetési tranzakcióval már nincs több dolgod. elment, ha minden okés, megkapja a pénzt. ha nem akkor meg verni kell a blattot, először nála, aztán az ebaynál-"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
soldier2
őstag
Pár napja idézett Seiko az órák pontosságáról, az eladás előtti beszabályozás fontosságáról. Érdemes elolvasni, nem magam fajta kezdő órabuzi írta. A lényeg röviden, hogy ezek az órák nem keveset állnak eladás előtt, és a szállítás alatti rázkódás is változtathat a gyári finomhangoláson. Tehát az óra finomhangolását igazság szerint közvetlenül a vásár megkötése után kéne elvégezni, amit legtöbb helyen nem csinálnak meg. Én pedig egyálltalán nem becsülném le a saját magad által végzett finomhangolást. Egy karóra, mármint a többségünk számára elérhető karórák igenis érzékenyek a hordásra, tartásra stb. Ugynakkor neked sokkal több türelmed van bajlódni a sajátoddal mint egy órásnak, ráadásul hordva teszteled. Így biztosan több időbe kerül a beállítás, de pontosabb eredményt lehet elérni. Az említett szerkezet igazából pár másodperc vagy perc alatt mondja meg, hogy az órád siet vagy késik, és hogy mennyit. Ehhez otthon napok kellenek. És itt jön a hátrányból az előny. Az eső statikus helyzetben teszteli az órát, és feltételezi, az eltérés stabil marad a második egy dinamikus teszt, jobban figyelembe veszi a hordás közbeni válltozásokat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
seiko
senior tag
Elég sok órám volt már, a legtöbbet én állítottam be.
Volt japán, és svájci is köztük elég.
Sok esetben egy műszeres beállítás jó alapot szolgáltatott a finomhangoláshoz, de a hordás közbeni állapotot nem tudja biztosítani.
Sem hőmérsékletileg, sem mozgásilag.
Állítom, hogy az Orient alap szerkezetei nem érik el mai svájciak minőségét.
A pontosság csak egy jellemzője a szerkezetnek, sok esetben nem is a legfontosabb.
Nagyon szívesen megnézném, hogy az általad említett extrém kicsi eltérés hogyan áll össze, véleményem szerint plusz-mínusz eltérések kompenzálják egymást.
Nekem volt olyan órám, ami hat hónap után is pontosan járt, de nappal késett 3-4 mésodpercet, éjjel sietett ugyanennyit.
Akinek a napi 10 másodperc sok, az vegyen kvarcot (egy ideig én is ezt tettem, de meguntam)! -
soldier2
őstag
Ez pont az én esetm. Nem mondom, hogy nálam nem számított az ár, de egyszerűen lehetetlen, vagy majdnem lehetetlen manufaktura szerkezettel 1 millió forint alatt svajci automatát kapni. Ez van. Az enyém valahol a két véglet között van, és nálam pl a tok döntött (a presztizs semmiképp, a Baume Mercier gyakorlatilag ismeretlen hazánkban. Külföldön persze més a helyzet). Ezek az órák már bizony ékszerként is elmennek. Ott pedig ugye senki sem csak az arany súlzát nézi. És bár képen a Tissot Visodate és a Mido Baroncelli is jobban tetszett, élőben azért látszik, hogy nem egy katógáriában vannak. Pedig tudtommal mindenikben ugyanaz az ETA szerkezet van. Na jo a TISSOT day date, szoval a kaliber ott talán még drégébb is. De amint már párszor írtam. Aki az óravásárlásban logikát keres, az nemcsak svájci automatát, de egyáltalán sváci órát nem vesz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Veron
addikt
Ez az okfejtés helyes, csak véleményem szerint nem helyénvaló.
Ugyanis ugyanez lelhető fel az informatika világában, mást ne mondjak pl. az Apple. Ugyanazt a technikát 1,5-szeres árszorzóval adják másokhoz képest. Vagy ott az autóipar, a Skodát olcsóbban megkapod, mint egy VW-t holott szinte csavarra megegyezik a két autó.
Egy termék esetében az ( ár != alkatrészárak összege ), nem szabad így vizsgálni ezt a témát. Sajnos el kell fogadni, hogy a presztízs, csomagolás, kiszolgálás, szervizháttér mind-mind jelentősen nyomot hagy az árcédulán.
Erre mondják, hogy a kereslet határozza meg a kínálatot. Ha majd senki sem veszi meg ezeket akkor az áruk is lejjebb megy."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
seiko
senior tag
én igyekeztem hasonló kategóriájú órékat összehasonlítani, igaz a Certina esetében nemaz üzleti árat néztem, hanem azt, amit el tudnék érni.
Abban biztos vagyok, hogy egy Orientért nem adnék 45-50ezernél többet.
Ahogyan egy Seiko automatáért sem.
Egy svájci eta-s automata már más tészta. Legalábbis az én szememben. -
seiko
senior tag
Nem tudok egyértelműen állást foglalni.
A Steinhart zafíros, és az ETA-2893 szerkezetét tartalmazza amit előszeretettel alkalmaznak a "nagy" nevek: IWC, Omega, Breitling, Tag Heuer, stb.
Minőségben jóval az Orient felett van, de hogy ez Forintban mennyit ér..................
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest