Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
-
-
SOAD19
addikt
válasz mert_csokis #260195 üzenetére
Itt egy példa, 3:10-hez tekerj: [link]
-
bigmasterg
addikt
válasz mert_csokis #260195 üzenetére
Nekem a midom fém szíján van micro adjustment, amivel hordás közben is simán lehet állítani rajta kis lépésekben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
válasz mert_csokis #260193 üzenetére
Alap fémnél nincs jó beállítás.
Egyik percben csúszkál, majdnemhogy nagy, másik percben meg már szorul, ragad.
Erre a megoldás a búvár csat, amelyik állítható.
Beálítottam 0-ra a kicsit csúszós állapotot, így mikor elkezd szorulni a csuklómon, kattintok 1-et, max 2-őt a csaton, így máris lazul a helyzet -
mert_csokis
senior tag
válasz Foose #260190 üzenetére
Nálam is állandó probléma megtalálni a tökéletes beállítást. Gyakorlatilag nincs is olyan fémcsat esetén, talán csak bőrszíjnál.
De beletörődtem, megszoksz vagy megszöksz alapon. Azt a 10-15 percet kibírom, amíg bele nem "dagad" a csuklóm az órába, mert utána már jó.
Viszont frissen felvéve baromi idegesítő, ahogy rá akar csúszni a kézfejemre. Olyankor kimondottan figyelnem kell, hogy semmi hirtelen mozdulat, mert olyan, mintha szét akarna pattanni a csat. Viszont, ha még egy szemet kiszedek, az meg már szoros.
Van baj rendesen...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
bigmasterg
addikt
CW-nál sale van épp (emailben jött), de fogynak az órák.
Volt egy ilyen c65 bronze, picivel 1000 euro alatt. De mire rámentem volna hogy megveszem, már out of stock lett.
Kb 10 perce még volt sima c65 is (már most az sincs), fém szíjon c63 stb.
Mutatom feleségemnek (de furcsa még leírni, kb 1 hónapja az), azt mondja: Ne vegyél még egy 300 ezres órát, úgyis Omegákat nézegettél mostanában, inkább gyűjts rá kicsit és vegyél azt.Sikerült lassan megfertőzni, már a co-axial szerkezetről nézett videót önszántából.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
őstag
válasz dzsi23 #260168 üzenetére
Arany színben szerintem jobban hoz egy életérzést... valahonnan régről:
https://www.casio.com/intl/watches/casio/product.A120WE-1A/Szinte látom magam a Magnum bajusszal, szőrös melkasommal... striciként a 80-as években
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
aktív tag
válasz gipsztigris #260181 üzenetére
Köszi
Wow, nagyon jól néz ki
... sajnos én a bőrszíjat még öltönyórán sem tudom pár óránál tovább elviselni"there are more jacks then one at the fair..."
-
aktív tag
És akkor, ha már a Citizen a téma...
Volt már Citim, maradós egy sem, de most
Ez megtettszett, és baromira jól áll a kezemen... na meg oersze én imádom a búvárt, a titánt, a zafírt na meg az automatát is. 9es mijóm még nem volt, remélem be fog vállni nyaralós, tengerben 5m es mélymerülések során.
Jah, és ez idén még csak a második órám... ha jól emlékszek
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Foose
addikt
válasz 5-ös kezelő #260177 üzenetére
jó de hogy néz az ki egy ilyen óra tokkal?! Tudom milyen a szilikon szíj,a sportórámon az van. Nem feltétlenül szeretem.
[ Szerkesztve ]
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Foose
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz Foose #260174 üzenetére
Szívás, de talán rá lehet applikálni másik csatot, csak le kell mérni, hogy a csat csatlakozásánál pontosan milyen széles a szíj (lehetőleg 0.1-0.2mm pontossággal). Persze, a bevonat nehezíti a dolgot... nem tudom eldönteni, hogy ez fekete vagy sötétszürke. A másik opció, hogy nem fémszíjjal hordod, vagy egy másik komplett fémszíjat raksz rá, de abból jó eséllyel csak egyenes végszemes lesz jó, az meg szvsz. nem a legszebb megoldás.
-
Foose
addikt
Srácok, van egy ilyen karórám... Talán 8 éve vettem Győrben, órás boltban. Korábban már lett belőle kivéve egy szem, most lehet megint kellene. Majdnem körbe fordul a csuklómon. Fogytam. Most voltam órásnál,megnéztük, nem lehet belőle kivenni még egy szemet mert már szoros lenne. De így meg az van amit írtam. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
fagyalllo
őstag
válasz SOAD19 #260104 üzenetére
A mutatóval nem szerencséd volt, hanem ezeket nagyon precízen szerelik össze: [link]
A szíjjal nincs bajom, a csatja lehetne jobb. Mármint ez is jó, csak a nagyon hasonló T150-nek nagyon praktikus, állítható csatja van, igazán rárakhatták volna erre is.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
aktív tag
Párom szülinapjára 🫠 nagyon tetszik neki (és van hozzá fémszíj is) #whiteparty 😉Jah... és ki mondta, hogy a CITIZEN NEM millós tételű prémium márka
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
zola96
senior tag
Új Longines Conquest és chrono modellek. Rakott index kifejezetten jól áll előbbinek. Felkészül az új Hydroconquest?
-
dzsi23
addikt
Casio WS-1600H-1AV
A120WE-1A
-
fagyalllo
őstag
válasz ::Trunks:: #260159 üzenetére
Saját képek, az óra már rég nincs meg. 2017-ben rendeltem a Creationwatches-ról mai szemmel elég vicces 209 USD-ért.
-
törölt tag
válasz -Maci- #260148 üzenetére
Üdv
Ezekrol a Citizenekrol jokat hallottam, szep ora.
Az a vicc a te oraidat latva, hogy pl ott a Hugo Boss 80K aztan az is szar, de a nev ugye..
Amugy latom, te szereted, ha mindent mutatoval oldanak meg, illetve egyetertek azzal, hogy egy ora legyen preciz, tehat az indexekre usson a mutato.
En ma ezt neztem meg Seiko SSC911[ Szerkesztve ]
-
::Trunks::
senior tag
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Pár hete raktatok fel egy Casio akciót, amiben a vissza a jövőben sok gombos Casio volt. Nem tudná vki újra felrakni azt a linket! Köszönöm!
-
Cold5
senior tag
válasz ::Trunks:: #260152 üzenetére
Ez egyszerűen tökéletes, gratula!!!
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Veron
addikt
szép ez a zöld.
mind így járunk egy-egy jó ajánlat láttán. én épp egy CW Twelve és egy Laco Pilot Pro között vacillálok, a végén még kénytelen leszek mindkettőt megvenni."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Caldera
aktív tag
Én is nézegettem, most már legalább tudni hová került.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
fagyalllo
őstag
Ennek nehéz is ellenállni, nagyon szép.
-
zola96
senior tag
válasz @mriya@ #260150 üzenetére
Jogos-jogos!
és tudtam, hogy valahonnan “ismeros”. Korábbi verzió down-gradelt változata vékonyabb tokkal, olcsóbb werkkel (fun fact mindkettő járás eltérésének azonos intervallum van megadva -10/15+) -
-Maci-
addikt
válasz #58093684 #260138 üzenetére
Szia,
Ez a classic Tissot-om, az első komolyabb órám.
Ez aTissotom. Fogásra elég jónak tűnik, de a képpel ellentétben, nem pont az indexekre ütnek a mutatók. Ez főleg a naptárnál gáz.
Páromnak Tissot PR100-ak vannak. Azokról ugyanezt tudom írni.
Ez a Roamer, amit 1 nap használat után vissavittem. Ennél sem az indexekre ütnek a mutatók. Élőben gagyi hatása van.
Van egy Orient Star automata órám is. Na ez precíz és nagyon prémium érzet. Szeretem ezt az órát
Nemrég újítottam be Ezt a Citizent és nagyon boldog vagyok vele. Na ez precíz egy szerkezet. Még én sem tudok belekötni. A linkelt képen is jól néz ki, de élőben még 100x szebb. Menő, fiatalos, sportos óra. Most állandóan ez van rajtam.
[ Szerkesztve ]
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
dzsi23
addikt
válasz bigmasterg #260143 üzenetére
-
Szulita28
senior tag
válasz bigmasterg #260143 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, nagyon rendben van. Végre vmi nem megszokott.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
bigmasterg
addikt
válasz csabulaxi #260140 üzenetére
Alapvetően tetszik más órákon a holdfázis kijelzés, de szertinem az elegánsabb óráknak áll jól.
Ezek a citizenek sokkal sportosabban, valahogy nem áll össze.
Nekem kicsit olyan mintha össze vissza radobálták volna a segéd számlapokat. Két nagy kör, balra egy kicsi, az alsó nagy körben még kis kör (hold kijelzés), a dátum kijelzés meg ott figyeg a jobb sarokban lecsúszva.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #260092 üzenetére
Megláttam, megtetszett, kicsit panaszkodtam, hogy csak 36mm, aztán megrendeltem, mert kell nekem. Mivel sokat volt rajtam a 34-35 millis Poljot meg Raketa, a kezdeti 44-46 millis óráktól eljutottam odáig, hogy a 37-39-es méretet érzem ideálisnak, de a 40-es PRX-et még belefér, akkor remélhetőleg a 36mm is megfelel majd. De még vennem kell hozzá szíjat, mert nem hordok bőrt.
#260093 Taylor79:
Ott a pont xcvbxcvb-nél.#260106 xcvbxcvb:
Amire azt mondtad, hogy gyerek méretű óra.#260094 Faresz1976:
Végül is majdnem.[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
A Citizen 1993-ban adta ki a világ első többállomásos rádióvezérlésű karóráját, és 2023-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ezúttal mérföldkőnek számítunk, hogy kifejlesztettünk és bejelentettünk egy új rádió-vezérelt óraszerkezetet, amely a világ első analóg típusú automatikus holdfázis-számító funkciójával, a „Luna Program” funkcióval van felszerelve.
Az új „Cal.H874” szerkezetet magában foglaló három modell egy egyedi számítási képletet használ a mozgáson belül a hold korának kiszámításához a rádióhullámok által kapott dátuminformációk alapján, és automatikusan megjeleníti azt a holdfázis részen a 6. a számlap óra állása. "NS shift" kijelző kapcsoló funkcióval felszerelt, amely nem csak az északi féltekéről nézve képes megjeleníteni a hold alakját, hanem a déli féltekéről nézve is.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
arn
félisten
válasz -Maci- #260137 üzenetére
citizen, casio meg tudja oldani, hogy az indexre usson. jobb minosegu kvarcokat is csinalnak, ha nagyon precizkedni akarsz, akkor szinkronos esetleg solaros ora valo neked
pl casio oceanus szeria, stb:
[link]facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
válasz -Maci- #260137 üzenetére
Feltetlen erdekel, melyik Citizenrol van szo.
En ezt neztem ki CB5001-57E
Remek lehet a Tissot orad, kb agyrem. 😂
Egyik kedvenc oram a Seiko, kb 8 evesen kalapaccsal “szetszedtem” apám automatic Seiko orajat, neha a mai napig felhozza a temat, megcsinaltatta, de nem lett olyan, mint volt. -
-Maci-
addikt
válasz #58093684 #260118 üzenetére
Szia.
Én nem vagyok egy óra szakértő.
Nekem van 2db belépő szintű Tissot quartz-om, illetve a páromnak van 3db.
Nekem, mint laikusnak és kukacos mérnöknek kicsit csalódás. Nincs velük gond, de valahogy hiányzik a minőség érzet és a precizitás. Szúrja a szemem pl., hogy a mutatók nem pont az indexekre ütnek és emiatt a dátumot is nehéz leolvasni (nekem a dátumot is mutató jelzi).Egyszer majdnem vettem egy szintén qartz, "olcsó" Roamert. Vicces volt a nagy tokban érezni, hogy kb. kong az ürességtől. Aztán 1 nap használat után észrevettem, hogy ez az óra este 18:00-19:00 között vált napot és dátumot és nem is egyszerre. Wtf?! Vittem is vissza a p*csába. Aztán kiderült, hogy a benne levő Ronda szerkezet az ilyen.... Kössz, de akkor nem kell.
Azóta voltam órásnál más ügyben és ott is azt javasolták, hogy belépő szintű, quartz sváci órát ne vegyek.
Aztán nemrég beruháztam egy Citizen Promaster -re. Kb a Tissot óráim árában ~240 körül.
Hát, ebbe még én sem tudok belekötni Néztem naphosszat, de ez 0.0001 mm-re pontosan az indexekre üt. Quartz létére nincs az a gagyi hatás, mint a fentebb említett Roamer-nél. Ebben mintha lenne anyag.. Sőt, ez rádó vezérelt, atom pontos.
De mondom, laikus vagyok.(Mobilról pötyögtem. Ha szeretnéd, holnap kikeresem link-kel, hogy pontosan melyik modelleket említettem)
[ Szerkesztve ]
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
SOAD19
addikt
válasz bigmasterg #260105 üzenetére
Úgy értettem, hogy egy komolyabb óra is kijöhetett volna, ami az én értelmezésemben, nekem 3-400k környékét jelent. Igazából korábban az volt a terv, hogy inkább csak 2-3 órát veszek, de azok kicsit komolyabbak lesznek, de sose terveztem 4-500k környéki órát venni, mert az ideg megenne, ha egy ilyen órát megkarcolnék, odaverném valaminek.
Az változtatott az eredeti elképzelésemen, hogy ritka finnyás ízlésem van, nagyon kevés óra tetszik igazán. 400k alatt, ami most hirtelen eszembe jut: SPB071 (de necces a mérete miatt), Kék Seiko sharp edge (de ez kicsit túl elegáns lenne számomra hétköznapi, mindannapos órának), Sinn 556 RS/IB vagy ami nagyon hasonló, és jobban is tetszik Archimede 200-as. Esetleg még Zelos Mako, ami még tetszik. Régebben a CW-nak is volt egy-két bejövős órája még a régi mutatószettel: [kép] [kép]
De egy ilyen Glycine-nel is tetszene, ha lenne rövidebb tokfüllel: [kép]#260108 andrew01
Köszi! A DH-hez vettem egy ilyen szíjat, de nem vált be, kicsit merev nekem. A felső része merevebb, az alsó része puha, szilikon szerű anyag. Vélhetően a kis csuklóm miatt nem az igazi, mert ahogy látható elég sokan megvették, és 4,8-as az értékelése. De az se tetszik benne, hogy jóval vastagabb a tokfül felőli vége, mint maga a tokfül, inkább masszívabb, robosztusabb, vastagabb tokfüllel rendelkező órához való. Majd eladom.
Narancssárga szíjjal se lenne rossz, de fém szíjjal is jól mutatna, pont tegnap futottam bele, ebbe a képbe: [kép] Fehér szíjjal nekem már túl sok lenne a fehérből.#260112 fagyalllo
Nem beszélve a kilátásról... A messzi távolban ott épül a híres, hírhedt debreceni aksigyár: [kép] -
törölt tag
válasz bigmasterg #260134 üzenetére
Bizony a divat, ugy latom ujabban csokkentik az orak mereteit, mint pl a pandanal amit linkeltem.
Egyebkent a Seiko nem gyart pilota orat, csak regit talalok a neten. -
bigmasterg
addikt
válasz #58093684 #260131 üzenetére
Csak ezt a Citizent nem.
Számomra túl zsúfolt a számlap és valószínűleg túl nagy is lenne a csuklómon.Az esztétika szubjektív, de mégis rengeteget számít az óráknál. Plusz vannak divat trendek amik felhajtják egy-egy design árát.
Pl Paul Newman Rolex daytona-ja körül volt egy nagy hype kampány, ami népszerűbbé tette a panda kronográfokat. A fent említett Seiko is ilyen.
Vagy említhettem volna a Tiffany kék számlapokat, esetleg az integrált fém szíjas órákat. Vagy úgy általánosságban a retro / heritage vonalat. -
törölt tag
válasz fagyalllo #260132 üzenetére
Azert kerdezem, mert arra gondoltam, hogy rossz ebben a Citizenben a szerkezet, mivel minden technikai specifikacioban jobb, mint a Seiko pl 20BAR, radio controlled stb.
Gondolom lejott, hogy nem vagyok nagy ora spiler, viszont most szeretnek egy uj orat es a lehetosegeimhez kepest a “legjobbat” keresem, ezert vannak a hulye kerdeseim.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz #58093684 #260131 üzenetére
Az a különbség, hogy a Seiko több pénzért akarja eladni ezt az órát, mint a Citizen a másikat. Teljes racionalitást nem szabad keresni az órák világában, sőt, ahogy megyünk felfelé árban, annál nagyobbra nyílhat az olló a műszaki tartalom, kivitelezés igényessége és az ár között.
-
törölt tag
válasz bigmasterg #260130 üzenetére
Nemesacel, zafir es tukrozodesmentes bevonat jellemzi a ket orat.
Az esztetika meg szubjektiv.
Feltetelezem a Seiko pontosabb vagy javithato?
Nem ertem, miert dragabb a Seiko.
Azt tudom, hogy a Seiko nagyobb nev.
Egyebkent alapbol nem hordanal Citizent vagy csak ezt a modellt nem?Amugy a peldad kicsit santit, ott 3x kulonbseg van arban..
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz #58093684 #260129 üzenetére
Kicsit ez a hsz jut eszembe a kérdésedről.
Teljesen más a két óra. Más anyagok, más esztétika, más szerkezet.
Egyik 39mm-es, a másik pedig 47. Az csuklón óriási különbség.A seikot simán hordanám, a Citizent teljesen kizárt.
De ha ilyesmi eszedbe jut, nézz pár videót a kiszemelt órákról, úgy talán több átjön, mint pár kép alapján.
-
törölt tag
Ezt a ket orat neztem ki :
Seiko SSC813P1
Citizen CB5001-57EMiert dragabb a Seiko?
-
bigmasterg
addikt
válasz szucszsolt #260127 üzenetére
Kifutott modell.
Emagon néha vannak olcsón órák.
G-shock-ot vettem már tőlük fél áron.
Mivel eMAG forgalmazza, nem 3rd party cég, én be merném rendelni. -
szucszsolt
újonc
Sziasztok!
Böngészés közben találtam az emagon az alábbi Certina órát: [link]
Szerintetek ez valóban a link/hivatkozás címsorában található Certina c001.410.16.297.00 óra (DS Podium)?
Ha igen, akkor hogyan lehet ennyire olcsó?
Forgalmazza az eMag.
Meg merjem rendelni?Segítségeteket nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Rchrd91
csendes újonc
Sziasztok!
Bő egy éve van egy Citizen bn0150-10e-es órám, amit nagyon szeretek, és tökéletes első búváróra volt számomra.
Kacérkodok azonban egy Orient Ray Vintage vagy egy Mako 2/4-es szériával.Érdeklődni szeretnék, hogy egy tökéletes állapotban lévő Citizen Promister mennyibe tudna elmenni, illetve, hogy akiknek van tapasztalata az Orient búvár óráiról, ők mennyire elégedettek vele?!
-
fagyalllo
őstag
válasz #58093684 #260123 üzenetére
Sőt, van olcsóbb rádiós Citizen kronó is hivatalos forgalmazótól: [link]
Svájci márkáknál az esetek többségében vastagabban fog a ceruza, a kvarcoknál ez különösen fájdalmas tud lenni, mert a semmi különlegeset nem tudó Ronda és ETA szerkezeteket használják.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
fagyalllo
őstag
Ezen az árszinten minden japán gyártónál lehet nagyon sok jobbat találni. A szerkezet a gyenge pontja ennek a Tissot-nak, egy nagyon olcsó, javíthatatlan, drága órába egyszerűen rangon aluli, Swatchokban lenne a helye.
[link] [link] [link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
-
tomsolo
addikt
"Most Tissot watches have a battery EOL (End Of Life) indicator. When the second hand begins to jump every four seconds, it is time to have the battery replaced by a Tissot-certified watchmaker.'
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
törölt tag
Üdv
Ezen az arszinten van “jobb” vetel?
Automatic kizarva.
TISSOT SUPERSPORT CHRONO
T125.617.16.051.00”EOL (battery end-of-life indicator)” Ezt ugy erti, mint a Solar oraknal, hogy 2 masodpercenkent ut a mutato?
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz bigmasterg #260115 üzenetére
Nem mazsoláztam át az egész listát, de már első pillantásra hibás, a 1887 és az abból készült Heuer 01 nem saját fejlesztés, hanem némileg átalakított Seiko 6S.
-
zola96
senior tag
válasz bigmasterg #260115 üzenetére
Egyetértek.
-
bigmasterg
addikt
válasz zola96 #260113 üzenetére
Modellektől függ, pl Tag Heuer-nek is van in house és eta based is.
In house chrono szerkeztetek: [link] itt van pár
Aztán amelyik gyártó itt nem szerepel pl: yema, Nomos, christopher ward (SH21) és még biztos fel lehetne sorolni egy párat.Na de amit mondani akartam:
Nem biztos hogy mindig jobb az in-house szerkezet, pl szervízelhetőség szempontjából.
De egy nem mágnesezhető, master chronometer tesztelt, Omega co-axial szerkezettel szerelt, szépen díszített órára azt mondom, hogy igen ez egy komoly óra.Persze írhattam volna egy spring dirve-ot, vagy 9s mechanikusat is.
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy automata órát az eddig meglévő 2 db. Citizen Eco-Drive ( [Citizen AT2470-85L], [Citizen BM7550-87E] óráim "mellé" (legalább legyen 1 automata is).A kiszemelt egy Citizen lenne: [Citizen NJ2198-16X Automatic]
Érdeklődöm, hogy ajánlott lenne e megvételre - van e esetleg tapasztalat?
A 8210 Caliber mennyire megbízható/időtálló/pontos(?) valamint mp.stoppos e?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
zola96
senior tag
válasz bigmasterg #260109 üzenetére
Ki kínál valódi in-House szerkezetet? Rolex, omega, oris, seiko. Nem a rossz szajiz belőlem, de pl ott a Longi is és átdolgozott werkek vannak, persze felturbozva gyáron belül.
de inkább én is ezt választottam, mint hogy egy “sima” sellita custom rotorral dolgozzon a szamlap alatt. -
bigmasterg
addikt
válasz zola96 #260107 üzenetére
Jó, ennyiért már lehet kapni jó kidolgozású órákat, de pl in house werkkel szerelteket nehezebben. Legalábbis svájci vonalon nem nagyon.
A nagy nevek közül egyiket sem kapod meg ennyiért.
De japán vonalon maradva, egy alap, kvarc grand seiko is több mint duplája ennek.Mindenkinál mást jelent a komoly, meg ki mit hogy kategorizál. Ezt az ársávot inkább egy erős középategóriának lőném be. Innen felfelé még nagyobb mozgástér van, mint lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
válasz SOAD19 #260104 üzenetére
Beérett végül : ) Én meg ~3 éve vagyok e topicban, s Te voltál, aki először ajánlott nekem órát egy Zelos képében; kb. ott indult, hogy Zelos vagy Oceanus lesz majd a 'grail watch'od No de a lényeg - jól áll! Viseld örömmel!
+Dan Henry-t fel lehetne dobni valami szíjjal - narancssárga gondolom nem xD, de fehér is illene hozzá és akkor ő lehetne a 3. funky nyári óra.
[ Szerkesztve ]
-
zola96
senior tag
válasz bigmasterg #260105 üzenetére
Kinek mit jelent a komoly. Egy DJ valóban nem jön ki..
-
bigmasterg
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz SOAD19 #253113 üzenetére
Ígéret szép szó... Egy darabig óra vásárlás letudva, off. Úgyse fér el több az alkaromon (3. kép). Így is elég sok pénz ment el az órázására: 550k környéke, ha jól számolom. Tudom-tudom egyesek mondhatják, hogy ennyiből egy komoly óra is kijött volna.
Íme az új családtag, bő 3 éve terveztem, hogy megveszem, de beelőzte 3 óra is az áruk miatt.
Nem nagy, valósághűbb mérete a csuklómon: [kép]
Egy pár mp-es videó: [link]
Az óráról pár szó. Alapvetően bejövős, de a szíja annyira azért nem, a glycinemé érzetre, hangra minőségibbnek, masszívabbnak hat. Ennek a oceanusnak kicsit zörgősebb a szíja. Lehet a súlya miatt is, ugyebár ez titánból van. Még egy kis negatívum. Az óra dobozát kicsit jobban kiegyensúlyozhatták volna, mert ha az ember kiveszi az órát, és a kis párnát, akkor a doboz kinyitott állapotban hátraborul: [link]
Szerencsére a mp mutató is indexre üt.
Hamar, kb. egy hét alatt ideért FDX-szel. 22-e este rendeltem, és 30-án délelőtt jött vele a futár nőci. Viszont fekete pont jár a FDX-nek, mert az áfa, vámkezelési díjról nem érkezett semmi infó, hogy mennyi az annyi, hogy kell rendezni. Bekérték az igazolásokat, szükséges dokumentumokat kitöltve, aztán annyi. A nyomkövetési oldalon nézegettem, hogy milyen státuszban van a folyamat, merre jár a csomag. Aztán péntek reggel láttam, hogy elméletileg már itt van Debrecenben, és már a futárnál van (már megörültem, hogy valamit benéztek, és nem kell sarcot fizetni, mert úgy rémlett, hogy át kell utalni az összeget, és csak ezután szállítják ki). Hívott a futár nőci, hogy érkezik a csomaggal kb. 10-15 perc múlva, és, hogy tudom-e, hogy egy jelentősebb összeget kell majd fizetnem neki, és hogy nála, csak kp-vel tudok fizetni. Még szerencse, hogy itt van egy ATM 2 percre.
#260090dzsi23
Kíváncsian várjuk. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest