Hirdetés
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
válasz
schawo #194345 üzenetére
Már értem. Akkor az már legalább 12 évvel ezelőtt volt. A HNBR és az idő kapcsolatában kb. igazad van mivel a hidrogénnel telítés miatt gyakorlatilag nem reakcióképes az ózonnal. (Bár megnéztem nálunk a csomagolást és mindkettő esetében 15 év a tárolhatósági élettartam) Az NBR-ben még mindig nem értünk egyet, mert azt bizony kikezdi az O3.
Pusztán felebaráti jóindulatból megemlíteném ,hogy biztos véletlenül pont a BME-t elfelejtetted feltüntetni az FB profilodban. Pedig büszke lehetnél rá. Nehéz szak.
-
stork13
aktív tag
válasz
Polarstar #194344 üzenetére
Helyesebben:
meranom.comNekem is van 2 tőle.
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Lauda #194334 üzenetére
Olyan szokásokat mint például egy meglehetősen népszerű és sokak által látogatott tóban való fürdőzés órában melynek a sótartalma alaphangon a háromszorosa az említett szabványban teszteltnek? Ja nem, bocs. Az kirívó eset.
(#194332) schawo Én kérek elnézést. Csak merő kíváncsiságból szabad tudni ,hogy melyik egyetemen végeztél?
(#194336) Falcon C. Én még olyan emberrel nem találkoztam aki tudja mi az a PIP-BOY és nem akar egyet.
-
Falcon C.
aktív tag
-
válasz
Falcon C. #194336 üzenetére
tudatlanságomban
Nem volt semmi tudatlan. Inkább mi gondoltuk túl a kérdést. Nincs lecsó sem, nem szükséges, hogy itt mindenki mindenben tökéletesen egyetértsen, de ettől függetlenül még egy csomó mindenben van egyetértés.
Automatát, vagy húzóst ilyen keretből és optimálisan legalább 100m vízállósággal (úszáshoz 50m is elég volna, de melegvíz miatt inkább legyen 100, hátha vastagabb kicsit a tömítés) valószínűleg csak kínaiban fogsz találni. Nem mintha azzal gond lenne, de hátha olyat nem szeretnél. Szóval jöhet kínai, vagy erősen kínai hátterű is?
-
Falcon C.
aktív tag
Huh, tudatlanságomban jól beletenyereltem a lecsóba... Bocs srácok! Gyógyvíz:
[Harkány] és [Paks]. A vízben 2-3 órát tartózkodom naponta. Plusz az ottani pára. Alapvetően a fémházas, analóg kijelzésű órák tetszenek. De ha ahhoz, hogy az igényeimnek megfelelőt találjak, ettől el kell tekintsek, nem akadály, rugalmas vagyok. De PIP-BOY-t nem szeretnék.Arról viszont fogalmam sem volt, hogy ilyen árban van felhúzhatós is!
Azt hittem, ez ma már a luxus kategóriába tartozik... Egy ilyen óra lenne a tuti!
A mostani órám kb 40*50*12 mm szíj nélkül. Ennél ne legyen kisebb. -
válasz
Deskdiver #194333 üzenetére
Mások meg bármit
Ha valaki európai körúthoz keres autót, akkor legközelebb ajánljak Ferrarit (mert azzal végez a leggyorsabban), vagy esetleg Land Rover Defendert (Európa bazi nagy, honnan tudhatnám, hogy csak közúton akar közlekedni, nem akar felmenni a sípályán négy keréken)?
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Lauda #194329 üzenetére
Példálózhatunk nemzetközi szabványokkal, csak értelme nincsen.
(#194330) csabulaxi Én is csobbantam benne nem rég. Mondjuk órát nem vittem ,mert minek ilyen helyre. Igazából én sem hiszem ,hogy bármi baja lenne egy pár órás fürdéstől. Igazából a kérdező kívánsága az volt ,hogy az óra "ne haljon meg a gyógyfürdőben" 50 ezer forintig. Nem tudjuk milyen fürdőbe jár, mennyi időt tölt benne, milyen vízben. Én ajánlottam egy műanyag tokos ,titán hátlapos ,titán csavaros köztudottan strapabíró órát. Mások meg bármit, megint mások meg semmit csak kritikát. Itt tartunk most.
Talán egy szerkezet cserét megérne még a Monster. Főleg ,hogy egyre ritkább és keresett a 1st Gen. Bagóéért lehet venni ,hozzá egy 7s26-ot.
-
válasz
Deskdiver #194328 üzenetére
Mondjuk az átjött ,hogy a kémiát hülyeségnek tartod.
Vegyészmérnökként kicsit vad ez a gondolat.
Az ózonnal való reakció egy vegyi folyamat. Mivel a természetes ózonkoncentrációban hatalmas egyenetlenségek nincsenek, illetve amik lehetnének, azok, ha mással nem, hát az idő dimenzióval szépen kisimulnak, tehát a felhasználó szempontjából rohadtul az idő az, ami tönkreteszi az NBR-t, vagy a HNBR-t. Nem hiszem, hogy vegyi folyamatokat kellene itt elemeznünk, az idő, mint tényező pontosan megteszi.
ISO6425 teszt: 30g/L Tengervíz: 31-38g/L Szóváta, Medve-tó: 100-330g/L
A magyarországi (és esetlegesen elképzelhető speciális kivételektől eltekintve a) termálvizek konyhasó tartalma töredéke sincs a tengervízének.rozsdamentes
Mint említettem, nincs olyan, hogy a korróziónak teljesen ellenálló rozsda"mentes" acél. Jobb kifejezés lenne a rozsdaálló acél. De a fotó gazdája hány termálvízben volt, hogy ez történt? Mert ugye a rozsda nem csak a termálvíztől jelenhet meg... Sőt. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Falcon C. #194324 üzenetére
Csak az a kérdés, h elektromos áram működtesse az órád, v rugóerő? Miből legyen az óratok /műanyag, acél, titán/? Vízállóság minimum 100m, ha pancsolni is viszed. Mekkora legyen a tok átmérője, h passzoljon a csuklódra /? kerület cm-ben/? Timecenter.hu oldalon sok órát találsz, és a szűrőkkel tudod szűkíteni a kört.
Ha bátor vagy, bevállalhatsz egy Vosztok Amfíbiát a Meranom.com-ról. Seiko 5 sport sorozat is jó lehet külhonból. Nagy a választék, ezért szeretnénk tudni pontosabban az igényeid /elegáns legyen, v búvár, pilóta, pontos kvarcszerkezet hajtsa v ketyegőset szeretnél stb stb./. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Deskdiver #194328 üzenetére
Medve-tóban Szovátán strandoltam 1 napot, az Orient Mako-mmal.
Én nem láttam, hogy ártott volna a 10x só koncentrátum.
új gazdája esetleg megcáfolhat, bár akkor nem szóltnyaralás után a Seiko Monster megy a fiókba emléknek, naponta több mint 30 mp-et késik 1 hónappal a gyári szerviz után
láttam egy tengerészen ugyan ilyen narancs első generációsat és Budvában az egyik étteremben egy srác másik asztalnál mutogatta a csajának, hogy figyelje, utána áthajolva kuksizták.
megjelenés 100%, szerkezet 20%(saját vélemény rádiós kvarc óra birtokosaként) -
Deskdiver
senior tag
válasz
schawo #194323 üzenetére
Miket nem mondasz? Ufók meg minden. Mondjuk az átjött ,hogy a kémiát hülyeségnek tartod.
Az a baj ezzel ,hogy a természet törvényeit ez nem érdekli. Azok csak működnek tovább ahogy kell. A kémia kémia marad a korrózió korrózió marad, a minden vizes környezetet túlélő óra pedig anekdota marad.
-A leggyakrabban használt minőségi óra tömítés NBR-ből készül és nem az idő teszi tönkre hanem leginkább az ózonnal való reakciója.
-Ennek a gazdája él és virul. A csontjain egészséges állapotban vannak a szövetek. A rozsdának van az a fura szokása, hogy ott kezdi meg a munkáját ahol kevésbé látható viszont a vízállóság szempontjából esetleg kritikus.
-Üvegtömítés mint említettem.
Az pár másodperces öblítés helyett talán az áztatás hatásosabb lehet.
(#194325) Lauda Hát persze ,hogy mindegyiket felkészítik. Ez természetes.
ISO6425 teszt: 30g/L Tengervíz: 31-38g/L Szóváta, Medve-tó: 100-330g/L -
válasz
Lauda #194325 üzenetére
Hivatalos álláspont: Nem ajánlott. Ahogy soha semmi sem ajánlott. Ha tehetnék, akkor előírás volna, hogy csak akkor garanciás, ha igazolni tudod, hogy sosem viselted, csak üvegvitrin mögött volt beállított páratartalom, hőmérséklet, és precízen meghatározott hullámhosszúságú fénnyel megvilágítás mellett.
-
válasz
Deskdiver #194320 üzenetére
Szerintem az óragyártók a fürdésre alkalmas órákat felkészítik ezekre a hatásokra. Hiszen az emberek termálvizekben, gyógyvizekben, tengerben is szoktak fürdeni, nem csak desztillált vízben.
ISO6425-nél például nátrium klorid oldatba helyezik az órákat és 24 órán át ott tartják, majd megvizsgálják milyen hatások érték az órát.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Sungoo #194319 üzenetére
Elnézést, de a felét sem értem annak, amit kérdezel. Tudom, Google!
Jelenleg analóg kijelzésűt használok, fém házban, fém szíjjal. Hasonlóra gondoltam. Néztem okosórákat is (Xiaomi telefon mellé), de rájöttem, felesleges funkciókért fizetnék. Most a Casiokat nézegettem. Jó irány, úgy vélem.
@szivarvég
Köszönöm! -
válasz
Deskdiver #194320 üzenetére
Minden hülyeséget figyelembe lehet venni, persze. Beleszámoltad az ufótámadás esélyét, amíg a fürdőben vagy?
Az óra 3 fő alkotóelemből áll:
- Tömítés, általában hidrogénezett akrilnitril-butadién-kaucsuk (HNBR) az anyaga: 3x előbb rohad le a bőröd husiig, mint azt megkezdenék az oldott ásványi sók. Az HNBR ellensége az idő.
- "Rozsdamentes" acél: 3x előbb rohad le a bőröd husiig, mint azt megkezdenék az oldott ásványi sók. Oké, semmi sem rozsdamentes, de amit te kibírsz, az nem az acélnak fog megártani. A rozsdamentes acél ellensége a fizikai behatás.
- Üveg/zafír: 3x előbb rohad le a bőröd husiig, mint azt megkezdenék az oldott ásványi sók. Ha nem vered össze, akkor túl fogja élni.Annyi as feladat, hogy mielőtt elmész haza, öblítsd le az órát folyóvízzel.
-
Donnos
tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy jó óraforgatót? Új és használt is lehet.
20-30e között szánnék rá, igazából elég lenne egy 2-es is!
Sajnos a piac tele van gagyikkal és kínából/külföldről rendelni nem szeretnék! -
szivarvég
csendes tag
válasz
Falcon C. #194316 üzenetére
Nincs ebben szerintem semmi gáz, és is 39 évesen kezdtem érdeklődni az órák iránt. Addig valahogy értelmetlennek tűnt a dolog (telefon mindig nálam + noti előtt ülök egész nap). Részben most is az, de szépek.
Orientből találsz már ennyiért automatát (búvár (Mako, Ray) vagy öltönyórát (Bambino) is). Fürdőben arra vigyázz, hogy ajánlott egy min 100M WR, hideg vízből ne menj hirtelen melegbe/gőzbe (vagy fordítva), mert az anyagok elérően tágulhatnak/szűkülnek a hő különbségtől, és bejuthat a víz, valamint mindig alaposan mosd le az órád, ha termál/sós vízbe mentél (lehetőség szerint mielőtt megszáradna).
-
Deskdiver
senior tag
válasz
schawo #194318 üzenetére
Ha szemethunyunk a köznyelvben “gyógyvíznek” is emlegetett termálvizek széles skálán mozgó ásványi oldott anyag összetételéről ,kémhatásáról az üveg, korona és gomb tömítésekről, magáról a kémiáról és arról ,hogy valaki esetleg hosszú távra keres órát akkor végül is igazad van. “Csak fosás kérdése.” A fürdőzők által a kis medencébe kibocsátott extra ammóniáról, metánról nem is beszéltünk bár az csak részletkérdés.
-
válasz
Falcon C. #194316 üzenetére
ne haljon meg a gyógyfürdőben
bármiÉvek óta heti rendszerességgel hordom szinte az összes órámat, még egyiknek se lett soha semmi baja. Ami a vizet kibírja, az kibírja a meleg vizet is, sőt, a szaunát is, bármi ellenkezőt is állítanak a témában. Még az olcsó, kínai órák is kibírják. A gumitömítés is sokkal később rohad le, minthogy úgyis cserélni kéne mechanikus szerviz vagy elemcsere miatt. Hogy mit viszel be, csak fosás kérdése. Én nem viszem be a Hamiltont, Orist, meg a Bulovákat, de van ismerősöm, aki a Paneraiját viszi 10+ éve fürdőbe, szaunába, meg se kottyan neki.
Érdemes kipróbálni, de attól ez még magánvélemény, és mindenki a saját órájának felelőse.
-
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
Életem, s mivel 39 vagyok, ez talán szégyen is, de első saját magamnak vásárolt óráját keresem. Semmi bonyolult: mutassa az időt, a dátumot és ne haljon meg a gyógyfürdőben. Jelenleg egy gagyi Timexem van, ajándék volt, ezért használom, de már attól bepárásodik, ha megizzadok. (A stopperje 3 hónap után megdöglött, cserélték a belét, annak is ugyanígy járt a stopperje. Pedig nem is használtam.) Van elfekvőben egy Grovana 1219-esem, római számokkal, de azt túl kicsinek találom, simán rámondom, hogy női. Talán az is, nem értek hozzá. Hátlapja kicsit karcos, de az üveg OK. Ennek lehet még valami komolyabb piaci értéke? (Plusz tőkét jelenthetne a saját órám kiválasztásához.) Ha nem, az se gond, csak hát itt áll a dobozában és nem használom. Kb. 50 ezer a mostani lehetőségem. Köszönöm a tippeket, a választ! -
válasz
pulutodurumo #194313 üzenetére
A 90 klikkes kínai csattogót ismerem, olyan van a Paganimon. Nem fantasztikus, de nem is rossz. Finoman jár, szép, magas hangon kattan, csak kattanás után majdnem egy egész klikknyit visszafelé is enged.
-
pulutodurumo
őstag
Kicsit abuzáltam a Spinnakert. Apró szabályzás után egyelőre napi +3mp három nap alatt, eddig szuper.
Ami viszont nem szuper, az a tok, és a hátlap menete. Nagyon nem szépen munkálták meg, egy Parnis körberöhögi. Amikor levettem a szabályzás miatt, olyan nehezen, furán tekeredett, mintha homok került volna a gépezetbe, szó szerint. De aztán kiderült a fent írt turpisság. Óvatos smirglizés következett 2000-es papírral, már jó.
A lünttáról butaságot írtam, nem 60, hanem 90 klikkes (Ki a tököm találta ezt ki? Tiszta hülyeség.). De holtjátéka van, az nem változott. Még a Mako 2 is csúnyán veri.Ezekkel a hibákkal együtt is egy szép, számomra kedves darab marad. Főleg az árát figyelembe véve.
-
szivarvég
csendes tag
válasz
Redwoodtree #194310 üzenetére
Skx013 olyan lesz, amilyennek szeretnéd. Könnyű moddolni. Az is jó lehet amit plutodurumo kolléga mondott az Orientekről.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Redwoodtree #194310 üzenetére
Orient Ray / Mako nem szimpatikus? Szép kék a számlap, van sugaras effekt is, annak ellenére hogy nem látszik a szálcsiszolás.
-
Redwoodtree
csendes tag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Veron #194305 üzenetére
Az én - meglehetősen szubjektív - sorrendemben a MIDO valahol a Longines és az Oris tájékán helyezkedik el, nyilván nagyságrendekkel kevesebb marketinggel (és erre költött pénzzel), ezért kevésbé ismert, kevésbé hangzatos névvel.
Az én lassan 10 éves MIDO-m még ETA2824-2, abban az időben ha jól tudom ETÁ-t tokoztak.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #194254 üzenetére
Köszi és Sungoo - nak is.
-
Veron
addikt
Mido commander datoday órával van valakinek tapasztalata? [link]
Milyen a Midok általános kidolgozása (Longines, vagy Tudorhoz képest akár)?Valamint a modderektől kérdezném, hogy a mutatót mivel veszitek le a szerkezetről számlapcsere esetén?
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Riasztó topik
- Politika
- Linux haladóknak
- E-book olvasók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest