- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MARVEL
tag
A szótoár, olyan ismerős szó... mintha tanultam volna történelemből, honfoglalásnál, még első szemeszterben. Szerintem valami díszített övcsat volt nem?
-
-
Misi1979
őstag
válasz
#66783232 #207082 üzenetére
Ha valóban órás lennél, szépen és alázattal beszélnél olyan emberekről, akik miatt nagyon sok új ember szereti meg ezt a témát, kezdenek órákat vásárolni, gyűjteni, ezzel közvetve és közvetlenül is munkát adva “neked”.
Kihangsúlyozod, hogy órás vagy, nem akarsz személyeskedni - de valahogy egyik topiclakó mégiscsak megemlítésre került, pont ő, aki többet tett és tesz azért, hogy ez a téma minél több emberhez eljusson. Ehhez egyik lépcsőfok a szakkifejezések “egyszerűsítése”, talán egységesítése lenne - az órás szaknyelv nem a magyar. Hanem az angol. Ne szotoárazzunk, tanuljuk meg azokat a kifejezéseket, amik adott esetben a fejlődéshez is szükségesek lennének.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tsebacsi #207087 üzenetére
Mondok jobbat. Markaszerviz kijelenti ugyfelnek a dual simes telefonra, hogy az biza nem fual simes. A markaszerviz... mondjuk ugyfel is hulye, ahelyett, hogy kiprobalna a kartyat sim2 slotban, jon nekunk kaffogni.
A tiszteletteljes orasmester hozzaszolasa meg LOL, magas lorol nesze az anyad, mindennemu kozossegepito jelleg nelkul, pont a kozossegepitokbe beleallva. Teljesen megertem, amikor kifakadtak az adasban, hogy milyen elcseszett a magyar oras-nyelv, angolul egyertelmubben vannak megfogalmazva a dolgok (jelen tematikaban).
-
válasz
dzsi23 #207086 üzenetére
Nem sikerült név nélkül, na. Bele akart szállni valakibe, pont abba sikerült, aki tesz is a közösségért valamit, és biztos g0n21-ék hibája, hogy annyi de annyi buta ember van a világban, akik még ráadásul órát is vesznek.
Most én is panaszkodjak, hogy a notebook szervizes bejelentéseknél az ügyfél előre eldönti mi a baja a gépnek és erről a hülye fórumok méghülyébb felhasználói tehetnek?! Títsákbe!!!! Ugyanmár...
-
dzsi23
addikt
válasz
#66783232 #207082 üzenetére
"Csak mondok pár példát név nélkül és remélem magukra ismernek, de ha nem, akkor nagyobb a baj mint gondoltam :D
Nézzük a végén kedves g0n21 hozzászólását..."
"Így terjed a faszság és így keserítitek meg az órások életét amiről nem is tudtok.
...
Tisztelettel egy Órás."Wtf?
Elég lett volna, ha belököd a könyv nevét... Egészen más fogalmaink vannak a tiszteletről, de bizonyára erről is írtak könyveket, így nem kezdek el okoskodni.
-
Deskdiver
senior tag
Szia.
Nem tudom milyen mélyen akar belemenni a weboldal a működés részleteibe ,de ha a karóra külsejére vonatkozó köznyelvben használt kifejezések érdekelnek akkor azt itt a fórumon visszaolvasva is megtalálod vagy ha konkrét példát mondasz biztos tud valaki segíteni. A működésre vonatkozó szakkifejezések pedig innen és az úr egyéb írásiból kilegózhatóak. Mvltrade Kb. ez a legjobb oldal ami magyarul ebben a témában elérhető. -
MCGaiwer
addikt
tudtok ajánlani pár üzletet, honlapot ami EUban működik és minőségi bőr szíjakat forgalmaz/gyárt? nem luxusra gondoltam, de ne is "Genuine Leather" legyen. 100 euro-ig.
Amerikait találtam sokat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Régóta olvasom az oldalt és "csakma" és utoljára azért regisztráltam be, hogy leírjam a véleményemet egy-két dologról amit itt és máshol is olvasok és látok.
Vannak itt és máshol is olyan okosnak gondoló emberek akik azt hiszik magukról, hogy valamit leírnak az órákról az úgy is van. Ez nagyon szomorú dolog mert a sok hülyeség így terjed az órás közösségekben. Értem én, hogy menő mostanában Angolul beszélni és órákról blogot meg videókat csinálni, de ha már veszik egyesek a fáradságot, hogy ezzel foglalkozzanak akkor vagy olvassanak utána a dolgoknak, vagy kérdezzenek meg egy órást sőt, még elvégezhetnének egy órás tanfolyamot is ami legalább arra elég lenne nekik, hogy megtanulják Magyarul a szaknyelvet és ne beszéljenek hülyeségeket. Csak mondok pár példát név nélkül és remélem magukra ismernek, de ha nem, akkor nagyobb a baj mint gondoltam
Nézzük a végén kedves g0n21 hozzászólását az utolsó kérdésre!
"Nincs így óraipari szótár"!!! Kedves g0n21 ha így lenne akkor Magyarországon és máshol a világban össze vissza beszélnének az órás szakmában. Kedvenc szavad ahogy az egyik videódba is többször elmondtad az oszlopkerék mellett az a szotóár ami felhúzótengelyt leszorító hídnak neveznek Magyarul, jéé van neve. Pxs-nek azt tudom ajánlani, hogy nézze meg a Magyar órás tankönyveket ahol képekkel illusztrálva Magyarul le vannak írva az alkatrészek nevei! És itt ragadnám meg az alkalmat elmondani, hogy kettő vidéki órás megérti egymást mivel mindenki ugyan abból az órás könyvből tanult Pl. Vályi Ödön írt 1929-ben az Órák Szerkezettana. Ajánlom figyelmedbe ha már ennyire benne vagy ebben a világban, hogy olvasd el ezt, és még sok könyvet Magyarul ami elérhető nem sok, csak kb. ami eszembe jut 21db amiből az órások tanulnak teszem hozzá Magyarul, és nem beszélnél olyan dolgokról amit nem tudsz. Csak egy példa volt kiragadva az itt most olvasottakból és a videóból ami a sok téves dolog mellett elhangzik.
Ez nem a bloggerek és videósok ellen szól sőt, ezt azért írom le mert ha már leírtok mondtok valamit akkor azt hiszik az emberek, hogy az úgy is van. Pedig nagyon sok esetben nem!! Így terjed a faszság és így keserítitek meg az órások életét amiről nem is tudtok.(Csókolom azt olvastam, láttam a videóban, hogy ha 300 alatt van a lengés akkor az szar, szervizelni kell.
Szép napot hoztam a 36000-es órámat szervizelni mert most volt igaz 3 éve de olvastam, láttam, hogy leveri az olajat mer gyorsabban forognak benne a kerekek.)
És még sorolhatnám amivel nap mint nap találkozik egy órás...Ennyi voltam: Tisztelettel egy Órás.
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok, megbízást kaptam egy, a magyar piacra belépni készülő, felső kategóriás svájci karórákkal foglalkozó webáruház lefordítására, angolról magyarra. Tud valaki egy jó óraipari szótárt?
A kifejezések nagy részével tisztában vagyok, de azért olykor akad olyan, ami megfog...
Előre is köszönöm!
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Lev Abalkin #207065 üzenetére
Sirály...bár még így is megfontolandó, a Steinhart Marine-hez képest.
-
No.01
addikt
Kisse bugyuta kerdes. A kolegam vegul feladta keresgelest a mindenfele diver-t illetoen es vette egy Steinhart-ot (Ocean 39 GMT Premium) osszesegeben sokkal jobb, mint gondoltuk.
Egy fel hangyanyit nagyobb a csukloja, mint nekem (17cm meg egy pici) de az ora egyaltalan nem tunik kicsinek a kezen.Viszont a leiras az finoman szolva is hianyos. Ez az elso automata oraja ami ezt tetezven meg koronazaras is...
Ilyenkor ha kitekeri akkor tudja felhuzni az elso pozicioban (ez latszik a leirasban is) de az, h melyik iranyba lehet/szabad/erdemes arrol mar szo sincs.
Van erre v.mi "aranyszabaly"? (Ugyertem, h nemcsak a felhuzas vegett hanem a datum es az ora allitasanal) -
speedernet
aktív tag
válasz
pulutodurumo #207066 üzenetére
-
motown5l
senior tag
Üdv. Valakinek volna egy használati útmutatója egy Casio Protrek 2500 karorahoz?Magyar nyelvű természetesen
-
válasz
pulutodurumo #207066 üzenetére
2-6-2-6-os forgatóm van (4-es), és az összes (kínai japó, eta, valjoux) automatámat jól húzza.
-
speedernet
aktív tag
válasz
speedernet #207067 üzenetére
Rendben
Meg fogadom a tanácsot.
Azért kérdeztem mert ha az is megfelel a célnak akkor miért adjak érte többet.....
Magyar webáruházban vannak 20 ezer környékén akkor nézek onnan egyet. -
pulutodurumo
őstag
válasz
speedernet #207063 üzenetére
Ha kalandot keresel, vedd meg.
Szerintem:
1) Olcsó hatású, gyönge minőségű anyagokból van.
2) Csak egy módja van (2 perc balra, 6p szünet, 2p jobbra,goto 10
).
3) Túl lapos szögben van rajta az óra, egy finnyásabb darabot alig húz fel.
4) Garancia. Kínába ezt visszaküldeni több lesz mint 26$.Egy márkás forgató 200$, egy normális 100$, ami már elfogadható, az 50-60$. Folytassam a sort?
-
Lev Abalkin
tag
"PURE MECANIQUE" - ebayen találtam ezt a gyártmányt/márkát(?), zafíros pilóta, illetve marine stílusú órák, Eta-Unitas szerkezettel, vállalható (41 mm) méretben. Ismeri valaki? Ami kérdéses számomra, hogy eredeti, vagy kínai klón a szerkezet benne?
Régóta kerülgetem már ezeket a kézihúzósokat. -
rbalint88
addikt
válasz
speedernet #207063 üzenetére
Az egyes forgatonak semmi ertelme. Ugyis veszel hamarosan masik automatat is
-
speedernet
aktív tag
válasz
pulutodurumo #207062 üzenetére
Teljesen jogos amit mondasz.
Meg mutatom mire gondoltam.https://s.click.aliexpress.com/e/O1njnZO
26 dollár és se posta semmi.
Az oké hogy sokára jön meg de nem rohanunk sehova 😀 -
pulutodurumo
őstag
válasz
speedernet #207061 üzenetére
Inkább a német Amazont nézegesd. Villámakciókban engednek 10€-t, az fedezi a postát. Ott is kínai a kínálat alja (50€ környéke), de legalább gyorsan itt van, és nincs ÁFA meg szórakozás a vámkezeléssel.
Ilyet kínából venni nem nagy bolt, mert a méret, és súly miatt drága a posta. -
speedernet
aktív tag
Urak azt szeretném kérdezni hogy használ e valaki kínai huszon pár dolláros forgatót automata órához?
Ha igen akkor teljesen megfelel e a célnak vagy kerülendő?
Köszönöm szépen -
Deskdiver
senior tag
Videó a Citizen 0100-ról. [link]
-
speedernet
aktív tag
Dél - nyugat dunántúlon egy automata ora szervízt tud esetleg valaki?
Zala, vas, somogy, esetleg veszprém...
Hamarosan birtokba vehetem az Orient Mako 3 mamat és ha esetleg kell rajta szabályozni akkor kellene egy rendes hozzá értő mester.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest