Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
A Rado órákról mi a tapasztalat, mennyire gyárt jó órákat?
-
seiko
senior tag
válasz
concret_hp #6243 üzenetére
"Ezekben az órákban egy nem mágnesezhető és igen kis hőtágulási együtthatójú anyagból (általában invár) készült kis hangvilla rezeg 3-400Hz frekvenciával. Az óra működése azon alapszik, hogy a hangvilla nagyon stabilan tartja rezgési frekvenciáját. A hangvillát egy egyszerű tranzisztoros kapcsolás tartja rezgésben egy, a hangvilla szárára szerelt elektromágnes-pár segítségével. A hangvilla egyik szárára egy hajszálvékony fémszál (szinte mindig aranyból készült) van erősítve , a végén egy kis rubin karommal. Ez rezgés közben foganként továbbítja a járókereket, és mellette egy hasonló, de rögzített kis kő a visszaforgást meggátoló kilincs. Ez a járókerék jellemzően 2-3mm átmérőjű, és körülbelül 300 foga van. Ez a konstrukció gyenge pontja, mert ez a kerék igen nagy igénybevételnek van kitéve. A hangvillás óra másodpercmutatója nem ugrik, hanem folyamatosan "kúszik", miközben az óra halkan, jellemzően 300Hz frekvenciával szúnyog módra "visít". A hangvillás óra gondosan beállítva nagyon pontos, akár havi 5-20mp pontosságot is teljesíthet, amely megfelel az átlagos kvarcóráknak. A hangvillás szerkezet aránylag összetett, és mechanikusan nagyon igényes, a kilincsmechanizmus úgyszólván csak mikroszkóp alatt szemlélhető meg megfelelően, ezért ezeket az órákat átlagos felkészültségű órás nem is igen tudja javítani. Persze ezek az órák drágák is voltak, így az olcsón előállítható kvarcórákkal már nem bírhatták a versenyt, és a 80-as évek elején fokozatosan eltűntek a gyártók kínálatából."
Itt egy kis olvasnivaló az órák történetéről: [link]
-
Louies
aktív tag
Casio Edifice óra beszerzésben tud valaki segíteni?
üdv... -
dcsicsak
csendes tag
Hát nem tudom, azért egy 7750-essel szerelt Tissot a maga ~300-350ezrével és egy olcsóbb szerkezetes mondjuk PRC-200 automata a 200 ezer körüli árával szerintem nem olyan jelentéktelen a különbség. Bár most szigorúan a Tissotokat nézem, de általában a 7750-essel szerelt órák azért bőven 300 környékén vannak.
-
seiko
senior tag
válasz
dcsicsak #6234 üzenetére
összehasonlítva egy 7750-essel szerintem jóval egyszerűbb felépítésű, kevesebb kővel, sokkal több műanyag alkatrésszel.
Igazi költséghatékony kronográf, bár ez a kész óra árában nem nagyon látszik.
Mondjuk ha a 7750-es kisker ára kb. 400 Dollár, akkor az új szerkezet nem lehet több 250-nél. -
seiko
senior tag
válasz
Nordschleife #6232 üzenetére
Hát biztosan így van, nem akarok tamáskodni a hír valódiságában.
-
Nordschleife
csendes tag
Nah megtaláltam: http://www.oramutato.hu/rovatok/ujsag/mgnirm/
A cikk vége fele olvasható: "Ezzel a Sellita kaliberrel a jövőben egyre többet fogunk találkozni, ugyanis kiválóan helyettesíti az ETA 2824-es kalibert. Persze ezen nem kell csodálkozni, hiszen elvégre éppen az említett ETA kaliber svájci származású másolata. A Sellita korábban bérmunkában az ETA számára rengeteg 2824-es és 7750-es kalibert gyártott, a jártasságot tehát megszerezte."
Rosszul írták a cikkben, mert valójában nem így történt?
-
Nordschleife
csendes tag
válasz
Empsepo #6228 üzenetére
Nem lenne gond a felhúzóssal, de mint fentebb leírtam nálam a tartósság és a design a két legfontosabb. Ebben az árkategóriában ha új órát nézek, akkor a szerkezetek nagyon hasonlóak, tehát a tartósság megvan. Design téren meg nálam a kinézett Bulova jelenleg nagyon vezet...
-
Nordschleife
csendes tag
Köszi a választ! Jó kérdés, hogy hol olvastam. Annyi fele barangoltam mostanában a neten ez ügyben, hogy hirtelen nem tudom, de megpróbálom megkeresni. Azt tudom, hogy használt Rolexet meg Omegát is lehetne venni ilyen áron, de nekem a presztízs nem a legfontosabb. A lényeg, hogy tetszen és legyen tartós. Ha a tartósságot megkapom a Bulovától, akkor nem vágyok Rolexre, mert tényleg ez tetszik messze a legjobban!
Ha konkrét vásárlásra kerül a sor, a bécsi lehetőséget nem fogom elfelejteni. -
Empsepo
senior tag
válasz
Nordschleife #6225 üzenetére
Már csak azért is mert annak, hogy esténként felhúzod az órát, van valamiféle intimitása szerintem.
A kidolgozás szempontjából igazad lehet.
Úgy látszik ez Nálad nagyon fontos. -
seiko
senior tag
válasz
Nordschleife #6225 üzenetére
az automata is mechanikus! ;-)
-
seiko
senior tag
válasz
Nordschleife #6223 üzenetére
Azt meg hol a bánatban írták, hogy a Sellita gyártott az ETA-nak?
Az egész onnan indult el, hogy az ETA egy ideje lecsökkentette a Swatch Group-on kívüli tokozóknak szállított szerkezetek számát.
Így akik tartani akarták a z előállított órák mennyiségét, keresgélni keztek a szerkezetpiacon.
Ezzel érkezett el a Sellita, Ronda, TechnoTime, Miyota, stb. gyártók felvirágzásának az ideje.
Az Eta ezután is gyártani fogja a jól bevált szerkezeteit, és emellett fejlesztget (néha vissza, mint az új Tissot kronográf esetében).
Nem kell aggódnod, bármelyik szerkezet is lesz az órádban, mindhez lesz alkatrész, ráadásul csereszabatosak.
A Bulovának mondjuk érdekes az árképzése, szerintem a 370 ezer Ft irtózatosan sok egy ilyen óráért, hiszen kis szerencsével ennyi pénzért már egy Rolexet is meg lehet csípni, és minőségileg az "kicsit" jobb.
De mivel neked ez tetszik, válaszd ezt.
De mindenképpen próbálj meg Bécsben keresni egy Bulova dealert, hátha megérné ott megvenni. -
Nordschleife
csendes tag
válasz
Empsepo #6219 üzenetére
Miért vennél inkább az automata hellyet mechanikusat? Megbízhatóság, presztízs vagy mi az a tulajdonsága, ami miatt előnyben részesíted? Nekem nem az órák altal használt szerkezetekre mondták, hogy jobb egy kicsit a Bulova, hanem a kidolgozás minőségében. A szerkezetek gondolom egy minőséget képviselnek.
-
Nordschleife
csendes tag
Köszi! Akkor gondolom arról van szó, hogy hivatalosan már Sellitával gyártják, de ami a magyar üzletbe van, az még ETA szerkezettel lett legyártva.(gondolom egy ilyen órát nem 1-2nap alatt, sőt nem is 1-2hónap alatt adnak el, ezért lehet, hogy az még a korábbi szerkezetet használja) De ha a két szerkezet lényegében teljesen azonos, csak a gyártó más(ráadásul utánaolvastam és a Sellita gyártotta az ETA-nak a 2824-eseket) akkor ezen nem nagyon van mit vacilálnom.
Egy kérdésem mégis felmerült: Ezzel megszűnik az ETA 2824-es gyártása vagy csak ennél(meg gondolom még jópár) a modellnél tértek át a Sellitára? Teszem fel megveszem ETA-val és évek múlva kell benne valamit cserélni, akkor lesz hozzá alkatrész? Vagy egy ETA szerkezetesbe lehet Sellita alkatrészt is tenni? Ebből a megközelítésből nem lenne jobb Sellitával megvenni? -
lexington
csendes tag
Sziasztok!
Régóta szemezek ezzel az automatával! Említettétek, hogy kínában szerelik össze az 5 típust. Van ennek hátránya? -
Louies
aktív tag
válasz
Nordschleife #6205 üzenetére
nincs benne sem a 2006ban,2009ben sem a 2010ben
-
Empsepo
senior tag
válasz
Nordschleife #6211 üzenetére
Én ennyi pénzért biztos, hogy mechanikus órát vennék a helyedben.
Meggyőződésem, hogy ilyen szinten ( Tissot, Doxa, Bulova ) már akármelyik szerkezetben meg lehet bízni, itt már szerintem nincs olyan, hogy ez jobb, az meg rosszabb. -
seiko
senior tag
válasz
Nordschleife #6214 üzenetére
az ETA nemrégiben kezdte el jelentősen csökkenteni a szerkezetek eladását a tokozók felé.
ezért sokan (pl. az Oris is) már felcserélték az eta2824-est a vele teljesen csereszabatos sw200-asra. abban még egy kaviccsal több is van! -
Nordschleife
csendes tag
A hivatalos oldalon meg tényleg Sellita van.
http://www.bulova.com/brands/accutron/product.aspx?brand=accutron&id=178&coll_id=289&origin=collection
Most akkor mi van? Azért lényeges az orabirodalom linkje, mert ott néztem ki az órát és ha máshonnan nem tudok venni, akkor onnan venném -
ospubis
csendes tag
válasz
Nordschleife #6208 üzenetére
Kicsit rákerestem erre a skeleton Bulovára.
Vedd meg nyugodtan, Sellita SW 200 szerkezet van benne, ami tapasztalatból mondom/ kitűnő, minden szempontból! -
Nordschleife
csendes tag
válasz
ospubis #6210 üzenetére
Nagyon köszönöm a bőséges információt!
A Doxához még hozzászólva. Többen is mondták, hogy régen nagy minőséget képviselt, de a maiak már nem az igazik. Én nem tudom, nem értek hozzá, csak leírtam, amit mondtak. A Bulováról olvastam, hogy a NASA is használta az óráit, meg az Apollo11 legénysége is a Holdraszálláskor. Emiatt bízok benne, hogy nem vásárolok rosszul, ha náluk döntök annak ellenére sem, hogy itthon nem annyira ismert. Én nem vágyok másra, csak hogy megfelelő szervizelés mellett működjön sokáig...
-
ospubis
csendes tag
válasz
Nordschleife #6208 üzenetére
Nem tudok hibastatisztikáról, árban aTissot színvonala, meglehet a minősége is/ utaltam rá, hazánkban ez a márka a periférián van, tehát fórumtapasztalat is minimális lehet/.
A Doxa teljesen más ügy, jól csengő név volt,ma példa arra,hogyan lehet lejáratni egy jól bevezetett márkát/ szigorúan magánvélemény!!!/.Nézd meg, próbáld fel a kiszemelt Bulovát, és ha minden rendben, akkor ne tétovázz, vedd meg!A magad örömére teszed.
-
pohár
félisten
ebben az órában mit keres egy 5,2M ohmos ellenállás????
-
Nordschleife
csendes tag
válasz
ospubis #6207 üzenetére
Továbbadásról nem lenne semmiképp sem szó, mert ajándékba kapnám szüleimtől az egyetemi végzésre. Ha évek múlva másikat is vennék, tuti megtartanám. A minőségéről nem írtál. Jól tájékoztattak, hogy jó minőségű és a Tissot, Doxa által képviselt minőség fölött van kicsivel?
-
ospubis
csendes tag
válasz
Nordschleife #6206 üzenetére
A Bulova Magyarországon nem annyira ismert, és elfogadott márka.
A Petőfi Sándor utcában/ nem messze a Katona József színháztól/ van egy órásbolt, ahol Corum, Dubey &Schaldenbrand, Eberhard márkákat is forgalmaznak van Bulova is, gyakran akcióban ez minusz 30%-ot is jelentett néhány hete.
Az ottani eladók igen felkészültek ezekből a márkákból.Miután ízlésről nincsen értelme vitatkozni, térj be ide, próbáld fel a kiszemeltet, aludj rá egyet, aztán dönts!
Egyet tudnod kell, ha véletlenül később szeretnéd eladni, vért izzadnál.
Jó minőségű órákat gyárt pl a Baume Mercier is, de kevéssé ismert, elfogadott, ha megunod, eladhatatlan/ szerintem/. -
ospubis
csendes tag
válasz
Nordschleife #6185 üzenetére
A Karóra katalógus német orientációjú.Nálunk szinte teljesen ismeretlen Glashüttéből, vagy pl Pforzheimből származó gyártók is szerepelnek benne évek óta.
A katalógusba évente 150 gyártó, több szerkezetkészítő kerül be, meghívásos alapon.
Semmiféle erősorrendet nem jelez.
Az elgondolkodtató, hogy pl a Hamilton is csak az utóbbi években került be./ mily meglepő, a Bulova is USA gyökerű/ de például a Tiffany ami Patek klón nincs a listán, és sorolhatnám igen sokáig a kimaradtakat..
-
Louies
aktív tag
válasz
Nordschleife #6201 üzenetére
még nem néztem meg mert az otthon van én pedig albiban vagyok most.
-
Nordschleife
csendes tag
Amúgy a Bulováról találtál valamit? Miért nincs a katalógusban?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Futás, futópályák
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Jövedelem
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest