Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mariner
tag
válasz lovagisas #13660 üzenetére
Azt hiszem,maradok a tisztességes munkánál,nem fekszem le senkiháziaknak az nem túl tetszetős
Megmaradnak a hozzászólásaim a fórumnak,de azt sem bánom ha bárki felhasználja őket
bandus: ez a"férfiasan kicsi" még mindíg a csuklókörméretre vonatkozik ugye?(csak a tisztánlátás végett)[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
dmon
aktív tag
válasz lovagisas #13678 üzenetére
Melyik órát nem látod a hazai palettán ?
Én azt hittem eddig a Marine Chronometer II-ről beszéltünk. -
dmon
aktív tag
-
ans
aktív tag
válasz lovagisas #13659 üzenetére
Nem. A Marine Chronometer Roman (Römisch) az 44mm, ez, azaz a Vintage 47mm. Érdemes felfigyelni a számlap melletti "keret"-re. A kismásodperc számlap pedig eltérő színű.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
válasz lovagisas #13648 üzenetére
Nem festetett de sztem nem is hőkezeléssel kékített, hanem kémiai úton.
Az így kékített mutató nagyon sötét kék (majdnem fekete) lesz, de ha más szögből esik rá a fény ahogy mozgatod a csuklód, akkor meg szép kéknek látszik. Nekem tetszik az én Steinhart Marine-men ez a színjáték. -
ans
aktív tag
válasz lovagisas #13624 üzenetére
Szerintem határozottan kék, főleg napfényben, de mivel más kékített mutatót még nem láttam, nincs elég összehasonlítási alapom. Azt mondjuk nem tudom, hogy hővel kékített-e.
Eddigi netes kutakodásaim alapján úgy tudom, hogy a kékítés 3 módszerrel történhet: festés, kémiai?, hevített. Gondolom azért a Steinhart nem festett, de például a Seikonak volt egy modellje, az scvs013 arról láttam egy képet, hogy egy helyen megsérült a kék réteg, ezért gondolom, hogy az festett lehetett.
[Meg is találtam]Például [ennek] is kéknek írják a mutatóit, de ennél a Steinhart világosabb, vagyis kékebb szerintem.
Talán dmon topiktárs tudna még segíteni, neki úgy emlékszem van több kék mutatós órája.
Közben néztem a Steinhart oldalán:
Ez is nagyon jól néz ki, de 47mm! Sajnos!
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz lovagisas #13211 üzenetére
ha kronométer, akkor a legjobb minőségű szerkezet van benne.
de ez csak akkor biztos, ha van hozzá COSC tanúsítvány.
nem is kell vízállónak lennie, csak a design az, ami "hajós".
régen az órákat a helymeghatározáshoz használták, ezért volt fontos, hogy pontosak legyenek.
de nem búvárkodtak bennük! -
seiko
senior tag
válasz lovagisas #13193 üzenetére
elmondanád milyen óra az amit szét kell szedni a gmt állításához?
mert ilyenről én még nem hallottam.
vannak olyan "ál-gmt"-s órák, amelyeknél valóban nem lehet a segédmutatót az óramutatótól függetlenül állítani (de szétcincálni sem kell az órát), de a Steinhart nem ilyen.
Egy ETA 2893-as szerkezet van benne, amilyen megtalálható nagyon drága svájci karórákban is. -
-
TeeJay
félisten
válasz lovagisas #13111 üzenetére
csak azért vágom ezt az órát mert ilyen Rolex replikám van tehát nem Robert nem Steinhart hanem Rolex van az órámba írva de természetesen belül kínai gagyi szerkezet van...
gyönyörű óra imádtam évekig hordani, zafír üvege van, masszív acél csatt
megszólalásig hasonlít az eredeti Rolex-re de belül nagyon gagyi...
utóbbi időkben 1nap alatt már 1-2percet is késett, ha pedig este levettem a kezemről reggelre meg is állt, olyan kevés járástartalék volt benne...ezek után gondoltam hogy vennék egy Robert vagy Steinhart ugyanilyen órát amiben viszont már legalább a szerkezet is tökéletes mert svájci ETA de elég drága az én pénztárcámhoz sajnos 120-130ezret nem tudok órára költeni és tudom hogy az eredeti Rolex 1-2-3 millió is lehet. a Robert és a Steinhart tehát azoknak van gondolom kitalálta akiknek nagyon bejön a Rolex de nincs több millájuk erre.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
jookomak
őstag
válasz lovagisas #13109 üzenetére
Itt a webshop oldala: [link]
Cím: 1064 Budapest, Szondi u. 37/C (KonicaMinolta fénymásoló szerviz GALÉRIA)
Én ezt vettem itt: [link]
"Látatlanban" vettem meg, sajnos a boltban nem lehetett felpróbálni, csak kézbefogni a gyári csomagolással, de már annyit nézegettem előtte, hogy tudtam, nekem ez kell.A Steinhart német cég. Svájcban rakatja össze az órát, aztán hozza EU-ba. Teljes mértékben megfelel a "swiss made" tanúsítványnak. A benne levő szerkezet is 100% svejci.
[ Szerkesztve ]
-
ans
aktív tag
válasz lovagisas #12929 üzenetére
[link]
Szerkezet és működési elvek.Nem kell felhúzni, nem kell a hagyományos értelemben vett elem, hanem kapacitor van bennük, csak hordani kell, mint egy mechanikus automatát.
A régebbiek nem voltak elég megbízhatóak, gondok voltak kapacitorral, az újakkal nem tudom mi a helyzet, valószínűleg azok már megbízhatóak. Ezek a gondok kapacitor cserével orvosolhatóak, ami állítólag nem sokkal bonyolultabb, mint egy elemcsere.
[link]
[link] -
dmon
aktív tag
válasz lovagisas #12867 üzenetére
"egy elegánsabb,mutatósabb , de stilusában "military" "army" , robosztusabb , nyugodtan lehet sulyosabb,(7 cm széles csukló-csülök-) -adott esetben az öltönyt is elviselő órára találnék."
Stílusában ez is military és aknakereséshez is biztos ideális de sztem az öltönyt ez nem viseli ráadásul súlya sincs. Én spec nagyon nem szeretem az ilyen "órának kinéző" de műanyag tokos órákat legyen az akár luminox, traser vagy tawatec, akkor már inkább legyen kinézetre is műanyag mint a g-shock, de persze ez is csak szvsz.
-
Mariner
tag
válasz lovagisas #12867 üzenetére
Tűzszerészeknek nem kell óra,hiszen minden valamirevaló bombán van jól látható visszaszámláló,ha meg robban akkor elég ha a dokinak van egy pontos órája a halál beálltának az idejét felírni(a szénszál meg úgyis csak táplálja a tüzet...)
Ez csak vicc persze,senkinek nem kívánom,hogy egy nagy hang és fényjelenség kíséretében térjen meg a teremtőhözMZ/X jelentkezz!
-
Manitou
veterán
-
dmon
aktív tag
válasz lovagisas #12779 üzenetére
Valamelyik Marathon elég autentikus választás lenne a te esetedben. EU-s beszerzés : ezen a linken
Vagy itt nézz szét : Milwatches
Például : Praetorian Signifer Automatic Diver
45 mm, tritium csövek, AR zafír, 300m es vízállóság
De ez nemn ütni vágni való mivel automata, arra venni kell egy G-Shock ot.Esetleg ha a PVD nem gond neked és svájcit akarsz akkor ez is szóba jöhet :
Swiss Timer Tritium
Ebben jobb szerkezet van, egy Sellita SW 200, de ez csak 42mm es. -
seiko
senior tag
válasz lovagisas #12789 üzenetére
mert állandóan azon variál az ember (főleg ősszel-télen), hogy elegendő fény éri-e az óráját.
nézegeti a töltöttségmérőt, maximumon van-e.
ha most vennék g-shock-ot, akkor biztosan nem a napelemest választanám.
de a rádiókontrollt sem biztos, hogy kiemelkedően fontosnak tartanám.
ja, és strapára kizárólag full-digitális órát vennék!
de ha már napelemes-rádiós, akkor ez: -
MaUser
addikt
válasz lovagisas #12781 üzenetére
Teljes mértékben megértem. Itt kapható kishazánkban az óra, de az árát elnézve eléggé nagy sajnos a difi más EU-s országokkal összehasonlítva.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
válasz lovagisas #12779 üzenetére
Hello!
Katonaként a korábban már említett Seiko SRP043 (Sinn "utánérzés") lenne szvsz egy jó választás. Éjszakai jó láthatóság stimmel, 44mm-es méretével az átlagnál nagyobb, de kisebb csuklón is kényelmes minden review szerint. Igaz automata és te kvarcot keresel a napelemesből kiindulva, de ez legalább soha nem merül le. Beszerzése nehéz és nem zafírüveges, de ha tényleg használod katonaként akkor ez utóbbi inkább előny, mint hátrány.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Hecht GG 950 aggregátorok
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest