Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
válasz KelemenUhr #170379 üzenetére
Szerintem egy vintage óra mindenkinek kötelező, ha másra nem arra megtanít, hogyan kellene bánni egy vadonatúj órával, ahhoz, hogy tényleg hosszan, jó állapotban maradjon.
Én hetente fel szoktam venni, olyankor minden kézmosás egy NAGYobbacska kihívás.
-
Narakh
senior tag
válasz Lev Abalkin #170485 üzenetére
Nekem eleve nagyon tetszenek az aranybarna szíjak, a krém számlapos Seikóhoz is venni akarok egyet lassan. Épp varrottban gondolkodom én is.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Sungoo
addikt
válasz alphaville #170492 üzenetére
Akkor az a néhány ezer eladó csak élvezetből ír staniless steelt? Eddig 3 olcsó Timex fordult meg nálam, az mind acél volt. Illetve egy most is van, az "gunmetal".
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz phranxinatra #170489 üzenetére
Nem hinném, de szelykója van Roninnak.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
oba
addikt
válasz Veron #170481 üzenetére
Nem, fixre van varrva a csatnál. De így feltéve az órára ahogy a képeken van, felvéve a csat alul középre kerül és az én vékony 17es csuklómon pont jó a hossz, nem kell visszadugni a végét.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
TaylorPro
addikt
Most ez tetszett meg. Baráti áron van.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Alvin76
tag
Mindennapi használatra szeretnék egy órát venni, és előtte szeretnék pár információt begyűjteni, a félreértések elkerülése végett.
50-60e forintban gondolkodom, ennél többet nem szeretnék kiadni.
Ami számomra fontos: kék számlap, ne római számos legyen, rozsdamentes.
ezeket az órákat nézegettem:Kérdéseim:
- ebben a kategóriában a Festina mennyire megbízható (ajánlott) márka
- mivel ásványi üveges, ha karcolódik, lehet cserélni az üvegjét? (esetleg zafírkristályos üvegre?)
- ebay-ről (Ausztria, Németország) nem problémás rendelni? ( ahogy néztem 10-20%-al olcsóbb kintről)Köszönöm előre a válaszokat.
-
saiyajin
senior tag
Reszemrol is inkabb a Bulova.
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
oba
addikt
Úgy látszik kiütéssel győzött a Bulova Köszi mindenkinek! Egyelőre használom az SKX -en, de nézek akkor egy jóféle nato -t rá. A perlon végleges helye a Bulován lesz.
-
oba
addikt
Közvélemény kutatás Megjött a perlon szíj. Nem tudom eldönteni, hogy a Bulován vagy az SKX -en mutat a jobban Szerintetek? [link]
-
Narakh
senior tag
válasz Lev Abalkin #170461 üzenetére
Én aranybarnára szavazok.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Lev Abalkin
tag
Nemzeti Sorskérdés. Fekete számlaphoz világos (arany)- vagy sötét (kávé) barna Hirsch Liberty?
Illetve. Tudtok személyesen kipróbált ebay-es stb. eladót, aki a Hirsch Libertyhez hasonló, jó minőségű, varrott bőrszíjat forgalmaz, ráadásul olcsóbban? -
WiZARD
addikt
válasz alphaville #170457 üzenetére
nem inkább sw500at?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
alphaville
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #170449 üzenetére
resool:
Ha jól tudom, a Portuguese milliókért 7750-et rejteget. -
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz alphaville #170394 üzenetére
Előbb-utóbb lesz saját avatarunk.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
squir
aktív tag
válasz sipi83 #170446 üzenetére
Pár éve volt a vaterán "Kellászló" eladónál ez a darab. Emlékszem rá, mert nagyon állat és anno én is pályáztam, de lecsúsztam a licit végéről.
Tök jó, hangulatos vintage búvár. Akkor teljesen fel lett újítva, új tömítéseket is kapott (számlaphoz tudtommal nem nyúltak). Nem emlékszem már, mennyiért ment el, de nem volt olcsó. Nem ismert, vagy futtatott márka, de jó méret, jó állapotban, jó szerkezettel és egy vagány-stílusos külsővel.
Reális árat nehéz rá mondani, ha nem kereskedni akarsz azt mondanám, amennyit neked ér. Szerintem el fog ballagni a licit 250 EUR köré, de annyit meg is adnék érte szemrebbenés nélkül! -
von toth
tag
válasz WiZARD #170441 üzenetére
Mivel az IWC több árkategóriát is lefed (akkor ezek szerint) nyilván olyan termékekből kell kiszedni a bevétel jelentős részét, amit kis munkaidővel és jelentős profittal lehet eladni. Vesznek egy 20 ezer forintos kalibert, ami minőségben még egy átlag st seagull alatt van, aztán betokozzák egy klasszikus dizájnnal.
Ott az Oris, aki szintén csak a dizájnra ment rá és akkor kapsz egy vélt vagy valós aszfaltdivert mondjuk akciósan 600 darab ezresért, ami tartalmaz egy 38 órás járástartalékú sellitát, hasonló minőségben.
Nem arról van szó, hogy nem tudnának saját hárommutatóst beépíteni, csak így sokkal többet lehet kaszálni.
Innen a kifejezés, hogy a megfizethetó luxus a Tudor a Rolex meg a Zenithnél kezdődik.
Vagy, aki végképp a pénzénél szeret lenni, az továbbra is kiköt a japáén óráknál. Vagy netán a kínaiaknál.
-
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában "read only" módban voltam.
Mindenkinek gratula az új szerzeményekhez.
A Sellita témához pedig csak annyit, hogy ha a CW-mben csinálná ezt, akkor is blama lenne,de így meg pláne.
Sajnálom Ronin.A fater órájának rendberakása óta mocorog bennem valami, hogy csak kéne egy vintage óra.
Most ez tetszett meg, mit lehet tudni róla?@Wizard: e-mail ment
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #170440 üzenetére
Számomra egyszerűen érthetetlen, hogy miért rombolja az IWC a renoméját ilyen szerkezettel.
Ezt nem lehet a Sellita-ra fogni. Mert az egy dolog hogy ők csinálnak szart, de az IWC ezt elfogadja, megveszi, és árulja a saját nevén. Innen csakis az ő reputációjuk forog kockán.Tényleg ennyire fontos, hogy olcsóbb órákkal is jelen legyenek? Mert nem igaz hogy nem lennének képesek egy egyszerű, 3 mutatós szerkezetet gyártani maguknak, amikor jóval összetettebbeket simán csinálnak.
De az "olcsóságot" se kellene feladni, hisz egyrészt így se olcsó, másrészt nem feltétlen kellene elszállni attól hogy saját werk, Omega, Tudor, stb tud "megfizethetően" saját szerkezetet adni.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
ronin s8
senior tag
Ráadásul full szerviz után van az óra.
Ma reggelre (egész napos hordás után) meg is állt.
Egyszer már állítani kellett a mp tengely csapágyain, mert a mp mutató felhelyezésekor picit elhajlik (!) a híd, és megnő a kövek közötti távolság, lötyögni kezd a kerék, és megállhat. Mekkora gáz ez már! Alulméretezett hulladék ETA klón. Ilyen egy Rolexnél egész egyszerűen nincs.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Baszki kiakadtam ezen az alulba..ott ívécén... Nézzétek el nekem.
-
oba
addikt
válasz phranxinatra #170413 üzenetére
Mitől vonatkoztassak el? Gyakorlatilag az összes többi márka összes többi modelljét leszarozta ezzel. Nyilván én sem a pár ezer forintos kvarcokra gondoltam, bár én azokban sem látok kivetni valót. Hanem a középkategóriára mondjuk. Vagy a Rolex -el egy árban lévő egyéb órákkal. Azt írta, hogy csak a Rolex tud tartósan megbízható működést produkálni. Szerintem ez pedig egy baromság. Más gyártók több tíz éves órái a mai napig nyújtják a megbízható működést. Vagy egy Rolexet sosem kell szervizelni? Eleve mit jelent az, hogy megbízható? Pontos? Ugyan... az manapság már kit érdekel, főleg egy mechanikus óránál? Úgy értem mindegyik késik/siet pár másodpercet naponta, elvisszük őket x évente tisztításra, beszabályzásra, a lehelyezéssel korrigálunk...stb. Az SKX -em is pontos (napi 2 másodpercen belül), 50ezer pénzért. De hát nem Rolex, szóval hosszú távon biztos szét fog esni mert gagyi, japán. A többi gyártó drágább, minőségibb cuccairól nem is beszélve. Biztosan jó a Rolex... sőt, bizonyos szempontok alapján lehet, hogy az a legjobb (de ez már szubjektív dolog). De attól még vannak hosszú távon is megbízható modellek és megbízható gyártók.
-
csabulaxi
senior tag
válasz #17803776 #170417 üzenetére
A szívecske lyukasnál a szíjban gondolom a fehér valami az kerámia.
Hogyan bírja a strapát? Megnézném pár év múlva."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
@mriya@
őstag
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
lcee79
addikt
válasz TimeCenter #170414 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor van megoldás
A percet, másodpercet attól még beállítja pontosra, ugye?
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
TimeCenter
tag
válasz lcee79 #170412 üzenetére
icee79:
A CASIO rádiójel vezérelt óráin a nyári időszámítást 3 módon használhatod.
- AUTO - az óra a kapott jel alapján automatikusan állítja a nyári időszámítást
- ON - mindig nyári állapoton van, még akkor is, ha a kapott jel szerint normál ( téli ) lenne életben
- OFF - mindig normál állapoton van, még akkor is, ha a kapott jel szerint nyári lenne életben
Tehát eddig AUTO állapoton kellett használni, ha esetleg a törvényhozás módosítja akkor annak megfelelően ON vay OFF.
-
lcee79
addikt
Hi!
Lenne egy kérdésem, az óraátállítással kapcsolatban.
Nem tudom ilyen tapasztalat van-e/lehet-e valakinek, de hátha...
Ha nem lesz októberben óraátállítás, és marad ez, ami most van, akkor a waveceptoros casio órám (ECW-M300) akkor is visszaáll a télire, és egy órával eltérő időt fog mutatni fél évig? Vagy van valami rendszer, ami tudja, hogy itt nem kell innentől?
Vagy át kell állítanom egy másik időzónára, ami egy órával eltér a mostanitól?Köszönöm!
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Spet
addikt
válasz KelemenUhr #170379 üzenetére
Vintage órát, ami annó vizi használatra alkalmas volt, nem hiszem, hogy sokan vízbe visznek (tegye fel a kezét aki igen).
Mindennapi használatba jelenleg a '88-89-es krómozott réz tokos civil szférás Sturmanszkit hordok. Nem tökéletes állapotú, de számomra tökéletes.
A gyűjtő a tökéletes állapotú óráját vitrinben tartja, minimális hordási periódusokkal.
Amik mostanában megfognak a régebbi Zenith-ek illetve Seamasterek. (kisebb értékű befektetés, mint egy új Fortis chrono beszerzése )
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
g0n21
senior tag
válasz #17803776 #170399 üzenetére
Akkor tuti kapsz jutalékot, ha ezt megteszed
(#170403) von toth
Alap hárommutatósokba félmillióért még mindig sellita alapú calibre5 megy, ez nem saját werk, csak átírják a nevét, miután kicserélik a rotort.(#170393) Skimaster
Pedig volt neki arany-acél DJ...Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
squir
aktív tag
válasz phranxinatra #170404 üzenetére
Pont ez a gondom, hogy "csak" DJ van eladó.
Még talán ki is egyeznék vele, mondjuk sima lünettával (kicsit Exp I. hatás), vagy a Turn-o-Graph kivitellel. -
oba
addikt
válasz ronin s8 #170313 üzenetére
"...egyedül a Rolex képes tartósan megbízható működést produkálni..."
Basszus... ha ezt hamarabb tudom. Most megyek ledarálom az óráim, szélnek engedem ami maradt belőlük, és beülök a sarokba egy napig, átgondolom az életem. Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem. Mindig is tudtam, hogy ide igazi szakértők is járnak akik megmondják a tutit. Nevezzük is át a topikot Rolex -re, a többi amúgy is egy kacat. Minden nap tanul valamit az ember...
-
von toth
tag
válasz ronin s8 #170339 üzenetére
Az valami átmeneti húzás lehetett a mostani weboldalon sehol sincs sellitára utaló nyom. Amúgy 2014-es a cikk, szerintem nem gondolták ezt komolyan. És az a modell is hiányzik, ami a cikkben volt. A Zenith már saját kalibereivel dolgozik. A TH is kezd véget vetni a hülyeség tokozásának, gondolom a vásárlói kör nem díjazta, hogy közel egymilliós órában ipari hulladék van.
-
squir
aktív tag
válasz Tiszteletes #170400 üzenetére
Ha tetszik neki, a Hamiltont nem hülyeség megnézni.
A Khaki-szériában vannak olyan Field-watch kivitelek, amik a régi katonai óra szabványnak felelnek meg 36mm körül. Egész olcsón ki lehet fogni pl quartz-ban.
Most pl van egy az FB-n asszem 45e-ért.Tulku:
Kiegészíteném még a Tudor-al (valamennyire). Nem ugyan az a kategória, de a nem kevés Rolex átalakításnak köszönhetően már ott is igen érződik a különbség más márkákhoz viszonyítva![ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Két "komoly" órás évem volt...2000 és 2008 azt hiszem...mindkettő alatt futott a szekér...
Ekkor kipróbáltam (inkább faltam) minden számomra elérhető órát...Voltak igen pontos óráim (JLC Master Compressor chrono) és voltak eléggé megbízhatatlanok is (pont egy Zenith el primero...én senkinek nem ajánlom aki mozgékony)....
Hogy miért írtam le e sorokat?
Nos magasan a legmegbízhatóbb órák amikkel találkoztam a Rolexek voltak.
Ott kérem nincs kompromisszum....ha 3135-ös, ha "csak" a 1570-es szerkezettel szerelt Datejust vagy Sub volt a csuklómon, minden esetben roppant kiszámíthatóan működött és az egyik acél Sub hozta azt amiről minden órabarát csak álmodik...szó szerint másodperc pontos volt...na jó esetenként előfordult tán 1 mp-en belüli eltérés, pedig ütvefúrtam, lapátoltam benne...de világosan emlékszem egy oly szilveszterre, amikor is az óra szinkronban mutatta az éjfélt a TV órájával és pontban éjfélkor ugrott a dátum 1-esre...ez a Sub volt, de biztos csak a véletlen egybeesés mutatta e káprázatot...Ezért osztom Ronin véleményét...én is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest