Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revesz
aktív tag
válasz
gipsztigris #185020 üzenetére
Ez a szíj nagyon hardcore, jó választás volt^^. Bôrrel nem tetszett az óra, de így nagyon jól néz ki.
-
Balázs777
újonc
Ez az óra mennyit érhet?
Seiko 6602B szerkezet működteti.
1970-es évekből való -
DVDfun
csendes tag
válasz
Polarstar #185015 üzenetére
PM ment. Mivel lehet, hogy nem az órás hibája, hogy nem tudta a Poljotot megjavítani, így nem akarom nyíltan a rossz hírét kelteni. Habár amikor felvettem vele a kapcsolatot, azzal bíztatott, hogy reménytelen eset nincs.
Köszi az elismerést, de az nem az én órám, azt csak illusztrációként szúrtam be. Az enyém nem ennyire újszerű, de azért (legalábbis kívülről) ez sincs annyira rossz állapotban
. Az első fotón látható, hogy hol szokott kiszámíthatatlanul megállni az óra (elóbb rosszul írtam, nem a 8., hanem a 9. másodpercnél):
-
DVDfun
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat, segítségeteket kérném. Apámtól örököltem egy ilyen 29 köves Poljot de luxe automata karórát. Ő és én keveset hordtuk, az óra kívülről viszonylag jó állapotú. Régebben is volt probléma a megörökölt órával, de mivel akkor az óra annyira nem érdekelt, letettem, nem foglalkoztam vele. Nagyon sok év után nemrég újra elővettem az órát, és azt tapasztaltam, hogy nagyon pontatlan és mind viselés közben, mind asztalra aljával letéve kiszámíthatatlan és indokolatlan módon megáll, és ilyenkor a másodpercmutató mindig a 8. percre (tehát 1-2 óra között) mutat. Megrázva az órát újraindul. Az órát elvittem egy bp-i óráshoz, aki az óra karbantartása/szervize során a pontatlanságán tudott segíteni, de ezen a véletlenszerű, de mindig ugyanott történő megállással második próbálkozásra sem boldogult. Szerintetek van értelme másik óráshoz is elvinnem a ketyerét, vállalva az újabb költségeket? És ha igen, akkor hova? Sajnos nem értek az órákhoz, így nem tudom és merem kinyitni és szétszedni, hogy mutassak nektek belőle valamit. Bocs, ha hosszú voltam.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
gipsztigris #185000 üzenetére
Rest in peace. -
-
rfjanika
tag
válasz
TimeCenter #185002 üzenetére
Köszönöm a segítségeket
-
Sajnálom, bárki is volt ő. Szerintem anno beszéltem vele én is.
-
TayRol
nagyúr
válasz
gipsztigris #185005 üzenetére
ohh, sajnálom.
-
gipsztigris
addikt
válasz
alphaville #185003 üzenetére
Maria Repcokova Szabó profillal volt a FB-n.
-
alphaville
aktív tag
válasz
Gyanítottam.
Szabad tudni a polgári nevét?
(Akár privátban is.) -
Sungoo
addikt
válasz
Nem olyan rég volt még fent hirdetése. Szörnyű...
-
gipsztigris
addikt
Egyik órás csoportban olvastam, hogy sajnos berigazek fórumtársunk feladta a harcot a betegséggel szemben. Személyesen nem ismertük egymást, de egy jószívű, korrekt és kitartó órabarátot ismertem meg az itteni és a fészbuk csoportbéli posztjai alapján!
Nyugodj békében berigazek!
-
rfjanika
tag
200 ezer ft körülig keresek órát
Lehetőleg kvarc legyen. Fekete és kaucsuk szíjjal.
Jelenleg egy vostok a kiszemelt. Tudom túlárazott stb stb.
Ha vkinek esetleg van vmi ötlete szívesen megnézném. -
-
Edgar2621
őstag
válasz
squir #184985 üzenetére
Köszönöm Neked és a többieknek is a segítséget, elviszem 1-2 helyre az általad írtak közül és írok utána a ide, hogy mit tudtam meg. Kiváncsi vagyok most már az értékére mert elég széles skálán tud mozogni az ilyen órák ára, ahogy látom. Viszont az úriember aki ajánlatot tett rá valószínűleg jól keresett volna rajtam, szerencsére nem ugrottam fejest az üzletbe
-
hallador
addikt
Bocs tanácsot szeretnék kérni csak én érzem azt, ennek a mondanivalónak a vége nem valós?
Most akkor felhúzós vagy automata? Melyiket válasszam?
Szakmai ajánlat a felhúzós órákról: csakis gyűjtőknek, vagy annak, aki szeret óráshoz járni.
Nekem van egy Seiko 6602-1990 majdnem 50 éves, és eddig amióta nálunk van (25 éve), egyszer járt órásnál.
De ugyanez igaz az orosz Raketa órára is. -
hallador
addikt
-
squir
aktív tag
A tokfülek illesztése a kép alapján jellemzően utólagos munka. A fémjel még többet elárulhat: az IWC kizárólag 18 karátos tokokat készített, illetve az is megállapítható,hogy idehaza készült, vagy külföldről behozva lett honosítva. Illetve be lehet lőni a tok készítésének idejét.
Én sem kötözködni akarok, de a képek alapján is sok mindent le lehet szűrni😉 -
Gyors segítség kellene:
Valaki tud 1-es vagy 2-es óraforgatót hol lehet olcsón venni? Ebayen vannak jó árú cuccok, a sajátomat is ott vettem, elégedett vagyok. Viszont ez már nem jön meg karácsonyig, és ajcsi lenne.
Néztem pár nagyobb itthoni óraboltot, de olyan elképesztő horror árakat adnak hogy kiégtem.Köszi előre minden tippet!
-
Spet
addikt
válasz
squir #184983 üzenetére
Igen ezért szeretnék (de lehet többen is szeretnénk) látni a tokra belülre mi van ütve.
Tudom, hogy mit jelent a pesti tokozás
. De nem kötözködni szeretek idejárni, hanem néha egy kis tudás magamba szívni
gipsztigris: ne kötözködj a neppereknek (ami személy szerint nem vagyok) is meg kell élnie valamiből
-
squir
aktív tag
“Pesti tokos”: annyit jelent, hogy utólag idehaza készült a szerkezetre tok. Nem gyári (azt valószínűleg korábban “leették” róla), magyar fémjeles. Gyári jelölés nincs benne (ha van akkor hamisították). Ezek a tokok döntő többségben 9, vagy 14 karátos ak voltak. Rengeteg ilyen Doxa készült abban az időben. Ha a tok magyar fémjeles, akkor utólagos munka, nem eredeti
-
Edgar2621
őstag
Csinálok róla új képeket is a hétvégén, mert látom jó helyre írtam a témával kapcsolatban
Köszönöm szépen a segítségeteket és véleményeiteket, nagyon hasznosak. Hova és kihez lenne érdemes elvinni felbecsültetni? Szívesen találkozok személyesen akár innen a topicból is bárkivel. -
Spet
addikt
válasz
squir #184980 üzenetére
Hol írta, hogy 9k?
Annyit tudok róla, hogy pesti tokos, arany hátlapja van és egy tökéletes állapotú C 89-es szerkezet ketyeg benne. Lehet 14 vagy 18 karátos is, de ahhoz le kellene pattintania hátlapot.
Cal89-re rákerestem, annyiféle tokkal készítették, hogy csak na (igaz, nagy eséllyel belül itt az IWC jelölés, illetve sorozatszám hiányzik, de az is lehet ez az eredeti hátlapja, nincs erről itt fotó)
-
squir
aktív tag
Azért azt hozzá kell tenni, hogy a leírás szerint a tok 9k-os, valamint nem eredeti. A számlap a képekről szintén nem stimmel teljesen (ez lehet a fotó hibája is). A rakott indexeknél lehet egyszerűbben megállapítani lupeval: ha átfestették, akkor az újraragasztás miatt picit eláll a laptól. A másik pont a felirat, de ahhoz szintén élőben kéne látni. Értéke a tok súlya tört arany árban + 10-20% állapottól függően. Ez az óra így messze nem ér 1000 euró-t sem
-
gipsztigris
addikt
Nem szeretem ezt a kifejezést, hogy "átveszem"!
Azt sugallja, hogy kvázi szívességet teszel az illetőnek, hogy megszabadítod őt a terheitől.
Nem megsértődni, látom a mosolygós fejet is, meg minden, csupán eszembe jutott, mert a fészbuk csoportban rengetegen használják ezt a kifejezést például úgy, hogy egy erős 50%-os árral vegyítik az átveszem szócskát.
-
Spet
addikt
válasz
Edgar2621 #184975 üzenetére
Annyiért én is átveszem tőled.
Ha hátlap arany, akkor a toknak is aranynak kellene lennie. Az-az úgy már kicsivel többet ér törtaranyban is. De miután barbárok nem vagyunk, és a számlap lehet akár eredeti is (jobb képek alapján talán jobban eldönthető, vagy elviszed más óráshoz, akinél jobban előfordulhatnak ilyen régi darabok), így a nemzetközi értékeket átfutva olyan 1300-2500 euró között mozog az ára. Ha nem eredeti a számlap, akkor kevesebb.
-
Revesz
aktív tag
Üdv. Urak,
19-es csuklóhoz milyen méretű szíjat vegyek ha a tokfültől tokfülig 50mm az óra? Kinéztem egy 135/80-as bőrt, de félek, hogy túl hosszú lenne.
Neten néztem táblázatot, de nem tudom mennyire lehet ezekbek bíznii. Ha hitelesek akkor ez a méret még a pont jó kategória.Hétfőn megkaptam az ocean vintage military-t és nagyon elégedett vagyok vele. Szerencsére még a szürkét kaptam(az rendeltem elő) ami nagyon jól néz ki. Bitang jó a szerkezet mert az elmúlt 4 napban 0 másodperc a járásektérés. Számomra ez teljesen hihetetlen...napi 10x lecsekkolom, hogy tényleg jól jár xD.
Egyedül a lumineszkálás ami gyenge, de ezen csak C1 van sajnos :/. -
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Van egy Schaffhausen órám, aminek szeretném az értékét megtudni. Annyit tudok róla, hogy pesti tokos, arany hátlapja van és egy tökéletes állapotú C 89-es szerkezet ketyeg benne. A számlapja valószínűleg nem eredeti(állítólag ez nehezen megállapítható) és nem a legszebben megmunkált a szakember szerint aki látta. Ő azt mondta, hogy körülbelül 100ezer forintot ér, de nem szeretném csak úgy elherdálni ezért kérdezlek titeket is. Így néz ki
Köszönöm szépen előre is mindenkinek a segítséget. Jó hétvégét kívánok minden topiclakónak
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Régebben írtam már ide, hogy szeretnék venni új kézi felhúzású karórát, akkor a Junghans Maxbill lett volna. De nem lett végül 200 000 Ft körül van, kicsit sok.
Meg szeretném kérdezni, hogy hol van olyan órás bolt, ahol használt mechanikus órákat is árulnak. Egyet találtam, ahol néha van .
Esetleg tudok ajánlani olyan órást, aki felújít és árul ilyen órákat.
Köszönöm szépen.
-
Tik_Tak
csendes újonc
Egy szépen felújított Junghans karóra mennyit érhet?
-
válasz
5-ös kezelő #184960 üzenetére
mondd szerencséd az órákkal
-
Mercutio_
félisten
válasz
5-ös kezelő #184960 üzenetére
Írd meg nekik, hogy 5k lenne a posta és az ünnepek miatt legalább 1 hónapot kellene várnod mire működő órád lenne. Mivel 8k-ért (csak írtam valamit) a helyi órás leszervizeli kéred, hogy a postaköltséget (amit amúgy is téríteniük illene) utalják vissza és részedről maximális lesz a customer experience.
-
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #184946 üzenetére
Vagy 10 ezer van az órára, és a felújításra összesen, majd eladná egy kilóért.
Ha tudnánk ilyet, biztosan nem vernénk nagy dobra. -
@mriya@
őstag
válasz
alphaville #184950 üzenetére
Aki szereti a "replikákat", annak ott a helye!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Veron #184934 üzenetére
Veron, Intruder77, Mercutio : Köszönöm a segítséget. Írtam Dmitrijéknek, rögtön válaszoltak, h sajnálják, biztosan szállítás közben. Küldjem vissza, garanciában javítják. Írtam, h nem küldöm, nekem nincs időm erre a macerára. Ennyiben maradtunk. Örülök, h végre ideért, és még küldjem vissza. Inkább támogatom a hazai órásmestereket.
Amúgy a számlap zöldeskék színe nagyon jól mutat. Kár, h a formavilága nem az igazi.Tik_Tak : Látod, mennyire megbízható a márka. Nekem háromból kettő szervizt igényel(t). Cserébe olcsó maga az óra, és többnyire akadálymentesen érkezik a megbonthatatlan szovjet-magyar barátság jegyében. Méreteit megtalálod a Meranom.com oldalán. Amphibian 150637 a modell.
-
válasz
pulutodurumo #184957 üzenetére
nem is értem, hogy gondolták
-
csabulaxi
senior tag
-
Balázs777
újonc
válasz
alphaville #184950 üzenetére
Köszönöm! 😃
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest