Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
von toth
tag
A dupla rugóházat legfőképpen a járástartalék növelésére használják. Az 8 days és társai így működnek, mert egy rugóházas megoldással a kellő pontosság nem megoldható. Másodsorban a nyomaték egyenletessé tétele volt szempont.
Egy slava 2428 is így tudott 49 órát, viszonylag pontosan. Amúgy ezt Ronin is leírta, hogy már a negyvenes években is nagyjából tudott mindent egy karóra, amit mechanikailag tudnia kell ez a hatvanas évekre szinte teljesen kiforrt. Nyilván sok marketinggel sok mindent be lehet dumálni. A Rolex egyszerűen hozza, amit kell a legnyilvánvalóbb megoldásokkal, az Omega meg szépen jön felfelé a 8500 szerkezetekkel, majd 40 év távlatában ha még gép előtt ülünk el tudjuk mondani, mik a hosszú távú tapasztalatok....
Műanyag: én úgy tudom az ETA egyfajta műanyag kompozitot használ a PM 80 gátrendszernél, gondolom valami speckó, amit a hőmérséklet változás meg a mágneses tér nem nagyon befolyásol. Nem vagyok szakember, saccolok.
A co-axialnál a diapalt egyszerűbbnek és jobbnak találom, de egyéni preferencia.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Nekem is megtetszett az egyik 6497 klón SeaGull ST3600-as szerkezettel szerelt Parnis, így lecsaptam rá. Kellően pontos számomra szerencsére, korrekt kis szerkezet elsőre.
-Azt honnan lehetne megtudni, hogy megolajozták-e gyárilag, ahol kellett és nem szárazon jár (vannak "rémhírek" erről)? Vagy csak egy alapos kezdeti szervíz után vehetném biztosra a kenettséget?
-Hol érdemes szervizeltetni egy ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz alphaville #169294 üzenetére
Igen, frissen bontva.
-
titán
Azt szeretnem megkerdezni, hogy az automata orakat visszafele is lehet barmennyit tekerni?
-
Sanyi.mTs
addikt
Mostanában elkezdtem nézegetni a búvár órákat játszósnak.
Vertigo (Diver One V1) -ről hallottatok valamit? FB-n van egy használt: Miyota 8215, 300m, zafír.
A lünettán lévő háromszögből a világító kis pöttyöt mennyiért lehet pótolni? -
őstag
Hali!
Ez Victorinox ennyiért jó vétel? Még nem vettem órát, max 100K körül szánnék rá, a sportosabb, fekete számlapos órák jönnek be. Most, hogy linkelték korábban a Victorinox akciót (köszi érte!) , szétnéztem és ez is tetszik és árban is kedvezőbb.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #169276 üzenetére
Te írtad, hogy a METAS-ra adott válasz alázás. Kíváncsi voltam/vagyok az alázás részleteire.
(Mellesleg a 0/+5 az csak egy része a METAS-nak, a többi válasz nélkül maradt a nagy alázásban...)[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
phranxinatra
aktív tag
válasz WiZARD #169270 üzenetére
Nem tudom, miért lovagolsz ezen a milyen formában hitelesít a Rolex dolgon. Valós körülmények között hozza az értéket? Hozza. Ha valakinek arra áll fel, hogy ül a gép előtt, és nézi az óra különféle pozíciókban mért értékeit, az tényleg inkább vegyen Omegát. A mágneses rezisztancia meg valóban egy jó dolog, de nekem pl. órám még soha nem mágneseződött fel.
-
C0RVUS
tag
válasz gipsztigris #169250 üzenetére
Lenyúlták a Vosztok hátlapgyűrűjét?!
-
gipsztigris
addikt
válasz #42007296 #169257 üzenetére
Inkább csak reklám videó, de ez is jó!
(#169266) csabulaxi
Kár, hogy zöld számlappal nincs egyszínű szíjjal. ....egyébként nagyon tetszik!
A bordó is nagyot üt 65 ezerért.
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
7s26c
őstag
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #169269 üzenetére
Azért a megpróbálja arra belőni, és a hitelesített (bár továbbra se találtam infót arról, hogy milyen formában) érték közt van egy kis eltérés.
A jövőbeli élettartam jelenleg csak találgatás ebben a formában.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
ronin s8
senior tag
válasz WiZARD #169268 üzenetére
Egy Rolex már régóta tudta a +3/-1-et, a szervizekben eleve megpróbálták úgy belőni. Ebben nincs extra fejlesztés.
A mágneseződés.... nos igen, az komoly gond lehet, de az új anyagok használata is az, drágább az előállításuk, talán (?) az élettartamuk is rövideb."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #169267 üzenetére
A 40es évek igényeit kielégítették...
Azonban az igények is változnak. Persze lehet demagnetizálni a felmágnesezett órát, szóval ebből a szempontból felesleges ezzel küzdeni, hisz van megoldás.
Ezek szerint a Rolex féle -2+2 az kompromisszumos félmegoldás lévén lett teljesíthető?
A Milgauss az igen, az kompromisszumos félmegoldás révén lett ellenálló a mágneses térnek, ezért nincs dátum rajta, hogy ne legyen kivágás a számlapon...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz WiZARD #169264 üzenetére
Igen, de a hétköznapi igényeket már a 40-es évek órái is kielégítették. A nagyobb pontosság, járástartalék csak kompromisszumos félmegoldások révén teljesíthető. Így születnek a kidolgozatlan, kiforratlan, a vélt piaci nyomás hatására kiizzadt megoldások. A 28800-as féllengésszámot nem übereli a 36000-es. Ellenben hordoz pár megoldhatatlan problémát. A kétnapos járástartalékot se lehet a végtelenségig növelni, és nem is kell. Egy Rolex szerkezet annyit tud, amennyit egy órának tudnia kell, és azt megbízhatóbban tudja, mint a többi. Nem is értem, ők minek veszik fel a kesztyűt...? (Ill. értem.)
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
csabulaxi
senior tag
most akciós
zafír, 10 atm, kvarc, 87 ezer, 188g.!
egyszínűben 10 ezerrel olcsóbb[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
g0n21
senior tag
válasz WiZARD #169264 üzenetére
Ebben van valami. Én akkor érzem magam biztonságban, mármint az órámat, ha tudom, hogy abban a környezetben, amiben én mozgok nap mint nap, azt bírja.
Az enyém bírja. De szerencsére a filmgyártás ilyen szempontból nem egy órára veszélyes szakma
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #169263 üzenetére
Szerintem nem mindenre igaz ez. A Co-axial tényleg inkább csak más, mint jobb. Viszont az antimágneses vonalnak szerintem van értelme, és hasznos fejlesztés.
(persze mint beszéltük egy szint felett ez is céltalan, és napi használat szempontjából értelmetlen egymásra licitálássá változik/változhat)
Nagyobb pontosság, vagy hosszabb járástartalék ellen sincs sok érv.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
ronin s8
senior tag
válasz squir #169259 üzenetére
A piac diktálja az innovációs kényszert, ami egy - lényegében évszázados tradícióra épülő szakma esetében - fából vaskarika. Az Omega is azért fogott bele egy elavultabb konstrukció reszelgetésébe, hogy ebből piaci hasznot húzzon. A legbiztosabb technikai megoldásokat a Rolex csinálja, mert náluk ez cégfilozófia. Ez a két elv: az innovációs kényszer és a tradíció ütközik egymással egy olyan piacon, ahol egy szint fölött (a kvarcok és a műanyag szerkezetes "középszint" fölött) a piac a megbízhatóságot, vagyis a tradíciót értékeli a legtöbbre. Minden innovatív megoldás annyit ér, amennyire hosszú távon képes felváltani a régit.
De egy ilyen sportágban a jó az nem új, és ami új, az nem jó..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
WiZARD
addikt
válasz g0n21 #169256 üzenetére
Meglepne.
Lesz 2 külsőre tökegyforma modell, csak az egyik fehérarany/platina, másik acél, és töredék áron?
Kizártnak tartom.(#169254) von toth: Ott van pl az Omega 1861-1863 szerkezet is, ahol az 1861-ben műanyag alkatrész van, de az üveg hátlap miatt a 1863-ban ez fém
De a műanyaggal sincs semmi gond (tartósság/funkció téren).(#169260) phranxinatra: ilyet én is olvastam, de inkább csak userek feltételezése, mint akár hivatalosan, akár szakértő órás által megerősített tény.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz von toth #169254 üzenetére
Régebben írt ATP a dupla rugóházról odaát, és ő egyértelműen negatívan nyilatkozott róla. Nem emlékszem pontosan, rá kéne keresni, de valami olyasmi rémlik, hogy a két rugót nem lehet annyira szinkronba hozni, hogy egyforma erővel adják le a nyomatékot. Omega variált ezzel, és ott a két rugóház sorba van kötve, és ha ki is hull az egyik, az óra járóképes marad.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz WiZARD #169251 üzenetére
Nekem valami olyan rémlik, hogy nem a járástartalék növelése, hanem a megnövelt nyomaték, ezáltal az üzembiztosabb működés volt a cél. Egyszerűen nem engedhették meg, hogy a 8500-ak is random megálljanak. És nem mintha a 8500 meg a spin offjai rossz werkek lennének, de a co-axial szerkezet egy semmilyen gyakorlati előnyt nem adó, viszont túlbonyolított és nehezen szervizelhető találmány.
-
squir
aktív tag
Pedig ennek a farokméregetésnek van értelme (szerintem).
Fejlesztés, technológiai újítások, új anyagok, új design stb. Lesz/van benne olyan, ami mellényúlás-felejtős, de olyan is amiért megérte a korábbi balfogásokkal kísérletezni. Sok idő, sok pénz.
Korábban mindenki azon fanyalgott, hogy minden gyártó ugyan azokat a szerkezeteket rakta bele más-más tokokba, más-más logoval és k.va nagy árkülönbségekkel.
Most meg az a probléma, hogy végre kirakták a cerkát az asztalra és azon versenyeznek, hogy ki tudja jobban meghosszabbítani?!
Aki igazán megérdemelné a seggberúgást az pl a TH (az "1887" hazudozásért, ha eleve őszintén kommunikálják a dolgot, nem lett volna belőle semmi. A werk meg marha jó), illetve a Tissot Certina vonalon a költséghatékony újítások (pl PM80, meg az a butított chrono mittudoménhogyhívják). Ez előre nem, hátra annál többet visz...
A nagyok pedig játszanak csak. Omega több újítást hozott (jót-rosszat egyaránt) az utóbbi tíz évben, mint szinte az összes márka együttvéve a 80-as évek elejétől. De ott van a Tudor, Breitling, Longines, stb a fejlesztett szerkezetekkel és még azért lehet sorolni.
Méregessék csak, nekünk az jó! ameddig persze túlzottan el nem gurul a gyógyszer az árakat illetően... -
törölt tag
válasz gipsztigris #169250 üzenetére
Szuper videó ! Nagyon tetszik ez a régi hangvillás szerkezet. Egyszer be is szerzek egy régebbi spaceview-ot.
De az újabb hangvillások már nem ilyenek, azokrol nincs hasonló videó. Nem találtam. -
von toth
tag
válasz g0n21 #169248 üzenetére
Én úgy tudom a két rugóház értelme, pont az egyenletes nyomatékleadás, másodsorban járástartalék-növelés.
A ruszkiknál már az őskorban is volt a slavaknak és nem voltak rossz szerkezetek egyáltalán. Nem mellesleg, gondolom ha az egyik rugóházban történbik gebasz a másik még működőképes lehet és jár az óra tovább versus 1 rugóház. Valami ilyesmi lehetett a háttérben. Nem mellesleg a Rolexnek már kellett a hetven óra járástartalék ha azt vesszük, hogy egy eta megugrotta a nyolcvanat. A műanyag alkatrész egy órában meg egyáltalán nem ördögtől való, pl nem fog mágneseződni, nem hat rá hőmérséklet. Az már kérdés, hogy megint nem lett megfelelően kipróbálba etáéknál és sok a gond vele. Jelenleg szerintem mind designban mind műszaki tartalomban sokat ad az Omega. És mondjuk a Rolex töredékéért, ami elgondolkodtató. A minap nézetm a roli weboldalát, hát rendkívül sok az öregapám-desing ezzel a rolesor szíjjal. A subot persze a maga műfajában nem lehet űberelni, de egy kék acél verziót pl nem tudom miért nem lehet kiadni.
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #169251 üzenetére
33%-os felhúzottságnál tesztel is a METAS, többieknél nincs ilyenről info.
Sőt egyelőre a -2/+2-ről se tudtam semmit részletet találni, nem hogy független teszteléstSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz g0n21 #169248 üzenetére
De a 8500 és társait tök új szerkezetek, eleve úgy terezték ahogy akarták.
2 rugóháznak előnye is van: egyenletesebb nyomaték leadás, és könnyebb lehet 2 kisebbet elhelyezni, mint 1 nagyobbat.
-
gipsztigris
addikt
Aki nem jár a fészbuk felé annak ajánlok egy hihetetlen jó videót a hangvillás Bulova működéséről.
Videó"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
g0n21
senior tag
válasz WiZARD #169247 üzenetére
Nem rosszabb, gyakorlatilag nincs vele baj, azon túl, hogy minél több alkatrész van benne, nyilván annál nagyobb a meghibásodás lehetősége, de azért ezen ők már túl vannak.
Egyszerűen annyi, hogy csomó mindent át kell tervezni a szerkezetben, hogy kijöjjön a hely a két rugóháznak, áttételek, kerékrendszer. És ki az a hülye, aki a dizájn miatt ezt megcsinálná, miközben veszélyes víz, és drága -->> Azért vetemedhet szvsz erre valaki, mert nem tudja egy házzal elérni a célját.Ennyi. Nem baj az egy rugóház, csak drága fejlesztés, és az ember többet várna két rugóháztól, mint amit más(ok) eggyel is meg tudnak csinálni.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
WiZARD
addikt
válasz g0n21 #169245 üzenetére
Tokfülek közti finish azért zavar, mert eléggé leszoktam fémszíjról, de tudom hogy régóta ilyen.
Nem szedtem még szét órát, ezért is kérdem, hogy mivel rosszabb a 2.
-
g0n21
senior tag
válasz g0n21 #169245 üzenetére
Kihagytam a kalapácsautomatát. Az a megoldás nekem nagyon tetszik. Kár, hogy a körbeforgó annál jobb. Mindenesetre az nagyon tetszett.
-
g0n21
senior tag
válasz WiZARD #169244 üzenetére
A tokfülek köze ahol a fémszíj van, és a korona alja szerintem más téma, de ha ez kell hogy pont legyen, akkor legyen. Legalább már a kezdetek óta így van, nem csak most kezdték. (de tényleg, azért értem az indítékod, de b.szki, ez két nagyon különböző fail)
"végül" nem lett rossz? Svájci óraiparban bétát árulni - lazán megérdemeltek volna egy nagyon sok évnyi bizalomvesztést. Ebben az iparban ezt így nem lehet.
Nekem személy szerint nem számít. Technikai adatokról beszélgettünk, és leíró jelleggel.
Nem tudom szedtél-e szét már órát, mert erről sosem beszélgettünk, akkor tudod, hogy szép variálgatásokra lehet szükség a csapágylemezen két rugóház esetén, az pedig nagyon drága tervezőmunka. És van egy érzésem, hogy kényszerből lett két rugóház, nem a dizájn miatt..Hogy a két Omega werk között milyen oksági összefüggés lehet, ami miatt az egyik kevesebbet leng, azt nem tudom, érdemes lehet őket megkérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz g0n21 #169243 üzenetére
finishelés kérdés: Rolexet nem küldeném vissza, mert tudom hogy ott a tokfülek közti rész sosincs finishelve szépre
ETA-ból fejlesztett co-axial végül nem lett rossz, 2500d-nek semmi baja, csak nem kellett volna a béta cuccot árulni...
Az előny, ha 1 rugóház van csak? (amúgy érdekes hogy a 8500/8900 csökkentett lengésszámmal tud 60 órát, a 9300/9900 meg 28800al)
-
g0n21
senior tag
válasz WiZARD #169237 üzenetére
Amit ma játszanak, az f.szméregetés.
Viszont ha így pár év rálátással megnézem, vagy belegondolok, akkor bármilyen fura, azt kell, mondjam, hogy nem egy kategóriában játszik a két márka. Egyáltalán. Nem azt mondom, hogy a Rolex a világraszóló felfedezések atyja, mert ez nem igaz. Azt sem mondom, hogy a legjobb óra, mivel van luxusabb, van méginkább kézzel kidolgozottabb, van drágább, van olyan, aminek több komplikációja van, satöbbi, tehát a feltevést kezeljük helyén:
A Rolex az ötvenes évek óta jellemzően ugyanazon modellcsaládjaiból él, van 1-2 pl. exp2, YM, YM2, Sky-dweller, ami később csatlakozott.
Ezek a modellcsaládok egy-egy jellemző megjelenésre, aránylag szigorúan vett stílusjegyekre épülnek.
Nézhetjük két oldalról: eltéveszthetetlen arculat, vagy a kreativitás hiánya.
A szerkezeteik nem változtak rémesen sokat a 60-as évek óta. Mindegyikben volt valami kis fejlődés, a 1570-3035-3135-3235 egy szép, lineáris fejlődés modell. Például. Mindegyiket csak annyival finomították, ami egészen biztosan pozitív hatással volt az órára.A modellcsaládok pedig biztosan vitték a márka arculatát előre, és biztosították be a nehezen összekeverhetőséget.
Kitaláltak pár dolgot, ami szintén nehezen keverhető: Oyster tok például. És az 1950-es évek közepétől, amikor elindították a 1500-as werk-családot, közel az összes órájuk kronométer minősítéssel készült.
Ha megnézzük, hogy az ötvenes-hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években az Omega hány olyan órát készített, ami kronométer minősítésű volt, és 100m vízálló, koronazárral, akkor elszomorodunk.
főleg, ha megpróbáljuk összehasonlítani mondjuk a 90-es évek előtti típusokat. Tényleg nem voltak egymás közelében. A Constellation széria már-már majdnem, de csak majdnem. Ez mondjuk látszik a használt piacon is.Azt se feledjük, hogy az Omega nem azért a Swatch group tagja, mert lusták voltak, és könyörögtek, hogy beálljanak, hanem a kvarcválság őket is földhöz vágta annyira, hogy ne nagyon tudjanak önállóan fennmaradni.
Aztán, mikor újra fellendülhettek, az egyetlen lehetőségük a modernnek egyáltalán nem mondható, hatvanas évek végén indult 1000-es széria után az ETA werkek tokozása volt. Tény, a 1120 egy egész jó valami lett, amiből a továbbfejlesztett koaxiál pedig mint tudjuk, egy közel-hulladék.
Aztán, hogy a vakvágányra futott fejlesztést visszatereljék a helyére elkezdtek simlizni: kisebb lengésszám + 1 helyett 2 rugóház a nagyobb járástartalék érdekében. Ügyes.. Legalábbis ügyesebb, mint a powermatic 80, ahol műanyag gátkereket és horgonyt használnak (ETA).
-egyébként a co-axiallal már házaltak a rolinál, de ott gyorsan felfedezték, hogy sokkal drágább, mint amennyi haszna lehet.-Szóval eljutottak oda, hogy ennyi év fejlesztés után csináltak egy nem csak hogy használható, hanem nagyon is jó werk-családot. Éppen ideje volt ennyi év balekolás és egy Swatch group-nyi háttérrel.
Az óraipar mai állása szerint én úgy látom, hogy leginkább apróbb fejlesztésekkel lehet csak előrébb jutni, hiszen a nagy, forradalmi felfedezéseken már túl vagyunk.Btw a 3255 egy rugóházzal, és 28.800-as lengéssel tud 70 órát, és fejlesztések ide-oda, már az új chronergy escapementet kapta (nem tudom magyarul).
A pontossággal játszani már nem nagy kunszt, legfeljebb a Sellitának
Tény, hogy az Omega erős csoportháttérel szépen haladt a fejlesztésekben, igényes, és szép, minőségi darabokat hoz létre, de ettől még összességében nem ér fel a Rolexhez.
Miért nem ér fel? Mert történelme, az önállósága és jelene a Speedmaster családtól eltekintve nagyon-nagyon elmarad a Rolexétől, és ebben a sznob, tradíciókhoz és megszokott, ismert dolgokhoz ragaszkodó randa svájci világban ez számít. Többek között.És ezt kicsit a saját bőrödön is tapasztalhattad, ami miatt a POC-ot visszaküldted, mert gyakorlatilag a korona alatti részt b.sztak finishelni. Másfél millióért. Hm.
Nem bántom az Omegát, és elfogadom, hogy kinek mi tetszik jobban, de engedjük el azt a gondolatot, hogy egy lapon emlegetjük a két gyártót. Szerintem 5-10 év kell még az Omegának, mire legalább azt tudja mondani, hogy egy tényleg sikeres közelmúltat tud a háta mögött.
[ Szerkesztve ]
-
leon1977
csendes tag
válasz phranxinatra #169229 üzenetére
Köszönöm
-
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #169240 üzenetére
Az majd idővel kiderül, hogy kell-e még reszelgetni rajta
A tesztelés kérdése tényleg érdekel, mert semmi infót nem találtam róla. Max annyit hogy házon belül intézik, és senki független nincs, aki felügyelné. (mint METAS/COSC-t)
Számok nélkül meg az antimagnetic parachrome hairspring se sokkal több némi marketing dumánál.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz WiZARD #169237 üzenetére
Lehet, hogy a chronergy gátszerkezet ugyanolyan marketing bullshit, mint a co-axial, csak a Rolexnek nem kellett hozzá 10 év folyamatos reszelgetés, bűvészkedés az olajokkal, meg féllengésszám-csökkentés, hogy az azzal szerelt szerkezet normálisan működjön. Nagyon sokkal biztos nem tud többet a 3235, az általad említett nagyobb járástartalékon, csapágyas rotoron, meg a zorkóbb kinézeten kívül. Én azért szeretnék egy ilyennel szerelt Rolit.
Nem tudom, hogy a -2/+2-t hogy tesztelik; az biztos, hogy a Sub csuklón hozza az értéket.
Az antimágnesességet a Rolex elintézte annyival, hogy antimagnetic parachrome hairspring, nyilván MRI-be nem fogja bevinni senki, meg pár mérnöknek is a CERN-ben az öltözőben kell hagyni a Milgausst. Valószínűleg nem döntötte be az eladásaikat, hogy ebben lemaradtak az Omegától.
-
csabulaxi
senior tag
válasz alphaville #169226 üzenetére
én sajnos kezdem elhinni...
nálam ez úgy nézett ki, hogy évek óta random módon rákerestem a kedvenc típusomra, amit nálunk nem forgalmaztak, Nálunk volt a full titán, volt a barna és kék számlapos acél tok, zafír üveg, de bőrszíjas amit én nem nagyon komálok és volt a full acél- fekete számlapos viszont sima üveggel. a kedvencem a full acél-zafír-fekete számlap csak dél-európai piacra ment.
szóval rákeresve egyszer csak feldobott magyar oldalt, de rákeresve a barna szíjasat rekott ki az oldal, akciósan 129,900 helyett 114,900 ért
mivel közel volt a bolt gondoltam benézek és beajánlok 100 ezret, erre a boltba be kikérem az órát és látom rajta az ár 99,999.- na akkor már ne jöjjek el alku nélkül, ideadták 95 ezerért
ez az áfa elengedése, a teljes árból 27% kedvezmény volt, ami gyanítom több mint az ő árrésük, mivel független bolt, viszonteladók, nem borkutime saját bolt.
gondolom legalább 5 évig állt benne a pénzük, kiszórták +"bukta" nélkül.
a bőrszíjának felső részét amit ért az uv, felül kimattult az első fotómon [link] róla jól látszik, szerencsére rendebe lehetett hozni."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz alphaville #169226 üzenetére
Nekem is soknak tűnik ennyi idő... Az igazság TimeCenternél van, ő tudja hogy van ez errefelé.
Holnap majd jól beletépünk...
-
WiZARD
addikt
válasz t-bali3 #169213 üzenetére
Nem egy látványos dolog, szabad szemmel egyáltalán nem látni, szóval lehetne panaszkodni, csak minek...
(#169229) phranxinatra: a toleranciára rátett 1 másodpercet (ami nyilván csak akarat kérdése, de oda-vissza háború nem lesz belőle, főleg hülyén jönne ki, ha a tök új Metas-t módosítanák), a többi részére meg nem válaszolt (mágnesesség, járástartalék mérés, kevésbé felhúzott rugó melletti mérés).
Amúgy erről van bármi bővebb info, hogy ezt a -2+2-t milyen formában tesztelik? (pozíció, hőmérséklet, stb)
Új werk mit tud, mivel jobb mint a régi? Pár év után utolérte járástartalékban a Co-Axial werkeket... (meg mellé egy rakás marketing szöveg)
-
Atesz 666
aktív tag
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
-
Empsepo
senior tag
Gigászok csatája.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz WiZARD #169204 üzenetére
Loholás? Milyen loholás? Ne felejtsük el, hogy az Omega elsősorban azért emelte meg 4 évre a garit az új szerkezeteinél, mert a 2500-as széria fiaskója után muszáj volt valahogy bizalmat gerjeszteni a vásárlókban, ugyanis a co-axial szerkezet a megbízhatatlanság szinonimájává vált. A Rolex gond nélkül megtehette, hogy - amolyan fricskaként - 5 évet adjon a jól bevált, a megbízhatóságáról és strapabírásáról híres szerkezetei mellé. A METAS hitelesítésre adott válasz is inkább alázás, ha jobban belegondolsz. A Swatch csoport vért izzad, hogy valami nagyon gurítson, variál össze-vissza a szerkezetek elnevezével, master co-ax, master chrono, babámfasza, kitalálják az új tűréshatárt, bedobják a köztudatba a senki által nem ismert METAS-t, amiről mindenki azt hiszi először, hogy valami időjárás előrejelző intézet, dübörög a marketing, hogy most mekkora über szerkezetet alkottak, a Roli meg a lazán ráver 1 másodpercet a toleranciára a közel 30 éves szerkezeteivel. És azért ez mellé bemutatnak ők is egy új werket, hogy senki ne mondhassa, hogy csak ülnek a babérjaikon.
(#169217) leon1977: Gratulálok, nagyon jól mutat a csuklódon.
[ Szerkesztve ]
-
alphaville
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #169212 üzenetére
Tudja a fene, kilenc év nagyon sok a kereskedelem körforgásában. Oké, néhány hónapot állhat a gyár raktárában, majd szállítás külföldről, nagyker, mígnem a kiskereskedő megvásárolja, és valamelyik pláza csillogó üvegvitrinébe kerül. Ha mindez tétellel nagyvonalú is vagyok, maximum 1-2 év.
De még mindig üresen tátog 7-8 tavaszvirágzás. Nem tudom elképzelni, hogy ennyi idő alatt nem adja el a kiskereskedő normál (lista) áron, illetve ha nem, úgy egy hathatós akció keretében vagy akár nagyker áron, csak mihamarabb pénzénél legyen. Véleményem szerint 7-8 évig biztosan nem tárolja. -
Mercutio_
félisten
válasz #45302528 #169224 üzenetére
Az tény
Csinálni kell egy "low budget" órás talit és hozni sok szajkót aztán lehet próbálgatni a méreteket(egy monster baby tuna és egy kockásszámlappal be tudok szállni)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #169222 üzenetére
Egy SARX033-hoz képest mindenképpen.
Milu87: jaj, de jó kép. Van egy Sumom és gondolodok egy SARB/SARX-on, de tartok attól, hogy kicsi lenne (19 cm-es csukló). Viszont így egymás mellett nem tűnik kicsinek a SARB. Persze, a legjobb lenne egyet felpróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz leon1977 #169217 üzenetére
Szép, mi a típusszáma?
Tok mérete korona nélkül?csabulaxi: tudni kellene mit értenek használat alatt bár gyanítom ha áll az óra a tömíités akkor is öregszik.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
leon1977
csendes tag
Néhány szóban az elsõ hét tapasztalatairól. Gyönyörû kidolgozás, csodás krémszínû számlap, a mutatókba szerelmes vagyok (indexek dettó). Megfeleõ lume, hibátlan szíj, napi +3 sec pontosság. Zafirüvreg, 100m. Azt hiszem megtaláltam a tökéletes karórát ( a low- budget pénztárcámnak). Sajnos a többi órám azóta a vitrinben hever... :-)
-
Atesz 666
aktív tag
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
csabulaxi
senior tag
válasz csabulaxi #169214 üzenetére
sőt 2-3 évente
timecenter honlapjáról
"A víz és a por behatolása ellen egy vízzáró gumitömítés szolgál. Mivel hosszabb használat után a gumi elöregszik, a tömítést szabályos időközönként (2-3 évente) ki kell cserélni. Vízálló óráknál a vízállóság csakis abban az esetben garantált, ha az előírt időszaki átvizsgálást a szakszerviz elvégzi."[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz t_a_m_a_s #169212 üzenetére
sanszos, kifutók azok is
érdekes ez a dolog egy 200M -es óránál, mikor is ajánlják 5 évente a tömítéscserét
-
-
csabulaxi
senior tag
válasz t_a_m_a_s #169206 üzenetére
(#169206) t_a_m_a_s
szerintem a "seriel numbers", mint a casiónál [link]
az enyémre 2008 júliust mondtak és a sorszáma : 870553 azaz első szám az év a második szám a hónap.(#169201) krx21
ez acél, mind a tok és a rendelt szíj is acél.[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Sziasztok, mint tudjátok van egy Zeppelin 100 Jahre karórám. Már a vásárláskor is reklamáltam, hogy a bőrszíj q kemény, hogy szerintem ez nem normális. Azt mondták az üzletben, hogy ezzel ne törődjek, idővel meg fog puhulni. Később, kb 1 év múlva ismét visszamentem a szegedi boltba ahol vásároltam, mondhatom akkor is, szó szerint, idiótaként kezeltek, hogy ez normális, mit pattogok, ha nem tetszik cseréljem ki...mondtam, hogy idővel kireped majd a bőr, ezt hiába kenegetném vazelinnal vagy pl saphir ápolóval, mivel autóiparban dolgozom bőrgyártási területen jól tudom, mi fog történni...na így is lett...a szíj kirepedt/szétjött a ragasztásnál, ráadásul megállt a szerkezet, telepcserére volt szükség amit sikeresen (1,5 hónap alatt vagy még több ) megcsináltak, térítésmentesen (telepcsere a helyszínen, nem garanciális órákra 4ezer ft + 15 perc...). Írtam a Zeppelinnek, ők megadtak egy m.o-i címet, hogy hova küldjem el bevizsgálásra az órát. Elküldtem, majd pár nap múlva azt a választ kaptam, hogy az órám már majdnem két éves, ez a jelenség normális...ja és hogy a szkértőjük megvizsgálta az órát...ekkor szépen illedelmesen rákérdeztem, hogy azt hogyan tették, milyen teszteket csináltak, milyen standard szerint vizsgálták meg a keménységet, nyúlékonyságot (ne nevessetek, ilyen létezik bezony...)...persze semmi választ nem kaptam...ja és felajánlották, hogy 7000 forintért kicserélik ha akarom...megkértem őket, hogy küldjék vissza az órát és ne cseréljenek rajta ki semmit.
Számomra itt véget ért a magyar Zeppelin vevőszolgálatának minden tagja, a szegedi Árkádban levő üzletről említést sem tennék...köszönöm Zeppelin, hogy csak addig voltam fontos, míg nem kaptátok meg a pénzemet.
Ja, azt azért még hozzáteszem, a felháborodásom akkor kezdődött mikor találkoztam egy régi ismerőssel, kb 1 éves ugyanolyan órája van mint nekem, mondanom sem kell, a szíj teljesen más, puha, flexibilis...írtam is a kedves budpesti képviseletnek, hogy elküldöm a kolléga óráját meglátjuk egy év múlva milyen állapotban lesz...
Szörnyű, s csak ismételni tudom magam, csalódtam...nem is kicsit...https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #169203 üzenetére
Azért a Rolex az Omega után loholva emelte a garit 5 évre, és találta ki Metas-ra válaszként a -2+2 tűrést
Ettől függetlenül sok R+D náluk se látszik, inkább az hogy ülnek a babérjaikon...Többi limitednek ott vannak a james bond, és olimpiai órák.
PO LM LE valóban egyik legszebb, bár szerintem az új feketétől nem sok választja el.SD4000 féle 1220 méter pont tök felesleges, akár Comex, akár nem. Jelenlegi (1988-as) rekord búvároknál 534 méter, azon túl csak szimulált merülés van, meg egyéb, óra viselését nem "engedő" ruhás...
[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz WiZARD #169194 üzenetére
"Pont annyi értelme van, mint egy sd4000-nek, vagy dssd-nek"
Hát azért a Sea-Dwellert valós igények mentén, létező célközönségnek alkották, nem egy marketingcsapat által kitatált probléma megoldására. Gondolom a Comex név mond valamit. A Deepsea persze nyilvánvalóan pöcsmutogatás, ugyanolyan nonszensz, mint a 100k gaussos Omega. Az MRI-t azért írtam, mert fórumtanúságok szerint egy német orvos letesztelte az Aqua Terráját egyben. PO limitedről nekem mindig a PO LM LE ugrik be, ami a legszebb Planet Ocean ever, dizájnban ott kellett volna megállni és csak a szerkezetfejlesztéssel menni tovább. Ez a POC-ra nem vonatkozik, ott sikerült mindig szebbet alkotni az előző szériánál. (Ezt most nem azért mondom, mert neked az van, de egy chrononak a sportosabb jellegéből adódóan más áll jól, mint egy hárommutatósnak.)
(#169202) WiZARD: Jó, azért az Omegának szerkezet terén (is) volt bőven mit behozni, ETA tokozással, megbízhatatlan werkekkel nem lehet Rolex-babérokra pályázni. Meg hát nem a Rolex lohol az Omega után, hanem fordítva.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz g0n21 #169200 üzenetére
Azért a speedy tuesday -en kívül nem sok van radial dial speedy van...
Persze ez is apróság, de az elmúlt időben a Rolexnél se volt több újdonság, mint 1-1 új szín. Technikai fejlesztés meg annyi se mint az Omegánál a Metas.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest