Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"_Maverick_"
kezdő
Angliában élő topiktárs segítségére lenne szükségem. Egy órát kellene nekem átnézni. Nem kell nagy dologra gondolni, csak a karcolácokat kellene tüzetesebben lekáderezni. Ha van itt olyan aki Angliában él, kérem írjon egy privát üzenetet.
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz @mriya@ #264067 üzenetére
Nekem ezzel az emberrel nincsenek jó tapasztalataim. Vittem hozzá egy vintage Seikót. Hanyag munkát végzett, teljesen más éleket csiszolt egy normál állapotú, hajszálkarcos órára. Rengeteget lemart a tokból. Lassan is dolgozott, a megbeszélt határidőt bő egy hónappal kitolta. A flegma stílusáról már nem is beszélve. Tudtommal saját gépei sincsenek. A WDL-ben maszekolgat munka után.
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Tudor BB 58-nak mennyi a magyarországi listaára?
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok! Ch24-en hirdetek egy gyönyörű Seamastert. Sajnos a Japán eladó valamiért nem hajlandó postázni Magyarországra. Nincs véletlenül valakinek ismerőse Tokióban? Már ott tartok, hogy a repülőjegyeket nézegetem.
-
"_Maverick_"
kezdő
Lehet egy kérdésem? A Tag Heuer miért lenézett órámárka? Csak az SW-200 miatt?
-
"_Maverick_"
kezdő
WDL-el kapcsolatban nekem is rossz tapasztalataim vannak. Bevittem hozzájuk egy ETA-2824-es régebbi Certinát polírozásra. Bár ne tettem volna! Vagy 2 millimétert lemartak a tokból, éleket teljesen elpolírozták, a fényes mutatók meg maszatosak voltak. Szóvátettem, nekik ált feljebb. SOHA NEM VISZEK HOZZÁJUK TÖBBET ÓRÁT. A Pestiórást akkor engedtem el, amikor közölték, nem szervizelnek orosz Poljot és Vostok szerkezeteket. (Vostok Europe, Poljot International - tehát nem a régi szovjet éra termékei.)
-
"_Maverick_"
kezdő
Szeretnék rendelni a Creationwatches.com-ról egy órát. 27% áfával viszont már nem lenne túl kecsegtető vétel. Mit tapasztaltok? Mennyire aktívak a Szingapúrból érkező csomagokkal a vámosok? A Creationwatches fel szokta tüntetni az óra pontos vételárát a csomagon? Természetesen eszem ágában sincs bármilyen törvényt megsérteni, csupán a véleményetekre, tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.
-
"_Maverick_"
kezdő
A Jomashop.com-ról rendeltem egy Longines-t az ebay-en keresztül. Nem szeretem a szürkeimportot, de elképesztő mértékben le volt árazva a cucc. (Conquest) Az áfát előre kifizettem. UPS fogja szállítani. Járt már valaki úgy, hogy a UPS-nek a kézbesítés során megint ki kellett fizetnie az áfa összegét? Hány nap alatt kaptátok meg a rendelt holmit?
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Egy matt tokú órához szerintetek illene egy polírozott cápa mesh szíj?
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz BAti77 #259538 üzenetére
Köszönöm! Valószínűleg az lesz a legjobb, ha vásárlás előtt üzletben felpróbálom.
Másról! Órás kriminalisztika?
Eléggé meredek történet, szvsz mindenki ügyeljen arra, hogy kitől vesz használt órát!
Cikk: [link]Természetesen mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Régen bement az ember egy Andrássy úti óraszalonba, körbenézett és rájött, hogy mennyire csóró. Ezt az érzést már egy Casio márkakereskedésben is átérezheted.
BAti77: Köszönöm. A számlap nagyon szépnek tűnik. A lug to luggal mi a helyzet? Több helyen azt olvastam, hogy a szíj végszemei miatt sokkal nagyobb az óra valós mérete. Az én csuklóm kerülete körülbelül 16-16,5cm. Jó rá a nagy vagy inkább 35mm-est vegyek?
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Tissot PRX-el kapcsolatban kérdeznék. A szíja tömör szemekből áll? A csat mennyire biztonságos? Akinek van kék színű kvarc modellje, feltöltene róla pár képet?
-
"_Maverick_"
kezdő
Jó minőségű stift kinyomót vagy kiütőt szeretnék vásárolni. Mit ajánlotok?
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz dilajoska1 #259281 üzenetére
Klassz ez a szíj.
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz eldoble #259243 üzenetére
Ki nem szarja le, hogy mi illik és mi nem? Én magamnak akarok megfelelni és nem az unatkozó sznobok által kreált szabályoknak.
@zmilaner Ez a sötét számlap este/világos számlap nappal dolog szvsz egy faszság. Fordítva még lenne is értelme, hiszen sötétben egy fehér számlapos órát valamivel könnyebb lehet leolvasni mint egy full fekete számlaposat. De ez így csak egy logikátlan hülyeség.
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz dzsi23 #259131 üzenetére
Ez sokat segített. Köszönöm.
Találtam is itthon megfelelő fogókészletet hozzá.Utolsó kérdésem a mesh szíj témájában, utána békén hagyom ezzel a topik terhelését.
A Hydroconquest-hez 21mm-es szíj kell.
Mit választanátok? Vegyek egy 22mm-es mesh szíjat és próbáljam meg beszüszakolni a tokfülek közé vagy vegyek egy 20mm-est? Nem tudom, hogy melyik megoldással nézne ki jobban az óra. -
"_Maverick_"
kezdő
Azon gondolkodom, hogy veszek egy 22mm széles szíjat és azt megpróbálom befaragni a 21-es tokfülek közé. De a hosszát hogyan tudom rövidíteni?
-
"_Maverick_"
kezdő
A Longines azért csinál 21mm-es tokfüleket, hogy kibasszanak az óratulajokkal???? Sem jó minőségű, 1.4mm vastag, fekete seatbelt nato szíjat, sem pedig shark mesh szíjat nem találok ebben a méretben. Vicc!
-
"_Maverick_"
kezdő
Miért nézik le sokan a japán órákat?
Számomra érthetetlen... -
"_Maverick_"
kezdő
Miért nem árulnak sehol 21mm-es shark mesh szíjat?
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz Lev Abalkin #259033 üzenetére
Átküldenéd az Alis linket? A Strapcode-os szíjakat Kínában gyártják, Kínából is postázzák őket. Szerintem a cég is kínai tulajdonban van.
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz Malfroy #258914 üzenetére
Attól, hogy valami felkapott még nem biztos, hogy jó. Óravásárlás során inkább a technikai specifikációkra és a tesztekre hagyatkozz és ne a népszerűségi indexekre.
Ettől a tanácsomtól függetlenül, a linkelt óra egy klassz kis G-Shock.
Rádióvezérelt, napelemes, gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Ha tetszik, nyugodt szívvel megveheted.A második linken szereplő csak Bluetooth-os és sima elemes. A kijelzője szép, de szerintem nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz jackal79 #258876 üzenetére
Hazánkban alulreplezentált márka. Ettől függetlenül az egyik legnagyobb Japán óragyártó. Sajnos az influenszer picsák nem ezt a márkát preferálják, úgyhogy ezzel az órával nem fogsz tudni mások előtt flexelni. Egyébként Csuja Imre és Reviczky Gábor is Citizent hord.
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
EMS gyorspostával rendeltem egy JDM Citizent Japánból. A tegnapi nap folyamán az eladó feladta a csomagot. Szerintetek mikorra ér ide? A feladó 4 napot írt. Ebbe a hétvégék is beletartoznak? Vagy csak a munkanapok? A vámkezelés átlagosan hány napot fog igénybe venni?[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Vásárolni szeretnék az óráimhoz egy 22mm széles, vastagabb MESH karperecet. Olyat keresek ami H-linkes, tehát harapófogó nélkül is rövidítő, relatíve olcsó, (max 50 dollár) ténylegesen acélból van, jó minőségű, szálcsiszolt felületű, és nem áraszt magából büdös fémszagot, mint az olcsóbb Aliexpress-es karperecek. Honnan tudnék ezekkel a paraméterekkel ilyen szíjt rendelni?
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Rendelnék a Chrono24-en keresztül egy órát, Japánból. A kérdésem az lenne, hogy honnan tudja a Magyar Posta, hogy mennyi a csomag valós értéke? Mi van ha mondjuk csak a teljes érték felét tünteti fel az eladó a csomagoláson? Akkor csak azt az összeget veszik figyelembe a vám+áfa számításában? Vagy, hogy megy ez? -
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek. A képen látható Citizen szerintetek szép vagy ocsmány?
Nem tudom eldönteni... Egyelőre érdekesnek találom... -
"_Maverick_"
kezdő
Ha már szóba kerültek ezek a Bulovák... Ha vennék a régi 45mm-esek közül egy fémszíjast, akkor azt tudnám NATO szíjjal is hordani? Vagy a furat olyan közel van a tokhoz, hogy ez esélytelen?
-
"_Maverick_"
kezdő
Certina DS Action Diver-em gyári szíjának a búvárhosszabbítója, elkezdett rozsdásodni...
Szerintetek, milyen anyaggal lenne célszerű eltávolítani róla a rozsdafoltokat?[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz gipsztigris #257739 üzenetére
Nagyon jól áll neki ez a karperec! Mondjuk ez a Seiko, szerintem bármilyen szíjjal jól nézne ki.
Nálam van a kistesója:[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz Memmaao #257682 üzenetére
7S36 szerkezettel szerelték mind a kettőt... Ez a verk emlékeim szerint koronáról nem húzható és nem is másodperc stoppos. Továbbá a karpereceik végszeme nem tömör, az üveg pedig mindkét óra esetében hardlex. Plusz csak 100M-ig vízállóak... Pár évvel ezelőtt sokan moddolták át ezeket Blancpain homage-nak, nekem tetszenek de már nem vennék ilyeneket.
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Számlap mod helyett akár vehetnél Seiko-t is. Ez a Turtle esetleg? [link]
Steeldive-al tapasztalatom nincs... Ha nagyon olcsón akarsz ilyen Sub-szerű órát, ott van a Pagani Design. A jótól szerintem az is k*rva messze van, de azért az árért az a kidolgozás korrekt minőségű. A Tisell szép, de szerintem vámra+áfára szamítanod kell. Esetleg Steinhart? Német gyártó. Vagy SW200 vagy ETA2824-es szerkezeteket tokoznak, használtpiacon ilyen 140-150-ért mennek a Rolex/Tudor ihlette modelljeik. Ott van még a Vostok Europe... Ha tetszenek a nagyméretű órák, szerintem velük is tehetsz egy próbát. Már 100.000Ft körül kapsz náluk NH35-ös szerkezettel szerelt modellt.
Orient és a Citizen környékén is körbenézhetsz, hátha találsz neked tetsző példányt. Például ezt: [link] vagy ezt [link][ Szerkesztve ]
-
-
"_Maverick_"
kezdő
Egy hete van meg a Hydroconquest-em. Úgy tapasztalom, hogy a polírozott szélek mágnesként vonzzák a hajszálkarcokat... Én nem tudok rá megfelelően vigyázni, vagy ez normális? [kép]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz SOAD19 #256982 üzenetére
Ezt a modellt én is nézegettem, de végül inkább mást vettem. Egy Hydroconquest-et választottam helyette. [kép]
A narancssárga másodperc mutató nagyon jól néz ki, szerintem a mérete is még pont megfelelő. Gratulálok hozzá! Ahogy a Glycine-hez is!
Én pont azt szeretem, ha nehezebben lehet elforgatni a lünettát. Olyan toolwatch-os érzést ad.
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Longines Hydroconquest típusú karórám karperecének fém csatjához keresek 21mm széles, 1,2mm átmérőjű "single shoulder" típusú stiftet.
Kínai beszerzési forrást már találtam. Magyarországon hol tudnék ilyet vásárolni? Végignéztem az összes nagyobb órás webshopot, de nem találtam eddig sehol sem ilyen típusú stiftet.
[ Szerkesztve ]
-
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz bluemirage #256606 üzenetére
Úgy tudom a trícium felezési ideje 12,3 év. Tehát 10 év után már csak körülbelül fele annyira erősen fog világítani mint újkorában.
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz SOAD19 #256587 üzenetére
A Medián felmérése alapján, a 30 év alattiak körében az övé a legnépszerűbb párt... Úgy látszik ebben az országban a hülyeségre és gyűlöletre mindig lesz igény...
Másról:
Idén, még az év vége előtt jönnek a napelemes Vostok Europe-ok. Ami még érdekes, hogy a Vostok Europe-nál, van lehetőség az elöregedett trícium csövek cseréjére. Tehát ha van egy 10 éves "csöves" órád, ami már sötétben nem világít annyira élénken, beküldöd hozzájuk a szervizbe, ahol (nyilván jó pénzért) kap új trícium csöveket.[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Hobbi szinten, szigorúan saját célra el szeretnék kezdeni zsebórákat felújítani. Kezdésnek régi Molnija 3602-es szerkezeteket próbálnék meg újra életre kelteni. Mik azok az eszközök, szerszámok, kiegészítők amikre első körben szükségem lehet? -
"_Maverick_"
kezdő
16cm-es csuklóra egy 44mm-es Longines Hydroconquest szerintetek már túl nagy lenne?
-
"_Maverick_"
kezdő
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre. Adott két kvarc szerkezetes búváróra: egy régebbi Edox Hydro-Sub Ronda 515-ös szerkezettel, és egy 39mm-es acél lünettás Longines Hydroconquest ETA 955.412-es szerkezettel.
Legszívesebben mind a kettőt megvenném, de csak az egyikre van most keretem. Ti melyiket valasztanátok? Melyiknek jobb a szerkezete?
-
"_Maverick_"
kezdő
Szingapúrból rendelt termék esetén milyen plusz költségekkel kell számolnom?
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Erre a G-Shockra kerekesek EU-n belüli beszerzési forrást.
Ref.: GWX5600-C7
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Magyarországon van olyan cég, ami elkészítene számomra egy egyedi paraméterekkel rendelkező, Corum Bubble-hoz hasonlóan vastag és domború karóra üveget? -
"_Maverick_"
kezdő
Műanyag tokos Seiko 5... Kicsit ironikus a "save the ocean" szériák után.
[video] -
"_Maverick_"
kezdő
Kellemes ünnepeket!
U.I.: Elegáns férfi vagyok, hol tudnék venni bőr karórát?
[link] -
"_Maverick_"
kezdő
2023-ban jönnek a régi kocka G-k, az újabb napelemes modullal, pulzusmérő funkcióval.
Ha jól látom, még nem lett róluk ide posztolva semmi.
[video] -
"_Maverick_"
kezdő
Nagyon tetszenek a Corum Bubble karórák.
Használtan talán még beleférne egy-egy régebbi darab a keretembe, de a 2022-es modellek árait egy picit sokallom. Nincs valami hasonló "homázs" a piacon? -
"_Maverick_"
kezdő
válasz Szirtimorc #251841 üzenetére
Klassz kia Vostok! Egyébként az indexeket kezelték valamilyen sötétben világító festékkel? Rádiummal vagy valami hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest