-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
#66783232 #207082 üzenetére
Mivel sokan kedveljük a műsort, amelynek az egyik készítőjére
név nélkülutaltál gondolom érthetőek a reakciók. Én megpróbáltam hideg fejjel értelmezni, hogy mi is pontosan a probléma az említett vloggal mert mindenki tévedhet ugye. Egyetlen konkrétumnak imponáló rész találtam:"Kedvenc szavad ahogy az egyik videódba is többször elmondtad az oszlopkerék mellett az a szotóár ami felhúzótengelyt leszorító hídnak neveznek Magyarul, jéé van neve."
De én ezt a mondatot bizony nem értem, akárhogy próbálom.
Mindenesetre egy ilyen jellegű (órakedvelő és nem szakmai) műsort szerintem fölösleges lenne precíz szakzsargonnal terhelni. Értjük, hogy a whitefüledet esetleg bántja az egyszerűsítés, de a nézők 90%-át nem feltétlen érdeklik az ilyen részletek akit meg igen, annak pedig úgysem elég az a keret, amit egy ilyen videó biztosít és jobban beleássa magát.
A rendelőben pl. valószínűleg te sem szeretnéd meghallgatni az adott kórkép részletes szaknyelvi leírását meg a kiírt gyógyszer szerkezeti képletét, illetve a hatásmechanizmusának magyarázatát receptoriális és molekuláris szinten, inkább szeretnéd megérteni a lényeget egyszerűen, emészthetően, nemde? -
Misi1979
őstag
válasz
Ha valóban órás lennél, szépen és alázattal beszélnél olyan emberekről, akik miatt nagyon sok új ember szereti meg ezt a témát, kezdenek órákat vásárolni, gyűjteni, ezzel közvetve és közvetlenül is munkát adva “neked”.
Kihangsúlyozod, hogy órás vagy, nem akarsz személyeskedni - de valahogy egyik topiclakó mégiscsak megemlítésre került, pont ő, aki többet tett és tesz azért, hogy ez a téma minél több emberhez eljusson. Ehhez egyik lépcsőfok a szakkifejezések “egyszerűsítése”, talán egységesítése lenne - az órás szaknyelv nem a magyar. Hanem az angol. Ne szotoárazzunk, tanuljuk meg azokat a kifejezéseket, amik adott esetben a fejlődéshez is szükségesek lennének.
-
dzsi23
addikt
válasz
"Csak mondok pár példát név nélkül és remélem magukra ismernek, de ha nem, akkor nagyobb a baj mint gondoltam :D
Nézzük a végén kedves g0n21 hozzászólását..."
"Így terjed a faszság és így keserítitek meg az órások életét amiről nem is tudtok.
...
Tisztelettel egy Órás."Wtf?
Elég lett volna, ha belököd a könyv nevét... Egészen más fogalmaink vannak a tiszteletről, de bizonyára erről is írtak könyveket, így nem kezdek el okoskodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest