Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
Van egy 2014-ben gyártott Seiko 5 karórám. Még a régi 7S26 szerkezet ketyeg benne. Nem tapasztalok járáseltérést, viszont szerintem már megérett egy generálra. Nem tudjátok véletlenül, hogy a Seiko butikban jelenleg mennyibe kerül egy nagyszerviz? -
"_Maverick_"
kezdő
válasz zsizsef #249968 üzenetére
Lehet igen, lehet nem. A jelenség nem típus vagy márkafüggő, hanem darabfüggő. Tudtommal attól függ, hogy áll épp a szerkezet a házban. Érdemes lenne személyesen körbenézned egy üzletben. Lehet pont találsz olyan példányt, ami a jelölésre üt. :) Csak kíváncsiságból. Mi az óra típusa?
-
"_Maverick_"
kezdő
Az Evolvens órákról mi a véleményetek? Milyen az összeszerelés minősége? Mennyire tartós konstrukciók? A Vostok Europe-al kapcsolatban ugyanezeket kérdezném.
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz m3tr0 #250000 üzenetére
Megnéztem ma az Evolvensek közül pár új modellt. Sajnos a kidolgozás minősége még mindig ugyanolyan gyatra. Viszont fejlődnek! Már nem koszos a számlap! Csak hát... Nem túl szépek az órák élőben.
A Vostok Europe-ok viszont eléggé bejöttek. Nem csúcs kategória, de az olcsóbb Seiko szerkezetes modellek is egészen jól néznek ki. Ezeknek az amorf, nehéz, baromira nagy óráknak van azért egy diszkrét bájuk. :) -
"_Maverick_"
kezdő
válasz kerepesig #250017 üzenetére
Nyugodtan megveheted. Árához mérten egész jó kis karóra. A márkában nem igazán lehet csalódni. Plusz inhouse szerkezetes. A fém karperec csörögni fog, szóval ha zavar az ilyesmi, akkor azt érdemes cserélni. Házon belül alternatívának ott van a régi Mako XL, a Mako III vagy a Triton.
[link]
[link]
[link]Citizenek közül ez sem rossz. Már ha nem zavar, hogy a 12-es index úgy néz ki mint egy fecske gatya. Vagy egy nagyobb női bugyi.
[link][ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz magyargyerek #250059 üzenetére
Ezek a Deep Blue-k egész jól néznek ki. :) Nekem régebben az Alpha Marine 500 tetszett. Annó nem vettem meg, most meg már nem lehet kapni. Élőben mondjunk sosem láttam egyet sem. Kíváncsi lennék rá, hogy milyen a kidolgozás minősége.
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz fagyalllo #250107 üzenetére
De miért kell faszozni meg kurvázni? Baromira nincs kedvem ilyen szövegeket olvasni.
Focvis:
A 7750 egy kiforrott konstrukciójú, évtizedek óta gyártásban lévő szerkezet. Szerintem totál nincs vele semmi baj. Az órások ismerik, szeretik. Mégis mit kellene tokoznia helyette a Breitlingnek?? Ha saját szerkezettel tokozták volna, nem ennyibe kerülne az óra, hanem jóval többe! Biztos, hogy találsz ezzel a szerkezettel olcsóbb órát is. De azért nézd már meg, hogy az milyen dekort, milyen kidolgozású tokot, mutatókat kapott, milyen ellenőrzéseken ment át, milyen tanúsítványokkal rendelkezik stb...stb... Értem, hogy mit akartál írni, de mégis mit tokozzanak helyette? 3133-at? SW500-at? ST1901-et? VK63-at?[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz focvis #250116 üzenetére
Nem olyan nagy az az árrés. Számold hozzá a munkások bérét, az anyagok árát, a gépek cserealkatrészeit és működtetési költségét, egy típus kifejlesztésének és
tervezésének költségeit, stb...stb...
A 7750 legalább egy olyan szerkezet ami "viszonylag olcsón" szervizelhető. Egy inhouse Breitling generál költsége jóval magasabb.[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz TechN7ne #250219 üzenetére
Nem találok hasonlóságot a két óra között. Teljesen más a vonalvezetés, az élek, az insert, a bezel, a számlap, a mutatók és az indexek sem mutatnak semmiféle azonosságot. A Seiko 62MAS modellje ugrik be róla elsőre és nem egy Submariner. Kifejtenéd, hogy miért tartod, "Rolex kopinak"?
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
SKX007-hez keresek fekete, a tokhoz tökéletesen illeszkedő szilikon szíjat. A bevált forrásokat (strapcode, crafterblue, namokimods stb...) ismerem, de most nem akarok közel 30ezert kiadni egy szíjra. 10-15 körül tudtok valami Ebayes/Alis alternatívát?
-
"_Maverick_"
kezdő
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
A Chrono24-ről rendelnék egy használt órát Franciaországból. Milyen plusz költségekkel kell számolnom? Vám? Áfa?
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz zsinnyegtet #250497 üzenetére
Érdekes ez a "dimenziós" számlap! Jól látom? Fekete a dátumtárcsa? Ezt valamikor a drágább órákon sem sikerül megvalósítani a gyártóknak. Nekem nagyon tetszik. Gratulálok hozzá.
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz bigmasterg #250559 üzenetére
Nem erőltették meg magukat az Epos tervezői.
-
"_Maverick_"
kezdő
A Certina féle, műanyag alkatrészeket is tartalmazó Powermatic 80 szerkezetekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ha elkopnak a műanyag alkatrészek, javítható az óra, vagy abban az esetben a teljes szerkezetet cserélni kell?
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
Elemcsere előtt állok. Az órámban 4 évig egy SR920SW típusú Maxell elem teljesített szolgálatot. Ez az első és egyetlen kvarc szerkezetes órám, ezért kellene a segítségetek. Milyen márkájú elemet válasszak? Maxellt? Renatat? Duracellt? Van olyan elem ami 4 évnél tovább bírja?
(Orient Cal.:HT711) -
"_Maverick_"
kezdő
válasz 5-ös kezelő #250724 üzenetére
Jól néz ki. Gyártják ezt a számlapot szendvics verzióban is, ha esetleg érdekelne. [link]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz Lev Abalkin #250748 üzenetére
A drágább, Orient Star 50 Divereket is hasonló kivitelű karperecekkel szerelték fel. Van egy itthon nekem is. Valamiért sokkal kényelmesebb viselni mint a valóban
3-as osztasú szemekből álló karpereceket. Kialakítása miatt számomra a tisztítása is könnyebben megoldható. Tegyél vele egy próbát, hátha bejön. Ezt a fajta megoldás egyébként több gyártó is alkalmazza. (Pl.:Roamer)Strapcode helyett: [link]
-
"_Maverick_"
kezdő
A Casio Oceanus T200-as modelljéről mi a véleményetek? Milyen a kidolgozás és az összeszerelés minősége? A szíj tömör szemekből áll? Mennyire "csörgős"?
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz dilajoska1 #251744 üzenetére
Nekem is lapul egy ilyen Seiko valahol a fiókban! (SNK809) Hasonló kétrészes szíjjal!
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz Permet Elek #251795 üzenetére
Még létezik a Cornavin márka? Van valami köze a "régi" Cornavinhoz?
[ Szerkesztve ]
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz Szirtimorc #251841 üzenetére
Klassz kia Vostok! Egyébként az indexeket kezelték valamilyen sötétben világító festékkel? Rádiummal vagy valami hasonlóval?
-
"_Maverick_"
kezdő
Nagyon tetszenek a Corum Bubble karórák.
Használtan talán még beleférne egy-egy régebbi darab a keretembe, de a 2022-es modellek árait egy picit sokallom. Nincs valami hasonló "homázs" a piacon? -
"_Maverick_"
kezdő
2023-ban jönnek a régi kocka G-k, az újabb napelemes modullal, pulzusmérő funkcióval.
Ha jól látom, még nem lett róluk ide posztolva semmi.
[video] -
"_Maverick_"
kezdő
Kellemes ünnepeket!
U.I.: Elegáns férfi vagyok, hol tudnék venni bőr karórát?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest