- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
hol találok olyan jó minőségű, egyenes endlinkes president vagy jubilee szíjat, aminek nincs ormótlan nagy csatja)?
a strapcode-os jó lenne, de a csatos kívánalomnak nem felel meg. -
fagyalllo
őstag
válasz
Lev Abalkin #250748 üzenetére
Sima acélszíj kívül és belül, a fénytörés zavart meg.
-
Lev Abalkin
tag
Közel állok egy Seiko SRPE99K1
megvásárlásához (ég a pofám, hogy gyakran itt lebzselek és nincs Seikom), de nézem hátulról, hát miajóistenez?!
Ez a szemkialalakítás aztán a "speciál edísön"! Színéről tagolt szemeknek akar (?) látszani, fonákjáról meg valami borzadály. Nem akarok halladorkodni, de ez ennyiért szégyen.
Tetszik az óra, színes, vidám, retró, de kellene rá zafír, meg egy Strapcode-os, normális fémszíj (+ 1 gumi is).
Ha találkozott valaki eladó újszerű példánnyal (vagy új gumiszíjassal), az jelezze, legyen szíves. -
baritz1995
tag
Sziasztok!
Van egy Orient Mako XL II Kano órám kb 1 hónapja hordom éjjel-nappal folyamatosan rajtam van, az óra kb 20-25mp-t siet naponta. Volt már ilyen szerkezetes Orientem ennél sokkal kisebb pontatlansággal.
Esetleg tud valaki ajánlani órást, aki képest beszabályozni ezt a modellt, hogy az eddig tapasztalt 8-15mp-be beleférjen?
Előre is köszönöm a sgeítséget. -
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #250741 üzenetére
Értettem ám akkor is, amikor kissé pongyolán fogalmaztál.
-
fattyu
veterán
válasz
Jürgenmüller #250733 üzenetére
hallador?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
vicces #250740 üzenetére
Nem értek hozzá, de ha jó a méret, ár és még tetszik is... Why not?
Jó a márka, napelem, zafír, rádió - kell ennél több?
#250734Veron :
Nem, az mutató pontos felrakással orvosolható.
Mriya :
Arra céloztam, h rengeteg mechanikus óránál megesik, h amikor a mp mutató a 12-esen van, a percmutató nem az indexen tartózkodik /tudom, nem üt/. Egészen pontosan kb. 90 fokonként nagyjából ott van, negyedfordulattal arrébb már nem oda mutat. Pl. 13:08:00-kor fedésben van a mutató vége és az index, 13:23:00-kor már kicsit mellette. 13:38:00 pont jó, 13:53:00 megint nem, etc. Így már érthető, remélem. Nem akartam ilyen hosszan leírni a jelenséget, de biztosan sokan találkoztak vele már, csak nem worryznak rajta. Számlap hibájára tippelek /lábak v furat helyzete/, nem a fogaskerekek játékára. Nemcsak orosz és kínai probléma, Fortis pilótánál is belefutottam, drágábbakhoz még nem volt szerencsém. -
Sziasztok,
az at8234 mennyire vehető/ajánlott?
Először egy alap automatát szerettem volna de végül idáig jutottam -
fagyalllo
őstag
válasz
Jürgenmüller #250733 üzenetére
Szóval neked volt egy darab órád, ami elromlott, ezért minden Seiko termék szar.
Neki van egy meg nem nevezett márkájú szerkezete, ami évtizedek óta működik, az nem lehet igaz.
Melyik mérnökképzésen tanítanak ilyen gondolkodást? -
Jürgenmüller
kezdő
válasz
@mriya@ #250701 üzenetére
Igen azt megértem, hogy a témát lezártad a részedről, mert hát cidris a téma. Én sem fogok veled vitatkozni, mert amit a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy nem egészen van az úgy, ahogy pl Te is előadtad, akkor teljesen mindegy mivel jössz elő. Számomra is lezárva, Seiko termékektől (Beleértve a Lorus, Pulsar-t is) távol tartom magam, részemről is lezárva a téma.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #250724 üzenetére
"mindenhol indexre üt a nagymutató"
ezt nem tudom értelmezni.
-
válasz
"_Maverick_" #250728 üzenetére
Van egy két még nem is látott modell. Az árak is jók. Meglepett!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
"_Maverick_" #250728 üzenetére
Igen, szemeztem vele, de magasabb a számlap, gond lehet összerakásnál, és én kontár vagyok. Talán Futizoli írt róla korábban. És most elég durva a postaköltség Putin cár birodalmából, tavaly óta nem rendeltem semmit, asszem. Pedig kellene pár számlap, fehér mutatók, apróságok - de nem létszükséglet.
Polarstar :
Az lenne az igazi, majd egyszer. De már a helyet is elfelejtettem, ahol a gyöngyszórást csináltatta egy társunk vhol Angyalföldön.
Ricsik :
Azért ez a kép is torzít rendesen, messzebbről nem ilyen nagy, mint a képen. -
"_Maverick_"
kezdő
válasz
Jól néz ki.
Gyártják ezt a számlapot szendvics verzióban is, ha esetleg érdekelne.
[link]
-
válasz
Klassz kis óra!
Nem tudtad volna esetleg meg sörétezni? -
ricsik
őstag
válasz
Hát igen, ennél nagyobb biztosan nem kell neked. Szerintem ez a max L2L, ami még jó. Ez viszont hibátlan.
-
5-ös kezelő
senior tag
Végre megvan az ideális szíj az órámra! Rengeteg cserebere után /gyári acél, szilikon, ZULU, bőr után visszaraktam a gyárit, dörzsivel szálcsiszolva, így passzol a korábban már mattított tokhoz és sima bezelhez. Lehet még finomítani, de nekem így is jó. Külön öröm, h ebben az órámban pontos a szerkezet, és a számlap /furata, lábak/ is - mindenhol indexre üt a nagymutató. Ideje eladnom a nagyobb /350/ tokos óráim, mert ez az én méretem, egyre biztosabb vagyok benne.
-
karesz59
csendes tag
Valaki játszik F1-et? Honnan lehet telepíteni Stream-re?
-
phrenetiX
tag
Sziasztok! A seiko butikból online rendelt órát melyik futárszolgálat szállítja ki? Ha onnan veszek egy órát, akkor kapok mellé seiko magazint is vagy azt külön kell megvenni?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Richee11 #250700 üzenetére
Semmi, átlagos japán automaták voltak, gond nélkül üzemeltek. Az M-Force első és második generációsát sajnálom is, h már nincs meg, és a Flieger is jó volt. Mako I-et nem szerettem annyira, de abban sem volt hiba. Ami most tetszene, az horror áron van számomra, és a szervizháttér is gyenge lehet, ha szükség lenne rá neadjisten. Ismétlem állandóan magam /bocs mindenkitől/, de mindennapos mechanikus órának számomra egy jól szervizelt és beállított Vosztok Amfíbia v Komandirskie való, mert nem kell félteni. Bírja a gyűrődést, házilag cserélhető sok alkatrésze, ami sérülhet v csupán nem tetszik, relatíve olcsó a szervize és bármelyik jó órás meg tudja csinálni. Ha meg nem feltétel, h ketyegjen, egy napelemes kvarc talán a leggazdaságosabb megoldás akár évtizedekre. Természetesen semmi problémám azzal, ha valakinek tetszik egy /Orient v egyéb/ adott óra, vegye meg bátran. Költségeket, minőséget, külcsínt-belbecst gondolja át, aztán hajrá. Én is vettem átgondolatlanul sok órát, csupán érzelmi alapon - tanulópénz.
#250697@mriya@ :
Néztem TC-nél, mutatók miatt elvetettem. Kínálatukból a számomra legjobbat hoztam el (AW 1620), mégsem hordom (üveg, tokfül nem lehajló, picit nagy érzés). A kinézett monoblokkos meg talán kissé bumszli, fel kellene próbálni rendelés előtt. Kivárok, van a fiókban még pár tucat óra, amit felvehetek.#250704Kbali : Köszi, okosodtam. (Dell Vostro 3500 lett, talán nem hullik szét pár évig.)
-
topi66
aktív tag
válasz
Polarstar #250698 üzenetére
A fejemhez kaptam. Pár éve a fent linkelt oldalról vettem a páromnak és magamnak is eredeti Roamer-t a bolti ár feléért és a két órán több mint 200 ezret spóroltam. Nem reklámozom őket,de sokszor láttam náluk olyat ami nagyon a piaci ár alatt volt kapható. Amúgy Gipsz Elek vagyok
Mellesleg ennyiért,( amennyiben jól jár) akkor munkába sem rossz ár szerintem
-
csabiks
senior tag
Sziasztok!
Casio Edifice EQB-1000AT-1AER
Véletlenül botlottam bele emagon, 70ezerrel olcsóbban mint bárhol ahol eddig láttam, így azonnal megrendeltem.
Nézegettem anno nagyon sokszor, de sokkaltam az árát, aztán végül mindig lebeszéltem magam róla… egészen tegnapig 😀A seiko monster után ezt most konkrétan nem érzem a kezemen, papír vékony 😅
Az óra nekem nagyon tetszik, a szíja belül bőr, kívül szövet, rohadt kényelmes.. A kép annyira nem adja vissza, de a számlap is és a lünetta egy része is igazi karbonszálas anyagból van.
-
Kbali
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #250674 üzenetére
Van benne egy lépésszámláló oszt' kb. annyi.
-
bigmasterg
addikt
válasz
ricsik #250699 üzenetére
Ugyanolyan kamu svájci, mint a christophe duchamp itthon meg csodával határos módon töredékéért meg lehet kapni (ami még mindig sok érte).
-
@mriya@
őstag
válasz
Jürgenmüller #250693 üzenetére
Erre csak annyit, hogy van egy full műanyag szerkezetű "no jewel" kvarcórám, amelyik 36 éve ketyeg egyfolytában mindenféle karbantartás nélkül, kizárólag elemcseréket kapott.
A tokja amortizálódott az évek folyamán, a szerkezetenek semmi baja.
Részemről a téma lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest