Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
válasz
JackFeryll #73415 üzenetére
Ahogy látom csak itthon olcsóbb a steinhart, cseheknél, lengyeleknél drágább. Amit írtok a riosról, lehet meg is van az oka miért.
-
young78
tag
Ott van pl a Mercedes, az E klasse, kb 1994-ig a világ akkor italán legmegbízhatóbb autója, az azt követő pápaszemes pedig az autógyártás szégyene, a Tissot is hozott ki olyan fejlesztéseket, amiket az idő nem igazolt, most ez az ébresztős ana-digi chrono, vagy épp az első generációs T-Touchok nem örök darabok, ez sajnos benne van a pakliban, 13 év napi használat egy quartztól nem lebecsülendő, még akkor is ha vannak ennél jóval hosszabb életű napi hordásban lévő órák is.
-
fagyalllo
őstag
válasz
vadászcsiga #73486 üzenetére
Már tárgyalok Adrian-nel a jutalékról
-
Jeke05
csendes tag
Sziasztok!
Régi, retró óráknál is van a szervíz után egy bejáratási periódus? Ha igen mennyi ideig? -
gyuri86
tag
Urak.
Aki jártas EU-n kívüli vásárlásban, kérem segítsen. igaz az alábbi állítás ha harmadik országból rendelek?
"Összefoglalva megállapítható tehát, hogy vámot 150 EUR felett, míg általános forgalmi adót 22 EUR (postaköltséggel növelt) összérték felett kell magánszemélyként fizetni, a közösségi vámjog végrehajtásának részletes szabályairól szóló 15/2004 (IV.5.) PM rendelet 51. § (4) bekezdése figyelembe vételével."Tehát ha 22 euronál alacsonyabb a postával terhelt összérték akkor vám és áfa mentes a cucc?
Ázsiai országból rendelnék egy drágább órát (Edox skydiver) Az ebay eladó 5000 feletti tranzakción van túl és 99,9%ban pozitív visszajelzést kapott. Paypal fizetéssel természetesen. Merjek egy 2-300 eurós órát 22 eurós értékkel postáztatni? van ennek bármi jelentősége? -
fagyalllo
őstag
válasz
vadászcsiga #73480 üzenetére
Miután pár hónapja levették Mo-t a listáról, én rendeltem (a topikból) először regisztráció nélkül.
-
Cha-b
senior tag
válasz
vadászcsiga #73480 üzenetére
Nem még...
-
hdman
őstag
Most jött meg az Orient Flight-om, nagyon tetszik. Már a Citizen Nighthawk is úton van
-
vadászcsiga
félisten
válasz
fagyalllo #73469 üzenetére
Gprspeternel is hamarabb rendeltél?
Cha-b
Neked megjött már az óra amit vársz? -
csabulaxi
senior tag
Kentex rendelhető Lengyelországból is, ott már nincs vám+áfa, csak szállítás (annak nem jártam utána)
aki bírja a nyelvet nézzen utána.Marineman Seahorse S706M-01
kb 155 ezer ft.kb 110 ezer ft
-
Jeke05
csendes tag
válasz
stewe780 #73471 üzenetére
Jaaa, hogy ha kvarc volt akkor 13 év szerintem se olyan rossz, inkább átlagos. Főleg ha vmi préselt műanyagos, kőnélküli szerkezet van benne.
Az már más kérdés, hogy egy nem swiss made kvarc is simán elmehet ennyi ideig.
Igen szerintem az automata is tönkre tud menni, úgy hogy kuka legyen, pl. nagyon elkopik a szerkezet, nincs hozzá alkatrész vagy "donor", stb.@Young78: Úgy tudom vannak zafíros Orientek is 50 ezer körül. Az még mindig nem 150-200. Ha csak "érzelmi okai" vannak a szervíznek (pl. mert az óra ajándék volt, vagy nagyon tetszik a modell külsőre és már nem kapható újonnan stb.) akkor ezek szerint jobban megéri?
Alkatrész van/lesz hozzájuk szerinted (Orienthez, Seiko 5-höz) a javításhoz? Mert az vitathatatlan úgy gondolom hogy alkatrészt sokkal könnyebb beszerezni egy ETA 2824-2-höz amit már '82 óta gyártanak ha a memóriám nem csal... -
stewe780
őstag
válasz
young78 #73473 üzenetére
Ez a 13 év viszonylagos. Ha mondjuk egy japcsi quartz is megüti ugyanezt fele annyiért, akkor azt mondom, hogy kevés, ha a japán 5 év után kinyiffan, akkor viszont megérte. Majd újabb 13 év után meglátjuk
Mindenesetre akkor, ott nekem kevésnek tűnt...
...de ez nem tekinthető eléggé objektív álláspontnak! -
young78
tag
válasz
stewe780 #73471 üzenetére
A quartz órától 13 év talán nem is annyira rossz. A tied ha jól emlékszem egy ritka szerkezetes ébresztős, amit ma már nem építenek be semmibe, ezért gazdaságosan valóban nem feléleszthető, talán ha valahonnan szerzel donort. 13 év mennyi pl egy Iphone, egy laptop, vagy bármilyen műszaki termék életében?
-
stewe780
őstag
válasz
Jeke05 #73460 üzenetére
Ha automata lett volna szerinted tönkre tudott volna menni? Nem kell sírnod, én sem tettem, de azért az ára indokolt volna még néhány év ketyegést. Most ugyanaz japán minőségben kb. féláron volt, nem is fizettem a swiss made feliratért.
Na és egy másik korábbi kérdésre válaszolva:
Pont az a gond, hogy az ár nem jelent semmit a hosszútávú működésben. Ha az a forma, márkanév, vagy a "swiss made" felirat valakinek jelent annyit, amennyivel drágább, vegye meg, de ne remélje azt, hogy annyiszor olyan tartós lesz, mint amit az ár önmagában indokolna. Egy több százezres óra is ugyanúgy szervizbe kerül, mint a 70-ezres, és ugyanúgy széttárják garanciaidőn túl a karjukat a szervizben, és itt a fórumon is a hozzászólók, hogy
"- Tömegtermelés van kééremalásan!"Ja és aki mindig javíthatót akar, az pedig vegyen automatát, és vigyázzon rá!
-
csabulaxi
senior tag
válasz
entropy #73461 üzenetére
Köszönöm.
A képek alapján szép munka, kinézetre én picivel a Steinhart fölé tenném, szép a polír nagyon és a rakott indexek nagyon ott vannak. Ja, és nincs merci jel a mutatón!
A nem limited, sima fekete ára 550 dollár, ha azt 40 százalékkal szorzom (vámáfa) akkor kb. 200 ezer forintból ér ide.
Most ér-e dupláját a steinnek, vagy 50 ezerrel többet mint a davosa, Seiko (nen grand seiko) werkkel?
Hááát?!A színál meg erre a spec fejes csavarra gondolok, hogy ehhez spec fejes kulcs, csavarhúzó kell.
Miért nem imbuszos? -
Ra3
őstag
válasz
fagyalllo #73465 üzenetére
Az a kék mutatós/fehér számlapos Skyman nagyon ott van a szeren, csak valami normális beszerzési forrás kellene hozzá, az ebay-en 100k alatt nem nagyon láttam. A rakuten-es linked a 245 dolláros árával nagyon baráti, ha jól láttam szállítanak ide is +15usd-ért, már csak kellene valaki a bepróbálkozik.
-
-
Jeke05
csendes tag
válasz
young78 #73420 üzenetére
Jó akkor egyszerűsítve megközelelítve a dolgokat, eltekintve attól, hogy a Certinának sokkal szebb a kidolgozása: Normál használattal, rendszeres szervízzel a Certina sokkal tartósabb is mint az Orient? (pontosan 5x tartósabb?
)
Jobbak-e jelentősen a szerkezethez felhasznált anyagok a Certinánál mint pl. az Orientnél vagy mint egy sima Seiko 5 -nél? -
entropy
tag
válasz
csabulaxi #73455 üzenetére
Seiko NH35 movement van benne, teljesen japánban készült az egész óra. A Kentex tulajdonosa és az egyik dizájner is 20 évig a seikonál dolgozott. Az ára 780 dollár, ami a review készítője szerint is túlárazott ehhez a szerkezethez képest. De nem a szerkezet miatt ilyen drága, hanem:
-mother pearl dial (ez valamilyen különleges kagyló számlap, nem tudom magyarban mi ennek a neve)
-nagyon szépen polírozott tok
-zafírüveg
-a szíj is nagyon szépen megmunkált darab
-csavarokkal rögzíti a szíjat a tokhoz, ez nyilván biztosabban tartja össze a kettőt
-összességében a seiko legkiemelkedőbb óráival megegyezően van elkészítveTehát a lényeg, hogy maga a tok, szíj kivitelezése rendkívül jó minőségű és kényelmes hordani.
A review készítőjének a szíj láncszemeinek cserélésével volt valami baja, de pontosan nem értettem mi... De a lényeg, hogy nehéz méretre állítani a szíjat, órás kell hozzá.
Összességében rendkívül meg volt elégedve a hapsi az órával, nem tudta mire kell számítani. A lume is rendkívül jó, a szíj is fantasztikus, a teljes óra minősége kiváló.
Ami egyedül megkérdőjelezi azt, hogy ennyiért megvegye ezen az áron az a NH35 szerkezet.
Állítólag lehet kérni kagyló számlap nélkül is, akinek nem tetszene (de ki ne akarná kagyló számlappal?! szerintem nagyon feelinges egy olyan órával búvárkodni, aminek a számlapja is onnan jött, ahol mi vagyunk éppVagy valami kagylótenyésztő farmról
)
Egy link a luméről és egyéb képekről, specifikációról.Ha valamit elrontottam, félreértettem javítsatok ki
-
Veron
addikt
válasz
JackFeryll #73446 üzenetére
Nem túl nagy. A 38-as kvarc Certina DS Podiumom még pont megfelelő.
Pedig nagyon tetszenek a pilóta órák. -
Misi1979
őstag
válasz
Szabikaa20 #73451 üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nagyságrendileg milyen szervízköltséggel lehet számolni egy 7s26, illetve egy 6R15-ös Seiko esetében? Időszakos szervízre gondolok (5-6 év).
-
csabulaxi
senior tag
MA DÁTUMÁLLÍTÁS!
Lehet előre tekerni picurkát.
Rádiósoknak pihi van.
Elnézést a képekért, de nekem tényleg tetszenek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest